FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
LikeLike

#1 FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by LikeLike »

Pozdrav, zelio bih pokrenuti posao sa flasiranjem vode ili iznajmiti vodu nekome drugom.

Zanima me da li neko zna gdje se mogu raspitati u vezi ovoga. Voda je izuzetnog kvaliteta, testirana je.

Svaka informacija je dobro dosla, unaprijed zahvaljujem :D
Pol_Pot

#2 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by Pol_Pot »

Imam ja praznih flaša :D
yml

#3 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by yml »

Zasad ti mogu samo cestitati za ideju, al onako i zbog mene ali i zbog eventualnih partnera reci barem koji grad ? Mislim izvor gdje je ? Pozdrav i sretno
LikeLike

#4 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by LikeLike »

Izvori se nalaze u mjestu Orahovice, pripada Gorazdu. Blizu sportsko rekreativnog centra Ruda Glava.

A dog cemo se za te flase :D

btw voda je stvarno extra kvaliteta, steta da takvo nesto propada :)
pirpa

#5 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by pirpa »

Sretno i berićetno ;-) :thumbup:
coplju

#6 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by coplju »

Pozdrav...

Ideja ti je odlicna, ali kao i svaka ima svoje prednosti i mane.
Po zanimanju sam dipl.ing Prehrambene Tehnologije, a radio sam kao šef proizvodnje
u fabrici za flaširanje prirodne izvorske i gazirane vode.
Što se tiče toga posla znam o njemu sve što se može znati.
Da se nebi dopisivali ovako preko foruma javi mi se na e-mail: [email protected].

Pozdrav...
Danguba

#7 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by Danguba »

Nema sansi da dobije sve dozvole za pakovanje vode.

Da si kojim slucajem naisao na naftu, mislis li da bi je mogao eksploatisati?

:D
animus

#8 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by animus »

Danguba wrote:Nema sansi da dobije sve dozvole za pakovanje vode.

Da si kojim slucajem naisao na naftu, mislis li da bi je mogao eksploatisati?

:D
Nece on imati probleme oko dozvola. Problemi nastaju kod ulaganja, koje je ogromno, plasiranja na trziste koje opet trazi puno para a konkurencija je ogromna, naplate itd. Uglavnom sretno da bude. Ne treba odustajati ako vjeruje u sebe i ima ekonomsku mogucnost da udje u taj posao.
OldMayor

#9 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by OldMayor »

Image
babaroga1x

#10 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by babaroga1x »

Imaš li poslovni plan?

Znaš li uopće koja su ti potrebna ulaganja?

Znaš li koje dozvole sve trebaš?

Znaš li koja ti je konkurencija (hint: Coca Cola i hrvatski Agrokor preko Sarajevskog Kiseljaka)...
LikeLike

#11 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by LikeLike »

Cim sam se javio na ovaj forum znaci da ne znam, jer da znam vec bi poceo s poslom :)

Moram se prvo raspitati u vezi ovoga gdje, sta, kome :D
walter kurtz

#12 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by walter kurtz »

LikeLike wrote:Cim sam se javio na ovaj forum znaci da ne znam, jer da znam vec bi poceo s poslom :)

vjerujem da je dobre kvalitete na domaćem tržištu teško ćeš preko jane ili olimpije tako da ćeš potrošiti i novac i živce gledaj da tražiš stranog partnera i da radiš samo izvoz
LikeLike

#13 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by LikeLike »

walter kurtz wrote:
LikeLike wrote:Cim sam se javio na ovaj forum znaci da ne znam, jer da znam vec bi poceo s poslom :)

vjerujem da je dobre kvalitete na domaćem tržištu teško ćeš preko jane ili olimpije tako da ćeš potrošiti i novac i živce gledaj da tražiš stranog partnera i da radiš samo izvoz
Potrudicu se da nadjemo nekoga ko se u ovo razumije vise od mene :) Imas li neku ideju kako da dodjem do stranog partnera ?
walter kurtz

#14 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by walter kurtz »

LikeLike wrote:
walter kurtz wrote:

Potrudicu se da nadjemo nekoga ko se u ovo razumije vise od mene :) Imas li neku ideju kako da dodjem do stranog partnera ?
vanjsko trgovinska komora sajmovi vode međunarodni,....
drndalo

#15 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by drndalo »

LikeLike wrote:
walter kurtz wrote:

A imas li ti rode vec koncesiju za taj izvor napismeno od Vlasti ? Da je ekskluzivno tvoj narednih 20-30 godina za exploataciju ? Pa da se na osnovu toga moze smatrati da imas nesto sto ti ulazes u partnerstvo ? Ili samo imas ideju da bi se to moglo, bez podataka o raspolozivim kolicinama, bez "vlasnistva" nad istim, itd ???
babaroga1x

#16 Re: FLASIRANJE VODE - POTREBAN PARTNER

Post by babaroga1x »

LikeLike wrote:
walter kurtz wrote:

tebi treba nešto što se stručno zove "poslovni anđeo" - osoba koja ulaže u nova poduzeća

https://www.google.hr/search?q=business ... ywOt-4L4Bw

evo što ti google kaže

da bi bilo koga od njih kontaktirao i mogao mu predložiti svoj projekt, moraš napraviti jebački dobar poslovni plan... ovako doći samo s idejom ,neće proći
Post Reply