FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
tronac

#9926 Re: FK Zeljeznicar

Post by tronac »

jel se to prica da Osim mladi namjerava da kupi Zelju medutim mu nesto statut ne odgovara, pa se radi na izmjenama istog
Charuga
Globalni moderator

#9927 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

tronac wrote:jel se to prica da Osim mladi namjerava da kupi Zelju medutim mu nesto statut ne odgovara, pa se radi na izmjenama istog
Ne moze trenutno NIKO kupiti NI JEDAN fudbalski klub u BiH jer nema zakona o sportu a ni zakona o kupovini klubova u njemu. Moze se desiti da neko bude alfa i omega u klubu (kao Gracic u Olimpiku ili Jelic u Sirokom) ali to nije vlasnistvo jos uvjek.
Ja bih, a vjerujem i svi navijaci Zelje, bio najsretniji kad bi porodica Osim kupila klub mada sumnjam da ce se to desiti nekad u skorijoj buducnosti.
tacna

#9928 Re: FK Zeljeznicar

Post by tacna »

ultima_palabra wrote:
tacna wrote:Jednom su nas isti ljudi doveli u dubiozu pa sad hoce izgleda opet, samo misle na đepove a ne na klub.
Priča ti je puna rupa, da sad ne objašnjavam zašto :roll:
E pasa nisi upucen tako da nemas osnova za akav komentar
metar_drva

#9929 Re: FK Zeljeznicar

Post by metar_drva »

Plavih_11 wrote: Ja bih, a vjerujem i svi navijaci Zelje, bio najsretniji kad bi porodica Osim kupila klub mada sumnjam da ce se to desiti nekad u skorijoj buducnosti.
što se mene tiče, ja bih im klub dao džaba
Charuga
Globalni moderator

#9930 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

metar_drva wrote:
Plavih_11 wrote: Ja bih, a vjerujem i svi navijaci Zelje, bio najsretniji kad bi porodica Osim kupila klub mada sumnjam da ce se to desiti nekad u skorijoj buducnosti.
što se mene tiče, ja bih im klub dao džaba
Sa halalom .. :mrgreen:
metar_drva

#9931 Re: FK Zeljeznicar

Post by metar_drva »

nego, juče poslije podne oko 20 do 5, prolazim pored grbavice, i vidim da nam šef stoji pored nekog aston martina i priča sa dželom i bukijem. jel se to napokon kutariso one bordo bube? :D
Charuga
Globalni moderator

#9932 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

metar_drva wrote:nego, juče poslije podne oko 20 do 5, prolazim pored grbavice, i vidim da nam šef stoji pored nekog aston martina i priča sa dželom i bukijem. jel se to napokon kutariso one bordo bube? :D
Koliko znam Amar je vozao Jaguara (stariji model) jedno vrijeme.
tronac

#9933 Re: FK Zeljeznicar

Post by tronac »

Plavih_11 wrote:
tronac wrote:jel se to prica da Osim mladi namjerava da kupi Zelju medutim mu nesto statut ne odgovara, pa se radi na izmjenama istog
Ne moze trenutno NIKO kupiti NI JEDAN fudbalski klub u BiH jer nema zakona o sportu a ni zakona o kupovini klubova u njemu. Moze se desiti da neko bude alfa i omega u klubu (kao Gracic u Olimpiku ili Jelic u Sirokom) ali to nije vlasnistvo jos uvjek.
Ja bih, a vjerujem i svi navijaci Zelje, bio najsretniji kad bi porodica Osim kupila klub mada sumnjam da ce se to desiti nekad u skorijoj buducnosti.
to znam i ja. ali prije dvije-tri noci, sjedilo se u jednom lokalnom restoranu, gdje nam je dragi nam nas Sef sjedio sa gospodom i vecerao. u par trenutaka se culo kako na mobitel komunicira s nekim vezano za ovo gore napisano...ne znam da li je moguce da se desi u skorijoj buducnosti, ali bi strasno znacilo klubu.

i naravno, slazem se da bi se to trebalo proslijediti dzabe...evo prijavljujem se i kao radna snaga, godinu dana dzabnog rada...rad bilo kakvog oblika :D

AMAR AMAR OSIM OSIM
tazmaniaBAN4

#9934 Re: FK Zeljeznicar

Post by tazmaniaBAN4 »

jel danas utakmica u 20:00 ?!?!
Šibicar

#9935 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

tazmaniaBAN4 wrote:jel danas utakmica u 20:00 ?!?!
Jeste!
Charuga
Globalni moderator

#9936 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ono je realno ... :mrgreen: :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#9937 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Cibalia uvjerljiva protiv Vukovara '91

Iza nogometaša Cibalije prijateljski je ogled s HNK Vukovarom '91. Vinkovčani su slavili s uvjerljivih 6:0...

Po povratku iz Murske Sobote nebeskoplavi su na svome stadionu ugostili drugoligaša Vukovar '91. Stanko Mršić u ovom je dvoboju priliku dao uglavnom mladim igračima, a najbolje se snašao strijelac četiri pogotka Ivan Koledić.

Osim Koledića protivničkog su vratara matirali još i Mario Andričević i Dalibor Mandarić. Potonji se u Cibaliji nalazi na probi. Riječ je o 25-godišnjem bivšem igraču Imotskog, koji iza sebe ima nastupe za sve mlađe kategorije reprezentacije Bosne i Hercegovine, te tri sezone Premijer lige BiH.

Mršić je zadovoljan igrom svojih mladih igrača, uvjerio se u njihove mogućnosti, a nakon susreta posebno je izdvojio ime raspoloženog Koledića.

Posljednji test Vinkovčana bit će utakmica sa Željezničarem koja je na rasporedu danas u 20.00 u Sarajevu. Kako je najavljeno, nakon "generalne probe" znat će se prava slika stanja unutar momčadi.

http://www.sportnet.hr/vijesti/400148/n ... ukovara-91
TheManiac987

#9938 Re: FK Zeljeznicar

Post by TheManiac987 »

ŠEHIĆ: NIŠTA NIJE NEMOGUĆE

Fudbaleri Željezničara jučer su se vratili iz Međugorja sa priprema, a već večeras ih čeka prijateljski meč sa hrvatskim prvoligašem Cibalijom

Željezničar večeras od 20 sati na Grbavici igra kontrolnu utakmicu sa hrvatskim prvoligašem Cibalijom. Rezultat u ovakvim utakmicama uvijek bude u drugom planu, no Šehić se nada pobjedi, te ističe kako će to biti najbolja provjera pred susret sa Hapoelom.

"Za nas ova utakmica rezultatski nije od velikog značaja, ali sigurno da će nam puno pomoći pred meč sa Hapoelom. Večeras ćemo vidjeti gdje smo i bez sumnje će ovo za nas biti prava provjera. Iako se radi o prijateljskoj utakmici, to nije razlog da na Grbavici pred svojim navijačima ne ostvarimo trijumf. Dakle, definitivno idemo na pobjedu, ali ponavljam, cilj nam je da se još bolje uigramo", kazao je golman Željezničara Ibrahim Šehić za SS.ba.

Vjeruje u čudo protiv Hapoela, pojačanja opravdala očekivanja

Naime, Plavi naredne sedmice, tačnije u utorak, gostuju Hapoel Tel Avivu u okviru 2. pretkola Lige prvaka. Golman bh. reprezentacije svjestan je snage izraelskog prvaka.

"Naravno da je težak protivnik i svi to jako dobro znamo. Gledao sam snimke nekih utakmica Hapoela i uistinu se radi o jako kvalitetnoj ekipi. Imaju tog opasnog napadača, ali to ne mora značiti da mi nemamo šanse. Vidjeli smo i na Svjetskom prvenstvu kako male ekipe pobjeđuju velike, tako da se ja do zadnje sekunde nadam čudu i prolazu u naredni krug. Nadam se da će Amar naći taktiku sa kojom ćemo napraviti dobar rezultat u Tel Avivu".

Zajko Zeba, Elvis Karić, Goran Gančev i Srđan Savić ovog su ljeta pojačali redove bh. prvaka, te tako nadoknadili odlaske Predraga Šimića, Delimira Bajića, Sejada Bučana, Samira Bekrića...

"Za sada su se svi igrači koji su došli pokazali u najboljem svjetlu, posebno Zeba i Karić, koje jako dobro poznajem još od ranije. I Savić je sjajan igrač, samo je njemu potrebno neko vrijeme da se uklopi u našu zajednicu, da tako nazovem. Svi igrači koji dođu u Željezničar su uvijek dobrodošli i na najbolji mogući način dočekani od svih".

"Mislim da će Španija biti prvak svijeta"

Svjetsko prvenstvu u Južnoj Africi bliži se kraju. Čekaju nas još dva susreta. Najprije će u subotu Njemačka i Urugvaj odigrati utakmicu za treće mjesto, a onda u nedjelju veliko finale između Španije i Njemačke.

"Prednost u finalu dajem Španiji, koja ima bolje pojedince i mislim da će oni biti prvaci svijeta, iako je Holandija do sada ubilježila sve pobjede", kazao je za Šehić za kraj našeg razgovora.
jedan od mnogih

#9939 Re: FK Zeljeznicar

Post by jedan od mnogih »

3:0 za nas na poluvremenu, strijelci:Ćulum, Mešić i Savić :thumbup:
kokuz_sa

#9940 Re: FK Zeljeznicar

Post by kokuz_sa »

Efedrin wrote:Image
Image
elSaik

#9941 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Cibalija totalno izdominirana.
djes_ba

#9942 Re: FK Zeljeznicar

Post by djes_ba »

seha jos jednom pokazao raskosni talenat :D :D
a ni ona zamjena nije nista bolja bila prilikom prve intervencije
Gde si sad cica maco

#9943 Re: FK Zeljeznicar

Post by Gde si sad cica maco »

ča je ovo sa rvackim klubovima. ubi ih kanton sarajevo
TheManiac987

#9944 Re: FK Zeljeznicar

Post by TheManiac987 »

Ja dobre tekme. Svaka čast za ubijedljivu pobjedu od 4-1 nad trećom ekipom HNL-a. Ako su oni bili treci u hrvata koji bi mi tek bili. Dva gola iz prekida dva iz igre. Debi Zebe na Grbavici krunisan golom. Utakmicu obilježio kiks Šehe kad je sam sebi dao gol, tako reći, kad je jednu povratnu loptu slabo izbio a ona se odbila od nogu Šehe i završila u golu. Brko izmijenjo cijeli sastav tako da je gotovo 22 igraca dobilo priliku da igra veceras. Nakon odigrane tekme mislim da bi se mogao izvuci dobar rezultat u Tel Avivu al ima tu jos mnogo toga da se uradi. Turi Bajru ale je urodilo plodom, Bajro odigro 10ak minuta na grbavici.
PS lazo veceras slab, al standardan. i što nije igro Mešanović

par slika sa sjevera

http://i32.klix.com/71tjxu.jpg
http://i31.klix.com/t5g1ls.jpg
Last edited by TheManiac987 on 08/07/2010 22:59, edited 2 times in total.
Šibicar

#9945 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Izdominirali smo bukvalno Cibaliju,ne znam jesmo li mi jaki ili oni tanki skroz :mrgreen: ,ali znam da smo 10 puta uigraniji nego prošle sezone,posebno me raduje što Zeba i Višća saradjuju odlično,Zeba je beton pojačanje! 8-)

Ali Šeha je gigant,zabio je gol iz gotovo nemoguće situacije. :lol:
TheManiac987

#9946 Re: FK Zeljeznicar

Post by TheManiac987 »

prvi gol u dresu želje za šehu. svaka čast. a i onaj novi iz zvijezde se nije proslavio. prva intervencija igranje sa zivotom na vrhu sesnaesterca
LSD

#9947 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Šibicar wrote:Izdominirali smo bukvalno Cibaliju,ne znam jesmo li mi jaki ili oni tanki skroz :mrgreen: ,ali znam da smo 10 puta uigraniji nego prošle sezone,posebno me raduje što Zeba i Višća saradjuju odlično,Zeba je beton pojačanje! 8-)

Ne znam ni ja :mrgreen: prije da je Cibalija pravo loša...oderali smo ih igrom ko da su drugoligaši u pitanju.
Nisu šuta uputili kako treba za 90 minuta :shock: kad ne mogu oni onda ga Šeha sam sebi zavuce :lol: ali dešava se jbg.
Bolje da se sad dešava neko kad krenu prave utakmice...Zeba i Savić prava pojacanja :thumbup: :thumbup:
Šibicar

#9948 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

LSD wrote:
Šibicar wrote:Izdominirali smo bukvalno Cibaliju,ne znam jesmo li mi jaki ili oni tanki skroz :mrgreen: ,ali znam da smo 10 puta uigraniji nego prošle sezone,posebno me raduje što Zeba i Višća saradjuju odlično,Zeba je beton pojačanje! 8-)

Ne znam ni ja :mrgreen: prije da je Cibalija pravo loša...oderali smo ih igrom ko da su drugoligaši u pitanju.
Nisu šuta uputili kako treba za 90 minuta :shock: kad ne mogu oni onda ga Šeha sam sebi zavuce :lol: ali dešava se jbg.
Bolje da se sad dešava neko kad krenu prave utakmice...Zeba i Savić prava pojacanja :thumbup: :thumbup:
Još sad vidjeh da kolega iznad reče da su završili treći u HNL-u :shock: :-) Sviju mi ja kont'o da su se borili za opstanak ili ispali kako su odigrali. :mrgreen: Vala dosta smo mi gledali rezultate Hapoela,nek' oni sad malo gledaju kako mi igramo. 8-) Savić :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#9949 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Dobra utakmica podjeljena u dva totalno razlicita poluvremena. U prvom poluvremenu puno dinamike, odlicnih poteza, akcija, sansi i golova (sto priznatih sto ponistenih sto spasenih lopti sa gol linije). Drugo poluvrijeme skroz drugacije. Nasi kao da su izasli samo da zavrse utakmicu bez neke prevelike zelje da natrpaju protivnika maksimalno. Trke jeste bilo i u drugom poluvremenu kao i nekih pokusaja ali to nije ni blizu kao u prvom poluvremenu.
Rekoh nakon utakmice u Fojnici a reci cu i sada da ce Srdjan Savic biti odlicno pojacanje u veznom redu. On i Culum su odlican tandem i zavrsavaju posao za Zebu da bi on imao prostora za "svoju igru". Radovanovic odlican na lijevom beku, Stana dobro odigrao desnog bocnog. Bogicevic i Mesic standardno dobri. Za Zebu se nema sta govoriti, nema trke ali zato ima lucidnosti, one koja nam je falila prosle godine. Lazo ko Lazo. Trci, ganja, trudi se ali to nije onaj ubojiti spic koji nam treba. Mirso odradjuje isti posao kao i prosle sezone i za njega se nema sta pisati. Onaj koji je mene najvise odusevio veceras je Edin Visca. Decko je prodoran, brz, tehnicki potkovan i ima onu "zadnju loptu" koju je veceras pocesto provukao u sesnaesterac. Iz tih njegovih dodavanja pala su dva gola a bile su jos dvije odlicne sanse.

Sve u svemu, zadovoljan sam prikazanom igrom i opet kazem da u sljedecu sezonu sigurno ulazimo jaci nego sto smo bili u protekloj.
Charuga
Globalni moderator

#9950 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
Post Reply