Meshtar wrote:Čuj Tiago, Šaranović...neka te bolan.Rookie wrote:Meštre, molim te mi reci odakle ti to da sam registrovan na org-u. Makar otprilike neko objašnjenje i složićemo se da ne nagađaš. Stvarno te nikako ne razumijem. Olimpik: Ješe, Subašić, Alimanović, Mujić, Tijago, Šaranović... Sve zvučnija pojačanja i od jednog koje je kod nas sletilo u zadnja dva prelazna roka.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rookie
#9651 Re: FK Zeljeznicar
-
elSaik
#9652 Re: FK Zeljeznicar
Pa jesu, koliko puta moram reći da si upravu, oni su za nas City u dovođenju igrača. I City dovodi igrače, baca pare i na kraju ne ode u Europu. Mi smo za njih United. Ili bolje reći Chelsea. Ipak je Chelsea prvak.Rookie wrote:1. Zec je zadovoljio u ŽELJI na probi i ponuđen mu je ugovor!elSaik wrote:Nije ni Zec kod nas zadovoljio pa lik otišao u Hrvatsku. Tako su i tamo pričali "sjooooo, bio prvo u Želji nije zadovoljio, pa došao kod nas. Eto šta mi dovodimo."
Što se Olimpika tiče - Kakvih bolan pojačanja, ljudi osmi.Možda oni jesu za nas Manchester City, ali smo mi za njih Manchester United.
Zapeo si za tu negativu, a mi se pripremamo za Ligu prvaka. Tako da - isprintaj te svoje postove i čitaj ih ispred ogledala. Zvat ćemo mi tebe kad nam bude do bespotrebnih crnjaka, ne brini.
2. Treći pokušaj da skontaš: Olimpik je za nas Manchester City što se tiče dovođenja pojačanja!(ovo je i za ultima_palabra)
-
Rookie
#9653 Re: FK Zeljeznicar
Semir Mujkanović, prvak balkana u kick boksu
Kažu da se dokazuje na pripremama. Zna ponešto, a muzička podloga zakon
Potez klipa je na 3:27.
el_saik, konačno si shvatio šta sam rekao. Naravno da smo mi za njih generalno United, Barca i šta već ne.
el_saik, konačno si shvatio šta sam rekao. Naravno da smo mi za njih generalno United, Barca i šta već ne.
- ultima_palabra
#9654 Re: FK Zeljeznicar
Pa zar nisam i ja to rekao?Rookie wrote:2. Treći pokušaj da skontaš: Olimpik je za nas Manchester City što se tiče dovođenja pojačanja!(ovo je i za ultima_palabra)
PostPostao/la ultima_palabra dana 28/06/2010 14:07
Odlična usporedba...i City je spreman platiti igrača bar 50% više nego njegov gradski rival. Ali opet, ako igrač hoće da napreduje u karijeri i osvaja trofeje, ide u United. Ako hoće da uzme pinku, ide u City, i navijači Uniteda ne žale za njim, jer znaju da imaju trenera koji će i pitu od govana napraviti ako je potrebno.
Tako je i sa nama i Olimpikom...jesi gledao mečeve u prvenstvu između 2 kluba? Tačno se je vidjelo da Olimpik ima talentovaniju ekipu od naše, ali su naši igrači igrali kao tim, disciplinovano, i za armiju svojih navijača. Igrači Olimpika su igrali sami za sebe, da se odradi ugovor i da se neko ne daj Bože ne povrijedi.
- Meshtar
#9655 Re: FK Zeljeznicar
Ja te samo pitam koji od gore navedenih igrača može ili je mogao imati zagarantovano mjesto u prvih 11 Želje? Osim Ješe-a, koji je odličan igrač za našu ligu, niti jedan. Niko od ljudi koje si nabrojao jednostavno nema mjesta u prvom timu Želje, uostalom takvi su im i rezultati. To što ih je neko platio onoliko love koliko su oni tražili ne čini ih dobrim igračima nego dobrim pregovaračima. Ja ne mogu da vjerujem da ti ubjeđuješ ljude ovdje kako Olimpik trguje dobro i pametno kada to jednostavno nije istina. Tvoj Olimpik City s Otoke nije u stanju odigrati više od 6.mjesta u ovakvoj ligi. Uostalom uzmimo primjer mladog Mujića, potpisao je za Olimpik iako je Željo bio zainteresovan za njega. Šta misliš ko je u tom deal-u više izgubio? Mujić ili Željo? Sada bi bio šampion BiH i razmišljao bi o mogućnosti da bude u prvih 11 u LP protiv Hapoela. Olimpik može potrošiti milione, ali s tim ne moraju obavezno ići i rezultati. Toliko.Rookie wrote:Meshtar wrote:Čuj Tiago, Šaranović...neka te bolan.Rookie wrote:Meštre, molim te mi reci odakle ti to da sam registrovan na org-u. Makar otprilike neko objašnjenje i složićemo se da ne nagađaš. Stvarno te nikako ne razumijem. Olimpik: Ješe, Subašić, Alimanović, Mujić, Tijago, Šaranović... Sve zvučnija pojačanja i od jednog koje je kod nas sletilo u zadnja dva prelazna roka.Ubi argumentima. Šaranovića bi i Sarajevo vrlo rado vratilo da je moglo, ali nije. Nebitno. Ne reče mi ništa za org. Prozvao si me i ušutio se. Najradije bih s tobom nastavio komunikaciju preko PP, jer peglamo ostale, a i vjerovatno kršimo pravila foruma. Samo mi je bezveze što si me javno označio kao dvoličnog bez ikakvog dokaza. Zato javno i odgovaram.
- JThomas
#9656 Re: FK Zeljeznicar
jes' eto trebali bi izvaliti silnu lovu ni za šta i biti mudo od ovce k'o olimpik.
ne sviđa mi se nedostatak vjere kod pojedinaca, da parafraziram darth vadera.
ne sviđa mi se nedostatak vjere kod pojedinaca, da parafraziram darth vadera.
-
elSaik
#9657 Re: FK Zeljeznicar
Ma ajde, sa "raspada se šampionska ekipa" prešli su na "City sa Otoke." Sutra će biti nešto novo, a prekosutra nešto novije.
- Charuga
- Globalni moderator
#9658 Re: FK Zeljeznicar
Turisti posjetili Grbavicu .. 
-
salle_eh1986
#9659 Re: FK Zeljeznicar
To što zna uraditi po koju fintu ne govori (čitaj ne znači) da je on dobar i kvalitetan igrač. Većinu ovakvih i sličnih fazona zna i Edis MulalićRookie wrote:Semir Mujkanović
-
elSaik
#9661 Re: FK Zeljeznicar
Plavih_11 wrote:Turisti posjetili Grbavicu ..
Ako ko šta sazna iz prve ruke, nek' javi...
- Charuga
- Globalni moderator
- Charuga
- Globalni moderator
#9663 Re: FK Zeljeznicar
Valja. Samo neka ide na PP za sada ..elSaik wrote:Ako ko šta sazna iz prve ruke, nek' javi...Plavih_11 wrote:Turisti posjetili Grbavicu ..
- ultima_palabra
#9664 Re: FK Zeljeznicar
Odlično
- Charuga
- Globalni moderator
#9665 Re: FK Zeljeznicar
Bajro haubica bi mogao proraditi ovu sezonu ali svakako treba jos jedan napadac. Desnog beka ce najvjerovatnije igrati Gancev tako da ce Visca ici gore blize protivnickom golu. U tom slucaju nam ostaje upraznjena pozicija lijevog krila i eventualno jedan igrac koji bi zamjenio Radovanovica u slucaju kartona ili povrede ali to nije prioritet.ultima_palabra wrote: vala nema onih ugovora po 6 mjeseciZadnji vezni nam je pravo trebao, da pojača konkurenciju Ćulumu i Svraki...rekao bih da je sad napadač prioritet
Doci ce sigurno do pocetka sezone jos par igraca ..
- Charuga
- Globalni moderator
#9666 Re: FK Zeljeznicar
Jedan tekst koji nije direktno vezan za Zelju ali se tice i nas:
FIFA i UEFA: Usvajanje statuta i jedan predsjednik ili suspenzija NSBiH
Marsel Benc i Eva Paskije tražit će garancije da će Skupština poslušati uputstva iz Ciriha i Niona
Danas će Nogometnom savezu BiH u posjetu doći predstavnici FIFA-e i UEFA-e Eva Paskije (Eva Pasquier) i Marsel Benc (Marcel Benz). Razgovori sa članovima Izvršnog odbora NSBiH i predstavnicima entitetskih saveza trebali bi trajati od 16 do 20 sati.
Tema sastanka bit će izmjene i dopune statuta NSBiH, koje su FIFA i UEFA prije mjesec poslale u Nogometni savez. Svjetska i Evropska nogometna asocijacija traže izmjene radi boljeg i lakšeg funkcioniranja našeg Saveza.
Najbitnija promjena je uvođenje funkcije jednog predsjednika umjesto dosadašnjeg tročlanog Predsjedništva NSBiH. Iz Fudbalskog saveza Republika Srpske jasno su poručili da od Predsjedništva neće odustati, a što se tiče funkcije predsjednika, spremni su na neke kompromise.
No, Paskije i Benc su za vrijeme prošle posjete jasno rekli čelnicima NSBiH šta će se desiti ako budu odbijene predložene izmjene i dopune statuta. Ponuda je ostavljena na principu "uzmi ili ostavi". Pojednostavljeno, ako ne bude usvojen statut koji su predložili Cirih i Nion, NSBiH će biti suspendovan do daljnjeg.
Za sutra u 12 sati zakazana je pres-konferencija u prostorijama Nogometnog saveza BiH, na kojoj će se govoriti o posjeti Paskije i Benca te o rezultatima sastanka u vezi s izmjenama i dopunama statuta.
Avaz.ba
FIFA i UEFA: Usvajanje statuta i jedan predsjednik ili suspenzija NSBiH
Marsel Benc i Eva Paskije tražit će garancije da će Skupština poslušati uputstva iz Ciriha i Niona
Danas će Nogometnom savezu BiH u posjetu doći predstavnici FIFA-e i UEFA-e Eva Paskije (Eva Pasquier) i Marsel Benc (Marcel Benz). Razgovori sa članovima Izvršnog odbora NSBiH i predstavnicima entitetskih saveza trebali bi trajati od 16 do 20 sati.
Tema sastanka bit će izmjene i dopune statuta NSBiH, koje su FIFA i UEFA prije mjesec poslale u Nogometni savez. Svjetska i Evropska nogometna asocijacija traže izmjene radi boljeg i lakšeg funkcioniranja našeg Saveza.
Najbitnija promjena je uvođenje funkcije jednog predsjednika umjesto dosadašnjeg tročlanog Predsjedništva NSBiH. Iz Fudbalskog saveza Republika Srpske jasno su poručili da od Predsjedništva neće odustati, a što se tiče funkcije predsjednika, spremni su na neke kompromise.
No, Paskije i Benc su za vrijeme prošle posjete jasno rekli čelnicima NSBiH šta će se desiti ako budu odbijene predložene izmjene i dopune statuta. Ponuda je ostavljena na principu "uzmi ili ostavi". Pojednostavljeno, ako ne bude usvojen statut koji su predložili Cirih i Nion, NSBiH će biti suspendovan do daljnjeg.
Za sutra u 12 sati zakazana je pres-konferencija u prostorijama Nogometnog saveza BiH, na kojoj će se govoriti o posjeti Paskije i Benca te o rezultatima sastanka u vezi s izmjenama i dopunama statuta.
Avaz.ba
- ultima_palabra
#9667 Re: FK Zeljeznicar
Ma Višća igra i desno i lijevo...a tu je i Stanić...za lijevog beka se slažem. Imaćemo uigranu ekipu aBd, samo jedan važan igrač nam je otišaoPlavih_11 wrote:Bajro haubica bi mogao proraditi ovu sezonu ali svakako treba jos jedan napadac. Desnog beka ce najvjerovatnije igrati Gancev tako da ce Visca ici gore blize protivnickom golu. U tom slucaju nam ostaje upraznjena pozicija lijevog krila i eventualno jedan igrac koji bi zamjenio Radovanovica u slucaju kartona ili povrede ali to nije prioritet.ultima_palabra wrote: vala nema onih ugovora po 6 mjeseciZadnji vezni nam je pravo trebao, da pojača konkurenciju Ćulumu i Svraki...rekao bih da je sad napadač prioritet
Doci ce sigurno do pocetka sezone jos par igraca ..
- Charuga
- Globalni moderator
#9668 Re: FK Zeljeznicar
Tacno je da Visca u mladoj reprezebtaciji igra desnog beka ali mislim da je grehota da onakav igrac propada na beku. Ali dobro, opet kazem, Amar zna najbolje.ultima_palabra wrote:Ma Višća igra i desno i lijevo...a tu je i Stanić...za lijevog beka se slažem. Imaćemo uigranu ekipu aBd, samo jedan važan igrač nam je otišao
Do pocetka prvenstva cemo sigurno biti jos jaci, samo polako ..
-
riko-ga
#9669 Re: FK Zeljeznicar
Posto si ti ovdje bar za mene No1 za tacne informacije u vezi Zeljeznicara dali je to novo pojacanje sto si napomenuo mozda igrao u Celiku zadnju sezonu?Plavih_11 wrote:Tacno je da Visca u mladoj reprezebtaciji igra desnog beka ali mislim da je grehota da onakav igrac propada na beku. Ali dobro, opet kazem, Amar zna najbolje.ultima_palabra wrote:Ma Višća igra i desno i lijevo...a tu je i Stanić...za lijevog beka se slažem. Imaćemo uigranu ekipu aBd, samo jedan važan igrač nam je otišao
Do pocetka prvenstva cemo sigurno biti jos jaci, samo polako ..
- ultima_palabra
#9670 Re: FK Zeljeznicar
Naravno da je grehota, on treba da igra krilo, svejedno desno ili lijevoPlavih_11 wrote:Tacno je da Visca u mladoj reprezebtaciji igra desnog beka ali mislim da je grehota da onakav igrac propada na beku
- Charuga
- Globalni moderator
#9671 Re: FK Zeljeznicar
Ma nisam ja drug No1, ima jos ljudi koji su dobri sa tacnim informacijama.riko-ga wrote:Posto si ti ovdje bar za mene No1 za tacne informacije u vezi Zeljeznicara dali je to novo pojacanje sto si napomenuo mozda igrao u Celiku zadnju sezonu?
Za tog igraca na kojeg mislis se juce nesto pricalo da je bio na Grbavici pa se poslije pisalo da to nije tacno. Vjeruj da nisam nista pouzdano cuo ali opet je jutros krenula prica kako je pao neki dogovor izmedju dva kluba. Iskreno, nista ne vjerujem dok ne cujem iz pravog izvora ili dok ga ne vidim u opremi. Sve dok je tako, dok se valjaju neke informacije skroz neprovjerene, on je za mene daleko od Zelje.
- Charuga
- Globalni moderator
#9672 Re: FK Zeljeznicar
Na Indexu prije sat vremena izasao tekst kako City nudi, izmedju ostalog, i 38.000.000 funti za Dzeku. Nece li dragi Bog dati da ode i da nas ne pati vise ..
1 funta = 1,2195 eura
38.000.000 funti = cca 46.341.472 eura
U slucaju da je nas postotak od prodaje 3% dobijamo cca 1.390.244 eura ili 2.719.080 KM.
U slucaju da je nas postotak od prodaje 3,5% dobijamo cca 1.621.951 eura ili 3.170.915 KM.
Hajrovao bi klub, Amar za pojacanja a i pojedinci za svoj "gust" ..
1 funta = 1,2195 eura
U slucaju da je nas postotak od prodaje 3% dobijamo cca 1.390.244 eura ili 2.719.080 KM.
U slucaju da je nas postotak od prodaje 3,5% dobijamo cca 1.621.951 eura ili 3.170.915 KM.
- jufka developer
#9673 Re: FK Zeljeznicar
i za stadion, akobogdaPlavih_11 wrote:Na Indexu prije sat vremena izasao tekst kako City nudi, izmedju ostalog, i 38.000.000 funti za Dzeku. Nece li dragi Bog dati da ode i da nas ne pati vise ..![]()
1 funta = 1,2195 eura
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9674 Re: FK Zeljeznicar
ma i za potkupiti Platinijajufka developer wrote:i za stadion, akobogdaPlavih_11 wrote:Na Indexu prije sat vremena izasao tekst kako City nudi, izmedju ostalog, i 38.000.000 funti za Dzeku. Nece li dragi Bog dati da ode i da nas ne pati vise ..![]()
1 funta = 1,2195 eura
- Charuga
- Globalni moderator
#9675 Re: FK Zeljeznicar
Ako dodje do transfera, od tih para nece nista ici za stadion. Napisao sam juce, "turisti" su posjetili Grbavicu a poslije su otisli na rucak sa "domacinima". Vidjet cemo sta ce se izroditi iz svega toga ..jufka developer wrote:i za stadion, akobogda