FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JThomas

#9601 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

samo polako, osuće se oni još.

čuva bog... :D
Charuga
Globalni moderator

#9602 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

JThomas wrote:samo polako, osuće se oni još.

Otisao im je onaj hrvat i jos jedan odbrambeni igrac ..
jufka developer

#9603 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

Plavih_11 wrote:
JThomas wrote:samo polako, osuće se oni još.

Otisao im je onaj hrvat i jos jedan odbrambeni igrac ..

to su super vijesti, jos da ode do 13.7 :D
lit3ro

#9604 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

otisao im Da silva - presao u Lille za 2.75 miliona eura, otisao Vrucina, otici ce golman, odlazi jedan njihov odbrambeni i jedan vezni...to je ono sto ja znam sad za sad....
Rookie

#9605 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Da ne bih dužio, ovi što mi kontriraju su presmiješni! :lol: I mahom nickovi s kojima sam se nekad prije zamjerio na nekoj temi jer su presmiješni ili su njihovi haveri isl. Da vam ne objašnjavam u detalje, vjerujte da ste presmiješni! :lol: Ova uprava je nesposobna da dovede afirmisanog igrača i to je fakt! Ko kaže drugačije, pravi se lud.
Neću da konkretno diskutujem, jer nema smisla. Znam ko mi zašto kontrira. ;-)
jufka developer

#9606 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

Rookie wrote:Da ne bih dužio, ovi što mi kontriraju su presmiješni! :lol: I mahom nickovi s kojima sam se nekad prije zamjerio na nekoj temi jer su presmiješni ili su njihovi haveri isl. Da vam ne objašnjavam u detalje, vjerujte da ste presmiješni! :lol: Ova uprava je nesposobna da dovede afirmisanog igrača i to je fakt! Ko kaže drugačije, pravi se lud.
upravu koja je donijela titulu s ovakvim igracima nazivas retardiranom, kako da te neko ozbiljno shvati

ne kazem ni ja da su zlatni, ali su napravili velike korake na putu ka boljem Zelji... naravno, najvise zasluga ide Amaru ali je i uprava ulozila maksimum da se ispostuju igraci i da ne igraju za klikere a to se treba cijeniti
Rookie

#9607 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Ako im je ovo maksimum, smiješni su. A, jufko, apsolutno me ne zanima kako će me pojedinci shvatiti ovdje na forumu. Vidim da su me mnogi koji imaju mozak shvatili ozbiljno, jer su i realni. Pa od prodatih karata su mogli isplatiti to što jesu za plate. Nemoj da sad računam. A kad je Žujo bio na BHT-u, doslovno se smijao ljudima iz Euromedie i govorio kako će im on naći hiljadu sponzora ako treba. :lol: On je tu zbog para od Džeke, a za sve ostalo hvala Amaru, Nijazu i ostalim utjecajnim. Ostali su apsolutno beskorisni!
salle_eh1986

#9608 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Ja sam mišljenja da Željo u novu sezonu ulazi jači nego što je to bilo pred prošlu sezonu. Sad da li je to dovoljno i za Europe, čisto sumljam ali možda se i prevarim. Ne bi bilo loše ni proći ovaj Hapoel, onda bi i u trećem oredkolu bili nosioci i tu se mogli nadati nečemu (ako prođemo idemo u grupe LE, a ako ispadnemo imamo još najmanje 2 utakmice). Tu se kriju goleme pare, i zbog toga bi se možda i trebalo malo više raditi na tome da se dovede još neko zvučnije ime (jači igrač, jer ja se ne bojim za našu ligu već za europu). Ali najveća nam je prednost ipak što je ostao kostur tima (a oni koji su otišli ima za njih zamjene).
Ma za nadati se da će to sve biti OK...
Čuva Bog Želju svog :D
sarajevski_mangupi

#9609 Re: FK Zeljeznicar

Post by sarajevski_mangupi »

Rookie wrote:Da ne bih dužio, ovi što mi kontriraju su presmiješni! :lol: I mahom nickovi s kojima sam se nekad prije zamjerio na nekoj temi jer su presmiješni ili su njihovi haveri isl. Da vam ne objašnjavam u detalje, vjerujte da ste presmiješni! :lol: Ova uprava je nesposobna da dovede afirmisanog igrača i to je fakt! Ko kaže drugačije, pravi se lud.
Tebi Zeba nije afirmisan igrac?samo se druze sjeti gdje smo bili sezonu prije kad je na tekme dolazilo 500 ljudi samo se toga sjeti, kad smo kolektivno sa Juga izlazili.Ljudi nas digli iz pepela i ti tako pricas, svaka ti cast drug pravi si navijac. I bolje da vise nista ne komentarises
JThomas

#9610 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

ja još tražim gdje su ta tuđa afirmisana pojačanja.
Rookie

#9611 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

sarajevski_mangupi wrote:
Tebi Zeba nije afirmisan igrac?samo se druze sjeti gdje smo bili sezonu prije kad je na tekme dolazilo 500 ljudi samo se toga sjeti, kad smo kolektivno sa Juga izlazili.Ljudi nas digli iz pepela i ti tako pricas, svaka ti cast drug pravi si navijac. I bolje da vise nista ne komentarises
Pa neki ljudi nas jesu iz pepela digli, a neki nisu. Čak i prepotentni Žujo je jednom prilikom priznao da uprava kaska za rezultatima ekipe, što je meni više nego očito. Da ne kažem da je čak uspio i Amara da iznervira imbecilnim izjavama kako Osimov odlazak nije nikakav problem, jer bi odmah Meša došao.
Zeba jeste afirmisan, ali je došao isto kao i Mirso svojevremeno. Mogao je dobiti bolje uslove negdje drugo, ali mu je ljepše igrati kući za nešto malo manje pare. Mirso je bio riješio egzistenciju, a Zeba će svakako ubrzo opet u inostranstvo i to može komotno iz ŽELJE. Znači, to je najviše na neku sentimentalnost. I usput rečeno, prema zadnjim informacijama, još uvijek nije ni postignut dogovor s njim! Siguran sam da bi mu više ponudio Zrinjski, npr.
JThomas

#9612 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

bolan, afirmisan igrač drukčije ne može doći u ovu ligu. gdje su to tuđi afirmisani igrači, igračine, reprezentativci koji imaju izbora? tu su samo oni koji nemaju izbora i poneko ko se na zalasku vratio da dovrši karijeru.

nema ih, jer niko ko ima izbora neće igrati u našoj ligi. žalosno, al' tako je.
Rookie

#9613 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

JThomas wrote:bolan, afirmisan igrač drukčije ne može doći u ovu ligu. gdje su to tuđi afirmisani igrači, igračine, reprezentativci koji imaju izbora? tu su samo oni koji nemaju izbora i poneko ko se na zalasku vratio da dovrši karijeru.

nema ih, jer niko ko ima izbora neće igrati u našoj ligi. žalosno, al' tako je.
Koliko dugo pratiš našu ligu? Niko nikad nije dovodio afirmisane igrače? Možda je afirmisan relativan pojam, ali recimo Olimpik je za nas Chelsea što se tiče dovođenja igrača. Pa ova uprava je samo Višću dovela, koji je imao kakvu takvu reputaciju i čak ni za njega nisu platili jadnih 16.000 KM u dvije rate, već još izbjegavaju da se jave ljudima iz Budućnosti, pa nas tuže zbog tih smiješnih para. U ovom prelaznom roku niko još uvijek nije doveo neka dokazana pojačanja, a da niko nikad nije, to je već smiješno. Čak smo ih i mi znali dovoditi... Zrinjski je godinama dovodio dokazane igrače, a sad je Olimpik broj 1.
Uglavnom, najviše me boli to što ne radimo dovoljno da se odvojimo od ostalih sad kad nam se pružila prilika. Ili da se bar zacementiramo u nekom BH vrhu. Ovako, kad Amar ode(koji kaže da ne zna ima li ikakav ugovor :shock: :? ), vraćamo se u crnilo, nažalost. Da je spojiti Amara i Gracića, osvojili bismo Ligu šampiona.
iskustvo11

#9614 Re: FK Zeljeznicar

Post by iskustvo11 »

Stjepanović, Rizvanović i još trojica sličnih kvaliteta stižu ovaj tjedan.
Joey Tribbiani

#9615 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

o cemu ti trabunjas?

A ti @rookie ko da ne znas dje zivis. Ajd fino ulozi lovu u Želju i dovedi nam jednog Forlana. Ne branim ih ni ja, nisam 100% za ovu upravu ali imaju vise smisla za ovaj posao od svojih prethodnika. Amar je Tito i on je, skupa sa Nijazom i ostatkom strucnog staba koji su uvijek uz ekipu, zasluzan za sav uspjeh.

Ubrzo ce se sve znati. Dovedeni su igraci koji mogu biti i bolji od proslosezonskih.
Ja mislim da je Bekrica tesko nadoknadit jer lik je fakat predobar igrac bio. Na stranu to sto je zabio pola svojih golova iz penala (jebi ga, treba i to neko zabiti, fuli i david villa i c.ronaldo, a ovaj nas je sve zakucao) bio je i trkac i tehnicar i asistent.

Zeba je tip igraca koji moze tekmu rijesiti jednim potezom, bacit na usta i najboljeg odbrambenog igraca na svijetu, a ne u nasoj ligi (sjetite se kako je bacao hrvate u prijateljskoj na kosevu)...Ali fazon je sto on ocekuje da neko drugi za njega trci. Nemam nista protiv njega, ako bude igrao kako moze, ima da nam zlata vrijedi u vezi. Samo, moramo imati najmanje dva trkaca da njemu obezbijede i lopte i prostor. Svraka je to radio proljetos. Ko ce sad, vidjet cemo.
Beslija = ogroman kapital!
Visca = lav, mali tito :mrgreen: , potezi, golovi i lova za buducnost.

Prosle sezone smo imali Bučana. Ne treba ga sad zaliti i smatrati ga nezamjenjivim. Bio je korektan maximalno, hvala za sve ali je lik odigrao dobru polusezonu. U citavoj svojoj karijeri je znao napraviti ili potez viska ili "manjka".
Otisao Sime, dosao Gančev.

Ja bih jos jednog stopera i napadaca i to da prodju ove pripreme u Medjugorju.
Rookie

#9616 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Ma ne treba Forlan, mogu i Mujić, Bekić, Haskić, Smajić iz Iskre... Samo sam im za Višću skidao kapu, jer je trebalo neka pare izdvojiti, a imao je i odličnu reputaciju, koju je i više nego potvrdio. Ali eto, ni za njega nisu platili :-)
elSaik

#9617 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Olimpik Chelsea. A ja sve mislio oni Hoffenheim. E jesam se zayebo... :lol:
lit3ro

#9618 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

Rookie wrote:Ako im je ovo maksimum, smiješni su. A, jufko, apsolutno me ne zanima kako će me pojedinci shvatiti ovdje na forumu. Vidim da su me mnogi koji imaju mozak shvatili ozbiljno, jer su i realni. Pa od prodatih karata su mogli isplatiti to što jesu za plate. Nemoj da sad računam. A kad je Žujo bio na BHT-u, doslovno se smijao ljudima iz Euromedie i govorio kako će im on naći hiljadu sponzora ako treba. :lol: On je tu zbog para od Džeke, a za sve ostalo hvala Amaru, Nijazu i ostalim utjecajnim. Ostali su apsolutno beskorisni!

Zujo spada pod UPRAVU KOJU OPTUZUJES DA JE NESPOSOBNA A AMAR NIJAZ I OSTALI SU OK?? Et ja tek sad saznadoh da imamo vise uprava u klubu....da te nema trebalo bi te izmislit...Znaci po tvome su Amar Nijaz utjecajni - Zujo nije....A da ne pricamo o jos nekim ljudima koje svi dobro poznajemo, koji su usko vezani za Zelju...Imas zakljucke na nivou djeteta od 12 - 13 godina, pises onako kako ti drugi koji ocigledno nisu vezani za Zelju predstavljaju ( iz tebe ko da govori jedan prvoklasni navijac anamo onih), i sve sto imas kao argumente - tj. nemas ih - mozes baciti u vodu nakon ovog posta...Sam sebe opovrgavas!
Charuga
Globalni moderator

#9619 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Rookie wrote:Ma ne treba Forlan, mogu i Mujić, Bekić, Haskić, Smajić iz Iskre... Samo sam im za Višću skidao kapu, jer je trebalo neka pare izdvojiti, a imao je i odličnu reputaciju, koju je i više nego potvrdio. Ali eto, ni za njega nisu platili :-)
Mujic, Bekic, Haskic i Smajic su afirmisani igraci a Savic, Zeba i Karic nisu? Ganceva da ne spominjem jer on po tvojoj logici nije ni A od afirmisanog. Hajd mi, ziv bio, objasni sta je po tebi afirmisan igrac i koja je razlika izmedju Savica i Karica i recimo Smajica i Mujica? U airmisanosti i kvaliteti ..
Spominjes Viscu kao jedninog kojeg smo doveli a bio je nesto. Gdje je on bio afirmisan prije dolaska u Zelju? Koliko je ljudi u BiH culo za njega prije nego je Amar poceo forsirati njegov dolazak?
ultima_palabra

#9620 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Sve bih nešto da napišem, a onda skontam da ne vrijedi truda...
JThomas

#9621 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

Plavih_11 wrote:
Rookie wrote:Ma ne treba Forlan, mogu i Mujić, Bekić, Haskić, Smajić iz Iskre... Samo sam im za Višću skidao kapu, jer je trebalo neka pare izdvojiti, a imao je i odličnu reputaciju, koju je i više nego potvrdio. Ali eto, ni za njega nisu platili :-)
Mujic, Bekic, Haskic i Smajic su afirmisani igraci a Savic, Zeba i Karic nisu? Ganceva da ne spominjem jer on po tvojoj logici nije ni A od afirmisanog. Hajd mi, ziv bio, objasni sta je po tebi afirmisan igrac i koja je razlika izmedju Savica i Karica i recimo Smajica i Mujica? U airmisanosti i kvaliteti ..
Spominjes Viscu kao jedninog kojeg smo doveli a bio je nesto. Gdje je on bio afirmisan prije dolaska u Zelju? Koliko je ljudi u BiH culo za njega prije nego je Amar poceo forsirati njegov dolazak?
pusti ba...
fczeljo

#9622 Re: FK Zeljeznicar

Post by fczeljo »

lit3ro wrote:
Rookie wrote:Ako im je ovo maksimum, smiješni su. A, jufko, apsolutno me ne zanima kako će me pojedinci shvatiti ovdje na forumu. Vidim da su me mnogi koji imaju mozak shvatili ozbiljno, jer su i realni. Pa od prodatih karata su mogli isplatiti to što jesu za plate. Nemoj da sad računam. A kad je Žujo bio na BHT-u, doslovno se smijao ljudima iz Euromedie i govorio kako će im on naći hiljadu sponzora ako treba. :lol: On je tu zbog para od Džeke, a za sve ostalo hvala Amaru, Nijazu i ostalim utjecajnim. Ostali su apsolutno beskorisni!

Zujo spada pod UPRAVU KOJU OPTUZUJES DA JE NESPOSOBNA A AMAR NIJAZ I OSTALI SU OK?? Et ja tek sad saznadoh da imamo vise uprava u klubu....da te nema trebalo bi te izmislit...Znaci po tvome su Amar Nijaz utjecajni - Zujo nije....A da ne pricamo o jos nekim ljudima koje svi dobro poznajemo, koji su usko vezani za Zelju...Imas zakljucke na nivou djeteta od 12 - 13 godina, pises onako kako ti drugi koji ocigledno nisu vezani za Zelju predstavljaju ( iz tebe ko da govori jedan prvoklasni navijac anamo onih), i sve sto imas kao argumente - tj. nemas ih - mozes baciti u vodu nakon ovog posta...Sam sebe opovrgavas!
Pusti ba, Rookie je baš rookie :) na nivou je expressa i san-a ;)
Charuga
Globalni moderator

#9623 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

SPLIT-ZADAR 2-0

Utakmica je do prvih pola sata bila izrazito tvrda bez ikakvih prilika, a prijelomni trenutak dogodio se 4 minute prije odlaska na poluvrijeme, kada je Deranja zabio za 1:0.

No, sve zasluge idu Bućanu, pristiglom pojačanju iz Željezničara. Sve je sam napravio - pogodio prečku, a odbijanac je ulovio popularni Popaj i zabio za vodstvo domaćih.
Šibicar

#9624 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Jbt,mi od žešće prosječnog igrača taman napravismo nešto što liči na igrača,i on ode i sad dere guzove u Splitu. :-)
Rookie

#9625 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Plavih_11 wrote:
Muhamed Mujić, 18 godina prije dolaska u Olimpik, kad ga je i ŽELJO tražio i mladi reprezentativac. Bekić je isto mladi reprezentativac i momak jede loptu. Najtraženiji igrač Slobode trenutno. Haskić tek napunio 21, a ima 19 golova u prvoj ligi FBiH, bez penala. A Višća je bio najbolji igrač juniorske repke i prošao je i probu u Hajduku. Ovaj Smajić nije napadač, a drugi je strijelac lige FBiH. To su sve redom igrači koji su se baš istakli, a koji imaju max. 21 godinu i samim time su ekstra materijal i za zaradu. Vidjećeš uskoro šta će biti od ovih igrača. Evo da te otvoreno pitam, je li misliš da ih Amar ne bi želio imati? Samo gledaj gdje će otići pobrojani... Gančev prošle sezone nije zadovoljio na probi u Cibaliji, pa onda došao na probu u ŽELJU. Može on biti odličan igrač, ali da je tako očito kvalitetan bio dosad, vjeruj da ne bi kod nas na probu dolazio. I to sam pobrojao one najmanje afirmisane koje nema šanse da dovedemo...
Post Reply