FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sarajevski_mangupi
#9251 Re: FK Zeljeznicar
Znate kako će ovo ići? Opet ćemo dobit neki rok i naravno ni tad nećemo uspjeti uraditi šta treba, i sve tako u krug će ići od jednog roka do drugog, tako da ne vjerujem da će išta biti od ove suspenzije. A valjda nismo toliki pehovi da se ponovi 2005. kad smo izborili Evropu i nismo izašli....
- JThomas
#9252 Re: FK Zeljeznicar
dobro, ovo ako bude, niko neće igrati, a tada to nije bio slučaj, tako da nije isto...al' i ja čisto sumnjam.
- zeljonista
#9254 Re: FK Zeljeznicar
http://www.youtube.com/watch?v=qWZTI4AK ... r_embedded
evo da malo razbijemo monotoniju,sa FGR deckima
evo da malo razbijemo monotoniju,sa FGR deckima
- JThomas
#9255 Re: FK Zeljeznicar
zajko zeba strijelac na treningu 
- sarajevski_mangupi
#9256 Re: FK Zeljeznicar
ne ja samo kaem da ne budemo pehovi ko prije, a znam da nije isto znaci cjela zemlja bi trpila, a to nije u interesu nikome...JThomas wrote:dobro, ovo ako bude, niko neće igrati, a tada to nije bio slučaj, tako da nije isto...al' i ja čisto sumnjam.
-
Rookie
#9257 Re: FK Zeljeznicar
http://www.transfermarkt.de/de/antonio- ... 49991.html
Evo da prognoziram ko bi mogao biti strašno pojačanje, iako se sad o njemu mnogo ne govori. Ima 20 godina, a prije par je bio najbolji igrač i kapiten juniorske repke. Igrači Želje koji su igrali tada protiv njega(Orašja) kažu da je igračina. Vrlo brz i prodoran. Uglavnom, brzo ga je Čelik doveo, ali je odmah imao tešku povredu, pa nije nikad za njih ni zaigrao. Vratio se u Orašje i prošlu sezonu su završili drugi u Prvoj ligi FBiH. I opet, od igrača koji je prošle sezone igrao protiv njega, čuo sam da je i dalje igračina i da Orašje ima super ekipu.
Znači, još uvijek je vrlo mlad, talentovan i tipujem na njega da će biti ekstra pojačanje iz sjene. Kao Višća, aBd.
Danas je bio na prozivci...
Volio bih ako mi neko može potvrditi da je i Irhad Smajić iz Iskre danas bio na treningu. Negdje to pročitah. Im'o je opasnu statistiku u Iskri, koja je završila bod iza Orašja. Ima max. 20 godina, a bio je među naj strijelcima. Čini mi se da je vezni. Prije pola godine smo ga navodno pokušavali dovesti. Isto tako, mislim da bi mogao biti ekstra pojačanje.
U nižim ligama ima ekstra talenata. Napomenuću samo da su u trećoj ligi BiH igrali Ibričić, Alispahić, Zec, Smajić, Raščić...
Evo da prognoziram ko bi mogao biti strašno pojačanje, iako se sad o njemu mnogo ne govori. Ima 20 godina, a prije par je bio najbolji igrač i kapiten juniorske repke. Igrači Želje koji su igrali tada protiv njega(Orašja) kažu da je igračina. Vrlo brz i prodoran. Uglavnom, brzo ga je Čelik doveo, ali je odmah imao tešku povredu, pa nije nikad za njih ni zaigrao. Vratio se u Orašje i prošlu sezonu su završili drugi u Prvoj ligi FBiH. I opet, od igrača koji je prošle sezone igrao protiv njega, čuo sam da je i dalje igračina i da Orašje ima super ekipu.
Znači, još uvijek je vrlo mlad, talentovan i tipujem na njega da će biti ekstra pojačanje iz sjene. Kao Višća, aBd.
Danas je bio na prozivci...
Volio bih ako mi neko može potvrditi da je i Irhad Smajić iz Iskre danas bio na treningu. Negdje to pročitah. Im'o je opasnu statistiku u Iskri, koja je završila bod iza Orašja. Ima max. 20 godina, a bio je među naj strijelcima. Čini mi se da je vezni. Prije pola godine smo ga navodno pokušavali dovesti. Isto tako, mislim da bi mogao biti ekstra pojačanje.
U nižim ligama ima ekstra talenata. Napomenuću samo da su u trećoj ligi BiH igrali Ibričić, Alispahić, Zec, Smajić, Raščić...
-
lit3ro
#9258 Re: FK Zeljeznicar
sarajevski_mangupi wrote:Znate kako će ovo ići? Opet ćemo dobit neki rok i naravno ni tad nećemo uspjeti uraditi šta treba, i sve tako u krug će ići od jednog roka do drugog, tako da ne vjerujem da će išta biti od ove suspenzije. A valjda nismo toliki pehovi da se ponovi 2005. kad smo izborili Evropu i nismo izašli....
Zar ne mislite da je bilo malo previse rokova? Previse svega? Previse progledanja kroz prste? Nismo mi ba lige 5 tice pa da znacimo toliko pa da nam progledavaju kroz prste godinama za sve moguce...Dosta je i njima vise jedne Bosne ( sta smo mi za njih - sem zemlje u tranziciji) Boga mi mozete pricati sta hocete al ja sam i previse zabrinut zbog ovoga...
- Charuga
- Globalni moderator
#9259 Re: FK Zeljeznicar
Sad procitah na drugom forumu da je bio danas.Rookie wrote:Volio bih ako mi neko može potvrditi da je i Irhad Smajić iz Iskre danas bio na treningu. Negdje to pročitah.
- Charuga
- Globalni moderator
#9260 Re: FK Zeljeznicar
Faruk Hadžić (juniorski reprezentativac BiH i golman Krajišnika),
Antonio Vidović (Orašje),
Goran Gančev,
Nikola Odović (sin Milomira Odovića koji je prošle sezone nosio dres Slavije),
Zajko Zeba (Alanya Vladikavkaz),
golman Elvis Karić (NK Zvijezda),
Sanid Halilović (NK Lučko, Hrvatska).
Srđan Savić će se na Grbavici pojaviti u nedjelju.
Filip Naumčevski (FK Skopje, Makedonija),
Zlatan Burina (Iskra Bugojno),
Anđelko Malešić (?),
Zvjezdan Stanić (FK Slavija),
Asmir Suljić (FK Butmir),
Dario Slamnik (UNIS),
Aldin Memić (Slovenija),
Enis Sadiković (Sparta Prag II, Češka),
Farik Kečo (Olimpik).
Alden Vladavić (Radnika Hadžići)
Teo Kardum
Ko su, sta su i kakvi su reci ce nam Amar ..
Antonio Vidović (Orašje),
Goran Gančev,
Nikola Odović (sin Milomira Odovića koji je prošle sezone nosio dres Slavije),
Zajko Zeba (Alanya Vladikavkaz),
golman Elvis Karić (NK Zvijezda),
Sanid Halilović (NK Lučko, Hrvatska).
Srđan Savić će se na Grbavici pojaviti u nedjelju.
Filip Naumčevski (FK Skopje, Makedonija),
Zlatan Burina (Iskra Bugojno),
Anđelko Malešić (?),
Zvjezdan Stanić (FK Slavija),
Asmir Suljić (FK Butmir),
Dario Slamnik (UNIS),
Aldin Memić (Slovenija),
Enis Sadiković (Sparta Prag II, Češka),
Farik Kečo (Olimpik).
Alden Vladavić (Radnika Hadžići)
Teo Kardum
Ko su, sta su i kakvi su reci ce nam Amar ..
- Charuga
- Globalni moderator
#9261 Re: FK Zeljeznicar
Evo ima i ovde nesto:
Vladavić, Odović, Brković... žele dres Željezničara
Na probi Naumčevski, Burina. Malešić, Stanić, Suljić, Slamnik, Memić, Sadiković, Kečo...
Oko pedesetak igrača pojavilo se danas na treningu sarajevskog Željezničara. Time su i zvanično počele pripreme Plavih za novu sezonu u kojoj ih očekuje bitka na tri fronta, Ligi prvaka, Premijer ligi BiH i Kupu BiH.
Na treningu nije bilo Samira Bekrića (Incheon UTD), Sejada Bučana i Predraga Šimića (Split), te Delimira Bajića, koji je odbio produžiti ugovor s Plavima. Nije bilo ni Alena Mešanovića, koji će se ekipi priključiti tokom vikenda, a golman Božidar Radošević vratio se u splitski Hajduk. Svi pomenuti igrači prošle su sezone nosili dres Željezničara.
Na prvom treningu Plavih danas su se pojavili novajlije Makedonac Goran Gančev, Nikola Odović (sin Milomira Odovića koji je prošle sezone nosio dres Slavije), Zajko Zeba (Alanya Vladikavkaz), golman Elvis Karić (NK Zvijezda), Faruk Hadžić (juniorski reprezentativac BiH i golman Krajišnika), Antonio Vidović (Orašje), te Sanid Halilović (NK Lučko, Makedonija). Pomenuti igrači vjerovatno će u ponedjeljak krenuti sa ostatkom ekipe iz prošle sezone na pripreme u Fojnicu. Srđan Savić će se na Grbavici pojaviti u nedjelju.
Pored spoemenutih novajlija svoje mjesto u autobusu za Fojnicu na trening utakmicama u subotu i nedjelju, tražit će i Filip Naumčevski (FK Skopje, Makedonija), Zlatan Burina (Iskra Bugojno), Anđelko Malešić (?), Zvjezdan Stanić (FK Slavija), Asmir Suljić (FK Butmir), Dario Slamnik (?), Aldin Memić (Slovenija), Enis Sadiković (Sparta Prag II, Češka), Farik Kečo (Olimpik).
Nakon Admira Vladavića jednog od ponajboljih poslijeratnih igrača koji je oblačio Plavi dres, naredne bi sezone na Grbavici mogli gledati još jednog Vladavić, ovaj put Aldena. Radi se o mladom veznjaku Radnika Hadžića, koji je također preporučen struci tima sa Grbavice.
Na treningu je također bilo i nekoliko juniora Željezničara, među njima i Faruk Brković (sin Nijaza Brkovića, člana Uprave Plavih).
Na probi Naumčevski, Burina. Malešić, Stanić, Suljić, Slamnik, Memić, Sadiković, Kečo...
Oko pedesetak igrača pojavilo se danas na treningu sarajevskog Željezničara. Time su i zvanično počele pripreme Plavih za novu sezonu u kojoj ih očekuje bitka na tri fronta, Ligi prvaka, Premijer ligi BiH i Kupu BiH.
Na treningu nije bilo Samira Bekrića (Incheon UTD), Sejada Bučana i Predraga Šimića (Split), te Delimira Bajića, koji je odbio produžiti ugovor s Plavima. Nije bilo ni Alena Mešanovića, koji će se ekipi priključiti tokom vikenda, a golman Božidar Radošević vratio se u splitski Hajduk. Svi pomenuti igrači prošle su sezone nosili dres Željezničara.
Na prvom treningu Plavih danas su se pojavili novajlije Makedonac Goran Gančev, Nikola Odović (sin Milomira Odovića koji je prošle sezone nosio dres Slavije), Zajko Zeba (Alanya Vladikavkaz), golman Elvis Karić (NK Zvijezda), Faruk Hadžić (juniorski reprezentativac BiH i golman Krajišnika), Antonio Vidović (Orašje), te Sanid Halilović (NK Lučko, Makedonija). Pomenuti igrači vjerovatno će u ponedjeljak krenuti sa ostatkom ekipe iz prošle sezone na pripreme u Fojnicu. Srđan Savić će se na Grbavici pojaviti u nedjelju.
Pored spoemenutih novajlija svoje mjesto u autobusu za Fojnicu na trening utakmicama u subotu i nedjelju, tražit će i Filip Naumčevski (FK Skopje, Makedonija), Zlatan Burina (Iskra Bugojno), Anđelko Malešić (?), Zvjezdan Stanić (FK Slavija), Asmir Suljić (FK Butmir), Dario Slamnik (?), Aldin Memić (Slovenija), Enis Sadiković (Sparta Prag II, Češka), Farik Kečo (Olimpik).
Nakon Admira Vladavića jednog od ponajboljih poslijeratnih igrača koji je oblačio Plavi dres, naredne bi sezone na Grbavici mogli gledati još jednog Vladavić, ovaj put Aldena. Radi se o mladom veznjaku Radnika Hadžića, koji je također preporučen struci tima sa Grbavice.
Na treningu je također bilo i nekoliko juniora Željezničara, među njima i Faruk Brković (sin Nijaza Brkovića, člana Uprave Plavih).
- Šibicar
#9262 Re: FK Zeljeznicar
A gdje si ti vidio ili pročitao na UEFA-inoj stranici o tim tzv. prijetnjama?Oni došli na ćevape kod svojih ahbaba iz NFSBiH,lafo nam nešto prijetili,a poznajući UEFA-ine odnose sa našim savezom,to je bio više prijateljski savjet,nego prijetnja,naši vrli novinari iskoristili priliku pa od muhe napravili medvjeda,i onda svako malo pojavi se neki tekst o tome,lit3ro wrote:sarajevski_mangupi wrote:Znate kako će ovo ići? Opet ćemo dobit neki rok i naravno ni tad nećemo uspjeti uraditi šta treba, i sve tako u krug će ići od jednog roka do drugog, tako da ne vjerujem da će išta biti od ove suspenzije. A valjda nismo toliki pehovi da se ponovi 2005. kad smo izborili Evropu i nismo izašli....
Zar ne mislite da je bilo malo previse rokova? Previse svega? Previse progledanja kroz prste? Nismo mi ba lige 5 tice pa da znacimo toliko pa da nam progledavaju kroz prste godinama za sve moguce...Dosta je i njima vise jedne Bosne ( sta smo mi za njih - sem zemlje u tranziciji) Boga mi mozete pricati sta hocete al ja sam i previse zabrinut zbog ovoga...
Evo koje mi sve "kvalitete" posjedujemo,u odnosu na koje je,to preuredjenje koje UEFA nalaže,presmiješno...
1.Miješanje politike u sport
2.Namještanje utakmica
3.Mutne radnje sa parama
4.Sudjenja čelnim ljudima saveza
....i još bruku drugih stvari,za koje nas je UEFA trebala odavno kazniti,ili barem preispitati situaciju,a šta se desilo,jedno veliko NIŠTA...
Vole se oni
-
Rookie
#9263 Re: FK Zeljeznicar
Pa vjerovatno sam i ja tu pročitao. Ipak se zove IrhaN. Izabran je za najboljeg sportistu Bugojna u prošloj godini i bio je najbolji igrač zadnjeg božićnog turnira. Ali mediji ga ne spomenuše nigdje.Plavih_11 wrote:Sad procitah na drugom forumu da je bio danas.Rookie wrote:Volio bih ako mi neko može potvrditi da je i Irhad Smajić iz Iskre danas bio na treningu. Negdje to pročitah.
Evo malo zanimljivosti Prve lige federacije, koje bi nas mogle doticati...
Rekordnih sedam puta za igrača utakmice slovio je Nermin Haskić iz Budućnosti, koji je s 19 pogodaka i prvi strijelac Lige. U šest navrata najboljim je proglašavan Mirzet Alagić (SAŠK Napredak), s po pet puta ga slijede Amel Bajrić (Igman) i Josip Rako (GOŠK), a zatim i Admir Mirvić iz Jedinstva (četiri). Najviše pogodaka na jednom susretu postigao je Irhan Smajić iz Iskre, strijelac četiri gola u okršaju 28. kola Iskra – Krajišnik (rezultat 8:1). Osam nogometaša je uspjelo ostvariti hat-trick tijekom prvenstva, a to su Smajić (Iskra), Mirnes Salihović i Borogovac (Slaven), Zahirović (Rudar), Haskić (Budućnost), Čehajić (Omladinac), Šuntić (Goražde), V. Džafić (Bosna).
Strijelci
19 – Nermin Haskić (Bud);
15 - Bajrić (Igm, 5 s 11m);
13 - Smajić (Isk), N. Ferhatović (Saš, 2 s 11m);
10 - Dedić (Kra), M. Džafić (Bos, 2 s 11m);
9 – Er. Šabić (Kra);
8 - Mirvić (Jed), Mostarlić (Jed, 3 s 11m), Mirnes Salihović (Sla), I. Jurić (Isk), A. Vidović (Ora);
7 - Bilješko (Vit, 2 s 11m), Čehaja (Gor, 1 s 11m), Đurić (Ora), Turković (Saš), Alagić (Saš, 2 s 11m), V. Džafić (Bos);
Last edited by Rookie on 19/06/2010 00:46, edited 1 time in total.
-
salle_eh1986
#9264 Re: FK Zeljeznicar
Sve u svemu, bilo je dobrih momčića danas na prozivci, ima kod njih talenta to se vidi. Meni je za oko zapao onaj mali kovrdžavi što je igrao po lijevoj strani (ubi me ako znam kako se zove), momčić vidi se da mu treba još dosta hljeba da stasa ali ima nade za njega. Isto tako tu je i jedan momčić u vezi sličan bekriću...Imena ne znam pa ne bih sad govorio o njima ali u svakom slučaju ima tu potencijala 
- Lekler
#9265 Re: FK Zeljeznicar
Haskic ide u rusiju 150k maraka buducnosti ide (vise nego sto su maleni uzeli za skoru
),Smajica sam ja jucer pogledom trazio al' ne uspjeh ga prepoznat al' eto kazu da je bio 
- Jalijas TM'87
#9266 Re: FK Zeljeznicar
Bice sve dobro, samo da u ponedeljak budemo miljenici srece. Da je izvuc' nekog nositelja nidze veze 
-
Rookie
#9267 Re: FK Zeljeznicar

Evo Vidovića u pozadini u opremi Želje. Smajića nisam našao ni na jednoj fotografiji, a niko ga ni od medija nije spomenuo, tako da vjerovatno nije ni bio, nažalost. Ode nam jedan "playmaker", a dolaze već dva(Zeba i Savić), s tim da još nijedan nije potpisao, pa treba sačekati. Oslobođenje kaže da još pregovaramo sa Osmanagićem i Džafićem, ali ako ovu dvojicu ranije spomenutih realizujemo(99% hoćemo), Osmanagić nam onda i nije prijeko potreban.
-
Rookie
#9268 Re: FK Zeljeznicar
Na probi je i "Messi iz Butmira".
http://www.san.ba/index.php?id=11487
Zvezdan Stanić, napadač Slavije, 24 godine, jedan gol u prošloj sezoni i skoro pa standardan. Isto na probi.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/zvezd ... 23949.html
Aldin Memić, jedna od trećih liga Slovenije...
http://www.nkankaran-hrvatini.com/index ... &Itemid=53
Enis Sadiković, bivši juniorski reprezentativac BiH(prema transfermarkt)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/enis- ... 90982.html
http://www.san.ba/index.php?id=11487
Zvezdan Stanić, napadač Slavije, 24 godine, jedan gol u prošloj sezoni i skoro pa standardan. Isto na probi.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/zvezd ... 23949.html
Aldin Memić, jedna od trećih liga Slovenije...
http://www.nkankaran-hrvatini.com/index ... &Itemid=53
Enis Sadiković, bivši juniorski reprezentativac BiH(prema transfermarkt)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/enis- ... 90982.html
-
Rookie
- Djokej
#9270 Re: FK Zeljeznicar
Mala ispravka, momak se zove Anđelo Malešić dolazi iz Švedske. Najbolje se snalazi na poziciji lijevog krila, i u napadu.Plavih_11 wrote:Evo ima i ovde nesto:
-
Rookie
#9271 Re: FK Zeljeznicar
Taj Angelo je prije nešto manje od godinu bio na probi u Sliškovićevoj Unirei, koja je bila zadnja u protekloj sezoni rumunjske lige.
-
Tarik19
#9272 Re: FK Zeljeznicar
U ponedeljak (21. juni) sa pocetkom u 12. sati (po lokalnom vremenu) u Nyonu ce biti odrzan zrijeb za utakmice drugog pretkola Lige Prvaka. Nas Zeljo za moguce protivnike moze dobiti jednu od ovih ekipa :
Hapoel Tel Aviv
Sparta Prague
Rosenborg
Red Bull Salzburg
Litex Lovech
Dinamo Zagreb
Partizan
BATE
Lech Poznań
Žilina
Sheriff Tiraspol
Debrecen
Omonia
AIK
Bohemians
Ekranas
Aktobe
Sta vi mislite o tome?
Hapoel Tel Aviv
Sparta Prague
Rosenborg
Red Bull Salzburg
Litex Lovech
Dinamo Zagreb
Partizan
BATE
Lech Poznań
Žilina
Sheriff Tiraspol
Debrecen
Omonia
AIK
Bohemians
Ekranas
Aktobe
Sta vi mislite o tome?
- campa_xxx
#9273 Re: FK Zeljeznicar
Sta mi mislimo imas od 363 stranice ove teme pa na ovamo, pa ako ti nije mrsko da citas vidjet ces sta mislimoTarik19 wrote:U ponedeljak (21. juni) sa pocetkom u 12. sati (po lokalnom vremenu) u Nyonu ce biti odrzan zrijeb za utakmice drugog pretkola Lige Prvaka. Nas Zeljo za moguce protivnike moze dobiti jednu od ovih ekipa :
Hapoel Tel Aviv
Sparta Prague
Rosenborg
Red Bull Salzburg
Litex Lovech
Dinamo Zagreb
Partizan
BATE
Lech Poznań
Žilina
Sheriff Tiraspol
Debrecen
Omonia
AIK
Bohemians
Ekranas
Aktobe
Sta vi mislite o tome?
-
Tarik19
#9274 Re: FK Zeljeznicar
Licno nisam imamo oscjecaj da se previse govorilo o tome ali dobro nema veze! Najvaznije je da Zeljo dobije klub s kojim se moze dobro nositi!
-
Rookie
#9275 Re: FK Zeljeznicar

Ovaj lik u narandžastom dresu bio mogao biti opasan golman. (Slika je s prozivke). Evo malo o njemu:
Faruk Hodžić, rođen 16.01.1992.godine u Velikoj Kladuši, proglašen je najuspješnijim sportistom Velike Kladuše u 2008. godini, radi postignutih rezultata u afirmaciji NK „Krajišnik“ i Općine Velika Kladuša kao i selekcije Bosne i Hercegovine U-17. Hodžić je nogometnu karijeru od pionira, kadeta, juniora do seniora gradio radom i zalaganjem u NK „Krajišnik“ Velika Kladuša. Za njega se može reći da je prelazio iz prvog razreda u četvrti jer je istovremeno svojim radom pokazao da se iz malih klubova kao što je „Krajišnik“ može doći do Reprezentacije Bosne i Hercegovine U-17 da je kao kadet počeo braniti za seniorski sastav „Krajišnika“. Tokom prošle takmičarske godine branio je sve utakmice u seniorskom sastavu a istovremeno branio je gol kadeta u 2008. godini 24 puta koji su na kraju prvenstva zauzeli četvrto mjesto u kvalitetnoj omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine gdje se takmiče kadeti i juniori NK „Krajišnik“. Branio je boje Bosne i Hercegovine U-17 na utakmici protiv Makedonije 14. juna 2008. godine i od tada je na spisku koordinatora omladinskog nogometa Bosne i Hercegovine prof. Josipa Katalinskog i selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine U-17 Stojnić Velimira.
Za najuspješniji sportski kolektiv proglašen je NK „Krajišnik“, klub osnovan 1938. godine, koji je prošle godine obilježio 70 godina rada i djelovanja. Član II lige Federacije Bosne i Hercegovine, i bez sumnje najpopularniji sportski kolektiv na području Općine Velika Kladuša, prošle godine zauzeo treće mjesto u ovoj ligi i približio se na korak play offa za ulazak u I ligu u Federaciji Bosne i Hercegovine.
U zadnjoj sezoni se ovaj Krajišnik plasirao u Prvu ligu FBiH, a momak je branio i za juniorsku reprezentaciju. Idealna reputacija za trećeg golmana, uz Šehića i Karića. Pa kad Ibrahim ode, da odmah ima dostojnu zamjenu, u njemu ili Kariću.