FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

dr_Evil

#91276 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

Vjerovao sam da ce se sarajevski fudbal izvuci iz krize, sad vam mogu samo prouciti fatihu, i baciti jednu lopatu zemlje za vama. A bili ste mi dragi :D
kakotakonikako

#91277 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

dr_Evil wrote: 27/12/2025 10:36 Vjerovao sam da ce se sarajevski fudbal izvuci iz krize, sad vam mogu samo prouciti fatihu, i baciti jednu lopatu zemlje za vama. A bili ste mi dragi :D
Da li znas detalje ugovora izmedju Investitora i Kluba ?

Da li znas detalje o stanju u klubu unazad desetak godina ?

Koji ti je klub sada drag ?

:bih:
dr_Evil

#91278 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

kakotakonikako wrote: 27/12/2025 10:45
dr_Evil wrote: 27/12/2025 10:36 Vjerovao sam da ce se sarajevski fudbal izvuci iz krize, sad vam mogu samo prouciti fatihu, i baciti jednu lopatu zemlje za vama. A bili ste mi dragi :D

Meni Velez bio i ostao. Ali helem gotivio sam Zelju od djecijih dana. Ne trebaju mi detalji, jednostavno poznajem balkanski IMT(imal mene tu) gen. Ovo vam je bilo bespotrebno. Trebalo je samo malo vise sloge i malo vise rada. Borac I Svinjski nisu privatni klubovi, ali jesu privatni projekti odredjenih centara moci, nije bilo razloga da se takvi projekti ne naprave i na trecoj strani-ako vec ne ide posteno. Ovo je definitivno bila najgora opcija, i nadam se da ostali klubovi nece pratiti primjer Sehera.

Traze se uvijek neke solucije, samo izgovor za nerad.
noviforumas

#91279 Re: FK Željezničar

Post by noviforumas »

Nepucen si.
Didier

#91280 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

dr_Evil wrote: 27/12/2025 11:04 Meni Velez bio i ostao. Ali helem gotivio sam Zelju od djecijih dana. Ne trebaju mi detalji, jednostavno poznajem balkanski IMT(imal mene tu) gen. Ovo vam je bilo bespotrebno. Trebalo je samo malo vise sloge i malo vise rada. Borac I Svinjski nisu privatni klubovi, ali jesu privatni projekti odredjenih centara moci, nije bilo razloga da se takvi projekti ne naprave i na trecoj strani-ako vec ne ide posteno. Ovo je definitivno bila najgora opcija, i nadam se da ostali klubovi nece pratiti primjer Sehera.
Problem je što mi u Klubu nemamo više ljude koji su kadri iznijeti sav taj teret.

Mi smo sa Senadom Misimovićem zaratili na svim stranama, sa Savezom, sa svim klubovima, bivšim i tadašnjim igračima, trenerima, itd., i vrlo je čudno da smo uopšte ovih zadnjih godina nekad i igrali Evropu. S obzirom i na odnose u samom Klubu, vjeruj mi da ovako dalje nije moglo, i ne može.

U teoriji si u pravu, ali u praksi Željo nema kapacitet više da se izdigne iznad ovog blata.
Što se tiče partnera i imena sa druge strane. Mislim da znate već ko će se naći tu. Jedno je sigurno, Nijaz Brković će se naći na čelu kluba i gosp. Stojanović će biti trener.

Upućen sam ko će biti tu sa druge strane koju imenuje partner ali ne bih da licitiram sa imenima dok se klub ne oglasi.
Žao mi je samo što je papak Sijerčić preživio ovu sječu, i nije mi nikako jasno kako i na osnovu čega, te ko gura tog lika, koji je jebeni komercijalista iz Goražda. Ova ostala imena su okej, mada je tu bilo Senadovih pušikuraca od ranije, ali eto izgleda da su neki i promijenili dres, te mu okrenuli leđa.
dr_Evil

#91281 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

noviforumas wrote: 27/12/2025 11:06 Nepucen si.
Postujem da sam neupucen, jesam, prvo ne pratim fudbal nikako, drugo ne pratim Zelju. Ali definitivno znam proces kako su unistavana sva preduzeca u BIH, tu sam odlicno upucen, kako se stvarala apatija medju ljudima, i kako su preduzeca odlazila za 1KM sa vjerom u bolje sutra. I opet rekoh, da li su Borac i Svinjski otisli za 1KM? Naravno da nisu, napravljen je projekt, makar isti imao prvo politicku pa tek ekonomsku svrhu.

Realno nije mi svejedno, Zeljo je ipak simbol mnogo toga, i vidim da su manipulatori uspjeli u svom naumu da vam dokazu da vezete konja gdje aga kaze.

Nego, nemojte se ljutit na mene, o ovome cemo opet za koju godinu, kad vas upitam koliko ste titula ili europe vidili otkad je aga preuzeo radnicki klub.
tramvajtrojka

#91282 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

dr_Evil wrote: 27/12/2025 11:15
Postujem da sam neupucen, jesam, prvo ne pratim fudbal nikako, drugo ne pratim Zelju. Ali definitivno znam proces kako su unistavana sva preduzeca u BIH, tu sam odlicno upucen, kako se stvarala apatija medju ljudima, i kako su preduzeca odlazila za 1KM sa vjerom u bolje sutra. I opet rekoh, da li su Borac i Svinjski otisli za 1KM? Naravno da nisu, napravljen je projekt, makar isti imao prvo politicku pa tek ekonomsku svrhu.

Realno nije mi svejedno, Zeljo je ipak simbol mnogo toga, i vidim da su manipulatori uspjeli u svom naumu da vam dokazu da vezete konja gdje aga kaze.

Nego, nemojte se ljutit na mene, o ovome cemo opet za koju godinu, kad vas upitam koliko ste titula ili europe vidili otkad je aga preuzeo radnicki klub.
Ljubitelju propalih komunjara iz sela pored mostara imas temu premijer lige molim te da nas manes ovakve vrste kontaminacije ovdje :kiss:

Manite se vi zelje bopje gledajte sto ste beznacajan klub u vlastitom gradu
dr_Evil

#91283 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 27/12/2025 11:21
dr_Evil wrote: 27/12/2025 11:15

Ljubitelju propalih komunjara iz sela pored mostara imas temu premijer lige molim te da nas manes ovakve vrste kontaminacije ovdje :kiss:

Manite se vi zelje bopje gledajte sto ste beznacajan klub u vlastitom gradu
Hvala trojka, hocu, i btw Sretan Bozic, umalo tebe preskocih, nisi bio aktivan ovih dana pa zaboravih, pardoniram.
liyf

#91284 Re: FK Željezničar

Post by liyf »

@ZmajOdBosne76 ne lupas ti, ali je besmisleno dijeliti neke informacije prije vremena. A da ce Stanic biti SD je takodjer istina.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#91285 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

To govoris na osnovu provjerenih informacija? :)
dr_Evil

#91286 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 27/12/2025 11:43
Ne vjerujes meni, vjeruje Kekinu, khm:
A kad stignem do porte i do spuštene rampe
Skinem kapu za sve nas koji još pamte
Dan kad su ispred firme
Stale crne limuzine i rekli

Bog, domovina, nacija
Svi na pod, ovo je privatizacija
Chmoljo

#91287 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 27/12/2025 11:04
kakotakonikako wrote: 27/12/2025 10:45

Meni Velez bio i ostao. Ali helem gotivio sam Zelju od djecijih dana. Ne trebaju mi detalji, jednostavno poznajem balkanski IMT(imal mene tu) gen. Ovo vam je bilo bespotrebno. Trebalo je samo malo vise sloge i malo vise rada. Borac I Svinjski nisu privatni klubovi, ali jesu privatni projekti odredjenih centara moci, nije bilo razloga da se takvi projekti ne naprave i na trecoj strani-ako vec ne ide posteno. Ovo je definitivno bila najgora opcija, i nadam se da ostali klubovi nece pratiti primjer Sehera.

Traze se uvijek neke solucije, samo izgovor za nerad.
Da je bil osamo malo vise sloge mogao se provesti aneks 4.

Da je bilo malo vise sloge, moglo se u nato uci.

Zrinjski i Borac su karine bez nacionalnih politika koje su u poziciji moci da im to moze biti jos jedna zlatna koka i nabijanje dodatnih kompleksa narodu koji ne pati za cvrstim rukama i diktatorima pod kojim projekti najlakse idu.

Meni je smjehotresna zabrinutost patuljaka iz lavora, eto zao im zelje... De ba.

Neka se krenulo u ovo. Niko ovdje napisao da ce sada biti sve bolje, nego su svi izrazili nadu da ce biti bolje. Svi znamo IMT mentalitet, ali isto tako znamo i da "da smo malo slozniji" se pogotovo nece desiti.

Dakle prije ce nesto biti u ovoj varijanti, nego u onoj kad smo orgsnizovani i slozni. To je realnost i treba je prihvatiti. I treba pokusati a ne odustati prije nego sto se pokusalo.

"Igrac koji puca na gol, ne moze dati gol."
dr_Evil

#91288 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

Druze @Chmoljo, jedino sta sam siguran da ce u nas ljudi radije umrijeti braneci svoj izbor nego priznati gresku. I da/kad se uspostavi da sam upravu za 5 godina, nakon sto se ne vratite na stare staze, opet cete braniti svoj izbor.

Ovo realno kod nas nije forum, nego mjesto za braniti svoje stavove do smrti.
Chmoljo

#91289 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 27/12/2025 11:46
Chmoljo wrote: 27/12/2025 11:43
Ne vjerujes meni, vjeruje Kekinu, khm:
A kad stignem do porte i do spuštene rampe
Skinem kapu za sve nas koji još pamte
Dan kad su ispred firme
Stale crne limuzine i rekli

Bog, domovina, nacija
Svi na pod, ovo je privatizacija
De ba, necemo se parolama gadjati. Treba malo odmaci i od sadasnjeg zapada pa vidjeti da nismo supak svijeta, i da je i tom zapadu trrbalo vremena da nadodju na ovo danas. A i to nosi bruku kontroverzi.

Milijarderima su evropske klupske institucije igracke i sada eto zeljo i sarajevo nesto toliko posebni da se mozemo oduprijeti cinjenici da iz prazne ne puca.

Kazem, pusti parole.
Chmoljo

#91290 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 27/12/2025 11:58 Druze @Chmoljo, jedino sta sam siguran da ce u nas ljudi radije umrijeti braneci svoj izbor nego priznati gresku. I da/kad se uspostavi da sam upravu za 5 godina, nakon sto se ne vratite na stare staze, opet cete braniti svoj izbor.

Ali zaista nisi u pravu vezano za percepciju ulaska mirvica u zelju.

Opet ponavljam, niko nije rekao sad ce biti bolje, nego svi govore sretno i nadamo se boljem.

NADAMO.

Ja mislim da je raja poprilicno realna u vezi sa ovim i prilicno se trezveno pristupa istom.
dr_Evil

#91291 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 27/12/2025 12:04
dr_Evil wrote: 27/12/2025 11:58 Druze @Chmoljo, jedino sta sam siguran da ce u nas ljudi radije umrijeti braneci svoj izbor nego priznati gresku. I da/kad se uspostavi da sam upravu za 5 godina, nakon sto se ne vratite na stare staze, opet cete braniti svoj izbor.

Opet ponavljam, niko nije rekao sad ce biti bolje, nego svi govore sretno i nadamo se boljem.

NADAMO.

Ja mislim da je raja poprilicno realna u vezi sa ovim i prilicno se trezveno pristupa istom.
Nista drugo ne preostaje nego da vam pozelim rudarski Sretno :D

Nemam pojma kud ce to zavrsit, ti se slazes za IMT gen, a ja se slazem da nismo ljudi od sloge i akcije. Samo ebi ga, citava nam drzava ode nazad u opet da citiram Kekina "napravite mjesta za obitelji dvjesta".
LSD

#91292 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

:lol: :lol:

Zasticeno ime kluba, grb, boje, stadion, imovina. Prakticno sve bitno.
Jedino u tvojoj skucenoj glavi je greska ulazak ivnestitora sa lovom....normalni ljudi pozdravljaju ovaj potez.
Ne znam odakle ti ta bolesna potreba za paznjom i sirenjem negative.
dr_Evil

#91293 Re: FK Željezničar

Post by dr_Evil »

LSD wrote: 27/12/2025 12:07

:lol: :lol:

Zasticeno ime kluba, grb, boje, stadion, imovina. Prakticno sve bitno.
Jedino u tvojoj skucenoj glavi je greska ulazak ivnestitora sa lovom....normalni ljudi pozdravljaju ovaj potez.
Ne znam odakle ti ta bolesna potreba za paznjom i sirenjem negative.
Jebi ga, u nasoj drzavi se kredit za izgradnju autoputa naziva investicijom, a EIB najvecim investitorom. Ali to je moja skucena glava koja ne moze da prihvati te nove pojmove. Halali, u svakom slucaju rekoh Sretno.
Haris.ba

#91294 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

LSD wrote: 27/12/2025 12:07 Zasticeno ime kluba, grb, boje, stadion, imovina. Prakticno sve bitno
Smije li se u javnost izaci sa informacijom kako je zasticeno?
kakotakonikako

#91295 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Steta sto nema na ovom malonogometnom turniru Zebe, Cocalica, Djele, Kosorica i Stilica.

Last edited by kakotakonikako on 27/12/2025 13:53, edited 1 time in total.
spree

#91296 Re: FK Željezničar

Post by spree »

Hajmo moderacija neke reakcije, nešto. Po temi orgijaju otvaraci očiju i sveznalice. Trebate ovako, pa onako, vidjecete za pet godina. Nema šanse da neko normalan može ovako pisati. Sveznadar trenutni a i budući. Zamolio bih da se izbrišu ovakvi i slični postovi, uključujući i ovaj moj. Dosta smo se naplatili kroz godine i valjda s hajrom krene pozitiva. Nema potrebe da na ovoj temi čitamo nebitne stvari nenavijaca Željezničara.
LSD

#91297 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Harise.ba....nema potrebe, sve je regulisano

pazi ovog Zla sa dobronamjernim savjetima :lol:
Bacaj lopate i uci fatihe na svoj klubic iz Vrapcica, na Zelju neces....jes cuo :stasreko:
Last edited by LSD on 27/12/2025 12:16, edited 1 time in total.
Chmoljo

#91298 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 27/12/2025 12:06
Chmoljo wrote: 27/12/2025 12:04

NADAMO.

Nista drugo ne preostaje nego da vam pozelim rudarski Sretno :D

Nemam pojma kud ce to zavrsit, ti se slazes za IMT gen, a ja se slazem da nismo ljudi od sloge i akcije. Samo ebi ga, citava nam drzava ode nazad u opet da citiram Kekina "napravite mjesta za obitelji dvjesta".
Ali isto tako ako zeljo i zaradi nesto i mirvic uzme pare, o tome ce dusani pricati, eto, jesmo vam rekli.

Dolazi investitor, ne dolazi mecena. Na kraju krajeva i da kanton ili drzava guraju i to je investicija, samo sto je povrat drugaciji s tim sto tu psotoji opasnost od malih imtovaca koji nanjuse pune kese pa bi razgacili i brunejskog sultana.

Ovako dolazi neko ko ce dati pare, probati ih oploditi, a oploditi ih mozes samo kroz rezultate.

Ja mislim da je to posteno i osnov za odrziv model, a ne da od politckih izbora zavisi buducnost kluba.
Haris.ba

#91299 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

LSD wrote: 27/12/2025 12:16 Harise.ba....nema potrebe, sve je regulisano

Sve mi je jasno. :thumbup:
tramvajtrojka

#91300 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Haris.ba wrote: 27/12/2025 12:19
LSD wrote: 27/12/2025 12:16 Harise.ba....nema potrebe, sve je regulisano

Sve mi je jasno. :thumbup:
Skupstina smanjena sa 54 na 7 clanova, razrješen dužnosti NO i UO i uvodi se senat kluba od 15 osoba koje ce čuvati imovinu i brend kluba, to su prve promjene nakon uvodjenja novog statuta, svi detalji u vezi ugovora ce biti objavljeni javno nakon potpisa ugovora
Post Reply