FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
saso mange

#8776 Re: FK Zeljeznicar

Post by saso mange »

Komsije cestitke na tituli, valjda cemo i mi docekati kako treba upravu
Charuga
Globalni moderator

#8777 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
salle_eh1986

#8778 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Ovdje smo došli mi Želju svog bodriti,
Željo će za nas igrati a mi ćemo pjevati,
Željo je najbolji Željo je najjači,
Željo je naš a mi smo svi manijaci Željini.
Za Željom tugujem,
Želji se radujem,
Željo je dio života mog,
ŽELJO TI SI ŠAMPION...
(http://www.youtube.com/watch?v=f6YifZoHdpo&fe...edded)
Last edited by salle_eh1986 on 24/05/2010 00:33, edited 1 time in total.
Obuca9

#8779 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

Čestitke na današnjoj tituli, nije mala stvar osvojiti je sa +7 bodova ;)
hrasno38 wrote: Super kup NS Bosne i Hercegovine:
Pobjednici (3): 1998, 2000, 2001
Svugdje u svijetu postoje tri principa vezana za superkup. Ili se trofej ne dodjeljuje nikome ili se igra između prvaka i osvajača Kupa ili se igra između dvostrukog prvaka i viceprvaka u Prvenstvu. To da se trofej automatski dodjeljuje ste vi izmislili.

Možda i griješim, ali ja se ne sjećam da vam je taj trofej bio dodijeljen od strane Saveza. Ako je do mene, priznajem grešku.

I Dinamo je u Hrvatskoj zadnje tri sezone osvajao duplu krunu, pa nit se Superkup igrao, nit' se njima dodjeljivao.
Last edited by Obuca9 on 24/05/2010 00:36, edited 2 times in total.
jufka developer

#8780 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

SVUDA GRMI OKOLO
NASA PJESMA PONOVO
SVE JE PIJANO
SVE JE GOTOVO

NAS JE ZELJO PRVI PONOVO!!!!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#8781 Re: FK Zeljeznicar

Post by pape »

@ljiljan-x, .... ne postujes upozorenje, ... nastavljas sa provokacijama, ..... 7 dana bana.
Petit_Beurre

#8782 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

A za one s***dove što su junački napali starije ljude, ženu i djecu, te ispalili suzavac jedan topli pozdrav iz Lige šampiona. :thumbup:

Halali moderacija, nisam mogao izdržati. Toliko su nama stvari zamjerali, toliko nama seru o nekoj etici, moralu da je za ne povjerovati.
Utokkha

#8783 Re: FK Zeljeznicar

Post by Utokkha »

samo da pitam, je li poluinformacija dodje sve ono sto nije na papiru, objavljeno od nekog medija? evo licno sam svjedok bacanja suzavca sa tranzita na jug, a prijatelj mi je fasovao u parkushi. znaci, nisu objavili mediji i imamo poluinformaciju? ma divno...
uostalom, pape ocekuju se cestitke i od tebe :wink:
Rookie

#8784 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Eki Semira :D
Znači, ako želite do Superkupa, ne smijete osvojiti duplu krunu! :D :lol:
Logično je da dupla kruna podrazumijeva superkup. A ako ne, onda je taj sam trofej smiješan.
Bilo smo prejaki da osvojimo superkup! 8-) Kakav paradoks! VUNA!

Mascherano

#8785 Re: FK Zeljeznicar

Post by Mascherano »

Utokkha wrote:samo da pitam, je li poluinformacija dodje sve ono sto nije na papiru, objavljeno od nekog medija? evo licno sam svjedok bacanja suzavca sa tranzita na jug, a prijatelj mi je fasovao u parkushi. znaci, nisu objavili mediji i imamo poluinformaciju? ma divno...
To sto si naveo je apsolutno tacno, odnosno nije dezinformacija...
pape

#8786 Re: FK Zeljeznicar

Post by pape »

Petit_Beurre wrote:A za one s***dove što su junački napali starije ljude, ženu i djecu, te ispalili suzavac jedan topli pozdrav iz Lige šampiona. :thumbup:

Halali moderacija, nisam mogao izdržati. Toliko su nama stvari zamjerali, toliko nama seru o nekoj etici, moralu da je za ne povjerovati.
Halal olsun, ... halali i ti nama na narednih 7 dana bana.
Nisam mogao izdrzati.
Obuca9

#8787 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

Rookie wrote:Eki Semira :D
Znači, ako želite do Superkupa, ne smijete osvojiti duplu krunu! :D :lol:
Logično je da dupla kruna podrazumijeva superkup. A ako ne, onda je taj sam trofej smiješan.
Bilo smo prejaki da osvojimo superkup! 8-) Kakav paradoks! VUNA!
Pa kako je onda, recimo Dinamu, ne dodjeliše zadnje tri godine?
Ili kako je recimo Barcelona prošle godine uprkos toj duploj kruni ipak igrala Superkup?
Ili kako će recimo Inter i Chelsea ove godine, također uprkos duploj kruni igrati Superkup?

Dakle ili se igra ili se ne igra, a priča da se automatski dodjeljuje mi je glupa. Mada poznavajući naš Savez, ne bi me čudilo da su u ta doba i donijeli takvu, glupu odluku, inače smo poznati po tim pravilima koja nigdje u svijetu ne postoje. Ako je tako i ako vam je Superkup zaista dodijeljen, onda se izvinjavam i priznajem da je 11:9 ;)
Rookie

#8788 Re: FK Zeljeznicar

Post by Rookie »

Ma ja ne znam ni šta ti brojiš :mrgreen:
Već kažem da ako se duplom krunom eliminišeš iz superkupa, onda je taj trofej smiješan!
Inter će valjda igrati Superkup Evrope ili...? A za Chelsea nemam pojma.
Ako je savez vama dodijelio titulu '99. onda je uistinu sve moguće.
pape

#8789 Re: FK Zeljeznicar

Post by pape »

Utokkha wrote:samo da pitam, je li poluinformacija dodje sve ono sto nije na papiru, objavljeno od nekog medija? evo licno sam svjedok bacanja suzavca sa tranzita na jug, a prijatelj mi je fasovao u parkushi. znaci, nisu objavili mediji i imamo poluinformaciju? ma divno...
Bolje je sprijeciti nedobronamjerne i zlobne da svojim poluinformacijama unose smutnju, a sacekati da onaj kome je to posao informira javnost o evt. incidentima.
Naravno, ... moje iskrene cestitke F.K. Zeljeznicaru, najboljoj ekipi ovog sampionata. Zelim im uspjesan nastup u Europi.
Petit_Beurre

#8790 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

pape wrote:
Petit_Beurre wrote:A za one s***dove što su junački napali starije ljude, ženu i djecu, te ispalili suzavac jedan topli pozdrav iz Lige šampiona. :thumbup:

Halal olsun, ... halali i ti nama na narednih 7 dana bana.
Nisam mogao izdrzati.
:thumbup:
stochar

#8791 Re: FK Zeljeznicar

Post by stochar »

hz__semir wrote:
Dakle ili se igra ili se ne igra, a priča da se automatski dodjeljuje mi je glupa. Mada poznavajući naš Savez, ne bi me čudilo da su u ta doba i donijeli takvu, glupu odluku, inače smo poznati po tim pravilima koja nigdje u svijetu ne postoje. Ako je tako i ako vam je Superkup zaista dodijeljen, onda se izvinjavam i priznajem da je 11:9 ;)
superkup je svakako manje-vise simbolicna titula. ako nam je dodijeljena, ne valja, ali eto, simbolicne titule se i nekako mogu dodjeljivati. ali, kad u sluzbenim podacima stoji da je jednom timu TITULA PRVAKA dodijeljena, onda mi to nekako suhveli... helem, zanimljivo je kako ljudi u jednom momentu blate dodijeljene titule makar to bio i superkup, a u drugom je to DODIJELJENO legitiman nacin dolaska do titule...

helem, Željo Šampion!
Hare_ze

#8792 Re: FK Zeljeznicar

Post by Hare_ze »

Iskrene cestitke :)

A valjda ce bolja vremena doci i na BP.
zeljonista

#8793 Re: FK Zeljeznicar

Post by zeljonista »

football is back home :bih:
stochar

#8794 Re: FK Zeljeznicar

Post by stochar »

ovo bi bio moj idealan kraj prvenstva:

1. Željo
2. Sarajevo

pa da se onda rokamo po Evropi, i ako Željo ispadne u trecem pretkolu da se sretnemo tamo negdje u grupnoj fazi Lige UEFA... zamisli, derbi za prolaz dalje u Ligi UEFA... ludilo...

p.s. znam da je Liga prvaka jaca mastarija, ali i ovo je dovoljno :)
Obuca9

#8795 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

Rookie wrote:Ma ja ne znam ni šta ti brojiš :mrgreen:
Već kažem da ako se duplom krunom eliminišeš iz superkupa, onda je taj trofej smiješan!
Inter će valjda igrati Superkup Evrope ili...? A za Chelsea nemam pojma.
Ako je savez vama dodijelio titulu '99. onda je uistinu sve moguće.
Govorim o državnom Superkupu, Italije i Engleske.
stochar wrote:
hz__semir wrote:
superkup je svakako manje-vise simbolicna titula. ako nam je dodijeljena, ne valja, ali eto, simbolicne titule se i nekako mogu dodjeljivati. ali, kad u sluzbenim podacima stoji da je jednom timu TITULA PRVAKA dodijeljena, onda mi to nekako suhveli... helem, zanimljivo je kako ljudi u jednom momentu blate dodijeljene titule makar to bio i superkup, a u drugom je to DODIJELJENO legitiman nacin dolaska do titule...

helem, Željo Šampion!
Očito me nisi razumio. Ja upravo to i kažem, ako je titula pobjednika Superkupa zaista DODIJELJENA, onda svaka čast, pravila su takva i taj trofej ne treba negirati.

Upravo zato i pitam, jer se ne sjećam, da li je taj trofej zaista bio DODIJELJEN ili ste ga sami sebi dodjelili na Wikipediji?
stochar

#8796 Re: FK Zeljeznicar

Post by stochar »

hz__semir wrote:
Upravo zato i pitam, jer se ne sjećam, da li je taj trofej zaista bio DODIJELJEN ili ste ga sami sebi dodjelili na Wikipediji?
sad bez zajebancije: i meni je taj superkup suhveli, nisam provjerio, ali bice da si u pravu i da smo ga sami sebi dodijelili, odnosno, da se 'podrazumijeva' :)

helem, te sezone smo bili beton pa bismo garant osvojili s kim god se trebalo igrat' :)

uglavnom: Željo šampion!

p.s. sorry, al' moram malo, da ne budem offtopic...
LSD

#8797 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Ustanite i poklonite se Šampionima :dance: :dance:
Šta reci, extra atmosfera.. 15 milja na nogama,navijanje odlicno,Bekrić u elementu zabio dva gola,Bešlije (oba) kasnije to potvrdili :thumbup: :thumbup:
Proslava na stadionu poslije utakmice :thumbup: :thumbup: malo je Koke tu uletio ko padobranac :-) al dobro je.
Nisam ni znao da je raja otišla pred vjecnu i da je u gradu bio dernek - rekoše mi prije utakmice da nema ništa od slavlja pred Vjecnom :( ...kasnije cujem da je bio i belaj sa uznemirenim komšinicama kod BBI :x ali necu da kvarim sebi raspoloženje sa njima.
Višću zadržati i podebljati ugovor na još 5 godina -obavezno (ove 3 je premalo).
Bekrić prekucao ligu definitivno...Ćuluma smo ispoštovali alpauzom i skandiranjem :thumbup: , zahvala za dosadašnje zalaganje.
Da nam je neko prije pocetka sezone rekao da cemo igrati finale kupa i uzeti titulu svi bi objerucke to prihvatili.
Sir Osim je dokazao ko je br.1 na klupi :thumbup: :thumbup: ...sa njim potpisati trajni ugovor jer je prije svega veliki fanatik Želje i covjek koji voli klub...kakav Dinamo,Hajduk,Vojvodina ,on treba da nas vodi što dalje u Evropi.
Sad u pauzi dovesti 2-3 pojacanja ali u pravom smislu i napraviti nešto u Evropi - to nam je obaveza da što bolje prezentujemo državu :bih:
salle_eh1986

#8798 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

stochar wrote:
karanana wrote:cestitam!

moze li mi neko nabrojati godine/sezone kada su osvojene ostale 4 titule?
2001/2002. Željezničar
2000/2001. Željezničar
1997/1998. Željezničar (Zubandan)
1971/1972 Željezničar
evo čitam na Wikpediji da ima Željo i još jednu titulu 1946-e godine, kad je prvak Bosne i Hercegovine pristupio Jugoslovenskoj ligi 1946/47 ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/FK_%C5%BDe ... r_Sarajevo
Znači 6 titula prvaka...
A poznati su i mogući protivnici u drugom predkolu Lige šampiona: Sparta P., Rosenborg, RB Salzburg, Litex L., Dinamo Z., Partizan, Lech P., Hapoel TA, Debrecen, Bate B., Žilina, Sherif T., Omonia N., Aik, Bohemians, Ekranas, Aktobe...
Last edited by salle_eh1986 on 24/05/2010 01:29, edited 1 time in total.
Edin H.

#8799 Re: FK Zeljeznicar

Post by Edin H. »

zeljonista wrote:football is back home :bih:

:D

E sada neka neko od vas tehnickih znalaca napravi video ;-)

mona_m_87

#8800 Re: FK Zeljeznicar

Post by mona_m_87 »

TheOnlyOne wrote:Komsije, cestitam na osvojenoj tituli.
Olaksali smo vam posao nasom losom sezonom, i, aBd, vratit ce nam se sljedece sezone.
Jos jednom, iskrene cestitke.

abd sljedeca sezona je nasa :D

cestitke zelji jos jednom !
Post Reply