FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

JoeyTribbiani

#80001 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

Da dobijemo licencu nekim slučajem, Mea i slični navijači Uprava, biznismena i obećanja bi se ubili skokom s mosta. Isto bi bilo i da napravimo neki fin rezultat uskoro. Valjalo bi pojest sve ono što se izbacilo u zadnje vrijeme.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#80002 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Mea_parvitas wrote:Jeste, on je kriv, kad je mogao srusiti cijelu upravu da bi ON doveo svoju, kad je mogao pametovati o futboolu, nek se pobrine i da se futbool moze igrati. Zar ima neko da samo i pomisli da bi bilo i 0,1% sanse da se isto desi prosloj upravi. Pranje sebe preko Siljka i totalna neupucenost i amaterizam u klubu, imali su cijelu vjecnost da uplate a vjerovatno se neko sjetio, eeee pa ima onih nekih dugova, sad je jelde ono nekad rok za licencu. Ako ne dobijemo licencu svi mrs iz kluba
Zasto Misimovic nije uplatio famoznih 40 000 Slavki jos 2017 godine kad ga je tjerao? Imao pola 2017 i cijelu 2018 godinu da mu plati, nije mu ni marke uplatio.
Nego se jos i kamata nakupilo :-)
vryzas

#80003 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Bezze prica. :oops: Cinjenica je da trenutno u klubu imamo diletante...cast izuzecima.
Alfa_i_Omega

#80004 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Mea_parvitas wrote:
Alfa_i_Omega wrote:
Mea_parvitas wrote:Jeste, on je kriv, kad je mogao srusiti cijelu upravu da bi ON doveo svoju, kad je mogao pametovati o futboolu, nek se pobrine i da se futbool moze igrati. Zar ima neko da samo i pomisli da bi bilo i 0,1% sanse da se isto desi prosloj upravi. Pranje sebe preko Siljka i totalna neupucenost i amaterizam u klubu, imali su cijelu vjecnost da uplate a vjerovatno se neko sjetio, eeee pa ima onih nekih dugova, sad je jelde ono nekad rok za licencu. Ako ne dobijemo licencu svi mrs iz kluba
Sto se 'futboola' tice mi smo evropu izborili. Sa jeftinijom ekipom, bez pompeznih pojacanja, uz nevidjen pritisak od strane bivsih struktura i bar pet bodova otetih od strane ljudi u crnom.

Ovo drugo. Nadam se da postoji dovoljan broj navijaca Zelje, koji ce stati u zastitu finih ljudi iz saveza.
Kako si je bolan izborio, jel to nesto ova ekipa napravila specijalno, sve i jedan koji su dosli na zimu (oko 6 igraca mislim) su ispali presmijesni kao i ostatak ekipe? Na guzove izboreno i to jer su nam konkurenti takodje presmijesni. Razvalili nas pitari kao nikad na Grbavici, davao golove ko je htio, const neka ismijavanja kluba zbog bezveznih gresaka, sada ovo oko licence kao slag na kraju, gdje mi bacamo krivnju na savez, a uplatili 2 dana prije roka i upisali pogresan broj racuna, mislim koji je to jebeni amaterizam, umjesto da si vec mjesec ranije siguran da mozes boriti se za to nesto za sta se boris. Ok, prosla uprava je napravila dugove, imaju i oni svojih "zasluga" (ali po meni je razumno je sto su pametno odmah vratili svoje pare koje inace ne bi jos vracali i klub bi funkcionisao kao i do sada, stvarajuci nove dobiti koje bi smanjile same te dugove), ali ovi jebeni amateri dodju u klub bez marke novih vrijednosti, otjeraju stare i guraju klub u ambis. U prosloj polusezoni te nisu zanimali ljudi u crnom.

FK Zeljeznicar je na zelenom terenu izborio mjesto koje vodi u evropska takmicenja, dva kola prije kraja. Zadnjih pet kola smo najbolja ekipa lige. Jeftinija ekipa od one iz prvog dijela. Sudije nas handre cijele sezone.

Fk Zeljeznicar je najuredniji klub po svemu, u cijeloj BiH. Svaka tri mjeseca smo pod monitoringom tijela iz Uefe kao redovni ucesnik euro takmicenja. Kada bi se gledalo "pravilo", iz BiH nikad niko nije trebao igrati evropu, od rata do danas. Savez je tu da pomogne klubovima a ne da ih kaznjava, posebno ne najbolji i najveci. Boli me juzno od duse sve i da nismo nikako u redu, daj nam licencu!

A onda zgradu saveza gledam, vidim ponos svoj. :thumbup:
Burdus

#80005 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Mantras :mrgreen:
Mea_parvitas

#80006 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

JoeyTribbiani wrote:Da dobijemo licencu nekim slučajem, Mea i slični navijači Uprava, biznismena i obećanja bi se ubili skokom s mosta. Isto bi bilo i da napravimo neki fin rezultat uskoro. Valjalo bi pojest sve ono što se izbacilo u zadnje vrijeme.
Ne provaljuj se legendo, kad bi znao koliko veze nemam ni sa jednim od njih ne bi tako pricao. Ja bih svakako volio da dobijemo licencu, dodjemo do grupne faze odmah sad. ;) Sta imam pojesti, komentarisem ovo do sad, cisti amaterizam, pocevsi od footboola do administrativnog, infrastrukturnog, itd. Daj Boze da krene na bolje ali ne djeluje mi da su pojedine dilajle sposobne za to.
Alfa_i_Omega

#80007 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Mea_parvitas wrote:
JoeyTribbiani wrote:Da dobijemo licencu nekim slučajem, Mea i slični navijači Uprava, biznismena i obećanja bi se ubili skokom s mosta. Isto bi bilo i da napravimo neki fin rezultat uskoro. Valjalo bi pojest sve ono što se izbacilo u zadnje vrijeme.
Ne provaljuj se legendo, kad bi znao koliko veze nemam ni sa jednim od njih ne bi tako pricao. Ja bih svakako volio da dobijemo licencu, dodjemo do grupne faze odmah sad. ;) Sta imam pojesti, komentarisem ovo do sad, cisti amaterizam, pocevsi od footboola do administrativnog, infrastrukturnog, itd. Daj Boze da krene na bolje ali ne djeluje mi da su pojedine dilajle sposobne za to.

Opet ti o "futboolu". Dva kola prije kraja smo izborili evropu. Pazi, ekipa koja je nanizala sest poraza u nizu, bez pet najskupljih igraca jesenjeg dijela, sa 17 igraca u rosteru.

Uprava nije zlatna ali je zatekla krompir na racunu i fakture, realno. Opet su nekako takvi "nesposobni" doveli par sponzora, platili sve uposlenike, pokoji dug, obezbijedili pripreme i ostalo sto je potrebno za funkcionisanje kluba.

Pohvali nekad malo, stalno negativa.
avetinja

#80008 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Sljedeće godine se izjednačavamo po broju titula sa Sarajevom ili Zrinjskim, a možda izgubimo i primat u kupu kojeg danas od 19 sati dijelimo sa komšijama. Samo bih htio da se ovim putem zahvalim na sistemskom uništavanju kluba. Dok dvije struje mjere čiji je veći, mi hvatamo zadnji vagon za Evropu.
sime_cipol

#80009 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

vryzas wrote:Bezze prica. :oops: Cinjenica je da trenutno u klubu imamo diletante...cast izuzecima.
U klubu vazda diletanti. Ovi ili oni, nikako dva dobra sastaviti :zzzz:
vryzas

#80010 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

sime_cipol wrote:
vryzas wrote:Bezze prica. :oops: Cinjenica je da trenutno u klubu imamo diletante...cast izuzecima.
U klubu vazda diletanti. Ovi ili oni, nikako dva dobra sastaviti :zzzz:
:thumbup:
Burdus

#80011 Re: FK Željezničar

Post by Burdus »

Klasika zvana Nea
Kad nema argumenata onda optuzi nekog da je pitar.
Po njemu ima pitara 2 miliona
Alfa_i_Omega

#80012 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Burdus wrote:Klasika zvana Nea
Kad nema argumenata onda optuzi nekog da je pitar.
Po njemu ima pitara 2 miliona
Blixen
Re: Sarajevski derbi
Post08/04/2019 11:08

vidi izasli su iz rupa :D
kako smo vas ubili sta je ono `nako
3 komada s pola snage
malo li je
Mozda ti je drug sa tribine. U pet deka tvoje i njegovo pisanje.

I na ignor si, tri, cetiri, sad. :thumbup:

Burdus, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Charuga
Globalni moderator

#80013 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Na ovoj temi:
Blixen wrote:licencu necemo dobiti
Na temi komšija:
Blixen wrote:nama euforija ne godi
o duploj kruni se prica uveliko
.....
Mitomanima bjezali cak 21 :D :D :D jadni Mitomani
Čudan slučaj ... 8-)
sime_cipol

#80014 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Neki pitar uljez samo se Zaboravio prijaviti pod "plavim" nickom 8-)
wewa

#80015 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

Image
JoeyTribbiani

#80016 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

Charuga wrote:Na ovoj temi:
Blixen wrote:licencu necemo dobiti
Na temi komšija:
Blixen wrote:nama euforija ne godi
o duploj kruni se prica uveliko
.....
Mitomanima bjezali cak 21 :D :D :D jadni Mitomani
Čudan slučaj ... 8-)
:lol: :lol: kakav kiks. Loguj se sa drugog accounta kad pišeš kod nas.
vryzas

#80017 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

:mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#80018 Re: FK Željezničar

Post by Tomahawk11 »

Ovaj i naš i vaš :mrgreen:

Ne može to tako, nema unisex :oops:
wewa

#80019 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

Tomahawk11 wrote:Ovaj i naš i vaš :mrgreen:

a zapravo je Barcin :D
Charuga
Globalni moderator

#80020 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Tomahawk11 wrote:Ovaj i naš i vaš :mrgreen:

Ne može biti naš, nije vrijeđao vas ni jednom, a nas jeste sa onim "mitomani". On je vaš, ali sa greškom .. :mrgreen:
sime_cipol

#80021 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ja bih njemu trajni ban opalio zbog kloniranja :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#80022 Re: FK Željezničar

Post by Tomahawk11 »

Uglavnom, zaluto :mrgreen:
Burdus

#80023 Re: FK Željezničar