FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#77426 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Amar hinja
:lol:
:maca:
Veliko je pitanje zašto niko nije htio sa Senadom, a i oni sto su bili, bjezali su glavom bez obzira.
Last edited by mali_milojica on 25/12/2018 20:19, edited 1 time in total.
Mea_parvitas

#77427 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Zasto policajci? Jer su navijaci ulijetali na teren, bacali bakle i prijetili? Super nahuskani navijaci, nema sta
mali_milojica

#77428 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Hajmo ponovo.
Od prosjeka 7000, pali smo na 2000-2500.
Razlog?
Amar placao ljudima da ne dolaze? :lol:
coco1

#77429 Re: FK Željezničar

Post by coco1 »

SSemir wrote:
MensurM wrote:U 2014. godini je FK Željezničar imao 2.273.000 KM prihoda, a 1.554.000 KM rashoda.

FK Željezničar je u 2015. godini imao 5.130.000 KM prihoda. Od toga je potrošeno 1.274.000 KM na troškove materijala, usluga i energije, 1.308.000 KM na troškove igrača i primanja zaposlenih, 18.000 KM na troškove amortizacije, te 585.000 KM na ostale troškove. Dakle, FK Željezničar je u 2015. godini imao 3.185.000 KM rashoda.

Klub je u 2016. godini poslovao s 320 000 KM dobiti.

Ukupno je klub u 2017. godini prihodovao 4.972.000 KM, a rashodi su bili 3.895.000 KM.

Klub će 2018. godinu završiti s viškom prihoda nad rashodima u iznosu od 142 000 KM.

2014. - 719 000 KM
2015. - 1 945 000 KM
2016. - 320 000 KM
2017. - 1 077 000 KM
2018. - 142 000 KM

Postoji li logično objašnjenje kako 719 000 + 1 945 000 + 320 000 + 1 077 000 + 142 000 umjesto 4 203 000 KM daje 0,00 KM?

Sve brojke su iz izvještaja koje su uprave predstavljale na skupštinama proteklih godina
Dobit iz jedne godine se ili isplacuje vladnicima ili ulaze u poslocanje subjekta u narednoj godini. Obzirom da se radi o sportskom drustvu, dobit se nije imala kome isplatit vec uöazi u poslovanje naredne godine. Tako da puko sabiranje dobiti svake godine je smijesno. Nemas pojma. Gledas stanje zadnje godine i to je to.
Ukupni dugovi poslovnog subjelta se ne prikazuju u jednoj godini vec samo oni koji stizu te godine na naplatu. 10togodisnjo kredit neces scake gpdine u istom iznosi kao rashode prikazivati, vecce u rashodima samo stojati iznos rata za taj kredit u toj godini.

Ja ovdje slucajno
da te ispravim. ako imas svake godine dobit, koju ne utrosis ili ne podignes (na dobit se inace placa 10% poreza drzavi, u rs + 10% ako podizes gotovinu), ona se akumulira i u fin. izvjestaju vodi kao nerasporedjena dobit. ta stavka se u fin, izvjestaju vodi pod bilasnom stanja u pasivi i moze se odnositi na akumulaciju nerasporedjene dobiti godinama unazad.

isto tako, u bilansu stanja pasivi, vodi se tekuci dio dugorocnih kredita, koji prispjeva na placanje u narednih 12 mjeseci. odvojeno, u bilansu stanja pasiva, pod stavkom ukupne tekuce obaveze, vodi se ukupno zaduzenje po dugorocnim kreditima.

kratkorocni krediti, revolving... spadaju u kratkorocne obaveze i vode se, takodjer, u bilansu stanja pasivi.

inace, sve obaveze sa rokom izmirenja do godinu dana su kratkorocne, preko godinu dana dugorocne.
Last edited by coco1 on 25/12/2018 20:26, edited 1 time in total.
Mea_parvitas

#77430 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

mali_milojica wrote:Hajmo ponovo.
Od prosjeka 7000, pali smo na 2000-2500.
Razlog?
Amar placao ljudima da ne dolaze? :lol:
Raja nije dolazila zbog losih rezultata, ne kazem da se neke stvari nisu trebale mijenjati, npr Amar je mogao biti SD i trener ali da ne dira ono sto ga se ne tice, ali g. nije zelio tako, imas kako su tekli razgovori sa njim. Samo se vrtimo u krug. Navijaci su huskani da pale baklje, bacaju iste na teren, to samo dusmanin moze, a i skandiraju uprava napolje, za sto su bili izvizdani
mali_milojica

#77431 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Nema pljuni, pa lizi.
To može sa bezkicmenjacima.
coco1

#77432 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by coco1 »

Mea_parvitas wrote:Fino ti je covjek napisao, postoje dogovori i dinamika placanja, a i receno je koliko cemo dobiti od kantona i opcine.
hvala na iscrpnom odgovoru :D
avetinja

#77433 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Mislim da se ne bi trebalo raspravljati oko pregovora između njih dvojice, jer ništa ne znamo. Amar svoju verziju nije ni rekao, a Senad je izjavio da se nisu poklopile ambicije. Nema ništa detaljnije, šta, kako i o čemu su raspravljali, šta je to što im onemogućava saradnju.

Glede navijača, ako se već vodimo takvom logikom, možemo reći da su svaku otjeranu upravu navijači tjerali pod direktivom nekoga ko je imao direktan interes da uđe u klub. Ako su od nekoga imali koristi (mislim na udruženje), onda je to ova uprava. Krajem prošle sezone se poslala jasna parola sa juga i sjevera glede ciljeva za narednu sezonu. Pošto su krenuli krivim putem (prema dole, umjesto prema gore), moralo se djelovati iz lične želje za promjenom, bez ikakve koristi za neko treće lice.
Last edited by avetinja on 25/12/2018 20:50, edited 1 time in total.
zipoo

#77434 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Mea_parvitas wrote:
zipoo wrote:Zasto toliko branis proslu upravu?
Zato sto ih svi toliko pljuju, nemam ja sta braniti, samo cinjenice iznosim. Najbolja poslijeratna uprava to itekako zasluzuje. Kamatarova uprava sigurno ne zasluzuje toliku podrsku i to unaprijed a pogotovo ne jer su se sluzili svim i svacim (izmisljanjem lazi preko medija, potkupljivanjem igraca i vrha navijaca) da bi ove smijenili (natjerali na ostavke) i onda jos i slavili uz legende Violinu, Stanu, govnara sa gg.ba i sl.

Zadnje 3 godine je stvorena atmosfera da je postalo mučno navijati za Želju. 1000 stranica je rasprava o upravi. Ova nova je napravila kampanju isto kao i stara. Samo se sada pravite blesavi.
Šta je uradila nova uprava? Sredila nam stadion za Evropu, napravila tribinu, napravljen teren, vratili neke dugove. Treba im ljubiti ruke za ovo, pokazali su da može vlastitim snagama. Ostavili su dugova, ostavila je i ona prije njih. Otišli su, došli su novi. Ono sto Dmitrović priča mačku o rep. Dug je dug. Kraj priče.
Sa starom više nije moglo, to je i slijep vidio. Previše lutanja, previše pogrešnih poteza, prevelika diktatura. Nešto se moralo promijeniti, mijenjali su se igrači, mijenjali su se treneri, vrijeme je za upravu.
Došao Amar sa nekim svojim pajdašima, optimističan samo ko i jevrej u Hitlerovom logoru, ali to je gotova stvar. Nova uprava je izabrana. Je li im treba slijepo vjerovati? To nikako. Držati na oku stalno.
Ali kao NAVIJAČ ŽELJE im treba dati podršku. Ne zbog Amara, nego zbog ŽELJE. Meni je samo on bitan i hoću da se samo zbog njega nerviram. Ne zbog jednog orangutana i morža.
Ili stanite jednom iza kluba ili idite svi u kurac krasni.
manijak1

#77435 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

ja vazda iza kluba i šest godina već u krasnoj ćuni , jbg-a , valjda treba tako.I još ovaj period što trpim da nam se smiju pitari .
MensurM

#77436 Re: FK Željezničar

Post by MensurM »

A gdje su pare?

Image
MensurM

#77437 Re: FK Željezničar

Post by MensurM »

Image
mali_milojica

#77438 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Hoće li vratiti u klub kamatu na 650k bosanskih maraka?
manijak1

#77439 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

mali_milojica wrote:Hoće li vratiti u klub kamatu na 650k bosanskih maraka?
7 posto
cvrčak_na_hedonizmu

#77440 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Mea_parvitas wrote:
Zato sto ih svi toliko pljuju, nemam ja sta braniti, samo cinjenice iznosim. Najbolja poslijeratna uprava to itekako zasluzuje. Kamatarova uprava sigurno ne zasluzuje toliku podrsku i to unaprijed a pogotovo ne jer su se sluzili svim i svacim (izmisljanjem lazi preko medija, potkupljivanjem igraca i vrha navijaca) da bi ove smijenili (natjerali na ostavke) i onda jos i slavili uz legende Violinu, Stanu, govnara sa gg.ba i sl.
Navijac Zelje aka Megamixer :thumbup:

Kad vec citiras org ( koji je isto postao debakl ) sto onda ne spomenes da je napisano da je Gudalu taraba u klubu i da je dosao nepozvan.

Fol neutralan, isto ko crtac, svi neutralni. Jasta ste, vidim.

Bijedno
rumenige_brajtner

#77441 Re: FK Željezničar

Post by rumenige_brajtner »

Voljeli ga ili ne, amar je u pravu. Fudbalski klub, a najmanje se o fudbalu prica. Meni se gadi citat ovaj forum. Demokratija je veliko sranje u kojem svako moze da laprda sta hoce, a da za to ne snosi sankcije. Elem, fuj.
Occasionally

#77442 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Occasionally »

https://sport1.oslobodjenje.ba/premijer ... dom/141713

Pročitajte.

Svašta se napisalo zadnjih dana. Svašta je i Šiljak napričao. Panika se digla kao da je klub ugašen.
Nije ni čudo što nisu htjeli da se pročita/prezentuje Izvještaj. Lafo, stari saziv nije tu pa ga nećemo ni čitati.

Obratite paćnju šta reče čovjek za novi saziv Uprave. Nisu kapacitet tj ovo nije njihov teren. Da imaju dobru volju, imaju. Dovoljno za sada.
Jesu li "fudbaleri"? Nisu. Koja je onda razlika ili prednost u odnosu na stari saziv?

Svašta sam napisao zadnjih dana. Ako sam ikoga na bilo koji način uvrijedio, izvinjavam se svima.
Sve ono što sam napisao za Amara i sada mislim.
Jednostavno mi je krivo što se ovako drastično uradilo.
mali_milojica

#77443 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by mali_milojica »

Znaci, ovi uvrijedjeni i ne zele raditi sa Amarom, ali se Amaru zamjera sto nije htio raditi sa njima? Hm :roll:
Mea_parvitas

#77444 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Mea_parvitas wrote:
Navijac Zelje aka Megamixer :thumbup:

Kad vec citiras org ( koji je isto postao debakl ) sto onda ne spomenes da je napisano da je Gudalu taraba u klubu i da je dosao nepozvan.

Fol neutralan, isto ko crtac, svi neutralni. Jasta ste, vidim.

Bijedno
Hajde ba ne provaljuj se, boli me kurac i za Misketa i za Amara, a ni na orgu nemam pristup.
A evo slozit cu se sa Zipoo, mozda i po prvi put, idemo dalje...
noviclan

#77445 Re: FK Željezničar

Post by noviclan »

Krali smo i opet cemo krasti
coco1

#77446 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by coco1 »

Occasionally wrote:https://sport1.oslobodjenje.ba/premijer ... dom/141713

Pročitajte.

Svašta se napisalo zadnjih dana. Svašta je i Šiljak napričao. Panika se digla kao da je klub ugašen.
Nije ni čudo što nisu htjeli da se pročita/prezentuje Izvještaj. Lafo, stari saziv nije tu pa ga nećemo ni čitati.

Obratite paćnju šta reče čovjek za novi saziv Uprave. Nisu kapacitet tj ovo nije njihov teren. Da imaju dobru volju, imaju. Dovoljno za sada.
Jesu li "fudbaleri"? Nisu. Koja je onda razlika ili prednost u odnosu na stari saziv?

Svašta sam napisao zadnjih dana. Ako sam ikoga na bilo koji način uvrijedio, izvinjavam se svima.
Sve ono što sam napisao za Amara i sada mislim.
Jednostavno mi je krivo što se ovako drastično uradilo.
mene nisi uvrijedio svojim pisanjem, svako ima pravo na svoje misljenje, sve dok nema vrijedjanja. ali, ako vec pises, pa te neko, nesto, upita, valjda bi red bio odgovoriti i odbraniti svoj stav. to je moje misljenje, tebi dajem pravo na tvoje.

a, hajde sad procitaj jutrosnji refikov intervju oko anelovog transfera. je li tebi oko toga sve jasno? ko, kako i kada je dogovorio transfer bez pristanka igraca? ko je dogovorio da se plati dio love i vec ga potrosio? ako transfer propadne, nema one uplate u januaru koju je prethodna uprava iskazala kao ocekivani prihod? ko ce vratiti aeku lovu za prvu uplatu, ako transfer propadne?

meni je ovdje sve nejasno.
Charuga
Globalni moderator

#77447 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Post by Charuga »

coco1 wrote:a, hajde sad procitaj jutrosnji refikov intervju oko anelovog transfera. je li tebi oko toga sve jasno? ko, kako i kada je dogovorio transfer bez pristanka igraca? ko je dogovorio da se plati dio love i vec ga potrosio? ako transfer propadne, nema one uplate u januaru koju je prethodna uprava iskazala kao ocekivani prihod? ko ce vratiti aeku lovu za prvu uplatu, ako transfer propadne?

meni je ovdje sve nejasno.
Neko laže, Refik ili Šiljak, ne mogu obojica govoriti istinu sigurno.
Prvo, otac da ne zna da je klub prodao njegovog sina, i to u klub u kojem je isti taj otac izgradio ime. Ma hajde, neko baš budala.

Drugo, sumnjam da bi Grci isplatili jednu ratu, a da papiri nisu regularni, i da mali nije potpisao ugovor.
salle_eh1986

#77448 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

avetinja wrote:Nije Osim otjerao staru upravu. Sami su sebe otjerali rezultatima, odnosno izostankom istih na zelenom terenu. To što nije htio raditi sa njima je druga priča.
Ne mogu ni ja prihvatiti priču da je "palicom" otjerao. Ali opet ne mogu ni to prihvatiti da smo toliko loši, da nakon što dobijemo u Mostaru uvežemo 5 poraza, pogotovo kući Zvijezda i Tuzla. Da nam sudije onako smjelo sude i nikom ništa, da svi čekaju samo kraj polusezone. Da je sve čisto - NIJE. Ko je kriv, teško da će se ikad saznati, ali onoliko loši NISMO !!!
salle_eh1986

#77449 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

rumenige_brajtner wrote:Voljeli ga ili ne, amar je u pravu. Fudbalski klub, a najmanje se o fudbalu prica. Meni se gadi citat ovaj forum. Demokratija je veliko sranje u kojem svako moze da laprda sta hoce, a da za to ne snosi sankcije. Elem, fuj.
Možemo mi pričati o fudbalu, ja bih volio da pričamo o fudbalu.
Ali na žalost, da bi i pomislili da igramo fudbal nama na mjesečnom nivou treba minimum 300 hiljada KM prihoda, jer toliko imamo rashoda. MINIMUM
Ono što mi imamo je oko 100 hiljada, znači fali 200. Eh kad to namaknemo, onda možemo pričati o fudbalu, inače ćemo jednu-dvije sezone šutirati loptu dok imamo odblokirane račune, kad se svi zabetoniraju onda opet nema licenci, nema europe i sve se ruši ko kula od karata.
Znači, pare pa jare...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#77450 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

salle_eh1986 wrote:
avetinja wrote:Nije Osim otjerao staru upravu. Sami su sebe otjerali rezultatima, odnosno izostankom istih na zelenom terenu. To što nije htio raditi sa njima je druga priča.
Ne mogu ni ja prihvatiti priču da je "palicom" otjerao. Ali opet ne mogu ni to prihvatiti da smo toliko loši, da nakon što dobijemo u Mostaru uvežemo 5 poraza, pogotovo kući Zvijezda i Tuzla. Da nam sudije onako smjelo sude i nikom ništa, da svi čekaju samo kraj polusezone. Da je sve čisto - NIJE. Ko je kriv, teško da će se ikad saznati, ali onoliko loši NISMO !!!
Upravo tako :thumbup: To je ono sto sam i ja pisao kada je Odovic preuzeo ekipu nanizao je pobjeda i onda je dosao kup i skidanje gaca pred Sirokim, pa onda konstatnte promjene u ekipi i poceli su porazi. Ako mu je uprava rekla da namjerno izgubi kup onda ih redom nabijem na onu stvar...mada cisto sumnjam da jeste a jos manje mu je sigurno sastavljala ekipu. Sto se tice suspenzija vjerovatno se zalio na te igrace ko placipicka i ovi su ih suspendovali. Pa samo bi najveci moguci idiot mogao da suspenduje ubjedljivo najkorisnijeg igraca u Zelji.
Post Reply