FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#7126 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

johntra wrote:Pitanje za gajbu pive...Može li Travnik otkinuti koji bod Borcu?
Ako budu igrali kao protiv nas i imali dobro suđenje, da :) Ali nisam siguran da će biti ovo prvo, a ako bude onda neće biti drugo, tako da...
Edit: Revanš finala Kupa je na Grbavici :thumbup:
neshto

#7127 Re: FK Zeljeznicar

Post by neshto »

znači kup je definitivno naš!
sad se malo pribojavam da ovo nije kuhinja koja sprema titulu borcu ali ostaje da se vidi...
JThomas

#7128 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

ne bi vala valjalo da derbi bude pred praznim tribinama. nikako.
ultima_palabra

#7129 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:ne bi vala valjalo da derbi bude pred praznim tribinama. nikako.
Ne vjerujem da hoće 8-)
BTW, zna li iko kad i gdje će opet biti onih majica sa štrumpfovima kupit...može na PM ako neko zna, thx :-D
JThomas

#7130 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

nisam ni ja kupio, al' odlično izgledaju, i mene zanima.
Deriguz

#7131 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

Preveliki su to novcani gubitci, da bi se derbi igrao pred praznim tribinama, POGOTOVO sad...
elSaik

#7132 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Još samo ova info u vezi kupa mi je trebala da mi upotpuni dan. Titula i Kup u 5 dana. Odlično! 8-)
Lakat Jebić

#7133 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lakat Jebić »

elSaik wrote:Još samo ova info u vezi kupa mi je trebala da mi upotpuni dan. Titula i Kup u 5 dana. Odlično! 8-)
sto nisi pitao maloprije :D
elSaik

#7134 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Lakat Jebić wrote:
elSaik wrote:Još samo ova info u vezi kupa mi je trebala da mi upotpuni dan. Titula i Kup u 5 dana. Odlično! 8-)
sto nisi pitao maloprije :D
Zaboravio. :mrgreen:
Šibicar

#7135 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Amar je GIGANT,svaka mu čast. :thumbup: Iako mi nije toliko žao što smo zijanili u Tuzli,nekako mi milina gledati kako Amar riješava nezadovoljstvo igrom i rezultatom,i apsolutno vlada situacijom na svaki mogući način. :thumbup: :dance: :mrgreen: Sutra do nove,ovaj put se nadam,najubjedljivije pobjede ove sezone.

Volim Te Željo!
mrtva kokoš

#7136 Re: FK Zeljeznicar

Post by mrtva kokoš »

evo jedna za naseg brku :-D
simonese

#7137 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

Splinter wrote:evo jedna za naseg brku :-D
krkan vamo,krkan tamo,zislo ga Brko svima :mrgreen:
Djokej

#7138 Re: FK Zeljeznicar

Post by Djokej »

Neko bas ima vremena na pretek..
bruce lee

#7139 Re: FK Zeljeznicar

Post by bruce lee »

huligan333 wrote: Suti TM 87!!!!!!<3!!!!!!!!!!!!!! Moram svakoga pomalo!!!!!!!!!!!!1
kako se zvao onaj film sa odbrojavanjem minuta zivota? start countdown..
bruce lee

#7140 Re: FK Zeljeznicar

Post by bruce lee »

haha! tek sad vidim koliki je troll... ja mislio bilo samo na ovoj temi. jak ucinak u kratko vrijeme i dobro izabran momenat :shock: :D al ipak.. 10 ... 9 ... 8 ...
bruce lee

#7141 Re: FK Zeljeznicar

Post by bruce lee »

ti si bo'me ONAJ element.. malo agresivniji stil :D koji lazni trag, ali isti protivnici, isti cilj..

doduse se nista ne moze dokazati jer je drugaciji IP, jelde? :D
Last edited by bruce lee on 24/04/2010 03:14, edited 1 time in total.
smurf

#7142 Re: FK Zeljeznicar

Post by smurf »

Me n' se cini sve mi se cini da u slucaju suspenzije stadiona utakmice se igraju najmanje 30 km dalje od maticnog :(

Nesto se ne sjecam da je iko do sad tako kaznjen u BiH, ali uvijek postoji prvi put. Na zalost, komsije su nam nakon oktobra 2004.g. ponovo svojim ne razmisljanjem ubile derby, taman i da mognemo skupa ici na Kosevo nece biti ni pola raje koja su kontala. :(
Cisto sumnjam da ce biti tv prijenosa i da bi se mogli organizovati sa video zidom u Dolini...

Bilo kako bilo, idemo mi veceras...

Ale Ale Ale Aleeeoooooooooo Kisnimooooooooooo ZajednoooOOOOOooooooo

ImageImageImageImageImageImageImage
Charuga
Globalni moderator

#7143 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

OSIM: POJEDINCI SLABO RAČUNAJU, OČEKIVAO SAM BORBU ZA DUPLU KRUNU

Iako je prije nastavka proljetnog dijela sezone, Željezničar bio u igri na dva kolosijeka (prvenstvo i kup), malo je ko vjerovao da će tim sa Grbavice biti izraziti favorit za osvajanje titule na oba fronta.
Sjajnom serijom rezultata u proljetnom dijelu sezone, izabranici Amara Osima našli su se na čelu premijerligaškog karavana a uz to su se plasirali i u finale kupa BiH.

Međutim, glavni konkurent i u prvenstvu i kupu, timu sa Grbavice, je banjalučki Borac i vrlo bi se lako moglo dogoditi da jedan od ova dva tima na kraju ostane kratkih rukava, odnosno bez ijednog trofeja u rukama. Jedno je sigurno, ove sezone gledamo zanimljiviju Premijer ligu nego mnogih predhodnih.

Čovjek koji je po mnogima najzaslužniji za dobre rezultate Željezničara ove sezone je Amar Osim za koga rezultati sa Željezničarom u proteklom periodu nisu iznenađujući.

Pojedinci očigledno ili ne znaju ili slabo računaju pa su im naši rezultati u proljetnom dijelu sezone iznenađujući. Mi smo nakon jesenjeg dijela sezone bili u vrhu tabele i znali smo da nas čeka nešto lakši raspored na proljeće. Iskren da budem, računali smo da možemo biti drugi ali smo uz nekoliko vezanih pobjeda došli na prvo mjesto a uz to smo obezbijedili finale kupa. Rezulltati po meni nisu iznenađujući i cilj se zna, to je dupla kruna naravno, rekao je Amar Osim za --- SPAM ---.

Po mnogima, prednost Željezničara u finalu kupa je ta što će se prva utakmica igrati u Banja Luci, ali ni s takvom se konstatacijom ne slaže trener plavih.

Po čemu je to prednost za nas? Ako u Banja Luci izgubimo 2-0 kao i u prvenstvu, onda će Borac pred revanš biti u prednosti, na nama je naravno da ostvarimo što bolji rezultat u Banja Luci a da se onda na domaćem terenu domognemo titule kupa ali ne smatram to nekom velikom prednosti, o tome ne treba misliti na taj način, potrebno je u obje utakmice dati sve od sebe i samo tako se može do trofeja kupa BiH.

Nakon što je seriju Željezničara, u srijedu u Tuzli prekinula Sloboda, priliku za povratak na pobjednički kolosijek, Željezničar ima već sutra kada na Grbavicu stiže Modriča na krilima prve proljetne pobjede protiv Slavije.

Smatram da ta utakmica može biti izuzetno neugodna po nas iz razloga jer je Modriča uvidjela da može pobjediti i na Grbavicu dolazi rasterećena. Međutim ako se uzme u obzir kvalitet naše i njihove ekipe, položaj na tabeli te trenutna forma, onda mislim da problema neće biti i da ćemo sutra slaviti novu pobjedu, rekao je za kraj Amar Osim.

Osim u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na povrijeđene Mešanovića i Harisa Bešliju te kartonirane Stanića i Ćuluma. Meč na Grbavici počinje u 19:30 a pravdu će dijeliti Semir Kaplan iz Stoca.

s p o r t i n
vbm

#7144 Re: FK Zeljeznicar

Post by vbm »

BetAdria.com: Željezničar - Modriča: 1,05 5,50 12,00
udrch

#7145 Re: FK Zeljeznicar

Post by udrch »

JThomas wrote:ne bi vala valjalo da derbi bude pred praznim tribinama. nikako.
Po meni je bolje da se igra pred praznim tribinama..
Meni nikako ne odgovara da im napunimo kasu sa nekih 150 000 KM i da našim parama pokrpe rupe..
Baltazar_khan

#7146 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

udrch wrote: Meni nikako ne odgovara da im napunimo kasu sa nekih 150 000 KM i da našim parama pokrpe rupe..
Prije svega, ti se tu ni 1% ne pitaš, drugo ako će se išta napuniti onda su to džepovi lopovske i korumpirane uprave Sarajeva. Toliko, budi pozdravljen ;-)
emilliano

#7147 Re: FK Zeljeznicar

Post by emilliano »

i lagano 3 bodicha veceras :)

Image
udrch

#7148 Re: FK Zeljeznicar

Post by udrch »

Baltazar_khan wrote:
udrch wrote: Meni nikako ne odgovara da im napunimo kasu sa nekih 150 000 KM i da našim parama pokrpe rupe..
Prije svega, ti se tu ni 1% ne pitaš, drugo ako će se išta napuniti onda su to džepovi lopovske i korumpirane uprave Sarajeva. Toliko, budi pozdravljen ;-)
Pa ni ja nisam ništa drugo rekao osim ovo..da ne bi bilo dobro da napunimo džepove lopovima u komšiluku..
Djokej

#7149 Re: FK Zeljeznicar

Post by Djokej »

Lazo ne zna dat samo jedan, on kad daje to mora bit bar dva :D
ultima_palabra

#7150 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Djokej wrote:Lazo ne zna dat samo jedan, on kad daje to mora bit bar dva :D
Otčepilo ga je...Ali popravio je i igru, očigledno mu je Amar rekao da igra iz prve, kad je počne peljati, to je užasno :roll:
Rutinska pobjeda, na vrijeme dat gol, i onda nije bilo problema. Modriča nije igrala bunker, tako da je moglo biti još golova. Izmjene nisu ništa pokazale za ono vremena što su dobili :roll:
Kop :thumbup: Navijanje svih 90...sutra Forza Travnik :D
Post Reply