FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#7101 Re: FK Zeljeznicar

Post by ganjeta »

moderator wrote:
ganjeta wrote:Nekontam sta je problem u ovom post iznad...trebam li pisati ono sto tebi odgovara?
Tema je posvecena desavanjima u nasem klubu, chat, offtopic i prepucavanje sa komsijama 20 dana prije derbija NISU DOZVOLJENI. Kontas?
Ne prepucavam se,a i nemam namjeru kontas...ja razmisljam malo dalje i znaci ono sto je za 20 dana vezeno za klub,mislim da i mene interesuje itekako...
p.s nisam ja otisao na temu koridasa nego oni su ovdje dosli...kontas ;-)
samo_ovaj_put

#7102 Re: FK Zeljeznicar

Post by samo_ovaj_put »

ganjeta wrote:
samo_ovaj_put wrote:
ganjeta wrote:Boli nas racku gledacemo u dolini na palatnu,ko kad smo bojkotovali ha ya ;-) kad ga je Kajtaz zabio...
vi se okupite dva sata poslije tekme,pa na platnu gledajte tekmu,bice vam snimak na vogosci
Opusteno...uradicemo to jer "Za Zelju se ne navija,limvo se Ljoze"...i sta cemo sad :dance:
a zato bude tisina na zeljinim utakmicama
ja sve pitam,sto ovo nema navijanja?
ganjeta

#7103 Re: FK Zeljeznicar

Post by ganjeta »

Znaci tipra nas :dance:
salle_eh1986

#7104 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

izbivao sam sa foruma pa ima gotovo i pola godine, ali evo u pravo vrijeme da se vratim :)
došao je kraj seriji, šta se može, treba podići glavu i ići dalje...
samo se bojim da nas onaj gol u 92-oj minuti protiv borca ne košta titule, imam neki loš predosjećaj, nadam se da će me izdati kao i mnogo puta do sad :D
što se tiče utakmice protiv slobode, bilo je i za očekivati da igrači ne mogu fizički podnijeti srijeda-subota i da stalno donose bodove, pa nismo Barca majka mu stara ;)
Da nismo onako rano primili gol možda se i moglo više uraditi, ali imali smo i kasnije prilika, Stanić i Lazar 2 puta...
Što li je Messi (Bućan) ušao tek u igru kasnije a ne od starta???
Idemo dalje, ima još 6 kola, 11 bodova i titula je naša :)
ultima_palabra

#7105 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

U subotu napuniti Dolinu i pokazati odanost 8-) A onda invazija na Vrapčiće :evil:
elSaik

#7106 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Samo još 20 dana? Pa to je haman sutra. 8-)

Ja kažem - yebeš ligu u kojoj jedan tim pobjeđuje sve ostale, pa čak da je taj tim Željo. Nije zanimljivo ba. Ovako makar djeluje kao da imamo konkurenciju.

Uglavnom u subotu imamo opuštenu utakmicu. Volio bih kad bismo odigrali u sastavu sa igračima koji baš i nisu imali priliku pokazati šta znaju (prije svega Spahić i Perak). :)
Charuga
Globalni moderator

#7107 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Culum, Haris Beslija i Rovcanin ce odmarati 100% protiv Modrice. Koje ce jos rotacije biti u timu ostaje nam da vidimo tek u subotu kad istrce na zagrijavanje.
ultima_palabra

#7108 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Jel ko povrijeđen?
Charuga
Globalni moderator

#7109 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:Jel ko povrijeđen?
Ne cuh da je iko i nadam se da necu ni cuti!
elSaik

#7110 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Osim Mešanovića, koliko ja znam nije niko.
ultima_palabra

#7111 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Ma pisalo je da su ovi grubo igrali... Dobro je onda :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#7112 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:Ma pisalo je da su ovi grubo igrali... Dobro je onda :thumbup:
Ma to je samo pisalo, nista se ne sekiraj .. ;-)
ultima_palabra

#7113 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Ja kako god gledam šta ovi Borčevi navijači pišu, katastrofa klub, igrači nespremni, ne nadaju se tituli, drago im je što imaju zalihu iz jesenjeg dijela, pa ne moraju brinuti za Evropu...Pilaju naopako podobro meščini :-D
stari_sarajevski_gospodin

#7114 Re: FK Zeljeznicar

Post by stari_sarajevski_gospodin »

kad se igra gradski derbi? Posto na uefinoj stranici pise 8 maj, a na nfsbih pise 15. maj? Zna li ko tacan datum?
elSaik

#7115 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

stari_sarajevski_gospodin wrote:kad se igra gradski derbi? Posto na uefinoj stranici pise 8 maj, a na nfsbih pise 15. maj? Zna li ko tacan datum?
15.5.. Osmog igramo protiv Olimpika.
Charuga
Globalni moderator

#7116 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

jufka developer

#7117 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

sinocnji trening po povratku iz Tuzle

Image
O'zone
Globalni moderator

#7118 Re: FK Zeljeznicar

Post by O'zone »

jufka developer wrote:sinocnji trening po povratku iz Tuzle

Image
Brko je beton! :lol:
Šaner

#7119 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šaner »

svaka cast vasem treneru, tako se to radi a ne kao one nase balerine koji vise trce u kafanu nego po terenu.
elSaik

#7120 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

KOliko dugo nisu morali trčati ja i zaboravio da je Brki to praksa. :mrgreen:
ponovofriendly

#7121 Re: FK Zeljeznicar

Post by ponovofriendly »

elSaik wrote:
stari_sarajevski_gospodin wrote:kad se igra gradski derbi? Posto na uefinoj stranici pise 8 maj, a na nfsbih pise 15. maj? Zna li ko tacan datum?
15.5.. Osmog igramo protiv Olimpika.

Ja mislim da je pravi gradski derbi sada sa Olimpikom a ne Sarajevom!!!
elSaik

#7122 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Željin niz neporaženosti prekinut protiv Slobode, Osim: U Tuzli smo odmah ''spustili gaće''

Piše: Jasmin Ligata
23/04/10 12:47
Ispustili smo jednog džokera, imamo još tri, kaže Osim i dodaje kako ga najviše boli činjenica što je Željo u svega tri dana prosuo prednost koju je tri mjeseca pokušavao steći ispred Borca • Protiv Modriče bez Ćuluma i Stanića

Željin niz od 10 prvenstvenih utakmica bez poraza, u kojima su se uzdignute glave vraćali iz Laktaša, Širokog, Mostara i Prijedora, prekinut je na gostovanju u Tuzli, gdje je Sloboda već u drugoj minuti matirala Šehića.
"Odigrali smo tako kao da smo htjeli da niz prekinemo u Tuzli", rekao nam je jučer Amar Osim, menadžer plavog tima, koji nije imao nimalo riječi hvale za svoje igrače.
"Nismo igrali u okviru svojih mogućnosti. Da smo barem bili blizu našeg nivou, ne bismo bili poraženi. Istina, imali smo svojih prilika, ali nije to bilo to."
Osim smo upitali da li razlog poraza možda leži u činjenici da je na teren poslao neke igrače koji inače nisu standardni.
"Ne. Pravimo se da imamo 20 igrača, ali to nije tako. Slabo su igrali oni standardni igrači i oni od kojih najviše očekujemo - Šehić, Mešić, koji je kriv za gol i zbog toga je i zamijenjen. Nisu samo oni podbacili već i vezni igrači, ma svi", ogorčen je Osim, koji je uprkos porazu našao snage da pohvali Tuzlake.
"Znali smo šta nas čeka u Tuzli. Sloboda je čvrsta ekipa a mi smo im pomogli u njihovim nastojanjima da pobijede. Odmah smo primili gol, nakon čega su se oni znali odbraniti. Pomogli smo im na samom startu. Međutim, bili su zaista korektni domaćini i sve je bilo u granicama sportske borbe, a naša utakmica je pokazala da veliki broj gledalaca ne mora odmah značiti i nerede", dodaje Osim, čija ekipa je sada na tabeli ponovno bodovno izjednačena sa Borcem.
"Moraćemo negdje drugo tražiti svoju šansu. Ispustili smo jednog džokera i imamo još tri (Vrapčići, Koševo, Trebinje, op.a). Međutim, najviše od svega mi je krivo što smo imali prednost nad Borcem i što smo je tako brzo ispustili. Tri mjeseca smo se borili da steknemo kakvu-takvu prednost i onda je ispustimo. Eto, to me najviše boli", kaže Osim, koji se ponovo vratio na utakmicu protiv Slobode.
"Odmah smo im skinuli gaće, a da nije utakmica ni krenula kako treba. Kasnije je nebitno što smo bili bolji, kad nismo dali gol."
Željezničar narednu utakmicu igra protiv Modriče na Grbavici, a Osim u ovom meču ne može računati na Ćuluma i Stanića, koji su dobili po treći žuti karton, dok ni protiv Modričana neće biti Alena Mešanovića, koji je počeo sa treninzima, ali još nije dovoljno spreman za nastup.
"Imamo 15-16 igrača koje vrtimo, a ne 20 kako se to u medijima potencira. Sad nam nedostaju dvojica, ali njihovim izostankom ne mijenjamo bitno stil igre. Ne ljutim se ja na igrače koji se rotiraju, već na one koji su nam glavni, a kad oni podbace onda se ne možeš nadati povoljnom rezultatu. Još jednom ću reći, Sloboda je zasluženo pobijedila, a mi smo podbacili i to je to", zaključio je Osim.

oslobodjenje.ba
elSaik

#7123 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Ako i zbog čega gotivim Amara onda je zbog njegovog stila "bili smo bolji, ali nije to to, mora ovo puno bolje". Baš nekako čovjek prvo treba da se navikne na to, nakon svih ovih godina "igrači su ispunili dogovoreno, ali nismo imali sreće".
elSaik

#7124 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Image
Image
johntra

#7125 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

Pitanje za gajbu pive...Može li Travnik otkinuti koji bod Borcu?
Post Reply