FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elSaik

#6776 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

agnostic_front wrote:
elSaik wrote:
agnostic_front wrote:znam da je malo paglu pitanje, al' hocel' se moc' gdje na netu pratit' ova tekma, mislim kao neki video prenos i to?
Neće, nažalost. Bit će vjerovatno samo tekstualni prenos.

a radio?
I radio. Njega zaboravih. :-D BH radio 1 i radio Federacije. Možda i radio Srpske.
agnostic_front

#6777 Re: FK Zeljeznicar

Post by agnostic_front »

elSaik wrote:I radio. Njega zaboravih. :-D BH radio 1 i radio Federacije. Možda i radio Srpske.

eh super, hvala puno...jbga, kokuzna situacija :D
Pozdrav!
ludjak na slobodi

#6778 Re: FK Zeljeznicar

Post by ludjak na slobodi »

Ave, Nijaz!

#6779 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ave, Nijaz! »

All the way!
Ave, Nijaz!

#6780 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ave, Nijaz! »

Sto se Ljozeta tice, mozda da krenemo sa 2 niska, brza napadaca jer ce tesko Popovic, sidras, pomoci pored
njihovih visokih centralnih bekova?!
ludjak na slobodi

#6781 Re: FK Zeljeznicar

Post by ludjak na slobodi »

neznam na koju jesen mislis? :D
LSD

#6782 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Željezničar najvjerovatnije bez najboljeg strijelca
DERBI BEZ ALENA MEŠANOVIĆA?

U jednoj od najvažnijih utakmica sezone Željezničar će najvjerovatnije biti lišen usluga najboljeg strijelca Alena Mešanovića koji je povrijeđen već duže vrijeme.

Istina, Mešanović je počeo trenirati, no mnogo je izvjesnije da će propustiti sutrašnji duel nego da će igrati.

"Počeo sam trenirati. Pravolinijski trčim već nekoliko dana i ide na bolje. Međutim, još uvijek nisam siguran da li ću biti spreman za sutrašnji duel", rekao je za SportSport.ba Alen Mešanović i dodao:

"Nakon večerašnjeg treninga sve će biti mnogo jasnije. Porazgovarat ću sa šefom i vidjeti šta i kako. Probat ću raditi s loptom i ukoliko ne budem sto posto spreman sigurno neću rizikovati. Najbitnije je da se skroz oporavim, a vidite da ekipi ide dobro i bez mene. Bez obzira igrao ja ili ne, siguran sam da ćemo sutra slaviti."
Sarajevo89er

#6783 Re: FK Zeljeznicar

Post by Sarajevo89er »

Sramota je što neće biti prijenosa.Ono,najveća utakmica sezone... :roll: ;-) :(
LSD

#6784 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Sarajevo89er wrote:Sramota je što neće biti prijenosa.Ono,najveća utakmica sezone... :roll: ;-) :(
Tako je -kako je...zato dođi na Grbavicu pa pogledaj najvecu utakmicu uživo , svakako si iz Sarajeva.
Bosanski_kralj

#6785 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bosanski_kralj »

moderator wrote: Sta ce ti prijenos, lijepo vrijeme, cist vazduh, gotiva ziva.
Treba prijenos, ne zbog ljudi iz Sarajeva, već zbog ljudi iz BL, pa i cijele BiH. Koliko vas zanima Željo tako i Banjalučane zanima Borac. Željo ima najviše navijača i simpatizera u BiH od svih klubova iz PL, i dosta bi naroda voljelo vidjeti ovu utakmicu.
Ali eto, bitno je da ćemo sutra na BHTu imati prijenos Bolton(?)-Everton :x
jufka developer

#6786 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

moderator wrote:
Sarajevo89er wrote:Sramota je što neće biti prijenosa.Ono,najveća utakmica sezone... :roll: ;-) :(
Sta ce ti prijenos, lijepo vrijeme, cist vazduh, gotiva ziva.
stipu ba pitara, provocira
Sarajevo89er

#6787 Re: FK Zeljeznicar

Post by Sarajevo89er »

Istina ali nisam ja tip za naše stadione.Psovke,vulgarnost,sve je nekako divlje,ali dobro,to sam samo ja...nek se niko ne nađe uvrijeđen. :D Tekme volim više gledati na TV-u. :wink:

@jufka
NIsam pitar,časna riječ.Ja sam neutralan. :D
karanana

#6788 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

postovani moderatore, moze li se opet otvoriti tema "premijer liga bih", gdje bi na jednom mjestu mogli svi "prozivati komsije, psovati jedni drugima familiju, dogovarati otimacine i premlacivanja, vrijedjati se i udarati se nisko sto nize mozemo"?

malo mi je tegoba skakati sa kluba na klub odnosno sa teme na temu i raditi pojedinacno sve ovo gore. a znam da i ovim postom krsim ime ove teme ali samo pitam pa izbrisi kad hoces.

doci cu i ja na grbavicu u subotu da vidim to cudo od pruge.
LSD

#6789 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Sarajevo89er wrote:
Istina ali nisam ja tip za naše stadione.Psovke,vulgarnost,sve je nekako divlje,ali dobro,to sam samo ja...nek se niko ne nađe uvrijeđen. :D Tekme volim više gledati na TV-u. :wink:

@jufka
NIsam pitar,časna riječ.Ja sam neutralan. :D
Pa dobro...imat ces na BHT-u Bolton-Evrton , imas i talijansku Seriju A na Sportklubu, imas i Bundes ligu na Eurosportu...pa biraj šta želiš 8-)
Ti si puritanac koji se gnuša balkanskog primitivizma , tamo se ne psuje , nema divljanja , uživaš u TV prenosu - boli te briga.
samo_ovaj_put

#6790 Re: FK Zeljeznicar

Post by samo_ovaj_put »

moderator wrote:
ja bih rado otisao na tu utakmicu sa svojim djeteteom,ali kako da njegove usi izlozim pjesmama tipa "p... ga p... j... ti m...." i drugim slicnim psovkama koje se cuju,kako sa juzne,tako i sa sjeverne tribine, posto gostuje klub iz manjeg entiteta,ocekujem i neke nacionalisticke povike koji su bili prisutni na utakmici sa slavijom,takodje klubom iz manjeg entiteta

i onda mi kaze,cist vazduh,gotiva ziva :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6791 Re: FK Zeljeznicar

Post by Chmoljo »

samo_ovaj_put wrote: ja bih rado otisao na tu utakmicu sa svojim djeteteom,ali kako da njegove usi izlozim pjesmama tipa "p... ga p... j... ti m...." i drugim slicnim psovkama koje se cuju,kako sa juzne,tako i sa sjeverne tribine, posto gostuje klub iz manjeg entiteta,ocekujem i neke nacionalisticke povike koji su bili prisutni na utakmici sa slavijom,takodje klubom iz manjeg entiteta

samo se nadam da ne misliš da postoji utakmica na dunjaluku kojoj se ne čuju ti "incidenti"... doduše ne pjevaju se horski, ali jarane... :)
samo_ovaj_put

#6792 Re: FK Zeljeznicar

Post by samo_ovaj_put »

Chmoljo wrote:
samo_ovaj_put wrote: ja bih rado otisao na tu utakmicu sa svojim djeteteom,ali kako da njegove usi izlozim pjesmama tipa "p... ga p... j... ti m...." i drugim slicnim psovkama koje se cuju,kako sa juzne,tako i sa sjeverne tribine, posto gostuje klub iz manjeg entiteta,ocekujem i neke nacionalisticke povike koji su bili prisutni na utakmici sa slavijom,takodje klubom iz manjeg entiteta

samo se nadam da ne misliš da postoji utakmica na dunjaluku kojoj se ne čuju ti "incidenti"... doduše ne pjevaju se horski, ali jarane... :)
meni se cini da je kini zabranjeno psovanje na fudbalskim terenima :D i to je nedavno uvedeno
naravno da se na 99,9% utakmica psuje,i to individualno,ali kad cijeli stadion pjeva golmanu,p... ga p.... itd onda je to vec nesto drugo,sto se ne vidja na stadionima,primitivno,odvratno,idiotski,maloumno....
nije cist vazduh definitivno na zeljinim utakmicama,a da ne govorim o ovim nacionalistickim povicima,koji su takodje kolektivni(a u to se uvjerila i sira nacija putem malih ekrana)
LSD

#6793 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

samo_ovaj_put wrote:
moderator wrote:
ja bih rado otisao na tu utakmicu sa svojim djeteteom,ali kako da njegove usi izlozim pjesmama tipa "p... ga p... j... ti m...." i drugim slicnim psovkama koje se cuju,kako sa juzne,tako i sa sjeverne tribine, posto gostuje klub iz manjeg entiteta,ocekujem i neke nacionalisticke povike koji su bili prisutni na utakmici sa slavijom,takodje klubom iz manjeg entiteta

Ovo je sve tacno što si napisao - nema šta.
Ali meni nije jasno zašto ljudi vode djecu sa sobom na utakmice naše lige kad odlicno znaju šta se tamo uzvikuje (ne mislim sad samo na tebe vec opcenito).
Zna gdje ide, zna odlicno šta ce se skandirati i još i djete sa sobom povede pa ga svjesno izloži i onda se zgražava poslije toga :shock: :?
Ako vec neko hoce da gleda utakmicu i ako ga zanima to, zašto mora i djete sa sobom voditi...što ne ide sam :?
Nije samo oko skandiranja problem , vec to djete izlaže gužvi na ulazima,psovkama frustriranih navijaca itd.
Zašto to djeci radite :?:
samo_ovaj_put

#6794 Re: FK Zeljeznicar

Post by samo_ovaj_put »

pretpostavljam da si redovan na zeljinim utakmica i da mozes garantovati za ovo sto cu reci a to je da 50% gledatelja na zeljinim utakmicama cine djeca mladja od 17 godina,sto na jugu(to su oni furaci sto lafo navijaju,ali je bitno da su slike na fb i da se pohvali da je bio na jugu),a i na sjeveru,sto su djeca uglavnom koje roditelji vode na utakmici(pretezno otac :D )
ili kad uzmu da kite novorodjencad salovima zelje,godisnjim kartama i sl. i za koju godinu ce da ga odvedu na utakmicu i ispolje bezobrazluku i idiotluku tamosnjih navijaca
Sarajevo89er

#6795 Re: FK Zeljeznicar

Post by Sarajevo89er »

Još jedan razlog što ne idem su i nacionalističko-fašistički povici kad igra neki "hrvatski" ili "srpski" klub.E,sad,pošto sam ja u svom biću multietničan,to ne mogu da trpim.Tada ispada,kao da psuju i meni.
Charuga
Globalni moderator

#6796 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

samo_ovaj_put wrote:pretpostavljam da si redovan na zeljinim utakmica i da mozes garantovati za ovo sto cu reci a to je da 50% gledatelja na zeljinim utakmicama cine djeca mladja od 17 godina,sto na jugu(to su oni furaci sto lafo navijaju,ali je bitno da su slike na fb i da se pohvali da je bio na jugu),a i na sjeveru,sto su djeca uglavnom koje roditelji vode na utakmici(pretezno otac :D )
ili kad uzmu da kite novorodjencad salovima zelje,godisnjim kartama i sl. i za koju godinu ce da ga odvedu na utakmicu i ispolje bezobrazluku i idiotluku tamosnjih navijaca
Za sjever se smijem bez imalo dvoumljenja opkladiti da ti cifra od 50% nije ni priblizno tacna. Kad god hoces, bujrum opklada pa na zajednicko brojanje ..
RedBlueArmy

#6797 Re: FK Zeljeznicar

Post by RedBlueArmy »

LSD wrote: Ovo je sve tacno što si napisao - nema šta.
Ali meni nije jasno zašto ljudi vode djecu sa sobom na utakmice naše lige kad odlicno znaju šta se tamo uzvikuje (ne mislim sad samo na tebe vec opcenito).
Zna gdje ide, zna odlicno šta ce se skandirati i još i djete sa sobom povede pa ga svjesno izloži i onda se zgražava poslije toga :shock: :?
Ako vec neko hoce da gleda utakmicu i ako ga zanima to, zašto mora i djete sa sobom voditi...što ne ide sam :?
Nije samo oko skandiranja problem , vec to djete izlaže gužvi na ulazima,psovkama frustriranih navijaca itd.
vjerovatno zato što je to ljudima u krvi od ranije, kao što je u svim normalnim zemljama, vodiš sina na utkamicu kada igra Željo ili Borac. Najbolje da zbog majmuna jednog dana svome djetetu zabranim da ide na utakmice ili čak i da ih gleda preko TVa jer se jasno takvi ekscesi čuju... ono zabrana sporta, izolacija od okruženja do punoljetstva? :-? Čuj zašto bi neko vodio svoje djete na utakmicu... pogrešno pitanje. Zašto bi neko morao da se LIŠI tog zadovoljstva da sa svojim djetetom ode gledati klub koji voli??? Al' svi i na to odgovor već znamo, tako da je izleda u ovoj ligi svako pitanje glupo... jbg... :-)
punk's not dead
Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata

#6798 Re: FK Zeljeznicar

Post by punk's not dead »

Plavih_11 wrote:
samo_ovaj_put wrote:pretpostavljam da si redovan na zeljinim utakmica i da mozes garantovati za ovo sto cu reci a to je da 50% gledatelja na zeljinim utakmicama cine djeca mladja od 17 godina,sto na jugu(to su oni furaci sto lafo navijaju,ali je bitno da su slike na fb i da se pohvali da je bio na jugu),a i na sjeveru,sto su djeca uglavnom koje roditelji vode na utakmici(pretezno otac :D )
Za sjever se smijem bez imalo dvoumljenja opkladiti da ti cifra od 50% nije ni priblizno tacna. Kad god hoces, bujrum opklada pa na zajednicko brojanje ..
Vidis da 'urbani' i 'kulturni' gospodin s Kobilje Glave provocira :-) ,jer ni u jednoj recenici se nije dotakao 'svog' 'kultrunog' i 'finog' sjevera,pa da nam kaze koji je prosjek godina tamo,a ima ih minimalno 70% mladjih od 17,no naravno da oni ne psuju,oni su sminka :oops: a na ostale tribine im svakako dodje ljudi da se moze na prste prebrojati,pa tako da i nisu relevantne. :dance: :skoljka:
ultima_palabra

#6799 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

samo_ovaj_put wrote:
moderator wrote:

lolo, dijete? Ja sam mislio da imaš 20 godina plafon :D Što ne ideš u Zenicu, tamo će kulturno biti, kazališna atmosfera 8-)
Manijaci nikad ne počinju prvi sa nacionalizmom, ako protivnički navijači počnu provocirati, zna se čuti, ali ne od cijele tribine...
LSD

#6800 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

RedBlueArmy wrote:
LSD wrote: Ovo je sve tacno što si napisao - nema šta.
vjerovatno zato što je to ljudima u krvi od ranije, kao što je u svim normalnim zemljama, vodiš sina na utkamicu kada igra Željo ili Borac. Najbolje da zbog majmuna jednog dana svome djetetu zabranim da ide na utakmice ili čak i da ih gleda preko TVa jer se jasno takvi ekscesi čuju... ono zabrana sporta, izolacija od okruženja do punoljetstva? :-? Čuj zašto bi neko vodio svoje djete na utakmicu... pogrešno pitanje. Zašto bi neko morao da se LIŠI tog zadovoljstva da sa svojim djetetom ode gledati klub koji voli??? Al' svi i na to odgovor već znamo, tako da je izleda u ovoj ligi svako pitanje glupo... jbg... :-)
Idealiziraš stvari i postavljaš pogrešna pitanja svjesno...nemoj mi racionalizacije :!: :!:
Znaš vrlo dobro gdje živiš (u totalno nesređenoj državi gdje su svi isfrustrirani zbog svega i svacega ,gdje utakmica dođe kao ventil za frustracije) a zamišljaš da živiš u nekoj sređenoj zemlji gdje je normalno da otac vodi svoje dijete na utakmicu bez ikakve zebnje (npr. Njemacka ili Engleska ili neka druga zemlja na uređenom Zapadu).
Naravno da sam protivnik primitivizma na stadionima ali šta sad?? to je tako :!: necemo se sad praviti nešto uvrijeđeni i iznenađeni što se to dešava ,a to isto se dešava zadnjih 15 godina na svim stadionima širom BiH.
Pa necemo sad glumiti engleze i švabe i praviti se svjesno budale i naivni , a znamo odlicno gdje živimo i šta nas okružuje.
Post Reply