U pravu si, sad mi je jasno sta se dogadja sa vama zadnjih nekoliko sezona, sa kamate na kamatu, pa opet kamate.... pa..... recesijaBocaJuniors wrote:hahahaha... ja jadna majko aman zaman, kako ste dobili u mostaru širokog, tako vam se protiv želje vratilo i to sa kamatama
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Fordas
#1601 Re: FK Zeljeznicar
-
elSaik
#1602 Re: FK Zeljeznicar
Fordas wrote:Ma da majstore ni ti nisi bio rodjen kad je Janjos igrao finale sampionata sa Sarajevom 98, shvatam potpuno
- armin_tz
#1603 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Fordas wrote:Ma da majstore ni ti nisi bio rodjen kad je Janjos igrao finale sampionata sa Sarajevom 98, shvatam potpunoKaže tip koji za frajera koji je Barceloni zabijao i bio prvak Njemačke i pobjednik kupa Njemačke da je nastavnik fizičkog.
![]()
![]()
-
ined26
#1604 Re: FK Zeljeznicar
ined26 wrote:Pjesma za Zubandan
Zuban-polje ispod Trebevića,
Rodi majka petnes' pitarčića,
Udario pitar sa svih strana,
Polomi se od stative grana,
Ali ne daj, željovačka krvi,
U plavih je mladi Hadis prvi,
Pehli ne da u aut da ode,
Šopa posla loptu do slobode,
Zuban primi, krenu prema golu,
Ništa mali ne mogu sokolu,
Pade Deda i popase travu,
Zamislio iz svog sela kravu,
Gleda za njim, a ne može ništa,
Od Švabe se oglasila pišta,
Željo vodi, Baho se sekira,
Na sjeveru niko nema mira,
Na istoku sitna majka plače,
A spremila sarmu, dolmu, pače,
Za proslavu sve je spremno bilo,
O moj Bože, šta se ovo zbilo?!
Oj, Avdiću, kukavče moj crni!
Od Švaba ti parice obrni!
Kakve pite i kakvi bakrači,
Kakve pite i kakvi bakrači,
Šta ćeš kad je plavi Željo jači,
Hamo Granov zatvorio banku,
Štrumpfovi su pobijedili stranku!

-
vjecnobordo
#1605 Re: FK Zeljeznicar
Fordas wrote:U pravu si, sad mi je jasno sta se dogadja sa vama zadnjih nekoliko sezona, sa kamate na kamatu, pa opet kamate.... pa..... recesijaBocaJuniors wrote:hahahaha... ja jadna majko aman zaman, kako ste dobili u mostaru širokog, tako vam se protiv želje vratilo i to sa kamatama
Jbg Manijaci, al' ovaj je dobar
A ova pjesma, pihh.. hajd ja kont'o dobra zajebancija, a ono nema veze s vezom.
Nego čitam, hoćete Spahićaa? aa?
- Emir_tm87
#1606 Re: FK Zeljeznicar
necemo mi spahica nego je spahic rekao predsjedniku lokomotive da ce otici na posudbu u zelju ako ga ne bude htio prodati,vjecnobordo wrote:Fordas wrote:U pravu si, sad mi je jasno sta se dogadja sa vama zadnjih nekoliko sezona, sa kamate na kamatu, pa opet kamate.... pa..... recesijaBocaJuniors wrote:hahahaha... ja jadna majko aman zaman, kako ste dobili u mostaru širokog, tako vam se protiv želje vratilo i to sa kamatama![]()
![]()
![]()
Jbg Manijaci, al' ovaj je dobarSvaka čast Fordaš. Kamata 1000%
![]()
A ova pjesma, pihh.. hajd ja kont'o dobra zajebancija, a ono nema veze s vezom.
Nego čitam, hoćete Spahićaa? aa?
jer mu je dosadilo u rusiji
a jbg odabrao je veci sarajevski klub sta cu vam ja:thumbup:
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#1607 Re: FK Zeljeznicar
VIJESTI SA GRBAVICE
Željezničar će u sljedećoj polusezoni nositi dresove marke Puma. Ova njemačka firma sa Željom će potpisati ugovor na 3 godine sljedeće sedmice, a naš klub će od ugovora zaraditi 220.000 KM. Dizajn dresova koje će Željo nositi u sljedećoj polusezoni isti je kao kod Hoffenheima, jesenjeg šampiona Njemačke. Za vas smo pripremili i prikaz budućih dresova našeg kluba. Nadamo se da će Željo i Puma zajedno doživjeti velike uspjehe u Bosni i Hercegovini a nadamo se i šire.
Kako nam je prenio Bulend Biščević, Damir Memišević sigurno postaje član našeg kluba i u narednoj polusezoni trebao bi činiti stoperski tandem sa Cocalićem. Naime, ovam igraču propao je angažman u Kuban pa će u Želji ostati do kraja sezone a onda je izvjesno da će otići u inozemstvo. Samir Bekrić sigurno napušta klub i odlazi u Ukrajinu, tačnije u Kryvbas za kojeg će potpisati troipogodišnji ugovor. Željezničar za obeštećenje dobija 100.000€. Josip Lukačević i Nedžad Serdarević skoro sigurno neće potpisati za naš klub, već će karijeru nastaviti u inostranstvu. Navodno Serdarević ima ponudu iz Belgije.
Hotićevi izabranici se sutra vraćaju u Sarajevo, a put u Njemačku zakazan je za 31. januar.
Opširni
Željezničar će u sljedećoj polusezoni nositi dresove marke Puma. Ova njemačka firma sa Željom će potpisati ugovor na 3 godine sljedeće sedmice, a naš klub će od ugovora zaraditi 220.000 KM. Dizajn dresova koje će Željo nositi u sljedećoj polusezoni isti je kao kod Hoffenheima, jesenjeg šampiona Njemačke. Za vas smo pripremili i prikaz budućih dresova našeg kluba. Nadamo se da će Željo i Puma zajedno doživjeti velike uspjehe u Bosni i Hercegovini a nadamo se i šire.
Kako nam je prenio Bulend Biščević, Damir Memišević sigurno postaje član našeg kluba i u narednoj polusezoni trebao bi činiti stoperski tandem sa Cocalićem. Naime, ovam igraču propao je angažman u Kuban pa će u Želji ostati do kraja sezone a onda je izvjesno da će otići u inozemstvo. Samir Bekrić sigurno napušta klub i odlazi u Ukrajinu, tačnije u Kryvbas za kojeg će potpisati troipogodišnji ugovor. Željezničar za obeštećenje dobija 100.000€. Josip Lukačević i Nedžad Serdarević skoro sigurno neće potpisati za naš klub, već će karijeru nastaviti u inostranstvu. Navodno Serdarević ima ponudu iz Belgije.
Hotićevi izabranici se sutra vraćaju u Sarajevo, a put u Njemačku zakazan je za 31. januar.
Opširni
-
Santos
#1608 Re: FK Zeljeznicar
Ima li ovdje koji stariji navijac Zelje od mene.Ja idem na tekme od 4 godine.Stari me vodio na zapadnu tribinu.A ja onako maji masem zastavicom Zelje.Sad mi je 40 kuka znaci vjerni navijac 36 godina.I vazda cu bit dok budem ziv.
-
Para
#1609 Re: FK Zeljeznicar
željo to je moj tim!
-
vjecnobordo
#1610 Re: FK Zeljeznicar
Ništa Slavija? Ništa ni Zvezda?Para wrote:željo to je moj tim!
Svaka čast.
-
Para
#1611 Re: FK Zeljeznicar
nista nista samo željo, nece me jedan rat sprijeciti da navijam za tim koji od malih nogu volim jes da nije ni sjena onog sto je nekad bio ali ostalo je ime...slavija, zrinjski to su vjestacki timovi koji nemaju dusu...vjecnobordo wrote:Ništa Slavija? Ništa ni Zvezda?Para wrote:željo to je moj tim!
Svaka čast.
-
nikad_izvini
#1612 Re: FK Zeljeznicar
Vidim, kompleksaški navijači manjeg i vazda režimskog kluba i dalje vise na temi Željezničar, raduju se uspjesima i neuspjesima svojih osnivača. lijepo je to, dijete nikad ne zaboravi roditelje
Doduše, ova djeca su malo tupava al to ne znači da ne zaslužuju pažnju i ljubav 
Last edited by nikad_izvini on 23/01/2009 14:28, edited 2 times in total.
-
nikad_izvini
#1613 Re: FK Zeljeznicar
Zaboravio si da spomeneš Torpedo, stari slavni klubPara wrote:nista nista samo željo, nece me jedan rat sprijeciti da navijam za tim koji od malih nogu volim jes da nije ni sjena onog sto je nekad bio ali ostalo je ime...slavija, zrinjski to su vjestacki timovi koji nemaju dusu...vjecnobordo wrote:Ništa Slavija? Ništa ni Zvezda?Para wrote:željo to je moj tim!
Svaka čast.
-
Santos
#1614 Re: FK Zeljeznicar
Ko se zali.Pa ja sam ponosan sto navijam za Zelju.E moj Ciro da je tebi dozivit tekme koje sam ja gledo.1800 km zivim od stadiona a jos uvjek lud za Zeljom.Sto ti je tradicija.
- Baltazar_khan
#1615 Re: FK Zeljeznicar
Kako vam više ne isfura ovonikad_izvini wrote:Vidim, kompleksaški navijači manjeg i vazda režimskog kluba i dalje vise na temi Željezničar
Svaki vam post o tome kako pitari vise ovde...
Dosadni ste, brate...
- spanc777
#1617 Re: FK Zeljeznicar
Samo zaobidji ovu temu i bit ce sve OK, nama dobro tebi dobro;)
-
LSD
#1618 Re: FK Zeljeznicar
Ne mogu pitari bez Želje...đabe je pricati,to je jace od njih...isto kao što ne može sin bez oca...krv nije voda
...šta da se radi?? nema tu lijeka,treba ih shvatiti nije ni njima lako...valja citav život živjeti u spoznaji da su nastali o Željeznicara a pritom sami sebe obmanjivati da to nije tako...muka je to golema.
- odvijac
#1619 Re: FK Zeljeznicar
ma nije ba poletili da vide te nove dresove od pume,sta ce sabani..njihove one nike,sparta iz praga nosila prije 10 sezona!!!
- Šibicar
#1620 Re: FK Zeljeznicar
Teško je njima nešto objasniti,jer izgleda ne znaju da na njihovoj temi zadnji post glasi "sretna nova godina"...spanc777 wrote:Samo zaobidji ovu temu i bit ce sve OK, nama dobro tebi dobro;)
-
Para
#1621 Re: FK Zeljeznicar
imam zastavu najvecu u raji volim zelju jer je ponajbolji...
-
vjecnobordo
#1622 Re: FK Zeljeznicar
Jel na zastavi piše na ćirili ŽELJO? ili možda na rusko THE MANIAKS? 
-
Para
#1623 Re: FK Zeljeznicar
zar je bitnovjecnobordo wrote:Jel na zastavi piše na ćirili ŽELJO? ili možda na rusko THE MANIAKS?
-
cpt.picard
#1624 Re: FK Zeljeznicar
Sine kakav je dernek bio, dobro je da ne lajetećiro wrote:A ja mislio da su nas komunjare osnovale, kad ono mi potomci kantičaraLSD wrote:Ne mogu pitari bez Želje...đabe je pricati,to je jace od njih...isto kao što ne može sin bez oca...krv nije voda![]()
...šta da se radi?? nema tu lijeka,treba ih shvatiti nije ni njima lako...valja citav život živjeti u spoznaji da su nastali o Željeznicara a pritom sami sebe obmanjivati da to nije tako...muka je to golema.
![]()
![]()
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1625 Re: FK Zeljeznicar
Vama jedina prava i adekvatna pjesma je ona ...ide vlak....
(cak ni ovo vlak u toj pjesmi nije slucajno,ko zna zna,ko skonto skonto...
),jer se 90% navijaca zeljeznicara dotepalo u Sarajevo bas tim vozom,ili vam vlakom,kako vam je ocigledno draze
Zto kad god sa juga cujem tu ...ide vlak,ide vlak...ja crkavam od smijeha,jer niste ni svjesni koliko ste zapravo upravu sa tom pjesmom
ide vlak ide vlak ide vlak ..a u njemu manijakS

Zto kad god sa juga cujem tu ...ide vlak,ide vlak...ja crkavam od smijeha,jer niste ni svjesni koliko ste zapravo upravu sa tom pjesmom
ide vlak ide vlak ide vlak ..a u njemu manijakS