Hoću stabilnog, održivog Želju koji će uvijek biti makar u vrhu BH fudbala. Ovo sad mi se ne čini naročtio stabilno, ali nadam se da griješim. I žao mi je što nemamo neke finansijski pojake ulagače, makar i za bosanske uslove, kad već imamo ekstra trenera, rezultate, navijače, stadion, tradiciju...vryzas wrote: Ne kontam te bas najbolje sa jedne strane...hoces perspektivnog Zelju za sta? Perspektivnog da svake godine osvaja titulu? Perspektivnog da udje u CL? Perspektivnog u pogledu finansija?
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rookie
#10551 Re: FK Zeljeznicar
- Joey Tribbiani
#10552 Re: FK Zeljeznicar
1. F. Telibećirević je dao "onu stvar" Želji bez ikakvog dokumentovanog načina povrata tog novca. Za te pare je sve vrijeme provedeno na čelu kluba imao ime svoje firme na dresovima Želje koji su obišli cijelu drzavu i vrtili se na Grbavici svaki drugi vikend. Kad je istekao sponzorski ugovor, on ih nije skinuo nego ih je drzao jos citavu sezonu bez ikakve naknade. Toliko o nekom njegovom ulaganjuRookie wrote: Evo, samo ću reći da ima dosta primjera gdje ljudi i pri ovakvoj zakonskoj regulativi u BiH ulažu novac u fudbalske klubove. Bivši predsjednik Želje, Telibećirević kaže da je on dao Želji 100.000 KM, bez ikakvog dokumentiranog načina povrata tog novca ili išta slično. Znači dao. Ja tog čovjeka ne podržavam, jer je i on generalno bio katastrofa, ali sam navodim primjer da se dešavaju i ulaganja. Samo treba pogledati Zrinjski i Široki koji su godinama za nas druga planeta što se toga tiče, a jedni nemaju svoj stadion, drugi nemaju nikako navijače... I Olimpik je strašan primjer, uz taj nedostatak da se ulagač pita apsolutno o svemu. Ne može se samo Željo vaditi na situaciju u državi...
Čak i Sloboda i Čelik imaju neke sezone u kojima se konsoliduju, ekstra pojačaju, bez obzira što ne naprave rezultat... Pa onda Laktaši u zadnjoj polusezoni...
2. Olimpik strasan primjer??? Dovedu Spalevic i Pelaka koje masno plate, daju im stanove i onda ih otjeraju poslije nekoliko mjeseci. Na kraju jedva zavrse 6 ili koji vec zbog nekih bodova u gostima pred kraj sezone. Ok, imaju pare, nemaju kadar ni u upravi, niti u strucnom stabu
3. Zrinjski? Poslije titule otislo bruku igraca, evrope se docepali u zadnji cas i to preko 4 pozicije koja ih je odvela tamo gdje jesu zbog toga sto smo mi i Borac igali u finalu kupa
4. Široki? Prije nesto manje od 2 godine ih je "visa sila dobro poznata BH mentalitetu" ih je ugurala sa 6 mjesta u evropu. Znaci imali su citav bod prednosti u odnosu na nas koji smo bili u klincu. Svaka cast i njima i Zrinjskom ali ne daj Boze nikome takve uzore.
5. Laktasi, Sloboda, Čelik? Prve dvije ekipe su golu kozu pokusali spasiti dovodjenjem mali milion igraca sa kojim su potpisali kratkoreočne ugovore? Sta je rezultat? Jedni ispadnu, a drugi se izvuku da bi im se na prozivci javilo 12 igraca. Čelik? Istu stvar radi. Dovode iste igrače (milosevic) koji ce ostati tu pola godine-godinu.
Ako nista, potpisuju se dvogodisnji-trogodisnji ugovori. Vjerujem Amaru i znam da covjek moze i hoce! Uprava? Pih... Znam da neko mora obezbijediti plate, pare pojacanjima, uslove za tekmu, pripreme, opremu...To su uradili ali ne prate ni Amara ni navijace.
nemoj misliti da ti nesto kontriram, hocu i ja Želju koji ce uvijek biti na tronu i koji ce postavljati standarde u evropi... shvati gdje zivis i pomozi koliko mozes, ako nista (ko i ja) onda kartom, grlom i dlanovimaRookie wrote: Hoću perspektivnog Želju. Ovako, uz sjajne rezultate, samo se održavamo na životu i čekamo kad će da tih nekih par ljudi ode, da se vratimo u crnilo. A nađi mi gdje će reći Žujo da je dao. Da jeste, već bi to sigurno rekao. Ovako, sigurno bi se našao neko da ga demantuje, što za Farukovu izjavu niko nije učinio. Znači, sam Žujo priznaje da se haman ništa nije pomaklo što se tiče njegovog posla i unaprjeđenja kluba. Opet, ostale klubove sam samo naveo kao primijere stalne ili povremene finansijske snage. Nešto što mi nemamo.
-
vryzas
#10553 Re: FK Zeljeznicar
Rookie wrote:Hoću stabilnog, održivog Želju koji će uvijek biti makar u vrhu BH fudbala. Ovo sad mi se ne čini naročtio stabilno, ali nadam se da griješim. I žao mi je što nemamo neke finansijski pojake ulagače, makar i za bosanske uslove, kad već imamo ekstra trenera, rezultate, navijače, stadion, tradiciju...vryzas wrote: Ne kontam te bas najbolje sa jedne strane...hoces perspektivnog Zelju za sta? Perspektivnog da svake godine osvaja titulu? Perspektivnog da udje u CL? Perspektivnog u pogledu finansija?
Ovo sve je samo plus da napravimo iskorak naprijed kad se dese promjene do kojih mora nekada doci...inace smo donji u svakom sportu!
-
Rookie
#10554 Re: FK Zeljeznicar
Za Tribijanija:
Smislen post. A i upravu si za reklamu Farukovu. Ali to su svjedeno preopasne pare za natpis na dresu. Makar kad se gleda iz sadašnje perspektive. I sad imamo reklamu koju je sinoć cijela država gledala, a misliš da su oni platili neku sličnu svotu? Da jesu, ubijeđen sam da bi se to znalo.
Opet, Olimpik i ove ostale sam naveo kao primjere stalne ili povremene finansijske snage, a ne kao savršenog puta i politike koju treba slijediti. S tim da si previše omalovažio Široki i Zrinjski bez obzira što su znali imati lošu sezonu. Pa eto, sam kažeš, oni se u najgorim svojim sezonama plasiraju u Evropu, kako tako.
Smislen post. A i upravu si za reklamu Farukovu. Ali to su svjedeno preopasne pare za natpis na dresu. Makar kad se gleda iz sadašnje perspektive. I sad imamo reklamu koju je sinoć cijela država gledala, a misliš da su oni platili neku sličnu svotu? Da jesu, ubijeđen sam da bi se to znalo.
Opet, Olimpik i ove ostale sam naveo kao primjere stalne ili povremene finansijske snage, a ne kao savršenog puta i politike koju treba slijediti. S tim da si previše omalovažio Široki i Zrinjski bez obzira što su znali imati lošu sezonu. Pa eto, sam kažeš, oni se u najgorim svojim sezonama plasiraju u Evropu, kako tako.
Last edited by Rookie on 14/07/2010 15:59, edited 1 time in total.
- smurf
#10555 Re: FK Zeljeznicar
Sve je to fino i krasno, al' kada je trening?

- ultima_palabra
#10556 Re: FK Zeljeznicar
Al što maleni religiozno prate najdraži klub
Neka, neka, coming out je obično u srednjim godinama
Kad god propustim evropsku utakmicu u gostima bude belaj...Levski-morao na ispit, Litex-predosjetio sranje i otišao u pozorište...
Šta bi čovjek, svaka škola se skupo plaća...ne zaboravite da nas je i Levski poderao pod Amarom, a da smo dogodine imali najuspješniju sezonu u Evropi
Kad god propustim evropsku utakmicu u gostima bude belaj...Levski-morao na ispit, Litex-predosjetio sranje i otišao u pozorište...
Šta bi čovjek, svaka škola se skupo plaća...ne zaboravite da nas je i Levski poderao pod Amarom, a da smo dogodine imali najuspješniju sezonu u Evropi
- smurf
#10557 Re: FK Zeljeznicar
Ma to je MOJ Zeljo pa taman da je uzeo Ligu prvaka 
Nemam pojma sta je ono sinoc bilo, mozda saznamo iz medija, mozda ne... Moje je da odem na tribinu i podrzim svoj klub, malo da trunim po forumima i prepucavam se sa komsijama dok god to ima nekog ukusa...
Na zalost, ove godine ne vidjesmo Evrope, ono sinoc ne pikam jer je na drugom kontinentu
Nemam pojma sta je ono sinoc bilo, mozda saznamo iz medija, mozda ne... Moje je da odem na tribinu i podrzim svoj klub, malo da trunim po forumima i prepucavam se sa komsijama dok god to ima nekog ukusa...
Na zalost, ove godine ne vidjesmo Evrope, ono sinoc ne pikam jer je na drugom kontinentu
- Dragovic
#10558 Re: FK Zeljeznicar
Navijac sam Sarajeva kojeg pratim evo skoro 30 godina.Iako strasno volim zeznciju na temu Zeljo-Sarajevo to radim iskljucivo sa prijateljima koje dobro poznajem i koji imaju mjeru u tome.Znaci necu da zezam nego da pokusam da dam neki svoj komentar.Kao prvo ono sinoc je bila velika bruka BIH fudbala,grada Sarajeva pa tek onda zelje.Budimo realni pa priznajmo da niti jedan nas klub nije neki brend name u evropskim ralacijama pa da se uspjeh ili neuspjeh istog veze iskljucivo uz njegovo ime!
Kakva je situacija generalno u nasem sportu kvalitet premier lige i nije toliko los.
Problem je sto mi navijaci i jednog i drugog kluba imamo neku nadrealnu percepciju nasih klubova.Spominjemo neku istoriju,tradiciju, velike uspjehe a ako je toga nekad i bilo sada to vise nije slucaj.
Grad Sarajevo nema postenog stadiona,malo se raspitajte ko radi sa mladjim selekcijma i kakvi su uslovi rada.Nema zakona o sportu koji bi regulisao mnoga pitanja.U upravama klubova sjede ljudi koji su nesposobni ili su tu iskljucivo radi licne promocije i interesa.I kada se desi promjena u upravi i dodje nova ta nova uprava iako mozda ima dobre namjere i znanje mora negdje traziziti novac.Novac dobije od nekih novopecenih tajkuna koji povrat ulozenog i zaradu ocekuju u rekordnom roku.Tada se pravi instant rezultat,spletkari se na sve moguce nacine i nekako se dodje do te titule.Mi navijaci ko nesto sretni,uzeli titulu,komsiji crkla krava itd.E onda krece prodaja najboljih igraca a dovode se kao neka nova imena mi opet euforicni.Nekad se posreci pa se u evropi prodje koje kolo ali na kraju nepisano pravilo raspad sistema i par godina oporavka.
Iako je ovo sinoc bilo bolno za BIH fudbal treba pustiti Osima mladjeg da nastavi sa radom dati mu vremena i prostora Pravi rezultat ce doci kada se radi na duge staze i sistematski.
I kod nas je sada nova uprava,zelim joj puno srece i pameti.Ja ne zelim instant titulu,titulu samo zbog titule vec ozbiljan klub koji ce napredovati iz godine u godinu i onda za par godina mozemo ocekivati neku od grupnih faza.
Kakva je situacija generalno u nasem sportu kvalitet premier lige i nije toliko los.
Problem je sto mi navijaci i jednog i drugog kluba imamo neku nadrealnu percepciju nasih klubova.Spominjemo neku istoriju,tradiciju, velike uspjehe a ako je toga nekad i bilo sada to vise nije slucaj.
Grad Sarajevo nema postenog stadiona,malo se raspitajte ko radi sa mladjim selekcijma i kakvi su uslovi rada.Nema zakona o sportu koji bi regulisao mnoga pitanja.U upravama klubova sjede ljudi koji su nesposobni ili su tu iskljucivo radi licne promocije i interesa.I kada se desi promjena u upravi i dodje nova ta nova uprava iako mozda ima dobre namjere i znanje mora negdje traziziti novac.Novac dobije od nekih novopecenih tajkuna koji povrat ulozenog i zaradu ocekuju u rekordnom roku.Tada se pravi instant rezultat,spletkari se na sve moguce nacine i nekako se dodje do te titule.Mi navijaci ko nesto sretni,uzeli titulu,komsiji crkla krava itd.E onda krece prodaja najboljih igraca a dovode se kao neka nova imena mi opet euforicni.Nekad se posreci pa se u evropi prodje koje kolo ali na kraju nepisano pravilo raspad sistema i par godina oporavka.
Iako je ovo sinoc bilo bolno za BIH fudbal treba pustiti Osima mladjeg da nastavi sa radom dati mu vremena i prostora Pravi rezultat ce doci kada se radi na duge staze i sistematski.
I kod nas je sada nova uprava,zelim joj puno srece i pameti.Ja ne zelim instant titulu,titulu samo zbog titule vec ozbiljan klub koji ce napredovati iz godine u godinu i onda za par godina mozemo ocekivati neku od grupnih faza.
-
elSaik
#10559 Re: FK Zeljeznicar
Trening je večeras u 19:00h. 
-
Rookie
#10561 Re: FK Zeljeznicar
Super, zaslužili su da svi odemo, napravimo neki transparent podrške jer im je sad teže nego ikad! Ne može se na svakoj utakmici očekivati da naprave preko 3 klizeća starta! To su isti momci koji su nam donijeli titulu, osim Zebe i Savića. Oni su naša ljubav.elSaik wrote:Trening je večeras u 19:00h.
Je li ko gledao utakmice u kojima tim koji gubi bude nervozan, pa zaradi neki crveni karton zbog nemoći i čega sve ne. To se dešava kad je nekome apsolutno stalo. Igrači Želje su makar žuti mogli zaraditi kako treba. To je Gančev uradio. Bogičevićev ne pikam jer je bio smiješan i karton i njegov nastup. Tačnije tragičan.
- metar_drva
#10562 Re: FK Zeljeznicar
ti si sigurno jedva čekao ovako nešto, sad komotno možeš drvlje&kamenje po (zaokruži šta ti se sviđa): upravi, stručnom štabu, igračima, navijačima koji se ne slažu s tobomRookie wrote:Super, zaslužili su da svi odemo, napravimo neki transparent podrške jer im je sad teže nego ikad! Ne može se na svakoj utakmici očekivati da naprave preko 3 klizeća starta! To su isti momci koji su nam donijeli titulu, osim Zebe i Savića. Oni su naša ljubav.elSaik wrote:Trening je večeras u 19:00h.
Je li ko gledao utakmice u kojima tim koji gubi bude nervozan, pa zaradi neki crveni karton zbog nemoći i čega sve ne. To se dešava kad je nekome apsolutno stalo. Igrači Želje su makar žuti mogli zaraditi kako treba. To je Gančev uradio. Bogičevićev ne pikam jer je bio smiješan i karton i njegov nastup. Tačnije tragičan.
-
elSaik
#10563 Re: FK Zeljeznicar
Nije Igrači Želje, nego naši igrači.Rookie wrote:Super, zaslužili su da svi odemo, napravimo neki transparent podrške jer im je sad teže nego ikad! Ne može se na svakoj utakmici očekivati da naprave preko 3 klizeća starta! To su isti momci koji su nam donijeli titulu, osim Zebe i Savića. Oni su naša ljubav.elSaik wrote:Trening je večeras u 19:00h.
-
tronac
#10564 Re: FK Zeljeznicar
treba se od ovih kvalifikacija oprostiti onako kako smo se predstavljali citavu sezonu...sal oko vrata i grlo pod noge, neki dobar trans, baklje na sve strane i zavrsiti ovu epizodu pripremajuci se za drugu pod nazivom PL
zeljo to je moj tim!
zeljo to je moj tim!
- Charuga
- Globalni moderator
#10565 Re: FK Zeljeznicar
Kome se ne ide na trening i ne mora, niko ga ne tjera.
Kome se ne ide na utakmice i ne mora, niko ga ne tjera.
Ko ima nesto reci igracima i strucnom stabu bujrum veceras na trening pa sve u lice neka kaze.
Ko ima neke konkretne zamisli kako pomoci klubu i naci sponzore neka to predlozi Zuji % Co.
Ko ima nekih slobodnih igraca ili pak pare da kupi nekog jaceg igraca, ili vise njih, neka potegne za parama i kupuje.
Postoji i "Udruzenje navijaca" pa se moze obratiti i tamo da im predlozi neku zajednicku akciju za poboljsanje stanja u klubu.
Supljiranje po forumu nije pomoglo klubu i nece sigurno nikad ni pomoci.
Kome se ne ide na utakmice i ne mora, niko ga ne tjera.
Ko ima nesto reci igracima i strucnom stabu bujrum veceras na trening pa sve u lice neka kaze.
Ko ima neke konkretne zamisli kako pomoci klubu i naci sponzore neka to predlozi Zuji % Co.
Ko ima nekih slobodnih igraca ili pak pare da kupi nekog jaceg igraca, ili vise njih, neka potegne za parama i kupuje.
Postoji i "Udruzenje navijaca" pa se moze obratiti i tamo da im predlozi neku zajednicku akciju za poboljsanje stanja u klubu.
Supljiranje po forumu nije pomoglo klubu i nece sigurno nikad ni pomoci.
-
Rookie
#10566 Re: FK Zeljeznicar
Nema veze, nek' se zna da neki i ovako razmišljaju k'o ja, a vi idite nalazite sponzore, ukoravajte vaše igrače(moji nisu) i pomogajte kako znate i umijete.
- ultima_palabra
#10567 Re: FK Zeljeznicar
Ne vjerujem da bi nam u onoj utakmici pomogla i 2-3 "afirmisana pojačanja", ili bilo šta...jednostavno postoji nešto što se zove "learning curve" i to moramo proći... da smo nastavili putem iz 2002-03 već bi bili respektabilan evropski klub, ali nismo i moramo ispočetka
-
elSaik
#10568 Re: FK Zeljeznicar
Ma nemoj molim te. Đes ti vidio da se tim i reputacija stvaraju godinama. Daj ti nama sad, a sutra šta bude.ultima_palabra wrote:Ne vjerujem da bi nam u onoj utakmici pomogla i 2-3 "afirmisana pojačanja", ili bilo šta...jednostavno postoji nešto što se zove "learning curve" i to moramo proći... da smo nastavili putem iz 2002-03 već bi bili respektabilan evropski klub, ali nismo i moramo ispočetka
-
Rookie
#10569 Re: FK Zeljeznicar
I vidim često se poredi Levski sa "ovim" u Tel Avivu. To je apsolutno neuporedivo. Treba podcrtati još jednom, protiv Hapoela rezultat apsolutno ništa ne govori, najviše govori pristup. I kad nas je Litex torpedovao nekim dalekometnim šutevima, branio nam je onaj neki najniži golman ikad Hadžinešto... I bio je i to podnošljiviji poraz, jer igrači nisu bili totalni čunjevi na terenu. Ovo što se desilo u Tel avivu je dosad neviđeno! Pa kod prvog gola su petorica igrača Hapoela čekala na 10 metara povratnu, a gdje su bili Jadranko i Mešić?! Sa Šehićem na liniji! Nestvarno fakat.
-
Rookie
#10570 Re: FK Zeljeznicar
Last edited by Rookie on 15/07/2010 14:48, edited 1 time in total.
-
elSaik
#10571 Re: FK Zeljeznicar
Prepričaj nam još koji put, možda nas ima koji nismo gledali. I da, nemoj zaboraviti reći da je u 38. minuti njihov trener dao znak da se više ne trude. Ili da je Ćulum griješio. I da Zebe nije bilo nigdje. Ili da je odbrana ispala nekoliko puta. Ili da se igrači nisu zalagali. Ili da nismo napravili nijedan faul u prvom dijelu.
-
Rookie
#10572 Re: FK Zeljeznicar
Ma to je sve "learning curve".elSaik wrote:Prepričaj nam još koji put, možda nas ima koji nismo gledali. I da, nemoj zaboraviti reći da je u 38. minuti njihov trener dao znak da se više ne trude. Ili da je Ćulum griješio. I da Zebe nije bilo nigdje. Ili da je odbrana ispala nekoliko puta. Ili da se igrači nisu zalagali. Ili da nismo napravili nijedan faul u prvom dijelu.
Golman se zvao Hasanspahić.
- ultima_palabra
#10573 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Ma nemoj molim te. Đes ti vidio da se tim i reputacija stvaraju godinama. Daj ti nama sad, a sutra šta bude.ultima_palabra wrote:Ne vjerujem da bi nam u onoj utakmici pomogla i 2-3 "afirmisana pojačanja", ili bilo šta...jednostavno postoji nešto što se zove "learning curve" i to moramo proći... da smo nastavili putem iz 2002-03 već bi bili respektabilan evropski klub, ali nismo i moramo ispočetka
Pa i dobili smo odmah (titulu), objektivno prije nego što je bilo realno...iskoristili smo maksimalno slabosti ostalih konkurenata. Eh sad, u Evropi nema preskakanja razreda
@Rookie, smaraš, rekao si već da to nisu tvoji igrači nego naši...ne znam što se onda njima baviš, fino nađeš klub sa igračima koji ti odgovaraju, i sretni i mi i ti
-
riko-ga
#10574 Re: FK Zeljeznicar
Jos ni rijec nesam napisao poslije TelAviva a mozda je bolje i da nepisem.
Jednostavno receno ja sam razocaran.Pratijo sam Zeljeznicar i kad se borijo za opstanak ali poslije Gradine i Litexa mislio sam da vise nikad necu docekati da me stid igraca Zeljeznicara.Nije sramota izgubiti nije sramota ni primiti 5 komada ali je sramota onako izgledati na terenu.Bukvalno kao da su ih pokupili negdje usput i poslali na teren.Znam da nije kraj svijeta znam da ce se fudbal igrati i poslije ovoga ali meni vise nema smisla.Zasto se boriti.Za titulu?I onda primati po pet komada.Ili se boriti za 2 i 3 mjesto pa u EURO ligi proci jedno kolo i reci "pa mi smo bili u Evropi"
Jednostavno receno ja sam razocaran.Pratijo sam Zeljeznicar i kad se borijo za opstanak ali poslije Gradine i Litexa mislio sam da vise nikad necu docekati da me stid igraca Zeljeznicara.Nije sramota izgubiti nije sramota ni primiti 5 komada ali je sramota onako izgledati na terenu.Bukvalno kao da su ih pokupili negdje usput i poslali na teren.Znam da nije kraj svijeta znam da ce se fudbal igrati i poslije ovoga ali meni vise nema smisla.Zasto se boriti.Za titulu?I onda primati po pet komada.Ili se boriti za 2 i 3 mjesto pa u EURO ligi proci jedno kolo i reci "pa mi smo bili u Evropi"
-
Rookie
#10575 Re: FK Zeljeznicar
Radije ću pričekati da se ovi šetači iz Tel Aviva "pročiste" i da za ŽELJU zaigraju ljudi koji imaju dovoljno poštovanja za taj klub i njegove navijače. Naravno, idem i dalje na utakmice, ali više ne gajim iluzije da su ovo sad neki igrači ili ljudi, uz meni poznate izuzetke.ultima_palabra wrote: @Rookie, smaraš, rekao si već da to nisu tvoji igrači nego naši...ne znam što se onda njima baviš, fino nađeš klub sa igračima koji ti odgovaraju, i sretni i mi i ti