FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
agnostic_front

#3101 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by agnostic_front »

Koliko se keša dobije za ovo pretkolo što smo prošli?
LSD

#3102 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LSD »

MOSALJOZE wrote:Image
Strašna slika
:thumbup: :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#3104 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Image

Jači smo, bolji smo, ljepši smo, imamo bolju atmosferu u ekipi. Pregazićemo makedonce ko plitak potok, jebaćemo im mater. Đe će sa nama.

Idemo dalje :D
Charuga
Globalni moderator

#3105 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

agnostic_front wrote:Koliko se keša dobije za ovo pretkolo što smo prošli?
Trebalo bi biti 250.000 eura. 120.000 za igranje prvog pretkola i 130.000 za drugo pretkolo.
wewa

#3106 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by wewa »

naprijed Zeljo, ljubavi moja! :thumbup:

jesu nam lijepi i ovi bijeli dresovi :)
vryzas

#3107 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Bravo za igrace&strucni stab. Tezak dvomec, svasta se moglo desiti da je ostalo 11 na 11. Realno smo jaca ekipa ali vazda ti moze uletiti neka frljoka kad se najmanje nadas. Crveni karton nam je otvorio dodatni prostor na sredini terena, ali je igra je bila poprilicno nepovezana, a jedan od razloga je i katastrofalan teren. Cini mi se da se ekipa trkacki digla za stepenicu vise. :thumbup:

Sve u svemu idemo u Skopjeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

Btw. :thumbup: za sve navijace koji su isli dole.

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
insaneinthebrain

#3108 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by insaneinthebrain »

Charuga wrote:
agnostic_front wrote:Koliko se keša dobije za ovo pretkolo što smo prošli?
Trebalo bi biti 250.000 eura. 120.000 za igranje prvog pretkola i 130.000 za drugo pretkolo.
taman da selimovicu platimo onaj dug da nas ne tuzi, a ostace i za plata :oops:
vryzas

#3109 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Valja izgurati citavu godinu :roll: ...ove pare cemo dobiti tek na kraju naredne sezone.
Butmiran

#3110 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Butmiran »

Na kraju kalendarske godine se dobijaju pare od UEFE.
enesovac

#3111 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by enesovac »

ne želim zvučati pesimistično, samo realno. ne znam čemu ovolika euforija?! pa jesmo li mi to pregazili, natrpali, razvalili...crnogorce? da je bogdo sreće i više razuma ovaj prolaz bi trebao dobiti jedan mali članak u novinama, na portalima, ništa pretjerano, jer valjda smo trebali biti na toliko većem nivou da se ovakve pobjede u prvim pretkolima protiv ovakvih ekipa podrazumijevaju. neko će reći ništa se ne podrazumijeva? međutim ako nam je ovako teško bilo pobijediti lovćen koji je mnogo po rejtingu iza nas, onda stvarno mi nije jasno šta će biti dalje? nisam zadovoljan. bez obzira na mladu ekipu (koga to u evropi zanima), na uslove rada, probleme...ovo je realno bilo slabo i kilavo. izgleda da se nismo makli ni milimetra u odnosu na ranije godine, čak idemo i nazad. očekivao sam ubjedljiviju pobjedu. sad nakon ovoga znam da će protiv makedonaca biti pravo teško, preteško. umjesto da se radujemo i razmišljamo o tome ko je nakon makedonaca, strahovaćemo do kraja. to je dokaz da smo samo prosječni nažalost i da se ni ove godine ne nadamo previše. ponovo će biti ganjanje po bh livadama i uvijek isto, iznova. meni kao dugogodišnjem navijaču nimalo nije drago što je tako, ali je istina. izgleda da će za mog vakta utakmica protiv Njukasla ostati naš najveći evropski domet :sad: a to je bilo prije više od 10 godina.
ultima_palabra

#3112 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Koja euforija? Ja bih prije rekao olakšanje zbog izbjegnute blamaže.

Sa Makedoncima je 50-50, realno... pofajtati se, pa šta bude.
vryzas

#3113 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

ultima_palabra wrote:Koja euforija? Ja bih prije rekao olakšanje zbog izbjegnute blamaže.

Sa Makedoncima je 50-50, realno... pofajtati se, pa šta bude.
+ 200 milja vise na racunu. :wink:
wewa

#3114 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by wewa »

stvarno ne znam ko je ocekivao trijumf na juris?
mozebit neko ko je proslu sezonu proveo gledajuci iskljucivo utakmice liga petice.

super je da smo prosli Lovcen, ne zato sto su oni respektabilan protivnik, nego zato sto nam je ekipa realno limitirana, u skladu s finansijskim mogucnostima. ono sto raduje je cinjenica da se pocelo raditi na mnogo zdravijim osnovama, da se u klub uvodi red, da svi daju doprinos, da nam mladost igra i dobija sve bolje uslove za treniranje.
kad bismo mi, navijaci, pratili svojom podrskom (tu ne racunam onih par hiljada blesavo zaljubljenih sto drezde na jugu i po kisi i putuju na gostovanja i kad se igra i protiv 'mizernog' lovcena i 'smijesne' mladosti), u bar slicnoj mjeri koliko nam se trude prvotimci, tipa novog kapitena Stane ili seniora Bucana, da ne pominjem Tomu koji nije nase dijete a zivi i dise Zelju, onda bismo mogli nadati se brzem napretku. ovako, kako god momci igrali, tesko da navijaci imaju pravo na prituzbe, a kamoli pesimizam.
duminjo

#3115 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by duminjo »

enesovac wrote:ne želim zvučati pesimistično, samo realno. ne znam čemu ovolika euforija?! pa jesmo li mi to pregazili, natrpali, razvalili...crnogorce? da je bogdo sreće i više razuma ovaj prolaz bi trebao dobiti jedan mali članak u novinama, na portalima, ništa pretjerano, jer valjda smo trebali biti na toliko većem nivou da se ovakve pobjede u prvim pretkolima protiv ovakvih ekipa podrazumijevaju. neko će reći ništa se ne podrazumijeva? međutim ako nam je ovako teško bilo pobijediti lovćen koji je mnogo po rejtingu iza nas, onda stvarno mi nije jasno šta će biti dalje? nisam zadovoljan. bez obzira na mladu ekipu (koga to u evropi zanima), na uslove rada, probleme...ovo je realno bilo slabo i kilavo. izgleda da se nismo makli ni milimetra u odnosu na ranije godine, čak idemo i nazad. očekivao sam ubjedljiviju pobjedu. sad nakon ovoga znam da će protiv makedonaca biti pravo teško, preteško. umjesto da se radujemo i razmišljamo o tome ko je nakon makedonaca, strahovaćemo do kraja. to je dokaz da smo samo prosječni nažalost i da se ni ove godine ne nadamo previše. ponovo će biti ganjanje po bh livadama i uvijek isto, iznova. meni kao dugogodišnjem navijaču nimalo nije drago što je tako, ali je istina. izgleda da će za mog vakta utakmica protiv Njukasla ostati naš najveći evropski domet :sad: a to je bilo prije više od 10 godina.

Onda znaš kako je Željo igrao teško i jedva protiv bunkerasa cak i kad je tu bilo vise igrača u sredini koji su znali podvaliti loptu.
Za Makedonce, nadat se da neće i oni igrati bunker i da ce igrači zelje biti fizički i trkački nadmoćniji.
cvrčak_na_hedonizmu

#3116 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Bez obzira na određene kritike koje je Adžem pretrpio, njegov rukopis se može primjetiti nakon par odgledanih utakmica našeg i vašeg omiljenog kluba.

Ukinuo je Svraku iz ekipe ( što je potpuno opravdano, jer ono što je pokazao u prošloj sezoni, onakvo nezalaganje, mlataranje rukama, hodanje i letargičnost je bila sramota za bilo kojeg igrača, a kamoli kapitena ) koji je usput ostao i bez kapitenske trake. Potpuno opraavdano.

Jamak je klupiran također, vjerujem da se to nije desilo zbog njegovog kvaliteta koji je evidentan nego zbog kurcobolje, nesportskog života, popijenih bokalića rakija nakon odigrane utakmice :shock: i ko zna kakvih vansportskih aktivnosti koje je ovaj upražvanjavao. Jamak koji je spreman, koji ne pije i ne gudrira se :mrgreen: je naš ubjedljivo najbolji igrač ( hint: Plzen ), Jamak koji ima kurcobolju, nespreman, koji cuga je tamo gdje i treba da bude, na klupi. Ako Adžem uspije da ga probudi i uozbilji, napraviće super posao za Želju, a bogme i za Jamaka. Jamak kada uđe sa klupe donese prevagu što će reći da Adžemove metode daju određeni efekat. Na Svraku više ne računam, ja bi mu dao slobodne papire. Zgadio mi se prošle sezone, Svaka čast za sve, ali tako se ne nosi sveti dres.

Adžem je dobio određene taktičke promjene, Stanić i Sejo su krila, a ne bekovi ( što su bili silom prilika, ali opet, kod Dine je Svraka bio lijevo krilo i igrač manje bilo u odbrani, bilo u napadu jedno 80% utakmice ) koja aktivno igraju odbranu, a ne samo napad, dupliraju bekove i automatski imamo mnogo jaču odbranu. Ako uporedimo krila kod Dine ( Selimović & Svraka ) :lol: kontra Stanića & Bučana dolatimo do zaključka da smo sada mnogo bolji u odbrani. To je kristalno jasno. Za napad je rano govoriti, dvije utakmice ne govore ništa. Oba igrača su sposobna proći 1 na 1 tako da ima mjesta za optimizam, barem po meni.

Adžem je također promijenio postavku veznog reda pa tako igramo sa jednim zadnjim veznim igračem ( Hasanovićem ) i dva ofanzivna veznjaka ( Tomićem i Sadikovićem ). Ovo je po meni greška jer Eldar ne može da kreira napade, a ova dvojica se previše zavlače u napad pa se dešava da bezidejno nabijamo lopte. Idealna rokada je Jamak umjesto Tomića/Sadikovića pa da onda neko od njih dvojice ulazi sa klupe. Trenutno, Tomić je u lošijoj formi.

Bogdanović djeluje veoma sigurno za razliku od Zeljkovića koji je poslao barem 15 lopti u bunar u ove dvije utakmice sa nabijanjem iste.

Na žalost, Benjo i Kvesić su jako loši, ofanzivno pogotovo. Povrede su uzele svoj danak, znamo kakvi su igrači ( bili, nadam se da i dalje jesu, barem približno ) tako da im treba pružiti priliku, bez psovanja majki i uže familije.

Nedo Turković je najborbeniji centarfor kojeg sam gledao u Želji :mrgreen: Jal je to situacija, automatski mi je drag i gotivim ga. Klizeći startovi, ganja odbranu, trudi se, al ****, trebao bi i koji gol da postigne. Zaslužuje šansu, još malo treba da se oslobodi treme, da dobije više upotrebljivih lopti ( Tomić x 2 u dvije utakmice ) pa da vidimo koliko može ili ne može. Ljudi seru bezveze, al se dečko stvarno trudi, a takvog igrača MORAŠ da cijeniš, kakav god bio.

Iako nemamo previše ideje i kreacije, ova ekipa je veoma, veoma borbena. Trče, uklizavaju, ganjaju protivnika, ne mašu rukama i hodaju pa nam Lovećn u dvije utakmice napravi ukupno 0 ( nula ) šansi. To nije lako postići taman igrali protiv ekipe mjesne zajednice Jarčedoli :mrgreen:

Mislim da ovoj ekipi, sa ovakvim stavom Široki NE MOŽE zabiti tri gola na Grbavici ili Velež poniziti u Mostaru. Meni lično, to je veoma bitno. Također, nakon što smo prošli prvo pretkolo i koliko-toliko skinuli pritisak sa leđa ( koji je bio očit ) mislim da možemo odigrati bolje, rasterećenije i efikasnije. Mi smo ovim levatima hladno trebali zabiti dva-tri gola na lavoru i cijelu priču riješiti u prvoj utakmici. To nismo uradili, sami sebi otežali, ali opet završili posao na pravi način. Ne znam zašto, ali imam osjećaj da ovaj tim može napatiti mnogo jaču ekipu od sebe ( volio bih da to dokažemo u Europi nakon što prođemo Metalurga ) :mrgreen: Isto tako, u najavi, će biti patnje sa ekipama koje dođu da parkiraju autobus pred svoj gol.

Fale nam štoper ( nadam se da je ovaj Kosorić dobar igrač, ako je tako onda nam ne treba štoper ), napadač i eventualno veznjak tipa Bekrića. Također, Bučar ne može igrati cijelu utakmicu tako da nam treba i kvalitetno krilo. Bajić je naše dijete, al je nekako mrljav. To me nervira. Možda je Nuspahić kakav talenat.

Eto, ukratko neka moja razmišljanja na temu omiljenog kluba :mrgreen:

ps ljudi bezveze seru i govore da smo loši. Ova ekipa, već sada, je mnogo borbenija od one prošlogodišnje. Igrači ginu za sveti dres, a to je VEOMA BITNO.
Šibicar

#3117 Re: FK Željezničar

Post by Šibicar »

Pjanic15 wrote:
Čuj komentatora mentola "eto gola za četverostrukog prvaka Bosne i Hercegovine" :-)
vryzas

#3118 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
ps ljudi bezveze seru i govore da smo loši. Ova ekipa, već sada, je mnogo borbenija od one prošlogodišnje. Igrači ginu za sveti dres, a to je VEOMA BITNO.

Da ne citiram citav post jer ima jos nekih stvari koje stoje :thumbup: ...ovaj zadnji dio je kljucna stvar, a Adzem je izjavio da jedino moze garantovati da ce igraci ostavljati srce na terenu.

Kao sto sam ranije prokomentarisao, a obzirom na trenutno stanje u klubu, meni dovoljno da igraci ginu za svaku loptu!
Treba imati strpljenja, a za one koji ga nemaju...nadam se da imaju kartu sa zadnje utakmice protiv Lovcena pa nek procitaju Svabinu poruku...
House

#3119 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by House »

"Bosanski gigant dolazi u Skopje"
Image

8)
Izlija

#3120 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Izlija »

jedini gigant što Bosna ima :kiss:
AndreyBlanc

#3121 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by AndreyBlanc »

Realno je da se i ovi makedonci dobiju, biće nezgodno ali ako bog da eto nas dalje :)
smurf

#3122 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by smurf »

ultima_palabra

#3123 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ultima_palabra »

Ovi opet nisu šanse napravili... da protiv Pofalićkog igraš uspjeh je da ti ne naprave šansu u 180 minuta.

Jest Kvesa pocrnio, izgleda kao neki Brazilac :mrgreen:
insaneinthebrain

#3124 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by insaneinthebrain »

Plavi će revanš na Koševu odigrati dva dana ranije
Promjena termina: Željo će Metalurg ugostiti u utorak

http://sportsport.ba/ino_fudbal/promjen ... rak/135737
Šibicar

#3125 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Šibicar »

Hoćel' ko prenositi tekmu iz Skoplja?
Post Reply