FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
just principe

#551 Re: FK VELEŽ

Post by just principe »

svaka cast Velezu nije mala stvar igrati dva puta nerijeseno sa francuskim prvoligasima :thumbup:

to je dokaz da u nasoj ligi ima jakih klubova i dobrih igraca

jer cim se igra u normalnim i regularnim uvjetima, moze se mnogo toga uraditi, dok u nasoj ligi nemozes remi u gostima izvuci ni da si terminator :roll:
megaman4

#552 Re: FK VELEŽ

Post by megaman4 »

nek ti je vječna slava Nenade ĆEĆA Bijediću.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
USAblues

#553 Re: FK VELEŽ

Post by USAblues »

Nenade Neka Ti je vjecna slava i Hvala Ti na lijepim uspomenama!!! :sad:
megaman4

#554 Re: FK VELEŽ

Post by megaman4 »

u subotu abd hladne glave ući u tekmu, pa šta bude...
star(i)mo

#555 Re: FK VELEŽ

Post by star(i)mo »

:zoka:
Idemo po bodove na Koševo
Očekivanih šest bodova je na kontu, ostvarene su dvije domaće pobjede, ali tek sada slijedi ono pravo. Prvu prava provjera Rođene očekuje u Sarajevu. O rivalstvu ova dva kluba koje se vuče još iz one države ne treba niti govoriti. Ipak u novijoj istoriji Sarajevu je daleko uspješnije. U zadnjih deset prvenstvenih utakmica, Velež je ostvario jednu pobjedu na svom terenu i jednom je ostao neporažen. Sutra Velež dolazi na Koševo predvođen Mirzom Varešanovićem koji je u pripreme krenuo baš sa ekipom Sarajeva koju je prošle sezone doveo do drugog mjesta na tabeli. S obzirom na sve ono što se događalo prošle sezone u bordo taboru, Varešanović vjerovatno ima najveći motiv od svih koji će igrati i navijati za Velež.

''Vrijeme je da Velež napokon počne osvajati bodove u gostima iako znam da neće biti lako. Vidim da se još od utakmice sa Slavijom počela stvarati neka vrsta euforije u gradu, ali ljudi tek je prvenstvo počelo, to što smo osvojili šest bodova kući ne predstavlja ništa spektakularno. Sad idemo protiv jedne kvalitetne ekipe da vidimo kolo vrijedimo, šta smo to radili u pripremnom periodu. Vjerujem u ove momke koji su pokazali u Francuskoj da mogu, vidjeli smo to jednim dijelom protiv Slavije i mislim da je vrijeme da Velež odigra jednu dobru utakmicu u gostima. Sigurno je da ćemo imati veliku podršku navijača koje ne smijemo iznevjeriti. Idemo otvoreno sa jasnom željom da napravimo dobar rezultat. Velikih dileme oko sastava nema, vrlo vjerovatno ćemo napraviti jednu, dvije promjene u odnosu na utakmicu protiv Slavije'', priča Varešanović.

Kakvu atmoferu Varešanović očekuje sutra, kako će reagovati navijači Sarajeva ?

''To što je bilo u odnosu navijača prema meni, to što se sve preživljavalo za tu sezonu dok sam vodio Sarajevo je nešto što ne bih poželio nikome. Ipak, svi oni neka znaju da je Sarajevo moj klub, koji sam uvijek volio i volit ću i tako će zauvijek ostati. Sutra večer dolazim kao trener još jednog od velikih bosanskohercegovačkih klubova i ponosan sam na tu činjenicu. Idemo na Koševo otvorenog garda, po bodove, jer Velež dok sam mu ja trener u svakoj utakmici će ići otvoreno'' poručuje strateg Veleža.
karanana

#556 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

mislim da ce biti dobra utakmica. trebala bi da bude i dobra posjeta. nadam se i nas da ce biti barem 500.
star(i)mo

#557 Re: FK VELEŽ

Post by star(i)mo »

+ Image Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#558 Re: FK VELEŽ

Post by -LIBERO- »

Mi prvi vi drugi ,na tabeli..napokon pravi klubovi na pravim mjestima :D :thumbup:

Ja sam odavno govorio,jos dok ste bili u onim prvim krizama ,drugoj ligi i sl....fali jak Velez pa kako god okrenes. Realno,falio je i jak derbi sa vama. Nadam se da ovo nije trenutni bljesak,i da cete izdrzati cijelu sezonu u slicnom ritmu.(sa izuzetkom ovog kola u subotu :D )

A u subotu u terminu spanske lige 21.ooh :D ,derbi Bosne i Hercegovine (moram malo i slikovito :thumbup: )

Nadam se nasoj pobjedi i dobroj tekmi. :dance:

edit: Evo u subotu vam je i besplatan ulaz :thumbup:
On je rekao da će karte za sjevernu tribinu koštati 5 KM, za istok 8 KM, zapad 10 KM, a da će ulaz na južnu tribinu namijenjenu navijačima Veleža biti besplatan. Prema njegovim riječima, isti dogovor na osnovu reciprociteta će se pokušati utvrditi i sa ostalim klubovima u Premijer ligi.
megaman4

#559 Re: FK VELEŽ

Post by megaman4 »

-LIBERO- wrote:Mi prvi vi drugi ,na tabeli..napokon pravi klubovi na pravim mjestima :D :thumbup:

Ja sam odavno govorio,jos dok ste bili u onim prvim krizama ,drugoj ligi i sl....fali jak Velez pa kako god okrenes. Realno,falio je i jak derbi sa vama. Nadam se da ovo nije trenutni bljesak,i da cete izdrzati cijelu sezonu u slicnom ritmu.(sa izuzetkom ovog kola u subotu :D )

A u subotu u terminu spanske lige 21.ooh :D ,derbi Bosne i Hercegovine (moram malo i slikovito :thumbup: )

Nadam se nasoj pobjedi i dobroj tekmi. :dance:

edit: Evo u subotu vam je i besplatan ulaz :thumbup:
On je rekao da će karte za sjevernu tribinu koštati 5 KM, za istok 8 KM, zapad 10 KM, a da će ulaz na južnu tribinu namijenjenu navijačima Veleža biti besplatan. Prema njegovim riječima, isti dogovor na osnovu reciprociteta će se pokušati utvrditi i sa ostalim klubovima u Premijer ligi.
Derbi SARAJEVA I VELEŽA ima nekoliko naziva, a najpoznatiji su:

DERBI SJEVERA I JUGA a prije rata se on još zvao:

REPUBLIČKI DERBI, a danas bi se trebao zvati:

DRŽAVNI DERBI...plus sutra abd se igra 115 utakmica a omjer je 42 30 42.
karanana

#560 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

-LIBERO- wrote: edit: Evo u subotu vam je i besplatan ulaz :thumbup:
:thumbup:
north

#561 Re: FK VELEŽ

Post by north »

Pozdrav Rođenim i dobrodošli sutra na Koševo, drago mi je da dolazite u dobroj atmosferi, a ne ko prije kada ste nažalost bili u rasulu, ali nemojte se ljutiti moramo vas uzeti :D

Nisam sujevjeran, ali ima jedan kuriozitet, prije dve sezone u 3 kolu gostovali ste na Koševu i bilo je 1-1, prošle godine opet u 3 kolu igrali ste u Banja Luci i opet 1-1, a sutra opet 3 kolo, hm....nećete valjda opet :D

Prognoza je da bi trebala biti dobra atmosfera na tribinama i rezultat 3-1 za Sarajevo, i da bog da sezona završila ovako kakav je sada raspored na tabeli....
megaman4

#562 Re: FK VELEŽ

Post by megaman4 »

Auuuuuuuu, slaba utakmica, šta je ovo, pa nisam se nadao ovako lošoj utakmici. Šta je po srijedi?
campa_xxx

#563 Re: FK VELEŽ

Post by campa_xxx »

north wrote:Pozdrav Rođenim i dobrodošli sutra na Koševo, drago mi je da dolazite u dobroj atmosferi, a ne ko prije kada ste nažalost bili u rasulu, ali nemojte se ljutiti moramo vas uzeti :D

Nisam sujevjeran, ali ima jedan kuriozitet, prije dve sezone u 3 kolu gostovali ste na Koševu i bilo je 1-1, prošle godine opet u 3 kolu igrali ste u Banja Luci i opet 1-1, a sutra opet 3 kolo, hm....nećete valjda opet
:D

Prognoza je da bi trebala biti dobra atmosfera na tribinama i rezultat 3-1 za Sarajevo, i da bog da sezona završila ovako kakav je sada raspored na tabeli....

:lol: :lol: :lol: :lol:
north

#564 Re: FK VELEŽ

Post by north »

campa_xxx wrote:
north wrote:Pozdrav Rođenim i dobrodošli sutra na Koševo, drago mi je da dolazite u dobroj atmosferi, a ne ko prije kada ste nažalost bili u rasulu, ali nemojte se ljutiti moramo vas uzeti :D

Nisam sujevjeran, ali ima jedan kuriozitet, prije dve sezone u 3 kolu gostovali ste na Koševu i bilo je 1-1, prošle godine opet u 3 kolu igrali ste u Banja Luci i opet 1-1, a sutra opet 3 kolo, hm....nećete valjda opet
:D

:lol: :lol: :lol: :lol:
Šta ti je tradicija :D
megaman4

#565 Re: FK VELEŽ

Post by megaman4 »

velež nema pravog špica, još od vremena Džafića, Vojvodića i Obada, to je pokazala današnja utakmica, ne znaju dati gola, a onaj Kajatz, fuli penal, pa dokle više. Vrijeme je i njemu i Mrkvi da idu u penziju, ali realno, nek se niko ne ljuti.. :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
star(i)mo

#566 Re: FK VELEŽ

Post by star(i)mo »

Polako brato. Bice bolje. Ne treba sada cmizdriti radi 2 izgubljena boda. Ja se samo nadam da ce strucni stab i igraci analizirat' greske i pokazati pravu reakciju u Trebinju.

Forza Velez!

p.s. za Mrkvu se slazem. Vrijeme mu je...
Obuca9

#567 Re: FK VELEŽ

Post by Obuca9 »

star(i)mo wrote:Ja se samo nadam da ce strucni stab i igraci analizirat' greske i pokazati pravu reakciju u Trebinju.
Nemoj se puno nadati, razočaraćeš se bezveze.

Pošto vjetar očito nije puhao, a nije se igralo ni pod reflektorima, te dvije analize otpadaju. Ostaju jedino velika vrućina ili mlad i neiskusan tim (ako imate bar dvojicu mlađih u prvom timu).
tazmaniaBAN4

#568 Re: FK VELEŽ

Post by tazmaniaBAN4 »

Image
veljaca

#569 Re: FK VELEŽ

Post by veljaca »

tazmaniaBAN4 wrote:Image
Mislim da je ovo namijenjeno ultrasima ....
karanana

#570 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

ne znam. bio sam na grbavici zadnje 3-4 kad smo igrali i nisam vidio ovaj trans.
ni ne kontam ga bas. ako je odgovor na red army, onda nije gramaticki ispravan, trebalo bi da pise red pussies.
tazmaniaBAN4

#571 Re: FK VELEŽ

Post by tazmaniaBAN4 »

:roll: ooooooo kud postavi sliku

oteta zastava Red Army-ju nakon sto su gostovali na Kosevu proslo kolo!
ganjeta

#572 Re: FK VELEŽ

Post by ganjeta »

Malo su udarili reklamu Braći Mujićima :D
burekodsira

#573 Re: FK VELEŽ

Post by burekodsira »

karanana wrote:ne znam. bio sam na grbavici zadnje 3-4 kad smo igrali i nisam vidio ovaj trans.
ni ne kontam ga bas. ako je odgovor na red army, onda nije gramaticki ispravan, trebalo bi da pise red pussies.
fulas brate
nije ni red armies

moje misljenje je da im ovo nije trebalo
karanana

#574 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

ne znam ni sta se desilo.

ukrali ga? gdje se to desilo?
udruzit se sa ultrasima i posutati ovo smece bosansko, posebno kospicarsko. opasno su mi se popeli na neku stvar, gore mi je doci na gostovanje na grbavicu nego pod bijeli brijeg ili u gabelu. posebno mi je muka gledati one jadove na sjeveru. ali neka, sjeticemo ih se siguran sam.
ganjeta

#575 Re: FK VELEŽ

Post by ganjeta »

karanana wrote: udruzit se sa ultrasima i posutati ovo smece bosansko, posebno kospicarsko. .
:lol: :lol: :lol:

Znači sa ultrasima se udružiti i pošutati?!Zanimljivo. Samo naprijed :thumbup:
Post Reply