Svaka čast Sarajlijama i Mostarcima ,pitam se da ste igrali sa Slobodom dali bi pustili njoj 3 boda
FK Sloboda Tuzla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tuzlak 035
#351 Re: FK Sloboda Tuzla
Do godine veliki derbi Željo-Gradina i Gošk-Velež 
Svaka čast Sarajlijama i Mostarcima ,pitam se da ste igrali sa Slobodom dali bi pustili njoj 3 boda
- Tuzlak 035
#352 Re: FK Sloboda Tuzla
Konstantno čitam "Sloboda sama kriva" ček i Leotar i Gošk su isto krivi pa su im pustili 
- PrtiBeeGee
#353 Re: FK Sloboda Tuzla
Makar smo sinoc pokazali kako se bodri klub i kada je najteze.. Sinoc sam bio na doceku igraca i tesko je objasniti sve to kada vidis igrace i terenera kako izlaze iz busa i tu tugu.. Jeste bilo dosta suza i tuge radi ispadanja ali isto tako i zelim i nadam se da cemo se vec iduce sezone vratiti u premijer ligu sa boljom upravom, boljim planom za sljedece sezone bez dugova i nezaboraviti ko nas je sve gurnuo u drugu ligu... FKR87
- star(i)mo
#354 Re: FK Sloboda Tuzla
A sto ga nadrobi... ima li imalo vase krivice sto se ispali?PrtiBeeGee wrote:Sta je tu je Sloboda ode u drugu ligu da kazete da nije bilo namjestenih utakmica u zadnjem kolu JESTE BILO...
Koliku su tu ulogu odigrali Zeljeznicar i Velez pa recimo veliku, ali ipak zapitaj te se jedno. Zeljeznicar do zadnjeg kola nije imao poraz i bas kod Leotara izgubi, Velez u jednoj minuti prima 2 gola sa istog mjesta obadva puta glavom a ima 2 najveca centarhalfa u ligi... Toliko toga se ima za reci ali sto sad djaba pisati Sloboda je ispala, 90% vas koji ste komentarisali vam je drago sto je ispala a u neku ruku su i sami sebi presudili jer je Sloboda prosula kod kuce 18bodova tako da bilo proslo liga se zavrsila nema nazad... Evo i citat od navijaca/reportera koji je bio na utakmici Velez-GOSK : Velež nikad neće oprati ljagu s lica...Nikad...Nikad i Nikad...Sramota je da su danas pustili GOŠK-a...Sramota za Velež...U jednoj minuti primaju dva gola s istog mjesta, glavom, a imaju dva najviša centarhalfa u ligi: Zvonića i Mahinića...Od sramote nema jadnije i tužnije riječi...Kukavički, bijedno, jadno i žalosno...A, šta tek reći za Željezničar? Sramite se Velež i Srami se Željo..." ... A evo i za kraj nikad realnijeg teksta napisanog u jednom BiH portalu vezano za odigravanje zadnjeg kola: Sloboda je ispala, bolje rečeno izbačena iz lige, zahvaljujući sumnjivoj utakmici Veleža i GOŠK-a. Iako, trener Mostaraca Asmir Džafić veli kako se ne misli nikome pravdati, jer jer njegov tim "pošteno" izgubio. Povjerovali bi, ali nismo svi u Tuzli mala djeca.
Sloboda je ispala. Ispadali su i veći. Ali, način na koji je Sloboda ispala je gotovo nezabilježen u sportskim analima. Svašta su ova djeca u "crveno - crnim" majicama pretrpjeli u ovoj sezoni. Svašta. I na kraju se desi to što se desi.
Sloboda i Velež su, najvjerovatnije, nakon jučerašnje blamaže završili za sva vremena sa sportskim i prijateljskim odnosima. Sloboda je zbog Veleža ostala bez titule, kada je bojkotovan plej - of, jer su klubovi s teritorija pod kontrolom Armije BiH stali uz Velež i njegova stremljenja za povratak pod Bijeli Brijeg. Sloboda je Velež ugošćavala na "svetom" turniru Mustafa Hukić Huka, a Mostarci znaju kako su dočekani na posljednjem. Te godine su se napokon vratili u Premijer ligu BiH, a na Tušnju se orilo Rođeni, Rođeni... i puštena je u više navrata pjesma Čudna jada od Mostara grada...Sve su to tanovići, džafići, velagići... bacili u blato. Devedeset godina rivaliteta su zgazili u jednom danu. Znamo, reći će, Sloboda je Veležu uzela titulu 1986. godine. Pa, zar se 26 godina čekalo na osvetu, zar još živimo u Jugi, zar da se Sloboda izbaci iz lige na uštrb Gabele, selendre u kojoj se ne poštuje država BiH. Zar je to mostarska računica?Na tribinama je bio federalni premijer Nermin Nikšić, obožavatelj Veleža, koji budžetske pare daje za finansiranje ovog nečasnog kluba. Da, da Nermin Nikšić, koji dobro zna šta i koliko Tuzla daje za Federaciju BiH.
Zbog toga građani Tuzlanskog kantona trebaju biti kratke pameti. Zaboraviti sve šta je u radio Velež i u oktobru izabrati istu opciju - Državu za čovjeka. Nermin Nikšić može spasiti što se spasiti može. Neka traži od istražnih organa da utvrde zbog čega je Velež pustio/prodao GOŠK-u. Ako već ne zna, a bio je u Mostaru.
I koje budzetske pare se ulazu u Velez? Da je tako barem bi stadion imali kakav smo zasluzili.
- PrtiBeeGee
#355 Re: FK Sloboda Tuzla
Ja mislim da sam ti u tom tekstu napisao sve realno... Isto tako sam napisao i ovo : "a u neku ruku su i sami sebi presudili jer je Sloboda prosula kod kuce 18bodova tako da bilo proslo liga se zavrsila nema nazad..."
- Mahalac
#356 Re: FK Sloboda Tuzla
Sto prije shvatite stvarni razlog vaseg ispadanja prije cete se vratiti u prvu ligu.
....sve ostalo je suplja prica.
- star(i)mo
#357 Re: FK Sloboda Tuzla
Jedna recenica o onoj sramoti u IS, roman o Zelji i citava knjiga o Velezu. Bravo.
Ispadali su i drugi pa su se vratili. Ja sam siguran da cete i vi vrlo brzo naci put u PL.
Ispadali su i drugi pa su se vratili. Ja sam siguran da cete i vi vrlo brzo naci put u PL.
-
Great Cornholio
#358 Re: FK Sloboda Tuzla
Valja nam naći državne firme koje će nam finansirati kupovinu igrača i namještanje utakmica, privatnici su nas iznevjeriliMahalac wrote:Sto prije shvatite stvarni razlog vaseg ispadanja prije cete se vratiti u prvu ligu.
- PrtiBeeGee
#359 Re: FK Sloboda Tuzla
Ja opet kazem uzaludno je vise bilo sta pisati na ovome forumu za Slobodu ispali su u drugu ligu a drugi neka se slade time a ima ih dosta... Imam dosta prijatelja iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke koji su samim time i dugi niz godina navijaci Veleza, Sarajeve, Zeljeznicara, Borca i to su mi zaista dobri prijatelji sa kojima se redovno cujem posjecujemo se itd... Pa sam pricao nakon utakmice, ima dosta razliciti misljenja ali od svakog sam dobio zelju da se Sloboda sto prije vrati i nadam se da ce tako i biti sa dosta boljim stanjem u klubu nego sto je bilo... Kao sto rekoh vec jednom i veci su ispadali, pa se vracali jaci nego prijestar(i)mo wrote:Jedna recenica o onoj sramoti u IS, roman o Zelji i citava knjiga o Velezu. Bravo.
- phillie
#360 Re: FK Sloboda Tuzla
Ko kaze da nemaju? Sto se tice navijaca, normalno je da je naboj veci, jer nije isto kad na suprotnoj tribini imas 500-1000 navijaca protivnickog tima, i kad ti dodje 30 navijaca i donesu jednu krpu i oni nesto kao zajebani. Sto se tice igraca, prije dok je Celik imao iole konkurentniji tim (samo za njega i mogu govoriti), protiv svih klubova su na Bilinom su igrali isto. "Lomili" su se i Mulina i Krasic i Bubalo kao i Mulalic i onaj "mali" sto mu je mater pronevjerila pare i zavrnula raju (ne mogu se prezimena sjetiti). Druga stvar je sto su se i gostujuci timovi na Bilinom ponasali isto. Kad gube, sve je normalno, igra se, poslije faulova se ustaje, izvode se prekidi normalno. Problem nastaje kad gostujuci tim povede (iao mislim da je na nasim terenima to uobicajena pojava), e onda nastaje valjanje po terenu, pa kad dodju nosila, onda igrac ustane i odsepa napolje, pa odugovlacenje sa prekidima itd...ultima_palabra wrote:Nema potrebe za animozitetom i generaliziranjima... međutim, mislim da je ono što navijači Želje i Sarajeva očekuju od gostovanja Čeliku, Slobodi, Travniku, Jedinstvu iz Bihaća ranije, je da domaći imaju apsolutno isti pristup utakmicama sa njihovim klubovima kao i utakmicama protiv Širokog, Zrinjskog, Borca itd... na terenu i tribinama.crkvice wrote:Samo ne znam zasto se na forumu produbljuju animoziteti na relaciji Sarajevo-ostali gradovi? Bilo je stvari kojih bi se svaki normalan covjek stidio, ali isto tako neke stvari koje su pozitivine bile u trenucima tuge (LivTz iako je dobio ban zasluzeno, postavio je sliku Fukara sa transom RIP V. Puljic), isto to su uradili i Robijasi, koji su dobrovoljno davali krv za Hordase koji su imali saobracajnu nesrecu cini mi se kod Zepca, kada su isli na gostovanje u Gradacac (cini mi se). To se ne spominje, a negativnosti koje su se desile u proslosti se potezu i time samo raspaljuje polemiku i trolanje. Ljudi valjda lakse pamte ono sto je lose.
Hajd da ne duzim, ionako smo na offtopic, rezime je Sarajevo i Zeljo jesu najveci bh. klubovi i kao takvi vjerovatno i nose to breme da su ostali klubovi "napaljeniji" protiv njih. Jbg, i vama nije isto kad igrate medjusobno i kad igrate protiv Slobode, Veleza, a kamoli Travnika, Goska, Toska
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#361 Re: FK Sloboda Tuzla
Eto zeljo i velez vam krivi za vase lose igre, sloboda sebi nije smjela dopustiti da dođe u poziciju da se bori za opstanak ali dopustila je i sama je sebi krivaTuzlak 035 wrote:Konstantno čitam "Sloboda sama kriva" ček i Leotar i Gošk su isto krivi pa su im pustili
-
Great Cornholio
#362 Re: FK Sloboda Tuzla
Meni nikako nije jasno da ovdje ima još onih koji misle da se u našoj ligi već na početku ne zna ko će biti prvak a ko će ispasti
Nacionalni "ključ" i ona narodna " para vrti gdje burgija neće", nažalost to određuju

- ellaxaz
#363 Re: FK Sloboda Tuzla
"da li bi ta priča bila drugačija, da je ušla ona trica protiv KK Alhosa?"
- ultima_palabra
#364 Re: FK Sloboda Tuzla
Pelakcrkvice wrote:Ko kaze da nemaju? Sto se tice navijaca, normalno je da je naboj veci, jer nije isto kad na suprotnoj tribini imas 500-1000 navijaca protivnickog tima, i kad ti dodje 30 navijaca i donesu jednu krpu i oni nesto kao zajebani. Sto se tice igraca, prije dok je Celik imao iole konkurentniji tim (samo za njega i mogu govoriti), protiv svih klubova su na Bilinom su igrali isto. "Lomili" su se i Mulina i Krasic i Bubalo kao i Mulalic i onaj "mali" sto mu je mater pronevjerila pare i zavrnula raju (ne mogu se prezimena sjetiti). Druga stvar je sto su se i gostujuci timovi na Bilinom ponasali isto. Kad gube, sve je normalno, igra se, poslije faulova se ustaje, izvode se prekidi normalno. Problem nastaje kad gostujuci tim povede (iao mislim da je na nasim terenima to uobicajena pojava), e onda nastaje valjanje po terenu, pa kad dodju nosila, onda igrac ustane i odsepa napolje, pa odugovlacenje sa prekidima itd...ultima_palabra wrote:Nema potrebe za animozitetom i generaliziranjima... međutim, mislim da je ono što navijači Želje i Sarajeva očekuju od gostovanja Čeliku, Slobodi, Travniku, Jedinstvu iz Bihaća ranije, je da domaći imaju apsolutno isti pristup utakmicama sa njihovim klubovima kao i utakmicama protiv Širokog, Zrinjskog, Borca itd... na terenu i tribinama.crkvice wrote:Samo ne znam zasto se na forumu produbljuju animoziteti na relaciji Sarajevo-ostali gradovi? Bilo je stvari kojih bi se svaki normalan covjek stidio, ali isto tako neke stvari koje su pozitivine bile u trenucima tuge (LivTz iako je dobio ban zasluzeno, postavio je sliku Fukara sa transom RIP V. Puljic), isto to su uradili i Robijasi, koji su dobrovoljno davali krv za Hordase koji su imali saobracajnu nesrecu cini mi se kod Zepca, kada su isli na gostovanje u Gradacac (cini mi se). To se ne spominje, a negativnosti koje su se desile u proslosti se potezu i time samo raspaljuje polemiku i trolanje. Ljudi valjda lakse pamte ono sto je lose.
Hajd da ne duzim, ionako smo na offtopic, rezime je Sarajevo i Zeljo jesu najveci bh. klubovi i kao takvi vjerovatno i nose to breme da su ostali klubovi "napaljeniji" protiv njih. Jbg, i vama nije isto kad igrate medjusobno i kad igrate protiv Slobode, Veleza, a kamoli Travnika, Goska, Toskaa sad da je ostrije ide na vas zato sto ste iz Sarajeva, cisto sumnjam...
Ma vidi, ja mislim da te stvari polako dolaze u normalu... ali očigledno postoje neki repovi koji se vuku, i tako objašnjavam i animozitet pojedinih ljudi prema Slobodi u ovom slučaju.
- veljaca
#365 Re: FK Sloboda Tuzla
Spuštena je zavjesa na sezonu 2011/12. Nogometne Premijer lige. Čini se da na tribinama nije bilo nikad manje gledalaca, a jedan od razloga je i zabrana gostujućim navijačima da prisustvuju utakmicama.
Samo se Željezničar i Sarajevo mogu pohvaliti kakvom takvom posjetom. Prosječno je najviše gledalaca bilo prisutno na Grbavici, njih 5.199, dok je susretu na našem najvećem stadionu pratilo 3.918 navijača.
Definitvno su podbacili ljubitelji nogometa u Zenici. Čelikove je utakmice pratilo nešto više od 600 gledalaca. Veoma male posjete su zabilježene i u Mostaru, a najmanje gledalaca je pratilo Kozaru.
TRIBINE
1. ............. 5.199 - Željezničar(15)
2. ............. 3.918 - Sarajevo (15)
3. ............. 2.431 - Sloboda(15)
4. ............. 1.689 - Rudar (15)
5. ............. 1.326 - Zvijezda (15)
6. ............. 1.004 - Velež (15)
7. ............. 982 - Slavija (15)
8. ............. 884 - Zrinjski (15)
9. ............. 813 - Borac (15)
10. ............. 811 - GOŠK (15)
11. ............. 612 - Široki Brijeg (15)
12. ............. 731 - Travnik (15)
13. ............. 714 - Olimpic (15)
14. ............. 618 - Čelik (15)
15. ............. 569 - Leotar (15)
16. ............. 501 - Kozara (15)
-----------------------------
Steta sto je ispala Sloboda jer je na 3. mjestu po broju gledalaca .... Nadam se da ce i ovi gledaoci doprinijeti brzom povratku Slobode u PL ....
Samo se Željezničar i Sarajevo mogu pohvaliti kakvom takvom posjetom. Prosječno je najviše gledalaca bilo prisutno na Grbavici, njih 5.199, dok je susretu na našem najvećem stadionu pratilo 3.918 navijača.
Definitvno su podbacili ljubitelji nogometa u Zenici. Čelikove je utakmice pratilo nešto više od 600 gledalaca. Veoma male posjete su zabilježene i u Mostaru, a najmanje gledalaca je pratilo Kozaru.
TRIBINE
1. ............. 5.199 - Željezničar(15)
2. ............. 3.918 - Sarajevo (15)
3. ............. 2.431 - Sloboda(15)
4. ............. 1.689 - Rudar (15)
5. ............. 1.326 - Zvijezda (15)
6. ............. 1.004 - Velež (15)
7. ............. 982 - Slavija (15)
8. ............. 884 - Zrinjski (15)
9. ............. 813 - Borac (15)
10. ............. 811 - GOŠK (15)
11. ............. 612 - Široki Brijeg (15)
12. ............. 731 - Travnik (15)
13. ............. 714 - Olimpic (15)
14. ............. 618 - Čelik (15)
15. ............. 569 - Leotar (15)
16. ............. 501 - Kozara (15)
-----------------------------
Steta sto je ispala Sloboda jer je na 3. mjestu po broju gledalaca .... Nadam se da ce i ovi gledaoci doprinijeti brzom povratku Slobode u PL ....
Last edited by veljaca on 24/05/2012 13:12, edited 1 time in total.
-
Great Cornholio
#366 Re: FK Sloboda Tuzla
Sve je moguće, osim bunara na tavanuellaxaz wrote:"da li bi ta priča bila drugačija, da je ušla ona trica protiv KK Alhosa?"
- ellaxaz
#367 Re: FK Sloboda Tuzla
Great Cornholio wrote:Sve je moguće, osim bunara na tavanuellaxaz wrote:"da li bi ta priča bila drugačija, da je ušla ona trica protiv KK Alhosa?"
-
sumirprimus
#368 Re: FK Sloboda Tuzla
samo da znas da je moguc i bunar na tavanu,,,pa ti gledajGreat Cornholio wrote:Sve je moguće, osim bunara na tavanuellaxaz wrote:"da li bi ta priča bila drugačija, da je ušla ona trica protiv KK Alhosa?"
-
Great Cornholio
#369 Re: FK Sloboda Tuzla
Treba ba igrat lopte,srcem, glavom, za publiku i pošteno, pa ko koga "prevari". Možda i to nekada bude, ali za našeg vijeka teškoellaxaz wrote:Great Cornholio wrote:Sve je moguće, osim bunara na tavanuellaxaz wrote:"da li bi ta priča bila drugačija, da je ušla ona trica protiv KK Alhosa?"
-
Great Cornholio
#370 Re: FK Sloboda Tuzla
Rastavio hodža Safet ( alahrahmetile) gumarice i sastavio ih na trešnjisumirprimus wrote:samo da znas da je moguc i bunar na tavanu,,,pa ti gledajGreat Cornholio wrote:Sve je moguće, osim bunara na tavanuellaxaz wrote:"da li bi ta priča bila drugačija, da je ušla ona trica protiv KK Alhosa?"
- ellaxaz
#371 Re: FK Sloboda Tuzla
Nešto kontam, da ne idemo dalje,Great Cornholio wrote: Treba ba igrat lopte,srcem, glavom, za publiku i pošteno, pa ko koga "prevari". Možda i to nekada bude, ali za našeg vijeka teškoPozz.
samo da je Sloboda na svom terenu izvukla 0:0 ili 1:1 protiv Borca, al' eto život ide dalje, iskustvo je najskuplja škola.
-
Great Cornholio
#372 Re: FK Sloboda Tuzla
Ejs to, idemo dalje, doćete vi nama nekad opet na Tušanj, pred 22 hiljade gledalaca, i u prvom premenu primit 3 komadaellaxaz wrote:Nešto kontam, da ne idemo dalje,Great Cornholio wrote: Treba ba igrat lopte,srcem, glavom, za publiku i pošteno, pa ko koga "prevari". Možda i to nekada bude, ali za našeg vijeka teškoPozz.
samo da je Sloboda na svom terenu izvukla 0:0 ili 1:1 protiv Borca, al' eto život ide dalje, iskustvo je najskuplja škola.
- ellaxaz
#373 Re: FK Sloboda Tuzla
Pošteno
Može li bar pred 18 hiljada da bude 3:1 u prvom pol.
-
sumirprimus
#374 Re: FK Sloboda Tuzla
ne moze ,ne moze se racunat slatina sa stanovima bez batve,justice for allellaxaz wrote:Pošteno![]()
- phillie
#375 Re: FK Sloboda Tuzla
Ma kod nas je uvijek tako, ako se neciji ciljevi ne ispune taj neko je jako sklon teorijama zavjere, urotama i nekim moralnim pridikama. Samokritike ni za lijeka. Slobodi je pao grah da u zadnjem kolu igra protiv direktnog protivnika u borbi za opstanak i to u gostima. Na ruku im nisu isle ni cinjenice da je Zeljo sve svoje "brige" rijesio i da je u Trebinje mogao poslati treci tim (sta bi tek onda bilo, kakvih prozivanja i ratnih sjekira), isto tako i Velez koji je imao turbulentnu sezonu, ali se prije posljednjeg kola obezbjedio, pa je i on mogao odigrati u leru. Da je Sloboda igrala sa ovim klubovima kojima posljednja utakmica nista ne znaci, vjerovatno sada ne bi ni vodili ove rasprave. Ali kako je tako je.
Ovo me podsjeca na 6.kolo Lige Prvaka skoro svake sezone, kada ekipe koje obezbjede 1/4 finale u posljednjem kolu izvedu kombinovane sastave, pa ako igraju protiv drugplasiranim koji vodi bitku sa 3. u grupi a ovaj 3. vec racuna na kiks 2. onda dolazi do ovakvih situacija. Da li je posteno, mozda i ne, ljudi su sebi u pet utakmica (u nasem slucaju 29 utakmica) obezbjedili prednost da se u posljednjem kolu mogu opustiti. Sto bi se reklo "moze im se" zato sto su jaci, zato sto su igrali za sebe kad je trebalo, a sad sto neko misli da bi trebalo igrati i za druge. Uostalom ni zivot nije posten
(uh ovo ode u dubiozu).
PS. Kanite se ljudi nacionalnih kljuceva vise...nemate uporiste ni u cemu.
Ovo me podsjeca na 6.kolo Lige Prvaka skoro svake sezone, kada ekipe koje obezbjede 1/4 finale u posljednjem kolu izvedu kombinovane sastave, pa ako igraju protiv drugplasiranim koji vodi bitku sa 3. u grupi a ovaj 3. vec racuna na kiks 2. onda dolazi do ovakvih situacija. Da li je posteno, mozda i ne, ljudi su sebi u pet utakmica (u nasem slucaju 29 utakmica) obezbjedili prednost da se u posljednjem kolu mogu opustiti. Sto bi se reklo "moze im se" zato sto su jaci, zato sto su igrali za sebe kad je trebalo, a sad sto neko misli da bi trebalo igrati i za druge. Uostalom ni zivot nije posten
PS. Kanite se ljudi nacionalnih kljuceva vise...nemate uporiste ni u cemu.