FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#2301 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

Cuj zensko se pita lijep grad

Sta sve neces procitati ovdje :mrgreen:

Pa prije ce ona za parama trcati nego on, ipak je ona udata za fudbalera

:lol:
Tyke

#2302 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

todd_smith wrote:Cuj zensko se pita lijep grad

Nisu li se udavale i za najvece osvajace svijeta pa ih vrtile oko malog prsta, imperije gubili radi njih... a koliko najboljih fudbalera je odlazilo u drugi klub jer suprugama nije odgovarao neki grad i zivot u njemu?

Imas li ti Todde bar 20 godina, bas me zanima. :run:
maida95

#2303 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Bezveze mi ovdje pričamo, vidjet će se uskoro da li je ovo samo manipulacija ovih naših u Tuzli, ili lik stvarno ide u Želju :mrgreen:
Više se priča čulo oko toga da ide u Slobodu, al' eto, vidjet ćemo još :mrgreen:
shake69

#2304 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

Tyke wrote:

Nisu li se udavale i za najvece osvajace svijeta pa ih vrtile oko malog prsta, imperije gubili radi njih... a koliko najboljih fudbalera je odlazilo u drugi klub jer suprugama nije odgovarao neki grad i zivot u njemu?

Todo je maksum! :lol:
Tyke

#2305 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

shake69 wrote:
Tyke wrote:

Todo je maksum! :lol:
Ma i da nije, rezonuje na tom levelu. Ili jednostavno mora odgovoriti na svaki post, bez promisljanja. :lol:

Maida - Ibricic je bio Azmirova zelja, ali nije ju forsirao na pocetku sezone radi okolnosti oko kluba, dok se ne vidi sta i kako ce biti (a znamo kakav je evo razplet na kraju ispao u nasu korist) pa odatle i ponovne medijske spekulacije, a tome doprinose i forumi gdje momci iznose svoje zelje i kojekakve spekulacije. Cak i za Zelju je jos spekulacija, kako citam na portalima, ali moguce da se raspituju za njega jer su otpustili nekoliko igraca i tako ustedili para, a moraju dovesti zvucnija imena ako se zele upustiti u borbu za Evropu. Makar to kup bio.
Kome god dosao Ibricic ce biti pojacanje, samo mi je diskutabilno njegovo ponasanje, sjetimo se kako ga ni u Hajduku nisu htjeli vratiti radi ponasanja i jezika.
todd_smith

#2306 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

U zadnjem ugovoru koji moze izvuci jer ako mu je Zeljo ili Sloboda ili BiH opcenito realna opcija trenutno to znaci da ga niko vise ne zeli tj da nema vise nikakvu drugu ponudu

Znaci imas to i to je to sto se tice fudvala, igrati ce sezonu mozda u klubovima gdje plate nisu redovne, gdje su klubovi poznati da zavlace oko pare

Znaci u tom kontekstu on ce ici gdje mu zena kaze da joj je lijepo a ne tamo gdje moze izvuci najvise keša moguce za godinu dana

Logika vam je jaca strana nema sta :lol:

Lik ima godinu dana da izvuce pare kakve god da su ali reci ce jebo to odoh se carsijom setati godinu dana i onda nema ni mrvica :lol: :lol:
Tyke

#2307 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Kao da bi vagao izmedju ugovora od 500k mjesecno i 5k mjesecno. :-)

Upecao si se na to sto smo se zezali da bi i zena mogla sugerisati, obzirom na zivot u SA i TZ, pogotovo onaj nocni. I jos kaze: ne pita se zena kad on ima pare. Pravo zrelo razmisljanje. :zzzz:

Posto volis upijati znanje, da te napomenem kako nekad i velicina kluba ima uticaja na odluku igraca, a ne samo pare. U tom slucaju Zeljo je, ipak, veci i trofejniji od Slobode.
todd_smith

#2308 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

Vidim ja volis ti cesto uzeti neciji komentar i onda izmisliti mali dio i ubaciti to u komentar. Par puta se desi da tako okrenes argument na izmisljenoj cinjenici. Valjda usta brza pa sto prije da prokomentarises pa sta god da je.

Nisam nigdje rekao "ne pita se zena kad on ima pare" ako procitas rekao sam da mu sigurno i zenu vise pare zanimaju nego kakav grad i nocni provod, jer je ipak udata za fudbalera tj pare jer fudbaleri pretezno nisu ozenjeni sa djevojkama koje misle da su oni dobri u dusi

Najbolji prinjer Leon Benko.

Nakon HNLa ti mislis da nije mogao otici negdje u Evropu? Kao najbolji strijelac/igrac lige iz koje igraci idu za 20-30m eura? Da mu zena vise ne bi voljela suncati se po Italiji, shoppingovati po Francuskoj? Umjesto toga on ode u neku ZLJ ligu za neki ko zna kakav klub u Aziji.....jer su mu ponudili ogromne pare.
shake69

#2309 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

Jao Tode, Todora!! :mrgreen: :run:
ultima_palabra

#2310 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Pa recimo da vaga izmedju Zelje i Slobode, mislis da bi bila neka velika razlika u parama? Da mu jedni nude 70k a drugi 80k godisnje, ne vjerujem da bi cener bio presudan.
todd_smith

#2311 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

Ti iskreno mislis da Zeljo moze ponuditi vise para trenutno nego Sloboda?

I kada kazem ponuditi pare ne "obecati" platu, nego dati keš na ruke za potpis?
ultima_palabra

#2312 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Kao sto sam rekao, mislim da je to u 5 deka. Ako su i jedni i drugi uopste zainteresovani.
todd_smith

#2313 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by todd_smith »

Kao stor ekoh u onoj tamo temi, licno mislim da ga Zeljo ne zanima niti Zelju Ibricic, duze vrijeme se suska oko Slobode. Ovo mi lici na potez gdje je zbog "jaranskog" odnosa sa sljivakom izbacena vijest za Zelju da se Sloboda aktivira i poboljsaju ponudu tipa u inat Zelji i da aktivira navijace i taman za titulu nastave.

Zeljo nema 50k u kesu da mu daju na ruke i onda 50-60k mjesecno, dok Sloboda ima taj luksuz trenutno
ultima_palabra

#2314 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

50-60 mjesecno? Nidje veze, pa nije Husic pare na cesti nasao. Covjek bi po tome imao 4-5 puta vecu platu od najplacenijeg igraca lige.
Tyke

#2315 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

I mene bas zanima koliko bi zaista Ibricic trazio na ruke + platu koliku bi volio imati. Sigurno te cifre su astronomske za nase uslove i luksuz je davati tolike pare za marketing igraca u nasoj ligi gdje taj marketing nece toliko donjeti para.
Ali opet kazem, kada bi Ibro birao izmedju Zelje i Slobode, siguran sam da bi izabrao Zelju kao klub, ali u ovom slucaju bi mozda Sloboda bila spremnija dati vise para a i blize su Evropi i borbi za titulu pa bi MOZDA to prevagnulo. Ali da Zeljo nema para za dobrog igraca, ne vjerujem u to, samo im nije ni pametno sad bacati velike pare zbog 12 kola, pametnije je selektirati par talentovanih igraca i sklapati tim za narednu sezonu, a mozda imadnu srece i u kupu.
Npr. Filip Arezina je dobar igrac, odlicno izvodi i slobodnjake pa uvijek moze rijesiti utakmicu jednim potezom kao i Zeba, samo ga natjerati da vise trci i odradi dobre pripreme, podebljat mu bonuse i bolji ugovor ako se uozbilji i imas dobrog veznjaka. Cak bih ga volio vidjeti i u Slobodi, mada sumnjam da ce se to ikada desiti.
Dr. Kuca

#2316 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Dr. Kuca »

Sto ce vam ibricic kad imate zebu?
maida95

#2317 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Šta fali imati kvalitetnu zamjenu? Jedno poluvrijeme jedan, drugo drugi :P
Šalim se, al' svakako ode u Želju :mrgreen:
shake69

#2318 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

Tyke wrote:I mene bas zanima koliko bi zaista Ibricic trazio na ruke + platu koliku bi volio imati. Sigurno te cifre su astronomske za nase uslove i luksuz je davati tolike pare za marketing igraca u nasoj ligi gdje taj marketing nece toliko donjeti para.
Ali opet kazem, kada bi Ibro birao izmedju Zelje i Slobode, siguran sam da bi izabrao Zelju kao klub, ali u ovom slucaju bi mozda Sloboda bila spremnija dati vise para a i blize su Evropi i borbi za titulu pa bi MOZDA to prevagnulo. Ali da Zeljo nema para za dobrog igraca, ne vjerujem u to, samo im nije ni pametno sad bacati velike pare zbog 12 kola, pametnije je selektirati par talentovanih igraca i sklapati tim za narednu sezonu, a mozda imadnu srece i u kupu.
Npr. Filip Arezina je dobar igrac, odlicno izvodi i slobodnjake pa uvijek moze rijesiti utakmicu jednim potezom kao i Zeba, samo ga natjerati da vise trci i odradi dobre pripreme, podebljat mu bonuse i bolji ugovor ako se uozbilji i imas dobrog veznjaka. Cak bih ga volio vidjeti i u Slobodi, mada sumnjam da ce se to ikada desiti.
Koliko znam, Ibricicu je istekao ugovor i u tom slucaju nema odstete klubu i dogovara se samo plata, ili i neka manja odsteta samo igracu sto se opet pretvara u neku podebljanu platu jer u PL BiH niko ne moze dati na ruke neku solidniju lovu u gotovini. Osim sudskih naloga, dabome. Licno, ne vjerujem da Ibra dolazi ni u Sarajevo ni u Tuzlu jer se stalno nudi Hajduku, posto tamo misli praviti kucu i zivjeti po okoncanju karijere, osim ako ga bas ne budu htjeli ni u drugoj turskoj ligi.
sumirprimus

#2319 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Tyke wrote:I mene bas zanima koliko bi zaista Ibricic trazio na ruke + platu koliku bi volio imati. Sigurno te cifre su astronomske za nase uslove i luksuz je davati tolike pare za marketing igraca u nasoj ligi gdje taj marketing nece toliko donjeti para.
kako izgleda nemaju oni trenutno ni za racuna...
Tyke

#2320 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Dr. Kuca wrote:Sto ce vam ibricic kad imate zebu?
Upravo to, koliko god Ibricic bio dobar igrac za nase lige, u trenutnu Slobodu bi samo unjeo nemir medju igrace. A to nam ne treba sad kad imamo tim koji dise kao jedno.
Pogotovo bi njegova plata uticala na ostale igrace koji ginu na terenu i kao takvi zauzimaju lidersku poziciju.
sumirprimus

#2321 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

ovo mladjarije sto bi ginulo za te pare a na defic. pozicijama.
idealno.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2322 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Image

obn
costacurta

#2323 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

plain vanilla wrote:Image

obn
Nije ovu reklamu tražio Jasmin, garant.
Obo je Vugdalić s namjerom uradio i dobar potez, ja sam provalio fol. 8-)

Ovo za Ibričića,
ne vidim sta bi mogao raditi u Slobodi osim lopte da ubacuje u teren. Jedino mu to ide od ruke.
Nema potrebe bacati pare. U PL u ovim klubovima sto se bore za opstanak ima par kvalitetnih momaka kojima bi trebalo ponuditi kintu i dovedti ih. Meni ko je zapao za oko npr je onaj lik iz Veleža ne znam mu ime ali ima ima dužu kosu, na razdjeljak sto bi rekli. Čojka ima svugdje na terenu. Gledao sam par izvjestaja i u svakom je on u prvom kadru. Trči bori se...jbga. daleko pametnije dati mnogo manje novce za njega nego za ovog svotu.
shake69

#2324 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

Zanimljiva vijest prema kojoj Grad Tuzla izdvaja 700 000 KM za stadion! Valjda projekt i pripremni radovi na istocnoj tribini ali s investicijom od 7-8 miliona za cijelu tribinu je to samo caprkanje zemlje i nepotrebno gubljenje vremena, po meni, osim ako se nece jos neko "ugraditi" pa da nikne cijela tribina!? Znaju li Slobodasi sta vise?
costacurta

#2325 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

Koliko je meni poznato od opštine se i ne očekuje da pravi tribine već da se uključe oko rjesavanja imovinsko-pravnih sranja u i oko stadiona kao i reprogram dugova.
Neimarski radovi su u jurisdikciji drugih OURa :mrgreen:
Sjeverna tribina, onakva kakva je sada, mislim da je kostala 4.5M. Mislim da ni za istok ne bi trebalo više sredstava. Sad da li je to dovoljno i za licencu ne znam :zoka:
Post Reply