FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
supercali

#8251 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by supercali »

kakva grupa prezimiti u europi najmanje :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#8252 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by F&N »

Ja mislim da nam treba jos par pojacanja za polufinale EL :oops: :mrgreen: 8-)

Ma nek guraju dokle mogu... Ja bih ipak vise volio grupu EL nego titulu... jebes ovu nasu seosku ligu... daj da se izdignemo iznad... ucescem u grupi EL postajes klub drugog evropskog ranga... dok je PL BiH 101 evropski rang... ako me razumijes... Tako da radije bi bih grupe nego titulu... dogodine oboje :oops:
Ali ne vjerujem da mozemo preskociti svabe, tako da cemo morati ipak ovdje ovdjeriti ovu poljoprivrednu ligu i kup...
Kemal Malovčić

#8253 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

fks 0-1 bor ovdje
bor 1-3 fks tamo
supercali

#8254 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by supercali »

jebo titulu ako cs u pretkolu sljedece godine ispasti
najbolje bi bilo se kvalifikovati u ovu EL i tu uzimati pare a vise se fokusirati domacoj ligi dok se ne izdigne do grupa lige sampiona nesto kao dinamo
Opetja033

#8255 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Opetja033 »

F&N wrote:Ja mislim da nam treba jos par pojacanja za polufinale EL :oops: :mrgreen: 8-)

Ma nek guraju dokle mogu... Ja bih ipak vise volio grupu EL nego titulu... jebes ovu nasu seosku ligu... daj da se izdignemo iznad... ucescem u grupi EL postajes klub drugog evropskog ranga... dok je PL BiH 101 evropski rang... ako me razumijes... Tako da radije bi bih grupe nego titulu... dogodine oboje :oops:
Ali ne vjerujem da mozemo preskociti svabe, tako da cemo morati ipak ovdje ovdjeriti ovu poljoprivrednu ligu i kup...
Razumijem ja i tvoj stav, cak sta vise - mislim da ga mozda i vecina navijaca podrzava ali meni je opet titula najbitnija za OVU sezonu. Predugo je post trajao, titulu jednostavno MORAMO uzeti a igranje u grupnoj fazi EL bi nam otezalo put do nje. Mozda i grijesim ali to je moje misljenje. Pogotovo ako nam UEFA ne progleda kroz prste pa tekme budemo morali igrati van BiH. Mozda previse emocionalno gledam.

A sasvim na drugu stranu ovo sto @Velkoski pise i sto i meni pocinje opasno ici na kurac u svakom segmentu zivota u ovoj drzavi. Ne slazem se sa procjenom sta je bolje ali je u pravu 100% kada su druge, dublje stvari u pitanju. Jeblaa vas vise Borusija, kao da ne shvatate da cilj sporta nije da te zapadne najjaci moguci protivnik nego da tog istog jebenog protivnika zapravo prodjes i doguras sto dalje. Ja zivim u uvjerenju da postoji sansa da FK Sarajevo osvoji LP i da bude interkontinentalni prvak, da ce reprezentacija osvojiti i EP i SP. Da cemo imati prosjek od 30 000 gledalaca na nasim tekmama. Da li cu to ikada docekati? Vjerovatno necu ali da ne mislim da postoji takva mogucnost otisao bih na Jekovac i bacio se odozgo. I tako se treba postavljati u zivotu. Jebala vas vise melanholija i kompleksi nize vrijednosti.
Amerikanci i americki mediji razapeli Klinsmana jer je rekao da nemaju kvaliteta da osvoje SP. A mi ovdje svrsavamo zato sto nam dolazi jebena Borusija iz jebenog Monchengladbacha.
Otisao sam malo off topic ali mi neopisivo idu na kurac statusi po FB i komentari ovdje o Borussiji. Kao da smo izvlacenjem njih za protivnike u jebenom play offu EL ispunili cilj radi kojeg smo osnovani 1946. godine. Odvadite malo. Pa klub i igraci nastupaju sa vise mangupske drskosti od dobrog dijela navijaca.
PIMP-Meister-2000

#8256 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by PIMP-Meister-2000 »

Opetja033 wrote:
F&N wrote:Ja mislim da nam treba jos par pojacanja za polufinale EL :oops: :mrgreen: 8-)

Razumijem ja i tvoj stav, cak sta vise - mislim da ga mozda i vecina navijaca podrzava ali meni je opet titula najbitnija za OVU sezonu. Predugo je post trajao, titulu jednostavno MORAMO uzeti a igranje u grupnoj fazi EL bi nam otezalo put do nje. Mozda i grijesim ali to je moje misljenje. Pogotovo ako nam UEFA ne progleda kroz prste pa tekme budemo morali igrati van BiH. Mozda previse emocionalno gledam.

A sasvim na drugu stranu ovo sto @Velkoski pise i sto i meni pocinje opasno ici na kurac u svakom segmentu zivota u ovoj drzavi. Ne slazem se sa procjenom sta je bolje ali je u pravu 100% kada su druge, dublje stvari u pitanju. Jeblaa vas vise Borusija, kao da ne shvatate da cilj sporta nije da te zapadne najjaci moguci protivnik nego da tog istog jebenog protivnika zapravo prodjes i doguras sto dalje. Ja zivim u uvjerenju da postoji sansa da FK Sarajevo osvoji LP i da bude interkontinentalni prvak, da ce reprezentacija osvojiti i EP i SP. Da cemo imati prosjek od 30 000 gledalaca na nasim tekmama. Da li cu to ikada docekati? Vjerovatno necu ali da ne mislim da postoji takva mogucnost otisao bih na Jekovac i bacio se odozgo. I tako se treba postavljati u zivotu. Jebala vas vise melanholija i kompleksi nize vrijednosti.
Amerikanci i americki mediji razapeli Klinsmana jer je rekao da nemaju kvaliteta da osvoje SP. A mi ovdje svrsavamo zato sto nam dolazi jebena Borusija iz jebenog Monchengladbacha.
Otisao sam malo off topic ali mi neopisivo idu na kurac statusi po FB i komentari ovdje o Borussiji. Kao da smo izvlacenjem njih za protivnike u jebenom play offu EL ispunili cilj radi kojeg smo osnovani 1946. godine. Odvadite malo. Pa klub i igraci nastupaju sa vise mangupske drskosti od dobrog dijela navijaca.
:thumbup: samo bahato. :cool:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#8257 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by F&N »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/u-boru ... /140809034

ovo mi se svidja... potcjenjuju nas opasno :-D
Kemal Malovčić

#8258 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

Opetja033 wrote:

A sasvim na drugu stranu ovo sto @Velkoski pise i sto i meni pocinje opasno ici na kurac u svakom segmentu zivota u ovoj drzavi. Ne slazem se sa procjenom sta je bolje ali je u pravu 100% kada su druge, dublje stvari u pitanju. Jeblaa vas vise Borusija, kao da ne shvatate da cilj sporta nije da te zapadne najjaci moguci protivnik nego da tog istog jebenog protivnika zapravo prodjes i doguras sto dalje. Ja zivim u uvjerenju da postoji sansa da FK Sarajevo osvoji LP i interkontinentalni prvak, da ce reprezentacija osvojiti i EP i SP. Da cemo imati prosjek od 30 000 gledalaca na nasim tekmama. Da ne mislim da postoji takva mogucnost otisao bih na Jekovac i bacio se odozgo. I tako se treba postavljati u zivotu.
Postoji. Uloži 1 KM na tu šansu i dobit ćeš milion milijardi KM kada se ta šansa ostvari.

Naravno da si upravu u nekim stvarima (da treba težiti što dalje i što bolje), ali veliki dio tvog uvjerenja nije utemeljen u stvarnosti. To jest, razapet si između stvarnosti i svoje uobrazilje.
Kemal Malovčić

#8259 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

F&N wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/u-boru ... /140809034

ovo mi se svidja... potcjenjuju nas opasno :-D
Ovog kramera kad cimirot zakuca biće mu gore nego u finalu sp. :mrgreen:
Opetja033

#8260 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Opetja033 »

Kemal Malovčić wrote:
Opetja033 wrote:

A sasvim na drugu stranu ovo sto @Velkoski pise i sto i meni pocinje opasno ici na kurac u svakom segmentu zivota u ovoj drzavi. Ne slazem se sa procjenom sta je bolje ali je u pravu 100% kada su druge, dublje stvari u pitanju. Jeblaa vas vise Borusija, kao da ne shvatate da cilj sporta nije da te zapadne najjaci moguci protivnik nego da tog istog jebenog protivnika zapravo prodjes i doguras sto dalje. Ja zivim u uvjerenju da postoji sansa da FK Sarajevo osvoji LP i interkontinentalni prvak, da ce reprezentacija osvojiti i EP i SP. Da cemo imati prosjek od 30 000 gledalaca na nasim tekmama. Da ne mislim da postoji takva mogucnost otisao bih na Jekovac i bacio se odozgo. I tako se treba postavljati u zivotu.
Postoji. Uloži 1 KM na tu šansu i dobit ćeš milion milijardi KM kada se ta šansa ostvari.

Naravno da si upravu u nekim stvarima (da treba težiti što dalje i što bolje), ali veliki dio tvog uvjerenja nije utemeljen u stvarnosti. To jest, razapet si između stvarnosti i svoje uobrazilje.
Napisao sam da sam svjestan da to najvjerovatnije necu dozivjeti niti ocekujem da to dozivim ali se nadam da cu dozivjeti. I naravno da nisam sjeban zbog toga. Opet kao primjer uzimam Amerikance: znaju oni vrlo dobro da nemaju kvaliteta da osvoje SP ali gdje ces ti kao selektor to reci. Stvar je mentaliteta. A nas jebe taj luzerski, podanicki mentalitet u svakom segmentu zivota.

Ono sto mi je drago (a u jednu ruku i nevjerovatno) jeste da strucni stab i igraci sa vise hrabrosti i mangupluka najavljuju ovu tekmu nego dobar dio navijaca koji smatraju da smo jack pot osvojili samo zato sto nas je zapala ta "cast" da ugostimo jebenu Borussiu. Samo cekam kada ce neko predloziti da im se crveni tepih prostre pred avion.
Kemal Malovčić

#8261 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

Nakon što godinama igraš sa ekipama kao što su Zvijezda iz Gradačca, Drina iz Zvornika, Podgrmeč i Željezničar, i tek ponekad sa nešto atraktivnijim kao što su Levski, Sparta, Genk i slično, naravno da će ti biti drago kad dobiješ tako atraktivnog protivnika kao što je Borusija M. I ja se naravno nadam da ćemo njih proći, ne bih ih isuviše respektovao ni skidao gaće pred njima da su Liverpul ili AC Milan, i volio bih da smo dobili nekog manje atraktivnog protivnika sa kojim se možemo nadigravati, ali već kad smo dobili što smo dobili, zašto ne uživati u tome. Tek kad steknemo rutinu igranja ovakvih utakmica sa ovakvim protivnicima, njihova ekskluzivnost i atraktivnost će blijediti a više će rasti naša konkurentnost i želja da guramo što dalje. Za sad je ovaj dojam kojeg imamo sasvim prirodan.
Reglan

#8262 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Reglan »

Kemal Malovčić wrote:Nakon što godinama igraš sa ekipama kao što su Zvijezda iz Gradačca, Drina iz Zvornika, Podgrmeč i Željezničar, i tek ponekad sa nešto atraktivnijim kao što su Levski, Sparta, Genk i slično, naravno da će ti biti drago kad dobiješ tako atraktivnog protivnika kao što je Borusija M. I ja se naravno nadam da ćemo njih proći, ne bih ih isuviše respektovao ni skidao gaće pred njima da su Liverpul ili AC Milan, i volio bih da smo dobili nekog manje atraktivnog protivnika sa kojim se možemo nadigravati, ali već kad smo dobili što smo dobili, zašto ne uživati u tome. Tek kad steknemo rutinu igranja ovakvih utakmica sa ovakvim protivnicima, njihova ekskluzivnost i atraktivnost će blijediti a više će rasti naša konkurentnost i želja da guramo što dalje. Za sad je ovaj dojam kojeg imamo sasvim prirodan.
:lol: :lol: :lol:
Opetja033

#8263 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Opetja033 »

Kemal Malovčić wrote:Nakon što godinama igraš sa ekipama kao što su Zvijezda iz Gradačca, Drina iz Zvornika, Podgrmeč i Željezničar
:lol: :lol:
Ma slazem se ja da ce to biti praznik fudbala i da je ovo najveci klub sa kojim smo igrali nakon agresije. Ja sam jos jucer rekao da mi je drago sto smo bas njih izvukli - iz komercijalnih razloga. Ali jedno je postovati protivnika, a ova Borussija itekako zasluzuje postovanje, a nesto sasvim drugo je svrsavanje na njih. Mnogi fakat prelaze granice dobrog ukusa, ne govorim samo za forum - cak sta vise, primjetnije je svrsavanje po FB. Sve sto si napisao stoji, ali dobar dio ljudi takve kompleksaske stvari pise da je mene stid.

Bjezi, necu vise da smaram ljude. Ne mora raja ispastati sto ja imam par sati viska vremena. :mrgreen:
KPNCTNJAH

#8264 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by KPNCTNJAH »

Pa sta sad, tebi je drago sto smo izvukli ove, ali ti nije drago kad cujes od druge raje da im je drago :mrgreen:
Ja bih najsretniji bio da smo kako mogli izvuci Posusje u play-offu, ali dosli su ovi i sta sad... normalno da treba spomenuti s kakvom ekipom se sastajes, za one koji manje prate fudbal, da to nije fush Borussia, nego najtrofejniji klub koji je dosao ovdje poslije rata... sanse su nam minimalne, ali sve dok postoje idem na tekmu da se nadam pobjedi... i ja kazem da nismo jos uvijek zreli za grupnu fazu i da je prioritet osvajanje prvenstva, ali bi bilo fenomenalno kad bi nekako uspjeli doci do grupne faze... kakav bi samo novac dobili od svega toga sto to donosi, odvojili bi se od ostatka lige na duzi vremenski period...
Pitarrr82

#8265 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Ma bice to dobro :mrgreen:, ne vjerujem da cemo proci ali isto tako vjerujem da se necemo obrukati, po meni je prioritet liga i titula, sljedece godine kvali za LP a za par godina i prolaz u grupnu fazu nekog od ova dva takmicenja :mrgreen:!

Konacno sansa za jedno lijepo gostovanje 8-)
and

#8266 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by and »

dižu švabe u nebesa,a na kraju će biti da su to samo obični njemački ribari i konobari :mrgreen:
uefići su tako naštimali da moraš čudo učiniti da bi samo igrao u ovoj evropskoj ligi ili ligi prvaka.sve je podređeno velikima i treba se potruditi pa im skinuti skalp.
atmosfera da su švabe apsolutni favoriti nam odgovara da bi se skinuo pritisak sa igrača.oni bez pritiska igraju jako dobro,nikoga ne respektuju i imaju rezultat.to je najbitnije.
lijepo bi bilo ući u grupe.kakav bi to spektakl bio.još vrhunskih utakmica i prava reklama za klub.
ne kontam ove što govore da je liga prioritet :?
Impavidus

#8267 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Impavidus »

Kemal Malovčić wrote:Nakon što godinama igraš sa ekipama kao što su Zvijezda iz Gradačca, Drina iz Zvornika, Podgrmeč i Željezničar, i tek ponekad sa nešto atraktivnijim kao što su Levski, Sparta, Genk i slično, naravno da će ti biti drago kad dobiješ tako atraktivnog protivnika kao što je Borusija M. I ja se naravno nadam da ćemo njih proći, ne bih ih isuviše respektovao ni skidao gaće pred njima da su Liverpul ili AC Milan, i volio bih da smo dobili nekog manje atraktivnog protivnika sa kojim se možemo nadigravati, ali već kad smo dobili što smo dobili, zašto ne uživati u tome. Tek kad steknemo rutinu igranja ovakvih utakmica sa ovakvim protivnicima, njihova ekskluzivnost i atraktivnost će blijediti a više će rasti naša konkurentnost i želja da guramo što dalje. Za sad je ovaj dojam kojeg imamo sasvim prirodan.
Tako je legendice naša :thumbup:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8268 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by bordo gandalf »

Svabe se izgleda samo nas(hordi) boje :D
Muhamed Đakmić

#8269 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

_Reds_ wrote:Nakon male analize zakljucih koliko su glupa uefa pravila.

Sarajevu je puno bolje bilo da je igralo od prvog pretkola. Zaradilo bi dosta vise love. Dobilo bi neke levate, manje vise siguran prolaz. Nesto para i od karata za tu tekmu, nesto od uefe, i sa dvije pobjede u tom duelu bi nabildalo koeficijent.

Ovako Sarajevo ima dvije pobjede, isto kao i Siroki, i dobilo je isto bodova za koeficijent.
Nisi ti dobro shvatio ova pravila. Dobili smo mi veći koeficijent nego Široki. Ne znam odakle prepisujete ovo za koeficijent, ali nije tačno. Evo jednom za sva vremena da razjasnimo oko koeficijenta:

Image

Mi dobijamo samo od sebe 1.5 bodova za ovu sezonu, a tome se dodaje još i 20% nacionalnog koeficijenta. Nacionalni koeficijent je 1.750, što znači da dobijamo 20% od toga, odnosno 0.350. Znači da smo ove sezone dosad ostvarili koeficijent od 1.850, što je jednako koeficijentu koji se briše iz sezone 2009/2010, pa ostajemo na svojih 5.500.

Iduće sezone svakako ćemo ostvariti značajan napredak jer nam se briše koeficijent iz sezone 2010/2011, kad nismo ni igrali Evropu, tako da i ispadanjem na samom startu (ne daj Bože), ostvarujemo značajan napredak
JustNorth

#8270 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by JustNorth »

Ubjeden Sam da posle prve utakmice ce mnogi drugacije razmisljat I pisat kako imamo velke sansu da prodemo..

Uefa I fifa nisu fer da imaju nosiocu I ne nosioci grupa....to Nije u redu al sta da se radi..

Mislim da smo dobili bilo koju ekipu od moguci Svi su bili relativno jaci al mi moramo se priviknjavat na vakve utakmice..

Nadam se prolazu al iako neprodemo moramo da uvidimo I naucimo Kakvu ekipu moramo imat da bi bili redovni ucesnici u grupnoj fazi Uefa lige

Sto se tice takmicenja u nasoj ligi ubjeden Sam da Sarajevo 2 Tim moze pobjedit svaku ekipu na kosevu I skoro sve u gostima osim Uskog brijega I zrinjskog...borac velez zeljeznikar to su amaterske ekipe bez provokacije al takoje brojevi na dresovima naopako na dresu okrenuti ,stadion se Sam rusi Neki neznaju hocel sutra moci igrat jer duguju ovom ili onom zamene to amaterizam...

Mi smo Jedina ekipa koja vrijedi I sto da ne grupna liga kup Uefa nije daleko Nama ...
Baltazar_khan

#8272 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Baltazar_khan »

znači 1-3 za bilbao. aduriz het trik. jel dženo gledao tekmu :mrgreen:
todd_smith

#8273 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Amidza kupi nam Adruiza :lol:
Logovan

#8274 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Ako je Aduriz zabio het trik, onda može i Bilbija.
Butmiran

#8275 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Butmiran »

Logovan wrote:Ako je Aduriz zabio het trik, onda može i Bilbija.
On će šest brat bratu.
Post Reply