FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#8226 Re: FK Sarajevo - Europa League
Finta je sto kod njih ti je normalno, da obicni ljudi idu na gostovanja ko i ultra dio tribine.
I tu treba razgraniciti. Bice "normalnih" svaba sa salovima i zastavama sigurno puuuno vise nego nekih njihovih podgrupa.
Oni imaju jezgro neko koje cini do 500 ljudi i oni organizuju sve i prenose na ostatak kopa...
Ako mislim na organizovanu ultra grupu ne vjerujem da ih ima vise od gore navedenog broja... ovo ostalo ti je kao kad je igrala BiH u Parizu
I tu treba razgraniciti. Bice "normalnih" svaba sa salovima i zastavama sigurno puuuno vise nego nekih njihovih podgrupa.
Oni imaju jezgro neko koje cini do 500 ljudi i oni organizuju sve i prenose na ostatak kopa...
Ako mislim na organizovanu ultra grupu ne vjerujem da ih ima vise od gore navedenog broja... ovo ostalo ti je kao kad je igrala BiH u Parizu
-
nema me tamo
#8227 Re: FK Sarajevo - Europa League
Pa to svakako..F&N wrote:Finta je sto kod njih ti je normalno, da obicni ljudi idu na gostovanja ko i ultra dio tribine.
Svuda je to isto 300 - 500 onih regularnih..
Samo što su u boljoj finansijskoj situaciji 20 puta pa mogu svuda da idu..
Al' pazi ovo..
Njih 200 - 300 ce sigurno bit' " spremni " na belaj..
Kao što su naši bili kad su hodali ulicama Atine..
Eh sad ako se napadne ta masa ljudi to ce bit' zanimljivo..
Sjecas se sta je bilo sa Armadom gdje ih je bilo 40?
Da se razumijemo ne navijam da bude nešto, al' opet kad skontaš u prijateljskim odnosima s Dresdenovcima smo...
A ovo ce daleko najmasovnije gostovanje neke grupe da bude i pitanje je ocel ikad više doci toliko ljudi na Jug osim Manijaka..
- Narkoman
#8228 Re: FK Sarajevo - Europa League
Yebat' ćemo im majku, eto, jel ti lakše? 
- R2D2_SA
#8229 Re: FK Sarajevo - Europa League
Glupa vam prica. Kako mi mislimo ovo sa njima odigrati, kao ove prethodne na AFH ili defanzivnije?
1946
1946
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#8230 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ma u sustini, ne bih volio da se neko zalijece na obicne svabe, koji ce doci da popiju koje vopi, pojedu cevape i burek, prosetaju carsiom, kupe suvenir i da gledaju utakmicu.
Ako se sretnu 2 grupe to ce biti zanimljivo... Ugl ocekujem mnogo svaba i nadam se bez belaja...
Ako se sretnu 2 grupe to ce biti zanimljivo... Ugl ocekujem mnogo svaba i nadam se bez belaja...
-
sole2mio
#8231 Re: FK Sarajevo - Europa League
F&N wrote:
14:00
Stojcev![]()
![]()
Ima li gdje drugo ?
- Logovan
#8232 Re: FK Sarajevo - Europa League
Menhengladbah kitu glaba leee aleee aleee aleee
Biće uskoro nekad.sole2mio wrote: Ima li gdje drugo ?
- Progressive House
#8233 Re: FK Sarajevo - Europa League
'ta će Mehenglabaš
- _Reds_
#8234 Re: FK Sarajevo - Europa League
Pustite ljude na miru. Svabe su kulturan narod i ne vjerujem da ce prvi zakuhati.
Nek njih dođe 5 hiljada. Bice prelijep ambijent na stadionu.
Ali kakv smo mi mentalitet ne bi me cudilo da neki shvabo nastada ni kriv ni duzan jer je dosao onako turisticki da pogleda utakmicu, vidi malo grad, pojede cevape i tako to. I onda opet prica kako u Bosni zive divljaci.
Nek njih dođe 5 hiljada. Bice prelijep ambijent na stadionu.
Ali kakv smo mi mentalitet ne bi me cudilo da neki shvabo nastada ni kriv ni duzan jer je dosao onako turisticki da pogleda utakmicu, vidi malo grad, pojede cevape i tako to. I onda opet prica kako u Bosni zive divljaci.
- KPNCTNJAH
#8235 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ako iko napadne Svabe, to ce biti neki dijasporac koji zivi u njihovoj drzavi, ali iz nekog razloga mrzi te ljude
Dovoljno je da jedan papcic baci flasu prema njihovoj grupi i eto belaja, ali zaboravljamo i na ogroman broj specijalaca koji ce njih paziti... a znamo ako do belaja dodje da ce udarati samo nas... zato pamet u glavi u jebo belaje ba, to treba biti spektakl, a ne vijest za crnu hroniku...
Last edited by KPNCTNJAH on 09/08/2014 01:24, edited 1 time in total.
-
sole2mio
#8236 Re: FK Sarajevo - Europa League
Mogo nas je klub pogurat finansijski malo ucestvovati za prevoz

-
PIMP-Meister-2000
#8237 Re: FK Sarajevo - Europa League
Misliš Adžo će da pogura:sole2mio wrote:Mogo nas je klub pogurat finansijski malo ucestvovati za prevoz![]()
![]()

Skromno!
-
sole2mio
#8238 Re: FK Sarajevo - Europa League
F&N wrote:
14:00
Stojcev![]()
![]()
Ovaj Duljevic je MASINA, IGRACINA, kakva samo promjena kad on igra prvu umjesto Bilbije.
Decko ima talenta.
-
PIMP-Meister-2000
#8239 Re: FK Sarajevo - Europa League
Mislim da je ovom utakmicom konačno jasno da je Bilbija NAJOPASNIJI kada ulazi sa klupe, i nadam se da će to Dženo sada max forsirati! Znači onih 11 iz Atine, pa ako ne bude išlo jednog od ovih Velkoski/Duljević/Okić, na to mjesto ubaciti Bilbiju i udri! 
-
sole2mio
#8240 Re: FK Sarajevo - Europa League
PIMP-Meister-2000 wrote:Mislim da je ovom utakmicom konačno jasno da je Bilbija NAJOPASNIJI kada ulazi sa klupe, i nadam se da će to Dženo sada max forsirati! Znači onih 11 iz Atine, pa ako ne bude išlo jednog od ovih Velkoski/Duljević/Okić, na to mjesto ubaciti Bilbiju i udri!
Vraca se Berberovic, u igri je i Kalasi valjda
-
PIMP-Meister-2000
#8241 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ima li Ahmo pravo da zaigra protiv Borca...sry nisam u toku jbg evropa me obuzela komplet!sole2mio wrote:PIMP-Meister-2000 wrote:Mislim da je ovom utakmicom konačno jasno da je Bilbija NAJOPASNIJI kada ulazi sa klupe, i nadam se da će to Dženo sada max forsirati! Znači onih 11 iz Atine, pa ako ne bude išlo jednog od ovih Velkoski/Duljević/Okić, na to mjesto ubaciti Bilbiju i udri!
Vraca se Berberovic, u igri je i Kalasi valjda![]()
![]()
![]()
- _Reds_
#8242 Re: FK Sarajevo - Europa League
Nakon male analize zakljucih koliko su glupa uefa pravila.
Sarajevu je puno bolje bilo da je igralo od prvog pretkola. Zaradilo bi dosta vise love. Dobilo bi neke levate, manje vise siguran prolaz. Nesto para i od karata za tu tekmu, nesto od uefe, i sa dvije pobjede u tom duelu bi nabildalo koeficijent.
Ovako Sarajevo ima dvije pobjede, isto kao i Siroki, i dobilo je isto bodova za koeficijent.
Sarajevu je puno bolje bilo da je igralo od prvog pretkola. Zaradilo bi dosta vise love. Dobilo bi neke levate, manje vise siguran prolaz. Nesto para i od karata za tu tekmu, nesto od uefe, i sa dvije pobjede u tom duelu bi nabildalo koeficijent.
Ovako Sarajevo ima dvije pobjede, isto kao i Siroki, i dobilo je isto bodova za koeficijent.
-
smaja_
- fosil
#8244 Re: FK Sarajevo - Europa League
Mislim da bi bilo glupost praviti frku sa svabama, jer to odmah znaci stroga policijska kontrola i pratnja u Njemciji. Zar nije bolje popiti koju pivu, jedni pored drugih, u lijepo starom gradu Moenchengladbachu, ili mozda cak u njihovom fanhausu nekih 200-300 metara od stadiona. 
- R2D2_SA
#8245 Re: FK Sarajevo - Europa League
Zar treba uopšte govoriti da tuče, problemi, nikome ne trebaju
. Bezveze priča, zbog nečijeg tripa tipa: "Joooooj Harise m' jesu se pomarali" sročismo ovdje Rat i mir
Hvala za snimak

Odgledah prvo poluvrijeme, ovi nam golu skoro nisu prisli
. Kontam koga bi čovjek izdvojio ali ne može bilo koga, svi odlični, komentator ne znam je li par puta spomenuo nekog od Grka, naše non stop,Cimirito, pa Cimirot, pa Cimirot
Skrećem pažnju na 41 minutu, kada na sredini loptu ima Cimi, pa dva kruga napravi oko protivnickog igraca i to sa loptom
. Uzivancija 
Nakon cijele tekme....fenomenalno
Skrećem pažnju i na 107 minutu, naša kombinatorika koja završi sa Protićevim volejom, znači drugi produžetak a igra...
Prije svega zrelo odigrano.
Ako smo se mogli nositi sa trećom - četvrtom ekipom Grčke onda se možemo i sa šestom Njemačke. Ekipa smo ujednačena kvalitetom na svim pozicijama, samo treba biti svjestan da možemo i više od ovoga, a opet ne zanositi se pa srljati.
Ja ne bih očekivao toliko broj Nijemaca, ipak mi nismo ni Rim ni Lazio a sezona godišnjih je lagano na izmaku. Ko dođe neka uživa, kada naše niko u Atini nije dirao ne znam zašto bi mi ikoga.
Hvala za snimak
Odgledah prvo poluvrijeme, ovi nam golu skoro nisu prisli
Nakon cijele tekme....fenomenalno
Ako smo se mogli nositi sa trećom - četvrtom ekipom Grčke onda se možemo i sa šestom Njemačke. Ekipa smo ujednačena kvalitetom na svim pozicijama, samo treba biti svjestan da možemo i više od ovoga, a opet ne zanositi se pa srljati.
Ja ne bih očekivao toliko broj Nijemaca, ipak mi nismo ni Rim ni Lazio a sezona godišnjih je lagano na izmaku. Ko dođe neka uživa, kada naše niko u Atini nije dirao ne znam zašto bi mi ikoga.
Last edited by R2D2_SA on 09/08/2014 11:50, edited 1 time in total.
- htcxone
#8246 Re: FK Sarajevo - Europa League
nije to neka pljacka sto se para tice, bar za nas_Reds_ wrote:Nakon male analize zakljucih koliko su glupa uefa pravila.
mi u prvom planu imamo promociju par igraca koji ce, ove ili iduce godine ako Bog da uraditi milionske transfere..
titula ili dupla su PRIMARNI cilj a para imamo i bez evrope
- Cossack
#8247 Re: FK Sarajevo - Europa League
Mani se glupih komentara. Samo prizivaš debilne bakljade i belaje.nema me tamo wrote: Pa to svakako..
Svuda je to isto 300 - 500 onih regularnih..
Samo što su u boljoj finansijskoj situaciji 20 puta pa mogu svuda da idu..
Al' pazi ovo..
Njih 200 - 300 ce sigurno bit' " spremni " na belaj..
Kao što su naši bili kad su hodali ulicama Atine..
Eh sad ako se napadne ta masa ljudi to ce bit' zanimljivo..
Sjecas se sta je bilo sa Armadom gdje ih je bilo 40?![]()
![]()
![]()
Da se razumijemo ne navijam da bude nešto, al' opet kad skontaš u prijateljskim odnosima s Dresdenovcima smo...
A ovo ce daleko najmasovnije gostovanje neke grupe da bude i pitanje je ocel ikad više doci toliko ljudi na Jug osim Manijaka..
Ljude treba dočekati maksimalno domaćinski i uzeti im što više eurića!
- Opetja033
#8248 Re: FK Sarajevo - Europa League
Velkoski wrote:Fejspalm za rezon.
Nisam zadovoljan jer smo mogli dobiti YB i Spartu, protiv kojih je postojala realna šansa za ulazak u grupnu fazu, u kojoj te čekaju velike ekipe, tv prava i sve ostale gluposti.
Al' eto, bitnije je da veliko ime dođe ne AFH, nego da prođemo.. Samim ovim ne mislim da su nam šanse 0%, ali će prolazak dalje biti velika senzacija.
100% se slazem sa tobom - u principu. Jebo vise luzerski mentalitet i radovanje sto ce doci Borussia na AFH. Boli me kurac i za Borussiom i za oba Manchestera i za Realom i za Barcom i za svim zabarskim ekipama. Ko su oni da ja svrsavam na to sto ce doci da igraju protiv nas. Kao eto, nas klub je pocastvovan sto cemo ugostiti ove Svabe.
Jebo vise taj luzerski mentalitet. Neka oni dodji i neka svrsavaju sto ce igrati sa nama!
Eh sad, sa ovim recenim - meni je ipak pravo drago sto smo izvukli Borussiu. Nisam bio ni za YB, ni za Spartu. Zasto? Vece bi nam sanse bile da se plasiramo u grupnu fazu. Ali ja mislim da nemamo dovoljno snage da se borimo na dva fronta, ja bih 1000x vise volio da uzmemo titulu nego da igramo u grupnoj fazi EL. Jednostavno mislim da nismo spremni i da bi to bio prevelik korak za nas (borba na dva fronta). Uz to je jos i pitanje da li bi nam UEFA dozvolila da igramo na AFH. Ne fura me jednostavno. Od preostale tri ekipe (Villareal, Lokomotiv, Borussia) ovi zadnji su najatraktivniji i na njima se moze najvise zaraditi.
Ja ne kazem da trebamo skinuti gace i predati se, Boze sacuvaj. Pobiti se muski u obje tekme, prodati skupo kozu i ako prodjemo - u dure, ako ne - posvetimo se ligi.
Ovo pisem sada hladne glave, normalno da ce -ako Svabe izbacimo kojim cudom- to biti najsretniji dan u mom zivotu. Ali hladne glave, racionalno gledajuci - ovaj play off nam je ove sezone mjera. Mozda se vecina nece sloziti sa mnom ali meni je preca titula od grupna faze EL.
Last edited by Opetja033 on 09/08/2014 12:48, edited 1 time in total.
-
Mr Hiccup
#8249 Re: FK Sarajevo - Europa League
fosil wrote:Mislim da bi bilo glupost praviti frku sa svabama, jer to odmah znaci stroga policijska kontrola i pratnja u Njemciji. Zar nije bolje popiti koju pivu, jedni pored drugih, u lijepo starom gradu Moenchengladbachu, ili mozda cak u njihovom fanhausu nekih 200-300 metara od stadiona.
nista se ti ne brini
http://www.gibmich-diekirsche.de/filead ... BVB_VB.JPG
bakute, deduke i ove gore sigurno nece niko dirati.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8250 Re: FK Sarajevo - Europa League
To je to kada se sve sabere.Opetja033 wrote:Velkoski wrote:Fejspalm za rezon.
Nisam zadovoljan jer smo mogli dobiti YB i Spartu, protiv kojih je postojala realna šansa za ulazak u grupnu fazu, u kojoj te čekaju velike ekipe, tv prava i sve ostale gluposti.
Al' eto, bitnije je da veliko ime dođe ne AFH, nego da prođemo.. Samim ovim ne mislim da su nam šanse 0%, ali će prolazak dalje biti velika senzacija.
100% se slazem sa tobom - u principu. Jebo vise luzerski mentalitet i radovanje sto ce doci Borussia na AFH. Boli me kurac i za Borussiom i za oba Manchestera i za Realom i za Barcom i za svim zabarskim ekipama. Ko su oni da ja svrsavam na to sto ce doci da igraju protiv nas. Kao eto, nas klub je pocastvovan sto cemo ugostiti ove Svabe.
Jebo vise taj luzerski mentalitet. Neka oni dodji i neka svrsavaju sto ce igrati sa nama!
Eh sad, sa ovim recenim - meni je ipak pravo drago sto smo izvukli Borussiu. Nisam bio ni za YB, ni za Spartu. Zasto? Vece bi nam sanse bile da se plasiramo u grupnu fazu. Ali ja mislim da nemamo dovoljno snage da se borimo na dva fronta, ja bih 1000 vise volio da uzmemo titulu nego da igramo u grupnoj fazi EL. Jednostavno mislim da nismo spremni i da bi to bio prevelik korak za nas (borba na dva fronta). Uz to je jos i pitanje da li bi nam UEFA dozvolila da igramo na AFH. Ne fura me jednostavno. Od preostale tri ekipe (Villareal, Lokomotiv, Borussia) ovi zadnji su najatraktivniji i na njima se moze najvise zaraditi.
Ja ne kazem da trebamo skinuti gace i predati se, Boze sacuvaj. Pobiti se muski u obje tekme, prodati skupo kozu i ako prodjemo - u dure, ako ne - posvetimo se ligi.
Ovo pisem sada hladne glave, normalno da ce -ako Svabe izbacimo kojim cudom- biti to biti najsretniji dan u mom zivotu. Ali hladne glave, racionalno gledajuci - ovaj play off nam je ove sezone mjera. Mozda se vecina nece sloziti sa mnom ali meni je preca titula od grupna faze EL.
Iduće sezone ću ipak imati veći apetit, grupe LŠ.