FK Crvena Zvezda

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Creasy

#251 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

BSn wrote:

I ni on se ne buni zbog ocitog fasizma na tribinama? Klub nema potrebe da kaze bilo sta protiv fasizma na vlastitim tribinama? Klub nema potrebe da bilo kako to sprijeci?
To je Zvezda danas.

Kako ne mozes da shvatis da klub tu ne moze nista? Na celu Zvezde je kriminalac Vladan Lukic koji na Severu ima podrsku od strane vodja Delija, takodje okorjelih kriminalaca...
Pa oni su znali upadati u prostorije kluba, razbijati igracima automobile, samarati igrace na treningu,... i nakon svega toga ti smatras da FK Crvena Zvezda moze nesto uciniti po pitanju fasistickog ponasanja navijaca... :roll:
BSn

#252 Re: FK Crvena Zvezda

Post by BSn »

Creasy wrote:
BSn wrote:

I ni on se ne buni zbog ocitog fasizma na tribinama? Klub nema potrebe da kaze bilo sta protiv fasizma na vlastitim tribinama? Klub nema potrebe da bilo kako to sprijeci?
To je Zvezda danas.

Kako ne mozes da shvatis da klub tu ne moze nista? Na celu Zvezde je kriminalac Vladan Lukic koji na Severu ima podrsku od strane vodja Delija, takodje okorjelih kriminalaca...
Pa oni su znali upadati u prostorije kluba, razbijati igracima automobile, samarati igrace na treningu,... i nakon svega toga ti smatras da FK Crvena Zvezda moze nesto uciniti po pitanju fasistickog ponasanja navijaca... :roll:

Dakle, na celu kluba su kriminalci i fasisti i vode klub na taj nacin, ali klub nema veze s tim. :-)
Obuca9

#253 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Obuca9 »

radostan dan wrote:
hz__semir wrote:
Duša slatka, jes' mi te žao. A Boga ti, jesi li bio na utakmici SiCG - BiH, pa da nam uporediš te dvije utakmice?
Bio sam ja na BiH - SCG, prva, prije kvalifikacija za SP. Hoćeš i nje da se podsjetimo?
Može, ali da uporedimo sve. Broj bačenih topovskih udara, broj otkinutih prstiju, broj onih koji su završili u bolnici, sve do detalja.
Creasy

#254 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

BSn wrote:
Creasy wrote:
BSn wrote:

To je Zvezda danas.

Dakle, na celu kluba su kriminalci i fasisti i vode klub na taj nacin, ali klub nema veze s tim. :-)

Ne izvrci! Na celu kluba je kriminalac kojem svi jedva cekaju da vide ledja, a i to ce ABD biti uskoro. Nemam namjeru da se raspravljam sa tobom... laku noc! :wink:
psydelija

#255 Re: FK Crvena Zvezda

Post by psydelija »

north wrote:
psydelija wrote:haj da ne bude da citam reda-radi...

zvezda je nesumnjivo veliki klub, sigurno najveci na zapadnom balkanu, i dobro je sto postoji tema sa sa-xu... zvezda je institucija, zvezda je zivot, sve drugo je sitnica!

druga strana medelja je jako crna i dosta neslavna i ona datira manje vise od samog osnivanja...
svaka se politicka klika po malo grebala o zvezdi, navijacima i suprotno.

sadasnje zvezdino rukovodstvo je krajnje desno orijentisano... lukic je "veliki" srbin (cetnik) i jos veci patriJota... menadzeri kluba su arkanovi ljudi... predhodno rukovodstvo je isto imalo tzv. desno krilo, predsednik cvele, ali cvele je nesumnjivo "manji" srbin od vladana...
na marakani su se nekada drzale ikone i slike nekih diskutabilnih "junaka" iz bliske istorije.

delije, od samog osnivanja tu navijacku grupu vode problematicni tipovi... ljudi sa podebelim policijskim dosijeom (db) i dokazane "patriJote"... na pocetka rata u hrvatskoj, dobar deo prvog tima delija je ili ubijen ili ranjen, od vukovara do gospica... deo njih je od 92-95 rado isao ( u vojnike) na "izletu" po bosni.
sa povratka sa ratista neke od njih je cekalo zaposlenje na marakani... more je negativnog vec 20+ godina na severu, ali i samoj ljutici bogdana 1 11000 beograd.

delije rade to sto rade jer srbija nema jos mehanizma da to suzbije... recimo, bota je prekjuce poslao deda mraza sa putinom na marakani iz straha od reakcije delija.

da podvucem, delije jesu fasisticka skupina koja likuje nad zlocinima cetnika, ali, oni se ne smeju bar na ovoj temi mesati sa zvezdom i ostalim zvezdasima!

...ovo je sportski pdf i trebamo uz malo politike :D vise se koncetrisati na sport, druzenje i pomirenje.

ps: da li se neko od vas seca pesme delija s`kraja 80 tih husrefu musemicu? 8)
Sjećam ja, davno je bilo, nešto kao: "Cela Marakana peva za Husrefa muslimana"...tako-nekako, ako na to misliš....

Inače, tvoj post je poprilično realan i dobro je što si podvukao da su delije fašistička skupina, reci nam još kad si tako realan, kakav je stav ljudi sa ostalih tribina, istoka-zapada po ovom pitanju?
- :thumbup: "zape-vala cela marakana za husrefa muslimana!". :)
- ja vec dugo neidem na zvezdinin utakmicama, tako da i nemam realnog odgovora na to pitanje. ali, stav se ne razlikuje puno od javnog mnjenja u srbiji, tj. stanje je jos uvek jako lose po tom pitanju... oni (delije) su strah i trepet i pod zastitom velikih baja.
samo srpsko drustvo je vec citav vek korumpirano i jako je tesko suzbiti kriminal na tribinama kada je drzava u qr*u.... oni su vec duze izvrsna i zakonodavna vlast na marakani (zbog svog biznisa).
- u sta sam siguran, gore u negativnom pomenuti navijaci su zesca manjina medju navijacima zvezde, tek 10 tak %.
lester burnham

#256 Re: FK Crvena Zvezda

Post by lester burnham »

srbi, pa srbi, sta tu ima tako strasno... nacionalno orijentisani nista novo... opste poznata stvar je da su i prije raspada sfrj bili prosrpski orijentisani i navijaci a i klub... pa su onda imali citavu deceniju otpora prema srj i scg, te tek nakon toga konacno docekase i ono zvezda srbija nikad jugoslavija... smatram da danas i nema mnogo isticanja veliko srpstva na severu, pjeva se zvezdi, uglavnom... koreografija sa mrtvackom glavom, spremte se cetnici... , bila je protiv intera iz zapresica i ne sjecam se neke druge sa forsiranjem srpstva... eto i u pioniru protiv cibosa (bez prisustva navijaca) kada je okacena ogromna zastava preko stolica sa likom chiche ...sreca vasa, tuga nasa sto sad nismo tu... mislim da je sever pozeli tekme sa hrvatskim klubovima, jer su takve prilike idealne za isticanje srpstva, koje opet nemaju razloga isticati u drugim prilikama...
kriminalci, fasisti... ja na danasnju situaciju u fudbalskom klubu crvena zvezda ni u kom slucaju ne gledam iz te perspektive, naprotiv ja danas vidim jednu dobro organizovanu zvezdu, sa dobrim marketingom sto i daje za rezultat vecu posjecenost marakane u dosadasnjem toku prvenstva, nego li cijele lige zajedno!!
u klubu opet nekako nemaju srece prilikom transfera, pa nikako da ubodu sa dovodjenjem dva, tri adekvatna igraca, koja bi omogucila barem pokusaj ulaska u ls, ravnopravan odnos u tekmama sa grobljem u domacem sampionatu i dostojanstveno igranje lige uefa... mozda ovaj dolazak putina na marakanu da neki rezultat, finansijsku potporu, pa da i mi dovedemo nekog raula ili sl. ...
radostan dan

#257 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

hz__semir wrote:
radostan dan wrote:
hz__semir wrote:
Duša slatka, jes' mi te žao. A Boga ti, jesi li bio na utakmici SiCG - BiH, pa da nam uporediš te dvije utakmice?
Bio sam ja na BiH - SCG, prva, prije kvalifikacija za SP. Hoćeš i nje da se podsjetimo?
Može, ali da uporedimo sve. Broj bačenih topovskih udara, broj otkinutih prstiju, broj onih koji su završili u bolnici, sve do detalja.
Valja. I na kraju ćemo doći (i bukvalno) do onoga - oko za prst (izgubljeno oko u Sa i prsti u Bg). I šta smo postigli?
Treba da pričamo kako da prevaziđemo takva dešavanja, da napravimo situaciju da sa mirom možemo poslati djecu na stadione, i da navijamo za naše klubove, a ne da skačemo za Čelzije, Mančestere, Reale.
radostan dan

#258 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

[quote="Creasy"]Prica vam je bezveze. Po vasoj logici i ovo su fasisti?

Ovaj mi je -fašista- bio najdraži. Šteta što se kratko zadržao, bio je bomba.

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#259 Re: FK Crvena Zvezda

Post by -LIBERO- »

Sartid,na jugu su tada bili cetnici i tako su i provocirali,najmanje je tu bilo navijaca Sartida 10setak svega. Sve ovi nasi indijanci iz okoline Sarajeva. Licno sam bio u grupi koja je probila koridor policije poslije tekme i dosla do juga vise nije bilo ni policije ni zastitara samo su nas dijelile resetke kapija. Nije se islo do kraja i nek' nije,vjerovatno je bolje tako ( sad' kada razmislim hladne glave).

Uvijek je po utakmicama bilo sranja i bice. Samo je poenta sto neki konstantno forsiraju sovinizam ,fasizam i desni politicki radikalizam,bratskim grupama i zemljama smatraju samo klubove i zemlje pravoslavog bekgraunda,sve druge se proziva,vrijedja i slicno. Razlika je velika. Usarajevu ,Zenici i sl.neces dozivjeti uvrede i sovinizam,istina bilo ih je,ali se isto tako IZBORILO i sada vise toga nema.

Delije na tribini imaju zastavu,tj.barjak cetnici,cetnicki borac sa smajserom na njoj,imaju i zastavu koju nose kada prate svoju reprezentaciju na kojoj isto tako pise cetnici...i ljudi se deklarisu tako,i sta je problem da ih i drugi smatraju i etiketiraju radikalno profasistickom i cetnickom navijackom grupom,kasda se i sami tako deklarisu.

Grobari,boysi,torcida....sve je to u 5%grama,izrazeni sovinizam i kvazireligijski sovinizam. I to je cinjenica.
radostan dan

#260 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

Slažem se sa tvojim postom.
Ja samo želim reći da je populacija Zvezdinih navijača brojna, i da u okviru nje ima jako puno grupa i grupica, frakcija. Svaka od njih ima svoju filozofiju i ideologiju.
Najjača (a daleko, daleko od najbrojnija) je ona o kojoj se ovdje polemiše. Ista je povezana sa Lukićem.
Zajedno djeluju jer imaju obostrani interes - ispumpavanje zadnje pare, tačnije para nema, ovo im dođe ko neki prihod, jer bez Zvezde i funkcije - direktor i 1o nazovi vođa navijača, bi crkli od gladi, jer ništa ne znaju da rade i niko ih nigdje ne bi primio na posao.
I sam naziv - Delije, pa ja bi se upišo od smjeha da mi npr Felipe skandira bilo šta na temu Delija.
Mi smo Cigani :mrgreen:
Creasy

#261 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

radostan dan wrote:

Image

Sulejman Halilovic? :thumbup:
Creasy

#262 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

ROBI STVARA DRIM TIM!

Ruski „Gasprom“ spremio 2,5 miliona evra za pojačanja u letnjem prelaznom roku. Glavne mete srpski fudbaleri u inostranstvu

Kad ima para, ima i muzike.
Ruski „Gasprom“, koji predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić zove partnerom, a ne generalnim sponzorom, pomoći će crveno-bele znatno većom sumom novca u letnjem prelaznom roku. Spekuliše se da će šampion Evrope iz 1991. posle posete Vladimira Putina za kupovinu novih igrača dobiti više od 2,5 miliona evra.

Prate se igrači kojima na leto ističe ugovor, ali i oni koji nisu slobodni, pre svih Miloš Ninković iz kijevskog Dinama, Milan Stepanov iz Burse, te Nemanja Matić, koji kao pozajmljen igrač Čelsija nastupa za Vitese. Mladi reprezentativac Srbije je, kao i Ninković, prilikom posete Marakani izrazio želju da se u junu vrati u Beograd i obuče crveno-beli dres. Zanimljivo je da su svi navedeni fudbaleri ili prošli školu Crvene zvezde, ili navijaju za ovaj klub.

Od sledeće sezone u Superligi će moći da igraju samo četiri igrača sa stranim pasošem, pa otud i želja za domaćim igračima. „Gasprom“ bi mogao da odigra odlučujuću ulogu kad su u pitanju transferi Ninkovića, Matića i Stepanova. Robert Prosinečki, trener Zvezde, već je napravio listu od osmorice igrača koji će napustiti Marakanu, a u svom tefteru ima i nekolicinu domaćih fudbalera koje želi da vidi u crveno-belom.

Zvezdine želje

* Miloš Ninković
Ugovor: do 30.6.2013.
Vrednost: 3,5 miliona evra
* Ivan Ergić
Ugovor: do 30.6.2011.
Vrednost: 4 miliona evra
* Milan Stepanov
Vrednost: 1,8 miliona evra
* Ivica Dragutinović
Ugovor: 30.6.2011.
Vrednost: 600.000 evra
* Danijel Ljuboja
Ugovor: do 30.6.2011.
Vrednost: 2,5 miliona evra
* Nemanja Matić
Vrednost: 2,25 miliona evra
lester burnham

#263 Re: FK Crvena Zvezda

Post by lester burnham »

stvorice qrac za 2,5 miliona evra a ne dream team, to je malo para za pricu o nekim ozbiljnijim pojacanjima... pa gasprom je skasio na zenit 75 miliona evra, zasto tako skrtare, nek daju bar cenera... ninkovic je top klasa i od pomenutih, najvise bih ga volio vidjeti u zvezdinom dresu!
radostan dan

#264 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

Creasy wrote:
radostan dan wrote:

Image

Sjećaš ga se? Kakav je dribling čovjek imao i brzinu :run: .
Creasy

#265 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

radostan dan wrote:
Creasy wrote:
radostan dan wrote:

Image

Sjećaš ga se? Kakav je dribling čovjek imao i brzinu :run: .
Ne bas dobro, ali se sjecam da je bio jedan od najboljih golgetera tad. Mislim da je prije Zvezde igrao u Dinamu iz Vinkovaca.
smijesni_ste

#266 Re: FK Crvena Zvezda

Post by smijesni_ste »

Creasy wrote:Malo OT, ali i ovo je Zvezda danas:

Image

Elmedin Kikanovic
Ne vidim ništa :D
Creasy

#267 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

Gasprom preuzima Crvenu zvezdu?

Beograd -- Ruski Gaspromnjeft po donošenju novog Zakona o sportu planira da preuzme kontrolu nad Crvenom zvezdom, pišu Novosti pozivajući se na Gasprom i Vladu Srbije.

Petrolejski gigant je već generalnim sponzorstvom na pet godina, potpisanim pre godinu dana, nagovestio želje i ambicije.

Rusima naruku ide i novi Statut Crvene zvezde, koji omogućava bilo kom članu kluba, pa i strancu, da bude predsednik i sprovede svoj program upravljanja!

To će se, prema saznanjima tog lista, i dogoditi, možda ne odmah već na izborima za godinu i po dana, samo ako novi Zakon o sportu, koji je još u skupštinskoj proceduri, omogući takav vid preuzimanja kluba.

U političkim, privrednim i sportskim krugovima se otvoreno priča da Rusi “kupuju” Zvezdu, a da to nisu prazne priče postoje mnoge naznake - ugovor o saradnji omladinskih škola Zvezde i Zenita; finansijske injekcije u prelaznom roku i svim ostalim “teškim” situacijama; potvrđen preliminarni dogovor sa predsednikom Gasproma Aleksejem Milerom oko kupovine projekta od Portugalaca i izgradnja novog stadiona; poseta premijera Rusije Vladimira Vlademiroviča Putina, velikog Milerovog prijatelja i navijača Zenita, a od srede i počasnog člana Zvezde.

Gaspromnjeft će, prema tim izvorima, odmah sanirati polovinu duga Crvene zvezde od 10 miliona evra, a preostali deo duga prema bankama u Srbiji refinansirati kroz svoju rusku banku Gasprombank.

Funkcionisanje kluba biće na principu Zenita, koga su kupili 2005. i za samo pet godina ulaganjima u trenere (Petržala, Advokat, Spaleti) i igrače popeli ga 2008. na postolje Lige UEFA, osvojili Superkup Evrope, dve titule i Kup u Rusiji.

U Crvenoj zvezdi mudro ćute na ovu temu, generalni sekretar Andrija Kleut je politički odgovorio da "Crvena zvezda radi transparentno i javno i ako budemo imali neke nove vesti o produbljivanju i proširivanju saradnje sa Gaspromnjeftom obavestićemo javnost".

Crvena zvezda je po imenu i trofejima najveći klub kojim bi Rusi iz ovog koncerna upravljali i uz izgradnju modernog stadiona, vrednog više stotina miliona evra, plan je da ga vrate u vrh evropskog fudbala. Preuzimanjem fudbalskog kluba profitiralo bi i Sportsko društvo, jer postoji mogućnost da Gaspromnjeft finansira i jedan deo troškova Zvezdine velike porodice.
BiH-x

#268 Re: FK Crvena Zvezda

Post by BiH-x »

-LIBERO- wrote:Jos da su se samo naguzili da ga prime. Ovo je toliko jadno i bijedno da se mozes najeziti.

A onda nama neko nesto sere o Turskoj i slicno. Da je Erduan bio na derbiju Sarajevo-Zeljeznicar,niko ga nebi hebo ni 3 posto,kao da nije tu.

Hebla ih Rusija i Putim,kada shvate da je tu iz cistog interesa i explatacije....e tada ce biti kasno.

Podanici pacenicki.
Potpis.

Jad i bijeda, ali to ti je Zvezda
Creasy

#269 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Creasy »

BiH-x wrote:
-LIBERO- wrote:Jos da su se samo naguzili da ga prime. Ovo je toliko jadno i bijedno da se mozes najeziti.

A onda nama neko nesto sere o Turskoj i slicno. Da je Erduan bio na derbiju Sarajevo-Zeljeznicar,niko ga nebi hebo ni 3 posto,kao da nije tu.

Hebla ih Rusija i Putim,kada shvate da je tu iz cistog interesa i explatacije....e tada ce biti kasno.

Podanici pacenicki.
Potpis.

Jad i bijeda, ali to ti je Zvezda

Crknite dusmani! :D
ultima_palabra

#270 Re: FK Crvena Zvezda

Post by ultima_palabra »

U zadnje vrijeme mi Grobari djeluju još "desnije" od Cigana, što je čudno s obzirom na ime i tradiciju kluba :roll:
LongDong

#271 Re: FK Crvena Zvezda

Post by LongDong »

Nema šta da te čudi, sve je to isti k...c samo drugačije upakovan.

Čak je jedno vrijeme bila i ideja da Partizanu promijene ime u F.K. Četnik
burek_in_space

#272 Re: FK Crvena Zvezda

Post by burek_in_space »

ultima_palabra wrote:U zadnje vrijeme mi Grobari djeluju još "desnije" od Cigana, što je čudno s obzirom na ime i tradiciju kluba :roll:
Shto je rezultat prepucavanja na relaciji Crvena Zhlezda - Glodari, kao i chinjenice da su vodje i jednih i drugih politichari u pokushaju.
Obuca9

#273 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Obuca9 »

Ko vam je ovaj igrač što je prešao na islam, je li bio kakav bolji ili neka talašika :D
lester burnham

#274 Re: FK Crvena Zvezda

Post by lester burnham »

fudbaleri crvene zvezde ostvarili su juce trostruku pobjedu nad partizanom... u duelima mladjih pionira bilo je 3:2, pioniri su dobili sa 2:0, a kadeti sa 3:0. na svakom od tri meca bilo je prisutno preko 1.000 gledalaca, a gol za kadete postigao je i perspektivni mihajlovic, sin nekadasnjeg prvotimca zeljeznicara radmila mihajlovica...
radostan dan

#275 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

hz__semir wrote:Ko vam je ovaj igrač što je prešao na islam, je li bio kakav bolji ili neka talašika :D
Pitaš za Kikanovića iz Tuzle? Reprezentativac BiH.
Locked