Fizicko zlostavljanje u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Pearl

Post by Pearl »

BHG wrote:
debela wrote:
BHG wrote:prebice je ko macku iz ljubavi! :D
prvo je mora prevesti zednu preko vode :D da vidimo kakav je maher.
hoce hoce i to "vrlo obrazovano, sofisticirano i progresivno" :D
takve najvolem.. tako da mogu da mu podizlazim i govorim da kako je najbolji kad god mi se pruzi prilika.. samo da me ne tuce :D:D
BHG

Post by BHG »

urbanagerila wrote:
BHG wrote:
urbanagerila wrote: Ma kakva loziona :D i dalje tvrdim serijat je iz raja izasao svi koji se ne slazu neka samo agrumentuju a ja cu da ga branim .... :D
a ako nevjerujes u evoluciju jer nema dokaza kako onda vjerujes u "raj"??? jesi bio tamo??? :D
Vise puta !!! Ali to je dok sam bio mladji i experimentisao sa halucinogenim supstancama :D btw nije samo raj dokaz o postojanju Boga .... raj je svuda oko nas .... u kuci u kojoj zivis u skladu i miru sa svojim cvijecem npr.... :D
pogotovo u ovoj ruzicastoj BiH! :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

nebojeplavo wrote:[
I sigurno bi svom "cvijecu" razbio glavu od hidrant ako bi se usudila da kaze sta, kao onaj na pocetku price :roll:
Samo se nadam da si tako otvoren i u stvarnom zivotu, pa da ostale djevojke, koje ne zele biti "cvijece", mogu te u sirokom krugu zaobilaziti.[/quote]

Necu ti reci da si glupa! :D Potrudi se pa procitaj neki od mojih postova pa ces skontati da NIKAKO NE PODRZAVAM NASILJE U PORODICI !!! :D Ja zene tretiram onako kako i zasluzuju sigurno puno drugacije od nacina na koji tretiram muskarce ..... :D ... btw jos mi se ni jedna nije zalila na tretman .... mrtva usta ne govore! Sta li ??? :D
Pearl

Post by Pearl »

urbanagerila wrote:
nebojeplavo wrote:
I sigurno bi svom "cvijecu" razbio glavu od hidrant ako bi se usudila da kaze sta, kao onaj na pocetku price :roll:
Samo se nadam da si tako otvoren i u stvarnom zivotu, pa da ostale djevojke, koje ne zele biti "cvijece", mogu te u sirokom krugu zaobilaziti.
Necu ti reci da si glupa! :D Potrudi se pa procitaj neki od mojih postova pa ces skontati da NIKAKO NE PODRZAVAM NASILJE U PORODICI !!! :D Ja zene tretiram onako kako i zasluzuju sigurno puno drugacije od nacina na koji tretiram muskarce ..... :D ... btw jos mi se ni jedna nije zalila na tretman .... mrtva usta ne govore! Sta li ??? :D
jeste, moj gerilica nama svima objasni da je svaki otpor beskoristan.. tako da do tucnjave i ne dodje,... on svoje zene samo psihicki ubije :D

gerila gerila he's my man, if he can't do it, noone can

:lol: :lol:
Michun

Post by Michun »

urbanagerila wrote:
BHG wrote:
urbanagerila wrote: Ma kakva loziona :D i dalje tvrdim serijat je iz raja izasao svi koji se ne slazu neka samo agrumentuju a ja cu da ga branim .... :D
a ako nevjerujes u evoluciju jer nema dokaza kako onda vjerujes u "raj"??? jesi bio tamo??? :D
Vise puta !!! Ali to je dok sam bio mladji i experimentisao sa halucinogenim supstancama :D btw nije samo raj dokaz o postojanju Boga .... raj je svuda oko nas .... u kuci u kojoj zivis u skladu i miru sa svojim cvijecem npr.... :D
Ovi su mi najdrazi - u mladosti se drogiraju, piju i rade ko zna sta sa ko zna kim i onda dodju tobe i pametuju prosjecnim ljudima.
Ne razumijem, ali nikako ne razumijem kolika kolicina gluposti moze doci od jedne osobe :sad:
Tuga jedna - pregolema.
crnjak

Post by crnjak »

Pearl wrote:nije me bilo, os'la da spremu pripremim.. evo me gerilice.. u tvoj harem, jedva cekam..

jest da smatram da su svi ljudi rodjeni ravnopravni, da nikad musko po defaultu nije u pravu, jest da se borim za svoje misljenje, da kuci robovati necu, da smatram da je normalno da zena radi i sama sebe izdrzava, i da je monogamija jedina normalna veza... i jos mnogo stosta, ali sve cu ja to gerilice radi tebe da pogazim....

in your dreems..

mislim da se nas dvoje radi stavova ni u putu nikada necemo sresti.. a kamoli zivjeti pod istim krovom.. ti bi meni po kuci radio, samo da ti pokazem da mozes.. a ne ja tebi :D:D

svega u basti bozjoj :D:D
al bona pa reci DA pa znas kako ce vam biti zanimljivo-progresivno :D
a i nama nikad nece biti dosadno ajdeeee reci da
Last edited by crnjak on 21/12/2006 14:00, edited 1 time in total.
Pearl

Post by Pearl »

A wrote:Ja ne bih da kvarim zabavu, ali tek sad shvatih da je svo ovo zezanje na zadnjim stranicama u stvari na ovoj tragicnoj temi. Hajmo negdje drugo nastaviti, molim vas.
kakva crna zabava, ovo je tragedija :( ovakvo razmisljanje da je zensko manje vrijedno i dovodi do ovakvih situacoja..

nisi ubio muskarca, zensko je to samo, manja ti je kazna odmah.. :-?
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Pearl wrote:nije me bilo, os'la da spremu pripremim.. evo me gerilice.. u tvoj harem, jedva cekam..

jest da smatram da su svi ljudi rodjeni ravnopravni, da nikad musko po defaultu nije u pravu, jest da se borim za svoje misljenje, da kuci robovati necu, da smatram da je normalno da zena radi i sama sebe izdrzava, i da je monogamija jedina normalna veza... i jos mnogo stosta, ali sve cu ja to gerilice radi tebe da pogazim....

in your dreems..

mislim da se nas dvoje radi stavova ni u putu nikada necemo sresti.. a kamoli zivjeti pod istim krovom.. ti bi meni po kuci radio, samo da ti pokazem da mozes.. a ne ja tebi :D:D

Perlice,
ti i ja imamo apsolutno iste stavove osim ovog boldiranog jer se o tome da pricati a to nije tema price .... ja bi tebi pozelio SVE najljepse, da nadjes svoj mir i srecu sa nekim ko ce te voljeti, cuvati i maziti a ne tretirati kao krpu ili nedaj Boze dodatnog radnika u postrojenju koje se zove brak jer zaboga "ravnopravni smo".... :D Ja necu da se konfrontiram sa razlicitim stavovima vec da konstruktivno razgovaram o istim .... :D .... moras sebi priznati da razlike izmedju M/Z postoje inace si u zabludi zestokoj ... :D to je osnova da nastavimo sa dijalogom.
crnjak

Post by crnjak »

A wrote:
Pearl wrote:
A wrote:Ja ne bih da kvarim zabavu, ali tek sad shvatih da je svo ovo zezanje na zadnjim stranicama u stvari na ovoj tragicnoj temi. Hajmo negdje drugo nastaviti, molim vas.
kakva crna zabava, ovo je tragedija :( ovakvo razmisljanje da je zensko manje vrijedno i dovodi do ovakvih situacoja..

nisi ubio muskarca, zensko je to samo, manja ti je kazna odmah.. :-?
Ma znam, ali ponjela nas prica, pa mi svi ovi smajliji i ovo gerilino provociranje nije za temu o ubijenoj djevojci.

Naravno, bilo bi vrlo interesantno nastaviti diskusiju drugdje, sigurna sam da nas gerila moze svasta nauciti. Ipak smo mi samo zene... ;)
tacno :D
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

urbanagerila wrote:
nebojeplavo wrote:[
Samo se nadam da si tako otvoren i u stvarnom zivotu, pa da ostale djevojke, koje ne zele biti "cvijece", mogu te u sirokom krugu zaobilaziti.
Necu ti reci da si glupa! :D Potrudi se pa procitaj neki od mojih postova pa ces skontati da NIKAKO NE PODRZAVAM NASILJE U PORODICI !!! :D Ja zene tretiram onako kako i zasluzuju sigurno puno drugacije od nacina na koji tretiram muskarce ..... :D ... btw jos mi se ni jedna nije zalila na tretman .... mrtva usta ne govore! Sta li ??? :D[/quote]

Hvala ti sto me neces reci da sam glupa, jos mi samo reci da sam tvoje cvijece, pa da mogu umrijeti sretna :zzzz:
Reina

Post by Reina »

urbanagerila wrote:
Reina wrote:
urbanagerila wrote:....zena je po meni slabije, njeznije, suptilnije, ranjivije bice, zena je cvijet koji nekad treba zastititi i od same sebe.
pa kad neko ovako nesto napise ne vjerujem da je ikad ista zeni nazao uradio niti da bi ikad i uradio....
Nisam niti cu !!! :D Prije bi sebi ruku otkinuo ali to nema veze sa onim sto pricam ..... ja ne zelim od svoje zene da napravim dizacicu tegova, bacacicu kladiva .... moja svilena jos uvjek ne otvara sama vrata kad sam ja tu ali isto tako ne dovodi u pitanje odluke koje donosim iako joj se cine ne shvatljive i nelogicne ..... ona je moje cvijece i tako ce i ostati ...ali to nije tema nase danasnje emisije .... :D

aaaa dok me ne bi za ovo kratko vrijeme sta ste sve napisali :-)
@urbangerila pa dobro nije dizacica tegova niti to zeli , a da se s tobom da dogovoriti da :wink:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Heh jel bole nego da udaram ??? (po guzovima!) :D

vidim polako nadolazite :D
Pearl

Post by Pearl »

urbanagerila wrote:

in your dreems..

Perlice,
ti i ja imamo apsolutno iste stavove osim ovog boldiranog jer se o tome da pricati a to nije tema price .... ja bi tebi pozelio SVE najljepse, da nadjes svoj mir i srecu sa nekim ko ce te voljeti, cuvati i maziti a ne tretirati kao krpu ili nedaj Boze dodatnog radnika u postrojenju koje se zove brak jer zaboga "ravnopravni smo".... :D Ja necu da se konfrontiram sa razlicitim stavovima vec da konstruktivno razgovaram o istim .... :D .... moras sebi priznati da razlike izmedju M/Z postoje inace si u zabludi zestokoj ... :D to je osnova da nastavimo sa dijalogom.
dok ti ne shvatis da zena moze funkcionisati neovisno od muskarca i da brak nije zajednica u kojoj je jedna jedinka ovisna o drugoj (sta god ti mislio o ravnopravnosti zena), zaista nemamo o cemu da raspravljamo :D

ja cu radije biti samohrana majka, nego samo druga svirala u braku gdje se ocekuje da nesto "moram" jer mi je to kao zeni i majci" duznost"

svako dobro..
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Reina wrote:
urbanagerila wrote:
Reina wrote: pa kad neko ovako nesto napise ne vjerujem da je ikad ista zeni nazao uradio niti da bi ikad i uradio....
Nisam niti cu !!! :D Prije bi sebi ruku otkinuo ali to nema veze sa onim sto pricam ..... ja ne zelim od svoje zene da napravim dizacicu tegova, bacacicu kladiva .... moja svilena jos uvjek ne otvara sama vrata kad sam ja tu ali isto tako ne dovodi u pitanje odluke koje donosim iako joj se cine ne shvatljive i nelogicne ..... ona je moje cvijece i tako ce i ostati ...ali to nije tema nase danasnje emisije .... :D

aaaa dok me ne bi za ovo kratko vrijeme sta ste sve napisali :-)
@urbangerila pa dobro nije dizacica tegova niti to zeli , a da se s tobom da dogovoriti da :wink:
Vecina koja ovdje zastupa misljenje ravnopravnosti u braku bi se za odbranu svojih stavova prijavilo na dizanje tegova ili bacanje kladiva prije nego priznalo neke stvari .... i da naravno mi se uvjek dogovorimo da sam ja u pravu :D Salu na stranu koliko vas je u cijeloj diskusiji potrvrdilo moju tezu o zenskoj nazovi tvrdoglavosti i nemogucnosti zdravog dijaloga.... ovakve situacije se svakodnevno dogadjaju u svim porodicama a ono sto ja govorim je da u takvim situacijama koje mogu biti izrazito ozbiljne mora biti neko ciji ce glas biti "dominantniji" i u potrebnom trenutku donjeti bitnu odluku ... ne kazem da je uvjek muskarac u pravu pomenucu zensku intuiciju kao kontra argument ali necija mora biti zadnja :D i ne to nece biti da draga :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Svako dobro svim forumasicama koje su mi pomogle u dokazivanju moje teze :D Jest da se malo razvuklo ali je vrijedilo truda :D puno vas voli gerilac :D

PS za one ozbiljne ponude i dalje stoji ali samo na PM :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

A ko je to doso tobe??? Jel se to na mene odnosi ??? :D Samo me interesuje gdje vi to izvlacite zakljucke ??? Uopste nije vrijedno pomena da pametan covjek uci na tudjim a glup na svojim greskama... :D
debela

Post by debela »

urbanagerila wrote:A ko je to doso tobe??? Jel se to na mene odnosi ??? :D Samo me interesuje gdje vi to izvlacite zakljucke ??? Uopste nije vrijedno pomena da pametan covjek uci na tudjim a glup na svojim greskama... :D
zar se ti nisi maloprije pozdravio sa temom i forumasicama :? mislim, toliko si siguran u sebe i svoj stav pa cemu dalje objasnjavanje?
urbanagerila

Post by urbanagerila »

debela wrote:
urbanagerila wrote:A ko je to doso tobe??? Jel se to na mene odnosi ??? :D Samo me interesuje gdje vi to izvlacite zakljucke ??? Uopste nije vrijedno pomena da pametan covjek uci na tudjim a glup na svojim greskama... :D
zar se ti nisi maloprije pozdravio sa temom i forumasicama :? mislim, toliko si siguran u sebe i svoj stav pa cemu dalje objasnjavanje?
Toliko siguran da jos jednom razuvjerim sve "nevjerne Tome" da nemaju posla ni sa wehabijom ni sa nekim ko je dosao tobe... :D

ovo se vise zove kao opaska autora :D Op.A= hopla= opa= wepa :D
debela

Post by debela »

nesto ti ne vjerujem ali eto.. :roll:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

debela wrote:nesto ti ne vjerujem ali eto.. :roll:
A da ja tebi vjerujem kad se ukljucis u temu kad sve prodje???
Gdje si ti maloprije da pomognes "sestrama" u nevolji??? :D

Jel to ta cuvena zenska solidarnost??? :D
debela

Post by debela »

urbanagerila wrote:
debela wrote:nesto ti ne vjerujem ali eto.. :roll:
A da ja tebi vjerujem kad se ukljucis u temu kad sve prodje???
Gdje si ti maloprije da pomognes "sestrama" u nevolji??? :D

Jel to ta cuvena zenska solidarnost??? :D
ja sam na temi cijeli dan. ako nisi vidio moje komentare tvoj problem. ne volim pisati kilometre. a nisam stekla utisak da ikome treba pomoc.
Michun

Post by Michun »

Minnela wrote:
Michun wrote:
urbanagerila wrote: Vise puta !!! Ali to je dok sam bio mladji i experimentisao sa halucinogenim supstancama :D btw nije samo raj dokaz o postojanju Boga .... raj je svuda oko nas .... u kuci u kojoj zivis u skladu i miru sa svojim cvijecem npr.... :D
Ovi su mi najdrazi - u mladosti se drogiraju, piju i rade ko zna sta sa ko zna kim i onda dodju tobe i pametuju prosjecnim ljudima.
Ne razumijem, ali nikako ne razumijem kolika kolicina gluposti moze doci od jedne osobe :sad:
Tuga jedna - pregolema.
I onda kad kao "dodju tobe" niko nije pametniji od njih,sve znaju i samo njihov put je "pravi i istinit " put... Za plakati..
Ti evo napisao da si koristio halucinogene droge!
Idi negdje - pliz. Samo sjasi sa ovog foruma jer svima ides na zivce.
Maraschino

Post by Maraschino »

Samo maloumne osobe mogu trpjeti nasilje bilo ono psihicko ili fizicko.
Niko nikoga nije duzan da trpi,VOZDRA
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Nisam htio da se uključujem u raspravu zbog tragičnih posljedica napada na sirotu djevojku... no nakon neke interne rasprave na poslu ću morati ovdje da se malo ispušem...

Prije par mjeseci bivšoj misici RHrvatske dečko uleti u stan i pri tom upadu slomi joj oca, majki nanese teške povrede, a nju malo samo ošamuti...
O onoj nesretnoj doktorici iz tuzle neću ni da govorim...

Pored toga nije rijedak slučaj da ovih dana vidimo kako na cesti momak prevaspitava djevojku ili je vrijeđa il joj nanosi bol na neki drugi način...

Za to vrijeme društvo glorificira te muževne likove, smatra te stvari normalnim sasvim i prihvatljivim...

E sad malo o krivici, ko je kriv za te stvari, naravno pored nasilnika... koji će na ovaj il onaj način ispoljavati svoje manire...

Ja bih iz nekog svog iskustva rekao sljedeće, dok studirao sam jedna djevojka mi se sviđala pravo, nije meni bio problem i tri puta je pozivati na piće , na večeru, kolače, ćevape, pitu, lozu il bilo šta... ma jedva je ona prihvatila da samnom kafu popije... fakat jedva...

Neću da kažem da je ona morala to da uradi, da odmah prihvati moje ponude il šta već... no kasnije sam ja tu djevojku vidio sa nekakvim rustikalnim likom kockaste glave, malo nakon toga nije se pojavljivala na predavanjima... navodno jer joj je taj momak nanio neke povrede lica....

Ne kažu ljudi džaba sa kim si takav si...

Danas maniri koji privlače djevojke su.... krajnje neukusni, nekako meni nerazumni....te djevojke padaju na automobile, mobitele, jeftine poklone i šta sve ne... danas nisu interesantni momci koji ne prave probleme...
Ovo sve govorim a okrećem se oko sebe.-.. i nisam odavno vidio lijep par koji se nekako na oko slaže... sve su neke nafrakane curice il djevojke... sa nekim ... glavonjama...
Ne bih sad da me neki banalno shvate i kažu... eno nije prošao kod djevojke i rasplakao se ... od tad je prošlo nekih šest godina i sad imam djevojku neku drugu i znači nije to neka žalopojka....

A lično ja nisam nikad udario djevojku, nekad kad se iznerviram znam povisiti ton ali to je presedan na pravilo... i fakat ne znam šta bi se moralo desiti da ja .... podignem ruku na djevojku svoju...

Vrijeme je da se krene !!!!
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:
BHG wrote:@urbanagerila:
haj sad sta reci! :P :D
Haj ti nek ti zena gura auto, iscjepa drva i kupi cvijece onako u duhu ravnopravnosti :D
eto ko nema ih koje i to rade :roll:
Post Reply