Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dobrovoljac

#1 Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by dobrovoljac »

Vasković dobio po prnjoki.

Slobodan Vasković novinar magazina „60 minuta" Federalne televizije, fizički je napadnut u Trebinju, saznaje portal *** SPAM ***. Ovo je još jedan u nizu vandalskih napada na novinare ovog političkog magazina. Razlog je najvjerovatnije iznošenje u javnost informacija o kriminalnim radnjama lokalne vlasti u Trebinju.

Podsjetimo, da su prije par dana Vaskoviću i aktivistima NVO-a upućene prijetnje smrću. Vasković je prijetnje prijavio banjalučkoj policiji, koja je najavila da će biti provedena istraga u ovome slučaju u saradnji s trebinjskom. Sudeći po današnjem incidentu policija RS nije ništa poduzela bez obzir na ove prijetnje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by mIRCerka »

dobrovoljac wrote:Vasković dobio po prnjoki.

Slobodan Vasković novinar magazina „60 minuta" Federalne televizije, fizički je napadnut u Trebinju, saznaje portal *** SPAM ***. Ovo je još jedan u nizu vandalskih napada na novinare ovog političkog magazina. Razlog je najvjerovatnije iznošenje u javnost informacija o kriminalnim radnjama lokalne vlasti u Trebinju.

Podsjetimo, da su prije par dana Vaskoviću i aktivistima NVO-a upućene prijetnje smrću. Vasković je prijetnje prijavio banjalučkoj policiji, koja je najavila da će biti provedena istraga u ovome slučaju u saradnji s trebinjskom. Sudeći po današnjem incidentu policija RS nije ništa poduzela bez obzir na ove prijetnje.
cemu ismijavanje napada?
HAVANA

#3 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by HAVANA »

I jel vam drago? :zzzz:
amrica

#4 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by amrica »

Bojim se da ce uskoro neko iz te ekipe osvanuti na predzadnjim stranama novina... :(
dobrovoljac

#5 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by dobrovoljac »

mIRCerka wrote:

cemu ismijavanje napada?
U mojoj mahali kad bi neko nekog prebio, kaže se da je ovaj drugi dobio po prnjoki. Nije to nikakvo ismijavanje. Jebiga ja sam iz starog grada, nisam elita ko vi dole.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by mIRCerka »

dobrovoljac wrote:
mIRCerka wrote:

cemu ismijavanje napada?
U mojoj mahali kad bi neko nekog prebio, kaže se da je ovaj drugi dobio po prnjoki. Nije to nikakvo ismijavanje. Jebiga ja sam iz starog grada, nisam elita ko vi dole.
Boga mi si ti sa brda, opcina stari grad, jer SG na koji aludiras kaze da je neko dobio po piCci da prostis.
Sve i da si napisao PO NOSU, to opet zvuci ko ismijavanje napada. Bio ti iz Starog Grada (autohtoni sarajlija) ili bio seljak s Dobrinje (poput mene).

PS Nisam jedina koja je tvoju recenicu shvatila kao ismijavanje.
bato99

#7 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by bato99 »

ja se divim novinarima 60 minuta svaka im čast,stavljaju glavu u torbu za otkrivanje lopovluka ovdašnjih političara.. i pošto je ovo fuckin balkan onda me ne iznenađuje ovaj napad , i čini mi se da će poznavajući ih još više sad udarati po ovim našim kvazipolitičarima..
ekipi 60 minuta :thumbup:
VjecitiStudent

#8 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by VjecitiStudent »

Hoce li Trebinju sada biti promijenjeno ime u Gluho Trebinje? :D
in33sa

#9 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by in33sa »

Nista cudno.

Mislim, ocekivano.

Novinari magazina 60 minuta su na meti mafijaskih struktura odavno.

Posebno me ne cudi za ovog Vaskovica, on je po mom misljenju malo i pretjerao sa vokabularom u prilozima (ne da nije istina sto govori, vec pretjerao u smislu izlaganja samog sebe opasnosti) Ne mozes ti Dodika i njegovu mafiju tako javno castiti rijecima tipa zlotvori, mafija krvavih ruku, ubice, a ocekivati da ce ovi sjediti skrstenih ruku.
dobrovoljac

#10 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by dobrovoljac »

mIRCerka wrote: Boga mi si ti sa brda, opcina stari grad, jer SG na koji aludiras kaze da je neko dobio po piCci da prostis.
Sve i da si napisao PO NOSU, to opet zvuci ko ismijavanje napada. Bio ti iz Starog Grada (autohtoni sarajlija) ili bio seljak s Dobrinje (poput mene).

Kod nas u mahali je vazda bilo i ostalo po prnjoci.
karanana

#11 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by karanana »

znam da smo vec raspravljali o ovome, ali ni ovaj vaskovic nije cist sto se ratne proslosti tice. ok su njegovi prilozi ali je malo ironicno da 60 minuta ima hiljade priloga o ljudima na funcijama sa sumnjivom ratnom prosloscu a jedan od njihovih glavnih novinara je u slicnoj situaciji.
b_stulic

#12 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by b_stulic »

karanana wrote:znam da smo vec raspravljali o ovome, ali ni ovaj vaskovic nije cist sto se ratne proslosti tice. ok su njegovi prilozi ali je malo ironicno da 60 minuta ima hiljade priloga o ljudima na funcijama sa sumnjivom ratnom prosloscu a jedan od njihovih glavnih novinara je u slicnoj situaciji.
A ko je od tamo čist majke vam???
Alhemicarkaa

#13 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by Alhemicarkaa »

dobrovoljac wrote:
mIRCerka wrote: Boga mi si ti sa brda, opcina stari grad, jer SG na koji aludiras kaze da je neko dobio po piCci da prostis.

Kod nas u mahali je vazda bilo i ostalo po prnjoci.
Sto je od krucijelne vaznosti za ovu temu.

Nego, zna li se sta je konkretno bilo, kako je Vaskovic?
Nazalost, ovo se i ocekivalo :x
mmostar

#14 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by mmostar »

b_stulic wrote:
karanana wrote:znam da smo vec raspravljali o ovome, ali ni ovaj vaskovic nije cist sto se ratne proslosti tice. ok su njegovi prilozi ali je malo ironicno da 60 minuta ima hiljade priloga o ljudima na funcijama sa sumnjivom ratnom prosloscu a jedan od njihovih glavnih novinara je u slicnoj situaciji.
A ko je od tamo čist majke vam???
ama baš niko :lol: :lol:
:lol:
dobrovoljac

#15 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by dobrovoljac »

U Trebinju napadnuta ekipa Federalne televizije
Trebinje, 18.03.2009 - FTV

Novinarska ekipa Federalne televizije napadnuta je danas prije podne u Trebinju tokom obavljanja svog novinarskog zadatka. Vozač vladike Grigorija i njegov rođak napali su novinara Slobodana Vaskovića. Vasković i ekipa sklonili su se u prostorije nevladine organizacije "Pokret za promjene". Policija još uvijek pokušava evakuirati ekipu FTV-a iz Trebinja.

Prema riječima Nikole Sekulovića, predsjednika nevladine organizacije "Pokret za promjene", ekipa je napadnuta kada su pokušali snimiti crkvu u gradu. Prišla su im dva čovjeka i htjela mu slomiti i uzeti kameru. Sekulović kaže da se radi o vozaču vladike Grigorija i njegovom rođaku.
VjecitiStudent

#16 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by VjecitiStudent »

dobrovoljac wrote:U Trebinju napadnuta ekipa Federalne televizije
Trebinje, 18.03.2009 - FTV

Novinarska ekipa Federalne televizije napadnuta je danas prije podne u Trebinju tokom obavljanja svog novinarskog zadatka. Vozač vladike Grigorija i njegov rođak napali su novinara Slobodana Vaskovića. Vasković i ekipa sklonili su se u prostorije nevladine organizacije "Pokret za promjene". Policija još uvijek pokušava evakuirati ekipu FTV-a iz Trebinja.

Prema riječima Nikole Sekulovića, predsjednika nevladine organizacije "Pokret za promjene", ekipa je napadnuta kada su pokušali snimiti crkvu u gradu. Prišla su im dva čovjeka i htjela mu slomiti i uzeti kameru. Sekulović kaže da se radi o vozaču vladike Grigorija i njegovom rođaku.
60 minuta su uspjeli sto niko nije, ujedinili su hodze i popove. :D
neprilagodjena

#17 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by neprilagodjena »

Gledala sam to ( da su mu prijetili) neko vece na 60min,nisam ocekivala da ce stvarno da ga napadnu.
uvjek dobar gost

#18 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by uvjek dobar gost »

I sada... šta sada... koliko će nas izaći na ulicu da ljudima da podršku u onome što rade.. koliko nas je spremno ne pristati da živi u Gluhoj Bosni i Hercegovini...!

Vrijeme je da se krene !
mmostar

#19 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by mmostar »

uvjek dobar gost wrote:I sada... šta sada... koliko će nas izaći na ulicu da ljudima da podršku u onome što rade.. koliko nas je spremno ne pristati da živi u Gluhoj Bosni i Hercegovini...!

Vrijeme je da se krene !
..kreni :run:
IBM

#20 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by IBM »

u BiH nema slobodnih medija, samo oni mediji koji su okrenuti ekonomskim i politickim mocnicima. To se najbolje vidi po cinjenici da se smjena Sukrije Omeragica presutila u javnosti (moram li spomenuti da nigdje nisam vidio osudu na forumu, da je Sukrija smjenjen zbog kritike vlastiti institucije)
IBM

#21 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by IBM »

Pljuvao je po Beslagicu, Jurisicu &co zbog "Tuzlanske kolone", bio je novinar blizak SDS i sam to je priznao,ali kobajagi dosado tobe pa sad postao cist isto kao Svetlana Cenic.
mmostar

#22 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by mmostar »

IBM wrote:

Pljuvao je po Beslagicu, Jurisicu &co zbog "Tuzlanske kolone", bio je novinar blizak SDS i sam to je priznao,ali kobajagi dosado tobe pa sad postao cist isto kao Svetlana Cenic.
Tad mu je SDS davao za "dozu",sad to radi Bakir i FTV :D
Bandierra Rossa

#23 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by Bandierra Rossa »

Pa zna li se ko stoji iza napada,Vladika Cerić ili Reis Gligorije???

Uh,baš sam se zbunio...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
neprilagodjena

#25 Re: Fizički napadnut Slobodan Vasković novinar "60 minuta"

Post by neprilagodjena »

Mislim da je pismo bilo potpisano sa 'Srpski Branioci' ili tako nesto slicno :roll: :roll:
Post Reply