Hvala vam puno moje ljepotice
Fitnes, ali.............
Moderator: anex
-
lavv
#1 Fitnes, ali.............
Gdje ste udate žene na ovom forumu? Javite se:-). Da vas pitam nesto. Bavim se godinama sportom. Planiramo bebu. E, sad. Da li aerobik, fitnes utiču na plod bebe? Koji su savjeti ginekologa? Je li treba mirovati žena da bi zatrudnila ili? Može li se skakanjem (aerobik) uništiti plod? Iskustva...........
.
- Epitop
#2 Re: Fitnes, ali.............
Nisam žena
, ali evo naprimjer Marion Jones (atletičarka) kada je bila trudna trenirala je do 6. mjeseca trudnoće sa malim izmjenama u režimu treninga. Sa medicinskog aspekta jedino ako je kritična trudnoća za koju ginekolog to potvrdi preporučeno je mirovanje. Ja bih ti lično preporučio, ako imaš priliku negdje na water aerobic, jer ćeš vjerovatno povečati tjelesnu težinu tokom trudnoće pa da ti ne stradaju zglobovi, ako ne onda je i plivanje dobra opcija. Sretno
-
nova_korisnica
#3 Re: Fitnes, ali.............
sve je individualno, pa bi i ona trebala da se posavjetuje sa svojim ljekarom...
generalno vrijedi da zena koja je mu boljoj fizickoj kondiciji bolje podnosi trudnocu..cak sto vise zene koje se bave aerobikom i tjelovjezbom lakse iznesu dijete...nakon odredjenog perioda naravno mora prestati raditi aerobik..mada ima zena koje do 9. mjeseca rade aerobik
u prvih 12 sedmica dok se beba smjesti, bolje bi bilo to take it easy....
nije iz prve ruke iskustvo, jer nisam imala djece niti sam bila trudna, ali ovo je iskustvo iz druge ruke i to jako vjerodostojne
pozz
generalno vrijedi da zena koja je mu boljoj fizickoj kondiciji bolje podnosi trudnocu..cak sto vise zene koje se bave aerobikom i tjelovjezbom lakse iznesu dijete...nakon odredjenog perioda naravno mora prestati raditi aerobik..mada ima zena koje do 9. mjeseca rade aerobik
u prvih 12 sedmica dok se beba smjesti, bolje bi bilo to take it easy....
nije iz prve ruke iskustvo, jer nisam imala djece niti sam bila trudna, ali ovo je iskustvo iz druge ruke i to jako vjerodostojne
pozz
- beautyfool
#4 Re: Fitnes, ali.............
Svaki organizam je drugaciji, cak i svaka trudnoca je prica za sebe tako da je najbolje da se posavjetujes sa doktorom.
Mozda nadjes vise informacija i na ovoj stranici http://www.ringeraja.ba ima tamo i forum pa vjerovatno ces tamo prije naci nekog slicnog stila zivota
.
Pozdrav !
Mozda nadjes vise informacija i na ovoj stranici http://www.ringeraja.ba ima tamo i forum pa vjerovatno ces tamo prije naci nekog slicnog stila zivota
Pozdrav !
- to sam ja
#5 Re: Fitnes, ali.............
lavv wrote:Gdje ste udate žene na ovom forumu? Javite se:-). Da vas pitam nesto. Bavim se godinama sportom. Planiramo bebu. E, sad. Da li aerobik, fitnes utiču na plod bebe? Koji su savjeti ginekologa? Je li treba mirovati žena da bi zatrudnila ili? Može li se skakanjem (aerobik) uništiti plod? Iskustva...........
Hvala vam puno moje ljepotice.
Ako je sve sa trudnocom uredu naravno da ne moze, ... morat ces malo da usporis, ali to ces i sama skontati..tijelo ti javi, vazno je naravno da ne pretjerujes..ali baviti se sportom u trudnoci ako si se prije toga kao sto jesi bavila onda je i te kako pozeljno, za tebe nebi ni bilo dobro da naglo prestanes...naravno ovo ti sve govorim u slucaju da je trudnoca ok..da nije rizicna etc. Imaju neke vjezbe koje se "ne preporucuju" ali to ti je najbolje dr. pitati...
- mirnisan
#6 Re: Fitnes, ali.............
samo tvoj doktor može da ti da ili ne zeleno svijetlo.prvo beba pa ostalo.