Fitne

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Musafir

#1 Fitne

Post by Musafir »

Bismi-llahi Ar-Rahmani Ar-Rahim

Danske novine Jyllands Posten (JP) su se usudili da objave karikaturu poslanika Muhameda, Neka je mir Boziji i blagoslov na njega (septembar 2005), sto je velika uvreda i ponizavajuce za nas. No nije bilo samo kod njih, nedavno su i Norvezani isto uradili u njihovim novinama, u ime “Slobode Izrazavanja”.Sad ce svi NE-muslimani nas uciti sta znaci « Sloboda izrazavanja » Subhana’Allah. Sta znaci Sloboda izrazavanje ? Sta se sve moze uraditi u to ime ? Dokle je granica ? Dali se to smije nazvati terorizmom ? Dali se to smije svrstati pod islamofobijom ? Ili je to ta « Demokratija » ? Itd.,,, ?

Jedna od tih karikatura pokazuje Muhameda, Neka je mir Boziji I blagoslov na njega, sa bombom na glavi, Subhana Allah. Kazu « SLOBODA IZRAZAVANJA ».Zar se to smatra kao « UMJETNOST » ? la hawla wa la quwata illa billah.

Nema mijesta za kompromis ili da se presuti ovakva Sejtanska dijela, treba se boriti protiv takvih i nima slicnim. Veliki broj Muslimana salju neprestano protest misnistarstvima te novinama u Danskoj kako bi se to zaustavilo.

Kaze Uzviseni Allah :

004:042. Tog dana jedva bi dočekali oni koji nisu vjerovali i koji su se protiv Poslanika dizali da je nad njima zemlja poravnana; a od Allaha neće moći ni jednu riječ sakriti.

002:041. Vjerujte u ono što objavljujem, čime se potvrđuje da je istinito ono što vi imate, i ne budite prvi koji u to neće vjerovati. I ne zamjenjujte riječi Moje za nešto što malo vrijedi, i samo se Mene bojte!

028:087. I neka te oni nikako ne odvrate od Allahovih riječi, kada ti se objave, i pozivaj Gospodaru svome i nikako ne budi od onih koji druge njemu smatraju ravnim!

018:109. Reci: "Kad bi more bilo mastilo da se ispišu riječi Gospodara moga, more bi presahlo, ali ne i riječi Gospodara moga, pa i kad bismo se pomogli još jednim sličnim."

017:081. I reci: "Došla je istina, a nestalo je laži; laž, zaista, nestaje!"

Poslanik, s.a. je kazao; “Ostavljam vam dvoje, ako se toga budete držali, nikada necete zalutati, a to su ; Kur’an i moj Sunnet.”

الانتصار لرسول الله محمد أزكى البشرية
Defending Allah's Messenger , the most pure of all mankind
ماذا تنقم حكومة الدنمرك وصحافتها على محمد خاتم رسل الله عليه الصلاة والسلام ؟
Why the Danish government and its media attacks the final Prophet and Messenger of Allah, the Almighty; Mohammed ?
دفاع عن رسول الله محمد صلى الله عليه وسلم من استهزاء صحيفة دنمركية
Defending Allah's Messenger SAAW against the ridiculing remarks of a Danish newspaper
ما موقف المسلمين حكومات ورجال أعمال وشعوباً نحو هذه الإساءة ؟
What is the standpoint of the Muslims' governments,
businessmen and people towards such attacks on the Prophet ?

http://www.saaid.net/Doat/shaya/14.htm

La ilahe illellahu muhlisine lehu-ddine we lew kerihel-kafirun.

Reditu billahi rabben we bil-islami dinen we bi sejjidina Muhammedin s.a.v.s. nebijjen we resula
(Zadovoljan sam da mi je Allah Gospodar, islam vjera i Muhammed, ‘alejhi-sselam, poslanik)

Neka je hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova, i neka je mir, spas i blagoslov na naseg Poslanika, Muhammeda, njegovu casnu porodicu i sve njegove vrle ashabe i slijedbenike.
Post Reply