Fitna-Geert Wilders
- DobroJutroKolumbo
#1 Fitna-Geert Wilders
Holandski fasista Geert Wilders, ja ga drugacije ne mogu nazvati, je objavio kontroverzni anti-islamski film Fitna! Film mozete pogledati na LiveLeak.com! Pogledajte pa da komentarisemo , ali bez vrijedjanja drugih vjeroispovijesti i drugacijih, ovo je misljenje pojedinca ,a nije njegova majka kriva , da je znala da ce ispasti ovakva budala ,vjerovatno bi ga abortirala! 
- Sir Charles
#2 Re: Fitna-Geert Wilders
Ma nema se tu šta puno reći. Tip ili nije normalan ili je film napravljen sa namjerom da izazove reakcije slične (ako ne i gore) onim kad su objavljene karikature Muhammeda a.s.
- uozo
#3 Re: Fitna-Geert Wilders
http://www.wanneergaatgeertwildersdood.com/
Stranica na kojoj je moguce predvidjati koliko ce Wilders jos zivjeti nakon objavljivanja filma.
Stranica na kojoj je moguce predvidjati koliko ce Wilders jos zivjeti nakon objavljivanja filma.
- turban
#4 Re: Fitna-Geert Wilders
Geert Wilders javno je izjavio u Holandskom Parlamentu.
"Ako muslimani zele da zive u Evropi moraju pocjepati pola kur'ana."
- turban
#5 Re: Fitna-Geert Wilders
Nisam ja tema...digital wrote:Ok... zvuci ispravno. Jel' tebi ok vjesati pedere i ubijati sve nemuslimansko?turban wrote:Geert Wilders javno je izjavio u Holandskom Parlamentu.
Ma ja bih sve religije zabranio. Kratko jasno.
Protiv sam svakog nasilja,a ovo za ubijanje jako je diskutabilno,ko je koga vise...
Hitler i Staljin ubili su milione ljudi,isti su bili muslimani ili nesto drugo?
Krstaski ratovi,poznata cinenica?
Atomska bomba?
Virus side,proizved negdje, ili nesto drugo...
- zoolander32
#6 Re: Fitna-Geert Wilders
tek sad vidjeh da su recenicu krivo preveli.ovi sto pisu na portalu ,trebali bi se prvo dobro informisati pa onda postaviti clanak.samo se provaljuju bez veze.
nego ni ja nisam nista netacno vidio na filmu.
i na kraju krajeva nije nista objavio sto se vec ne zna.
nego ni ja nisam nista netacno vidio na filmu.
i na kraju krajeva nije nista objavio sto se vec ne zna.
- DobroJutroKolumbo
#7 Re: Fitna-Geert Wilders
digital wrote:"Tekst koji se pojavljuje na ekranu glasi: “Zvuk koji čujete je zvuk stranice (otkinute iz) knjige. Ne trebam ja nego muslimani trebaju istrgnuti zlonamjerne riječi iz Kur`ana.”"
Ovo nije tacno. Tekst glasi da je "zvuk koji se cuo, zvuk cijepanja stranice iz TELEFONSKOG IMENIKA".
Zasto zoves rezisera fasistom? Ja ne vidjeh nista netacno. Naprotiv, prije ce biti da tvom epitetu odgovara onaj ko je napisao tekst ovog clanka objavljenog na Sa-x, ali necemo ici linijom vrijedjanja.
Gdje je tvoj komentar za onu djevojcicu od 3 ili koliko vec godina ima? Odrubljivanje glava? Velicanje hitlera? Mislim stvarno... Islam koji se u Bosni praktikuje, daleko je od Islama na koji Kur'an upucuje. Bosanac nikad ne bi komsiji odsjekao glavu zato sto ne vjeruje u Allaha. Samo, bojim se da je pitanje je vremena kada ce i Bosanac poceti pratiti Kur'an 100%...
Jel tebi dobro , jesi li nahladjen??? Ovaj covjek je rekao otvoreno da mrzi Islam! Koristi video koji su pocinili teroristi, a ne Islam ? Ili je po tebi ovo u redu?? Drugo , ja bi sad po tebi trebao da mrzim sve Srbe i krscane i hriscane jer zlocinci ubise u danu preko 8.000 ljudi u Srebrenici!? Ja ne mrzim drugacije i normalne , ja mrzim zlocince , ja ne mrzim tudju vjeru , ja mrzim zlocince prema bilo kome , a Geert Wilders kojeg ti tako zdusno branis, je izjavio da mrzi milijardu drugacijih , tj. mrzi Islam njihovu vjeru, a time i njih! I na kraju jos mene zoves fasistom , kako te nije stid!? I jos kazes ja ne vidjeh nista netacno! Ok , tvoje misljenje!
- SiSaJuMe
#8 Re: Fitna-Geert Wilders
Film sa pogledo,. Nista novo,. Reklo bi se stara vijest,. U ovom filmu su cinjenice redom nabrojane. Mislim da netreba bjezati od ovih stvari, nego shvatiti sta se sve pod i u ime vjere radi. (ovo vazi i za druge religije).
Wilders nije izmislio toplu vodu sa ovim filmom al je sebi navuko na ledja problem.
Wilders nije izmislio toplu vodu sa ovim filmom al je sebi navuko na ledja problem.
- Topla voda
#9 Re: Fitna-Geert Wilders
dok je vrijeme ,trebalo bi ovo na bc,inace nema nista ni od price,ni od svadje ,ni od ubjedjivanja 
- zoolander32
#10 Re: Fitna-Geert Wilders
DobroJutroKolumbo wrote:digital wrote:"Tekst koji se pojavljuje na ekranu glasi: “Zvuk koji čujete je zvuk stranice (otkinute iz) knjige. Ne trebam ja nego muslimani trebaju istrgnuti zlonamjerne riječi iz Kur`ana.”"
Ovo nije tacno. Tekst glasi da je "zvuk koji se cuo, zvuk cijepanja stranice iz TELEFONSKOG IMENIKA".
Zasto zoves rezisera fasistom? Ja ne vidjeh nista netacno. Naprotiv, prije ce biti da tvom epitetu odgovara onaj ko je napisao tekst ovog clanka objavljenog na Sa-x, ali necemo ici linijom vrijedjanja.
Gdje je tvoj komentar za onu djevojcicu od 3 ili koliko vec godina ima? Odrubljivanje glava? Velicanje hitlera? Mislim stvarno... Islam koji se u Bosni praktikuje, daleko je od Islama na koji Kur'an upucuje. Bosanac nikad ne bi komsiji odsjekao glavu zato sto ne vjeruje u Allaha. Samo, bojim se da je pitanje je vremena kada ce i Bosanac poceti pratiti Kur'an 100%...
Jel tebi dobro , jesi li nahladjen??? Ovaj covjek je rekao otvoreno da mrzi Islam! Koristi video koji su pocinili teroristi, a ne Islam ? Ili je po tebi ovo u redu?? Drugo , ja bi sad po tebi trebao da mrzim sve Srbe i krscane i hriscane jer zlocinci ubise u danu preko 8.000 ljudi u Srebrenici!? Ja ne mrzim drugacije i normalne , ja mrzim zlocince , ja ne mrzim tudju vjeru , ja mrzim zlocince prema bilo kome , a Geert Wilders kojeg ti tako zdusno branis, je izjavio da mrzi milijardu drugacijih , tj. mrzi Islam njihovu vjeru, a time i njih! I na kraju jos mene zoves fasistom , kako te nije stid!? I jos kazes ja ne vidjeh nista netacno! Ok , tvoje misljenje!
jesi li ti odgledao film?poslije svake sure koja pise u Kuranu on navodi djela koja se cine.on je pokazao kakve govore vrse svestena lica.i sad nemoj reci da ono nije tacno
-
Ilija_Cvorovic
#11 Re: Fitna-Geert Wilders
Nepismeni musilmani su svojim totalno pogresnim tumacenjem Kur'ana dali povoda da ovaj napravi taj film.
-
mojgrad
#12 Re: Fitna-Geert Wilders
Redakcija Sa-x je zaboravila vrlo BITNU informaciju da postavi u ovom clanku a to je da je sinoc u 23.10 h premijer holandske vlade jasno i glasno (na dva jezika, holandski i engleski) izjavio da film Wildersa nije misljenje valde Holandije vec njegovo licno i njegove partije.
Isto tako je jasno dao do znanja da se vlada Holandije distancira od ovakvog filma, jer Wilders nista drugo nije uradio do zalijepio slike teroristickih napada u svijetu i linkovao (povezao) sa muslimanima (nekim koji vec generacijama ovdje zive) u Holandiji. Sto je naravno apsurdno jer ti napadi nemaju nikakve veze sa njima. Wilders pokusava da sve muslimane strpa u jedan kos. Naravno svako normalan i zdravog razuma to nece prihvatiti zdravo za gotovo. I hvala Bogu takvih koji jos uvijek zdravo razmisljaju je ovdje vecina.
Javni tuzilac ce uskoro da se izjasni o tome na kojim tackama je WIldres prekrsio zakon. A jedan od najboljih advokada u Holandiji gospodin Spong je sinoc izjavio u jednoj politickoj emisiji da i te kako ima sanse da se Wilders tuzi jer u jednom momentu njegovog filma on islam poredi sa fasizmom. A to je svi znamo zabranjeno. A da ne pricam o stvarima koje izvrce i manipulise. To je jedan manipulator i pokusava kod ljudi da izazove strah i netrpeljivost.
Jako je zalosno da hodaju ovim dunjalukom kreteni i bolesni umovi koji nemaju nista drugo do mrznju sijati medju narodom.
Sve u svemu jedan (po mom misljenju) isprepadan covjek.
Isto tako je jasno dao do znanja da se vlada Holandije distancira od ovakvog filma, jer Wilders nista drugo nije uradio do zalijepio slike teroristickih napada u svijetu i linkovao (povezao) sa muslimanima (nekim koji vec generacijama ovdje zive) u Holandiji. Sto je naravno apsurdno jer ti napadi nemaju nikakve veze sa njima. Wilders pokusava da sve muslimane strpa u jedan kos. Naravno svako normalan i zdravog razuma to nece prihvatiti zdravo za gotovo. I hvala Bogu takvih koji jos uvijek zdravo razmisljaju je ovdje vecina.
Javni tuzilac ce uskoro da se izjasni o tome na kojim tackama je WIldres prekrsio zakon. A jedan od najboljih advokada u Holandiji gospodin Spong je sinoc izjavio u jednoj politickoj emisiji da i te kako ima sanse da se Wilders tuzi jer u jednom momentu njegovog filma on islam poredi sa fasizmom. A to je svi znamo zabranjeno. A da ne pricam o stvarima koje izvrce i manipulise. To je jedan manipulator i pokusava kod ljudi da izazove strah i netrpeljivost.
Jako je zalosno da hodaju ovim dunjalukom kreteni i bolesni umovi koji nemaju nista drugo do mrznju sijati medju narodom.
Sve u svemu jedan (po mom misljenju) isprepadan covjek.
-
Ponekad s'proljeca
#13 Re: Fitna-Geert Wilders
Cilj filma je da se isprovociraju pojedine budale, kako bi se iscenirala ugrozenost od strane muslimana i iste protjeralo iz Holandije!!!!
Koliko slusam na vijestima, nikakvih problema od strane muslimana do sada nema, po meni jako pametno, jer ce samim tim taj fasista pokazati pravo lice!!!!
Koliko slusam na vijestima, nikakvih problema od strane muslimana do sada nema, po meni jako pametno, jer ce samim tim taj fasista pokazati pravo lice!!!!
- DobroJutroKolumbo
#14 Re: Fitna-Geert Wilders
A i ne znam cemu rasprava , kad Damir Niksic ima najbolji odgovor!
- zoolander32
#15 Re: Fitna-Geert Wilders
Ponekad s'proljeca wrote:Cilj filma je da se isprovociraju pojedine budale, kako bi se iscenirala ugrozenost od strane muslimana i iste protjeralo iz Holandije!!!!
nema problema jer imami su rekli da je film unutar granica.
-
Ponekad s'proljeca
#16 Re: Fitna-Geert Wilders
Po meni treba snimiti kontra film sa ljudima koji poznaju Kuran i koji bi pojasnili sta tacno znace pojedine sure.
Jedino na taj nacin mozes pobijediti fitnu!!!!
Jedino na taj nacin mozes pobijediti fitnu!!!!
- zgembo_sa
#17 Re: Fitna-Geert Wilders
Bolesna mrznja. Iskreno ga zalim, a i ove koji ga podrzavaju.
- DobroJutroKolumbo
#18 Re: Fitna-Geert Wilders
zoolander32 wrote:DobroJutroKolumbo wrote:digital wrote:"Tekst koji se pojavljuje na ekranu glasi: “Zvuk koji čujete je zvuk stranice (otkinute iz) knjige. Ne trebam ja nego muslimani trebaju istrgnuti zlonamjerne riječi iz Kur`ana.”"
jesi li ti odgledao film?poslije svake sure koja pise u Kuranu on navodi djela koja se cine.on je pokazao kakve govore vrse svestena lica.i sad nemoj reci da ono nije tacno
Brkas babe i zabe , teroristi su jedno , teroristicki napadi isto tako , svestena lica su ljudi , Islam - Kur'an je BOZIJI! Isto tako Krscanstvo/Hriscanstvo i Biblija je Bozija , a to sto fanatici koriste i jednu i drugu "objavu" da cine zlocine i to sto pojedini koriste jeftine trikove u smislu videa napada TERORISTA , a pljujuci po Islamu! Jel mene treba svrstati u isti kos sa teroristima samo zato sto sam musliman??? Jel ja treba da mrzim svoju vjeru , zbog terorista?? Jesam li ja kriv zbog nekog imam fanatika ili treba da mrzim Hriscane zbog Kacavende ili Patrijarha Pavla koji blagosiljaju zlocince prije nego sto ce pociniti genocid??? Jok ja!
- zoolander32
#19 Re: Fitna-Geert Wilders
Brkas babe i zabe , teroristi su jedno , teroristicki napadi isto tako , svestena lica su ljudi , Islam - Kur'an je BOZIJI! Isto tako Krscanstvo/Hriscanstvo i Biblija je Bozija , a to sto fanatici koriste i jednu i drugu "objavu" da cine zlocine i to sto pojedini koriste jeftine trikove u smislu videa napada TERORISTA , a pljujuci po Islamu! Jel mene treba svrstati u isti kos sa teroristima samo zato sto sam musliman??? Jel ja treba da mrzim svoju vjeru , zbog terorista?? Jesam li ja kriv zbog nekog imam fanatika ili treba da mrzim Hriscane zbog Kacavende ili Patrijarha Pavla koji blagosiljaju zlocince prije nego sto ce pociniti genocid??? Jok ja![/quote]
pa jarane ucini nesto pa demantuj.reci da nije tacno.gdje ja radim,dosta ima marokanaca.i znas li sta oni slusaju na mp3 player-u?Kuran.citaju kuran na poslu.
ja jos nisam nikog vidio da slusa bibliju na player-u.ili da je cita u kantini.ja ti samo kazem da je holandjane strah a wilders koristi taj strah u svoje svrhe.i ne daj boze da ga ubiju.onda bi tek frka bila.
pa jarane ucini nesto pa demantuj.reci da nije tacno.gdje ja radim,dosta ima marokanaca.i znas li sta oni slusaju na mp3 player-u?Kuran.citaju kuran na poslu.
ja jos nisam nikog vidio da slusa bibliju na player-u.ili da je cita u kantini.ja ti samo kazem da je holandjane strah a wilders koristi taj strah u svoje svrhe.i ne daj boze da ga ubiju.onda bi tek frka bila.
- Meshtar
#20 Re: Fitna-Geert Wilders
To je film, neki su filmovi dobri a neki neviđeno glupi. Svaki komentar je suvišan, budući da mu se tako pridaje više pažnje nego što to objektivno zaslužuje.
- Zwanziger
#21 Re: Fitna-Geert Wilders
U kojoj to knjizi piše?digital wrote:Ako u bilo kojoj od vjerskih knjiga stoji da nekoga treba ubiti zato sto ne vjeruje u tu knjigu, sta se tu ima dalje pricati???
- DobroJutroKolumbo
#22 Re: Fitna-Geert Wilders
DobroJutroKolumbo wrote:Brkas babe i zabe , teroristi su jedno , teroristicki napadi isto tako , svestena lica su ljudi , Islam - Kur'an je BOZIJI! Isto tako Krscanstvo/Hriscanstvo i Biblija je Bozija , a to sto fanatici koriste i jednu i drugu "objavu" da cine zlocine i to sto pojedini koriste jeftine trikove u smislu videa napada TERORISTA , a pljujuci po Islamu! Jel mene treba svrstati u isti kos sa teroristima samo zato sto sam musliman??? Jel ja treba da mrzim svoju vjeru , zbog terorista?? Jesam li ja kriv zbog nekog imam fanatika ili treba da mrzim Hriscane zbog Kacavende ili Patrijarha Pavla koji blagosiljaju zlocince prije nego sto ce pociniti genocid??? Jok ja!
zoolander32 wrote:pa jarane ucini nesto pa demantuj.reci da nije tacno.gdje ja radim,dosta ima marokanaca.i znas li sta oni slusaju na mp3 player-u?Kuran.citaju kuran na poslu.
I sta ako slusaju?? I ja ne vidjeh nigdje da ljudi slobodno zakonski puse marihuanu osim u Holandiji ,hajde to i nekako,ali nigdje na svijetu ne vidjeh stranku pedofila, osim u Holandiji, ali to nije bitno jel' de??? Smeta li ti stranka pedofila? Ma jok bitniji je strah od Marokanaca koji slusaju audio zapis Kur'an-a!
Last edited by DobroJutroKolumbo on 28/03/2008 11:26, edited 1 time in total.
- zimzelen
#23 Re: Fitna-Geert Wilders
a joj ti usporedbe 'slusati Bibliju na mp3player-u i Kur'an? Kakva je tu opasnost ako slusas svete tekstove?
- zoolander32
#24 Re: Fitna-Geert Wilders
jarane ja se ne bojim marokanaca,niti islama .ali holandjani se boje i ti to moras shvatiti.a koji su uzroci tog straha valjda je svima poznato.i ne kontam sto to tebe toliko vrijedja?
ako islam postuje druge religije molim te objasni mi zasto u meku nije dozvoljeno uci krscanima(cisto turisticki)?a ocekujete od svakog da postuje islam i da ne smije nista reci protiv islama.
ako islam postuje druge religije molim te objasni mi zasto u meku nije dozvoljeno uci krscanima(cisto turisticki)?a ocekujete od svakog da postuje islam i da ne smije nista reci protiv islama.
- zoolander32
#25 Re: Fitna-Geert Wilders
zimzelen wrote:a joj ti usporedbe 'slusati Bibliju na mp3player-u i Kur'an? Kakva je tu opasnost ako slusas svete tekstove?
nikakva opasnost,ali mi nije normalno.tebi jeste?