Fitbar Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
navedeni

#1 Fitbar Sarajevo

Post by navedeni »

Jutros odlučimo na doručak otići u Fitbar, kafić i hrana, i pojedemo po omlet i neke sokove. Već cijeli dan troje nas ima problema sa stomakom, tetoviramo toalet, enterofuril pijemo od jutros, nešto nije uredu i samo da obratim pažnju. Možda radi vrućine i načina kako čuvaju hranu. Ja sam naravno prvo njih nazvao i izvinili su se i rekli da ih je još par ljudi danas i jučer zvalo i da se neće ponoviti, i ispali su fer bar priznali.
travar

#2 Re: Fitbar Sarajevo

Post by travar »

I onda neko kaže hrani se zdravo.... :mrgreen:
navedeni

#3 Re: Fitbar Sarajevo

Post by navedeni »

travar wrote:I onda neko kaže hrani se zdravo.... :mrgreen:

Može se svakom desiti, ali mislim da nisu to sebi mogli dozvoliti, izmedju ostalog bolje sam malo, rodica mi još povraća :(
TheHound

#4 Re: Fitbar Sarajevo

Post by TheHound »

To se najcesce desi kad restoran otvori neko ko nema iskustva s tim. Ne kazem 100% da je to slucaj ovdje ali pretpostavljam da jest.
espn

#5 Re: Fitbar Sarajevo

Post by espn »

navedeni wrote:
travar wrote:I onda neko kaže hrani se zdravo.... :mrgreen:

Može se svakom desiti
Zato ne ideš gdje se to može desiti.
JThomas

#6 Re: Fitbar Sarajevo

Post by JThomas »

da ste otišli na pitu to vam se ne bi desilo :mrgreen:
SmokingMan

#7 Re: Fitbar Sarajevo

Post by SmokingMan »

Jedite kod Džoa. :D
petunija

#8 Re: Fitbar Sarajevo

Post by petunija »

Meni su ok,
bila dva-tri puta tamo i svaki put bilo kako treba.
Generalno mislim da se ovo svugdje može desiti, imala sam i ja sična iskustva u jednoj poznatoj slastičarni.
vješalica

#9 Re: Fitbar Sarajevo

Post by vješalica »

Generalno ne mora
Ako se drži do reda kad su u pitanju higijena u prostoru i ispravnost hrane....
Bullet Tooth Tony

#10 Re: Fitbar Sarajevo

Post by Bullet Tooth Tony »

vješalica wrote:Generalno ne mora
Ako se drži do reda kad su u pitanju higijena u prostoru i ispravnost hrane....
Nije rekla mora ... rekla je moze :)
emmir1

#11 Re: Fitbar Sarajevo

Post by emmir1 »

navedeni wrote:Jutros odlučimo na doručak otići u Fitbar, kafić i hrana, i pojedemo po omlet i neke sokove. Već cijeli dan troje nas ima problema sa stomakom, tetoviramo toalet, enterofuril pijemo od jutros, nešto nije uredu i samo da obratim pažnju. Možda radi vrućine i načina kako čuvaju hranu. Ja sam naravno prvo njih nazvao i izvinili su se i rekli da ih je još par ljudi danas i jučer zvalo i da se neće ponoviti, i ispali su fer bar priznali.

Hm, ljudi tek otvorili, uložili velika sredstva i ti otvaraš temu da bi objavio kako te zabolio stomak od njihove hrane.

Nisam siguran u motive ove teme.

Bio sam sa ženom i djecom jer ja volim tu ishranu, sve super.
wewa

#12 Re: Fitbar Sarajevo

Post by wewa »

emmir1 wrote:
navedeni wrote:Jutros odlučimo na doručak otići u Fitbar, kafić i hrana, i pojedemo po omlet i neke sokove. Već cijeli dan troje nas ima problema sa stomakom, tetoviramo toalet, enterofuril pijemo od jutros, nešto nije uredu i samo da obratim pažnju. Možda radi vrućine i načina kako čuvaju hranu. Ja sam naravno prvo njih nazvao i izvinili su se i rekli da ih je još par ljudi danas i jučer zvalo i da se neće ponoviti, i ispali su fer bar priznali.

Hm, ljudi tek otvorili, uložili velika sredstva i ti otvaraš temu da bi objavio kako te zabolio stomak od njihove hrane.

Nisam siguran u motive ove teme.

Bio sam sa ženom i djecom jer ja volim tu ishranu, sve super.
sta, iz postovanja prema privatnom kapitalu ne treba prijaviti trovanje hranom?!

valjda bi restoran/ugostiteljski objekt neposredno po otvaranju trebao imati najvise standarde.
Cossack

#13 Re: Fitbar Sarajevo

Post by Cossack »

Da je bilo nekog masovnog trovanja bilo bi u vijestima. Ko se otrovao a ima račun i nalaze neka tuži. Otvaranje ovakve teme bez ikakvog pokrića je prilično maliciozan potez.
dobar osjecaj

#14 Re: Fitbar Sarajevo

Post by dobar osjecaj »

Hranim se u zadnje vrijeme skoro isključivo i svakodnevno po restoranima i velikim dijelom se radi o raznim objektima po Sarajevu. Svjesno se izlažem svim rizicima. Bože sačuvaj čemu sve svjedočim, ko sve radi u tim objektima gdje se pravi i/ili prodaje hrana, kakvi higijenski običaji i navike su postali prihvatljivi i za šta sve ne reaguje nikakva inspekcija. U jednoj sedmici za tri od pet obroka nisam nikako mogla dobiti fiskalni račun, uz toliko izgovora i izmotavanja da meni postane svejedno, platim štagod traže u tom otprilike rangu cijena i odem. U jednom jelu sam našla mrtvu bubu, odmakla tanjir, prijavila konobaru zašto neću nastaviti jesti to jelo, bilo ga je vidno stid, nije naplatio ništa. Nemam ni vremena ni energije da se bavim nijednim od tih problema i sretna sam kad uz blaže stomačne tegobe preživim to što sam jela u nekom od tih objekata. I ne, ja ne jedem u nekim zavučenim šupama, ni objektima koji sasvim očito izgledaju prljavo i zapušteno. Da imam vremena da opisujem mjesta i objekte, to ne bi bio maliciozan potez nego čitava Internet stranica/svjedočenje o vremenu u kojem živim i šta je sve postalo normalno. Ne mogu i ne želim više da se bavim pisanjem žalbi, slanjem dopisa...to je vjetrenjača koju ću da zaobiđem.
Nedavno sam gledala prilog u jutarnjem programu na nekom njemačkom tv kanalu. Prikazivali su kako u Španiji u restoranima "recikliraju" obroke. Jedan reporter bi naručio salatu ili šniclu, pretvarao bi se da dugo razgovara na telefon pa kao ne bi stigao ni probati jelo. Dok ga nisu posmatrali u šniclu ili salatu bi podmetnuo čačkalicu. Njegov kolega bi došao na ručak nakon što on ode i ako bi naručio istu vrstu šnicle ili salate, pokazivali su da dobije baš tu s podmetnutom čačkalicom.
JThomas

#15 Re: Fitbar Sarajevo

Post by JThomas »

ja se nikad nigdje nisam otrovao u sarajevu. ni u najgorim rupama. ružnih scena za gledati zna biti i u "pravim" objektima, ali pravi problem nikad nisam imao. doduše stomak mi stvarno može i hoće :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#16 Re: Fitbar Sarajevo

Post by mk ultra »

Dosta sam ovih restorana obisao i bio u kuhinjama
Meni su mesnice gore...
Tamo svega ima, posebno u soping centrima

Prije jedno mjesec, dok smo radili jedan veci soping centar, naletimo na dostavu mesa, koja se vrsi iz glavnog magacina
Dovukao je neki stariji ciko meso, junece polutke... Neke zamotane u foliju neke nisu
Valjda mesar malo nestrucan sa dizalicom, boga pitaj... Uglavnom, 4 ove nezamotane su zavrsile na podu magacina (nikad ociscen ferobeton magacina po kome svi gaze, nisu ni plocice ni pod mesnice)
I iste takve nastavljaju dalje

A o odrzavanju restorana i fast food mjesta ne bih... Pekare :skoljka:

Ps
Nikad ne jedi nesto za sto znas da nema tu prometa
Npr omlet u fit baru gdje svi cuclaju sokice
Post Reply