capry wrote:
ti izgleda zaboravio da je i ''ucitelj'' ne tako davno bio premijer
eto kako je dobar premijer bio i ne sjecas se

ak ohoces ja cu te podsjetit:
katastrofalan premijer
premijer bez ijednog doborg poteza za 2 godine
premijer koji je do nogu porazen na izborima
zasto li je porazen
po logici vecine forumasa sa-x vjerovatno zato sto je bio dobar premijer
kakva logika takva i drzava
kakva drzava takvi i premijeri
ovu vrstu (kobajagi) neupucenosti najvise volim...
sad se kao ne sjecamo u kakvim je uslovima lagumdjija bio premijer.
ne sjecamo se ni opstrukcija "koalicionih" partnera koji su bili sve samo ne partneri.
ne sjecamo se ni kako su raja iz "10 najtezih godina d.o.o." velikodusno prepustili jedini "polovni" mandat (2 godine) opoziciji znajuci da se BiH za to vrijeme ne moze previse napraviti. to su sasvim slucajno znali jer su takodje sasvim slucajno licno kreirali takvu situaciju.
(e da, sasvim slucajno su imali najlosiju kampanju te godine... slogan toliko retardiran da ga nije mogao svariti ni najnepismeniji stanovnik domovine nam...i sasvim slucajno su potroslili najmanje od svih izbornih kampanja)
zaboravljamo i da se samo cekalo da sdp pocne da skida "nepodobne" pa da im se to spocita kao atavizam komunisticke proslosti pa su ovi (pod pritiskom koalicionih partnera) "smanjili dozivljaj" i zajebali se...
kako mozes ista napraviti kada stvarnu izvrsnu vlast nemas, kada su od direktori svih drzavnih firmi (telekoma, elektroprivrede etc.) direktno postavljeni od strane do jucer vladajuce stranke, a ne postoji nacin da ih bezolno "odstranis" sa scene...
stvarno mi nije cilj da ovde velicam neciji lik i djelo i smatram da je i sdp napravio losih politickih poteza ali to je i dalje neuporedivo manje od stete koju su napravili ostali akteri politicke scene u bosni... mozda bi stvarno za sdp bilo bolje da na celo stranke dodje neko mladji i svjeziji (poput damira hadzica) pa da sva ova prica oko lagumdjije kao glavnog razloga za animozitet prema sdp-u padne u vodu.
sva prica se zavrsi na pljuvanju po lagumdjiji (kao da je to bit svega), a ned'o bog da se pokusa malo izanalizirati kakvi su bili ucinci prethodnih, a pogotovo sadasnjeg premijera i za koga cemo glasati 1. oktobra....
evo iskreno mi recite... ako bi vam 01.10.2006. dali da narednog premijera proberete izmedju "geodeta" terzica i "ucitelja" lagumdjije (pri cemu opcija necu, ne znam i samo cetvrtkom ne postoji) sta bi odlucili?