Firewalli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SHOCK

#1 Firewalli

Post by SHOCK »

Može li mi neko reći koji firewall (po mogućnosti od ovih besplatnih) da koristim? Inače imam instaliran Zone alarm (up to date), ali mi zadaje probleme. Browseri mi često ne otvaraju stranice, Msn messenger mi ponekad kad hoću da se konektujem javlja da Zone alarm blokira konekciju...(svim ovim programima je dozvoljen pristup)
stickitout

Post by stickitout »

Mislim da je ipak zone alarm pro 2 najbolji. Mozes ga skinut sa emule vrlo lako a ako ga vec imas kao sto kazes, jako je zahvalan za nastimat po tvom ukusu. Ne znam koju verziju msn-a imas ali savjetujem da naparvis update na 7.0 beta jer ima i security features izmedju ostalih inovacija. Onda mozes na zone alarm potpuno iskljuciti kontrolu nad msn-om bez problema.
Edin H.

Post by Edin H. »

Probaj prtisnuti Control kada otvaras stranivu!
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Sygate Personal Firewall ja ga koristim zadnjih par godina, i odlican je. Probaj, nadam se da ce ti se svidjeti
bug

#5 Re: Firewalli

Post by bug »

SHOCK wrote:Može li mi neko reći koji firewall (po mogućnosti od ovih besplatnih) da koristim? Inače imam instaliran Zone alarm (up to date), ali mi zadaje probleme. Browseri mi često ne otvaraju stranice, Msn messenger mi ponekad kad hoću da se konektujem javlja da Zone alarm blokira konekciju...(svim ovim programima je dozvoljen pristup)
pa poigraj se malo sa settingsima, ne bi ni valjalo da ti sve dopusta :D
bosniaque

Post by bosniaque »

black ice
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Skini "Zone Alarm Pro" ako imaš kreditnu kupi ako ne onda nađi crack a Sygate zaboravi jer ne valja. Isprobao sam ga.
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Nenadv24 wrote:Skini "Zone Alarm Pro" ako imaš kreditnu kupi ako ne onda nađi crack a Sygate zaboravi jer ne valja. Isprobao sam ga.
nemozes reci da nevalja ako nisi u stanju da ga podesis. Nisi ni mene vidio nigdje da kazem da zone alarm nevalja (jest da je cisto s**nje), vec samo kazem da nije pogodan za uslove u kojim ja radim. nek proba sve, samo nek neproba onaj nortonov il od mcafee
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

neko iz mase wrote:
Nenadv24 wrote:Skini "Zone Alarm Pro" ako imaš kreditnu kupi ako ne onda nađi crack a Sygate zaboravi jer ne valja. Isprobao sam ga.
nemozes reci da nevalja ako nisi u stanju da ga podesis. Nisi ni mene vidio nigdje da kazem da zone alarm nevalja (jest da je cisto s**nje), vec samo kazem da nije pogodan za uslove u kojim ja radim. nek proba sve, samo nek neproba onaj nortonov il od mcafee
Znao sam ga ja podesiti ali sam ga uninstalirao jer sam zajedno s programom pokupio i trojanac pa štopanje sistema pa gubljenje živaca da popizdiš. Pa sam ga skinuo. ZA mi super radi. Kasnije sam ga upotpunio AV BullGard i sve je kako treba osim konekcije(mada to nije tema) koja je nekad na nivou dial-up-a. Nekad mi dođe da kad odem da platim pretplatu da im j**em sve po spisku. Povećali download a kapacitet linka prema HT-u nisu mijenjali a sve više novih korisnika se prijavljuje za Cable Internet.
farky

Post by farky »

koristim ZoneAlarm Pro 5.5.062.011, to je trenutno i najnovija verzija

zadovoljan sam sa njim, na kablovskom sam i nemam problema sa virusima, trojancima i ostalom gamadi :D

a tu su u kombinaciji jos i NAV 2005, Ad-aware SE Pro 1.05 i Microsoft Antispyware
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

farky wrote:koristim ZoneAlarm Pro 5.5.062.011, to je trenutno i najnovija verzija

zadovoljan sam sa njim, na kablovskom sam i nemam problema sa virusima, trojancima i ostalom gamadi :D

a tu su u kombinaciji jos i NAV 2005, Ad-aware SE Pro 1.05 i Microsoft Antispyware
Ad-aware je odličan i to koristim samo mislim da SpyBot-S&D bolje čisti. Nemam problema s virusima(posebno otkako ne koristim smeće IE) a što se tiče konekcije ko ti je provider. Ja sam u Mostaru a tamo postoji samo Pincom.
farky

Post by farky »

Nenadv24 wrote:
farky wrote:koristim ZoneAlarm Pro 5.5.062.011, to je trenutno i najnovija verzija

Ad-aware je odličan i to koristim samo mislim da SpyBot-S&D bolje čisti. Nemam problema s virusima(posebno otkako ne koristim smeće IE) a što se tiče konekcije ko ti je provider. Ja sam u Mostaru a tamo postoji samo Pincom.
u Sarajevu sam i koristim Logosoft KIP, a ne koristim ni ja IE, presao na Firefox jos dok je bio u 0. verziji 8-)
Post Reply