A sta ako bi tvoj babo/tata rekao tebi "sine, tvoja mama meni nije rod"... ili sta mu ga dodje tvoj sin/cerka tebi, ako je rod tvojoj zeni
Koja razmisljanja... ludilo.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
JThomas wrote:i alkoholičari su odličan primjer za ono što govorim. poznati slikar ili pisac koji je alkoholičar je šarmantni boem, umjetnička duša, "od izumiruće vrste", a obični lik koji je alkoholičar je propalica koje se treba kloniti i čuvati
pare i društveni status istu priču čine različitom, u očima svih, nevezano za spol...
ako ti je bliski rod i ne smiješ je oženiti.dječak sa šibicama wrote:Cuj supruga nije rod
A sta ako bi tvoj babo/tata rekao tebi "sine, tvoja mama meni nije rod"... ili sta mu ga dodje tvoj sin/cerka tebi, ako je rod tvojoj zeni![]()
JThomas wrote:only god can judge her

Najjace definitivnodječak sa šibicama wrote:Cuj supruga nije rod
A sta ako bi tvoj babo/tata rekao tebi "sine, tvoja mama meni nije rod"... ili sta mu ga dodje tvoj sin/cerka tebi, ako je rod tvojoj zeni![]()
to je ono sto bi se reklo naroTski "tudja kost" jel deJThomas wrote:nije ba supruga rod. supruga je supruga, ako je prava ona može biti više nego rod, ali nije rod, kad je rod to je rodoskrnavljenje iliti incest.
Nisi nikada cuo za "odricanje preko novina"?Black swan wrote:rod po zakonu može po zakonu prestati biti "rod"
a rod po krvi može kad umre
LieToMe wrote:jah...ali rod nisu samo ljudi koji su povezani krvnim srodstvom (otac-kcer, majka-sin) vec su povezani i bracnim (tazbinskim) vezama.
odoh da javim muzu da mi sudeci po forumu nije nista![]()
![]()
ironija kolega ironijaMcMoy wrote:LieToMe wrote:jah...ali rod nisu samo ljudi koji su povezani krvnim srodstvom (otac-kcer, majka-sin) vec su povezani i bracnim (tazbinskim) vezama.
odoh da javim muzu da mi sudeci po forumu nije nista![]()
![]()
Ako ste još mladi, nije ti ništa.
Kako budete ulazili u godine srodićete se vi... prvo postaneš k'o rodica, a onda k'o sestra...![]()
Ti nisi nikada u zivotu ,vidio rastavljeni bracni par ,koji ima djecudječak sa šibicama wrote:Cuj supruga nije rod
Objektivni navijac wrote:Partner sluzi za produzenje porodice i ispunjavanje sexualnih potreba u vremenski ogranicenom periodu.![]()
Poslije izvjesnoga vremena ga zamijenis sa drugim partnerom

Vidio sam isto tako da brat i sestra ne pricaju godinama, da neko nikad vise ne vidi roditelja, cK mu ni na dzenazu ne ode islObjektivni navijac wrote:Ti nisi nikada u zivotu ,vidio rastavljeni bracni par ,koji ima djecudječak sa šibicama wrote:Cuj supruga nije rod
Koja razmisljanja... ludilo.![]()
![]()
![]()
Ili cak ,rastavljeni bracni par bez djece![]()
![]()
![]()
Dvoje stranaca ,koji se vide samo prilikom dovodjenja djece ,jedno drugom u posjetu,dok djeca ne porastu a onda ih djeca rijese toga neugodnoga zadatka da vide jedno-drugo i na tren.
A rastavljeni par bez djece,dvoje stranaca koji se najcesce ne vide godinama,cesto i nikada vise u zivotu,poslije razvoda.
Partner nije rod. Partner sluzi za produzenje porodice i ispunjavanje sexualnih potreba u vremenski ogranicenom periodu.![]()
ladyblue18 wrote:Objektivni navijac wrote:Partner sluzi za produzenje porodice i ispunjavanje sexualnih potreba u vremenski ogranicenom periodu.![]()

pa tehnicki i nije toliko u krivuladyblue18 wrote:Objektivni navijac wrote:Partner sluzi za produzenje porodice i ispunjavanje sexualnih potreba u vremenski ogranicenom periodu.![]()
Tehnicki sam ja u pravu apsolutno. Osnovne funkcije braka su osnivanje porodice/dobijanje djece,kao i sexualno zadovoljavanje bracnoga partnera koje je obligatornomefistofilis wrote:ladyblue18 wrote:pa tehnicki i nije toliko u krivuObjektivni navijac wrote:Partner sluzi za produzenje porodice i ispunjavanje sexualnih potreba u vremenski ogranicenom periodu.![]()
Sve zavisi kakve su nezaposlene majke/supruge/domaciceSanda88 wrote:Kako se nezaposlene majke/supruge/domacice snalaze sa novcem u Bosni?
Npr. ne radite, kuci ste sa djecom, obavljate kucne poslove i naravno nemate nikakva primanja.
Sad, kako si financirate ako zelite komad odjece, frizuru, sminku, kafu sa prijateljicama (koje rade)?
Da li vam muz daje neku vrstu sedmicnog/mjesecnog 'dzeparca', da li koristite novcana sredstva
bez dozvole (naravno, ne sad k'o ludjakinja bez limita), ili molite i preklinjete (![]()
) muza za svaku KM?
Sta kad se razveduJThomas wrote:nije ba supruga rod. supruga je supruga, ako je prava ona može biti više nego rod, ali nije rod, kad je rod to je rodoskrnavljenje iliti incest.
Ma ova ti cojka na drugoj temi sa rodjakom varaObjektivni navijac wrote:Tehnicki sam ja u pravu apsolutno. Osnovne funkcije braka su osnivanje porodice/dobijanje djece,kao i sexualno zadovoljavanje bracnoga partnera koje je obligatornomefistofilis wrote:ladyblue18 wrote:
pa tehnicki i nije toliko u krivu![]()
A posto je stopa razvoda veoma velika,onda logicno da se radi o partneru na vremensko ogranicenom periodu,kao i da vecina ljudi u zivotu prodje kroz 2-3 braka.
Ko ne zna zene,skupo bi ih platio. Vole zamagliti situaciju,pa onda loviti u mutnom i mracnom,kao bijele ajkule,uvece u plicaku![]()
Bas kao i pokretacica teme,koja bi para ali da ne radi. Nego da je muz finansira dok ne umre pod teretom posla.A najbolje da muz zagine negdje na poslu,pa da legne osiguranje,onda ide dernek i ludilo vesele udovice