Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dječak sa šibicama

#76 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by dječak sa šibicama »

Cuj supruga nije rod :D

A sta ako bi tvoj babo/tata rekao tebi "sine, tvoja mama meni nije rod"... ili sta mu ga dodje tvoj sin/cerka tebi, ako je rod tvojoj zeni :oops:

Koja razmisljanja... ludilo.
vazi

#77 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by vazi »

JThomas wrote:i alkoholičari su odličan primjer za ono što govorim. poznati slikar ili pisac koji je alkoholičar je šarmantni boem, umjetnička duša, "od izumiruće vrste", a obični lik koji je alkoholičar je propalica koje se treba kloniti i čuvati :D

pare i društveni status istu priču čine različitom, u očima svih, nevezano za spol...
:thumbup:

to ono ljepota je u ocima onoga koji gleda :lol:
JThomas

#78 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by JThomas »

dječak sa šibicama wrote:Cuj supruga nije rod :D

A sta ako bi tvoj babo/tata rekao tebi "sine, tvoja mama meni nije rod"... ili sta mu ga dodje tvoj sin/cerka tebi, ako je rod tvojoj zeni :oops:

ako ti je bliski rod i ne smiješ je oženiti.

jelde?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#79 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Truba »

JThomas wrote:only god can judge her :D
Image
Krizzia

#80 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Krizzia »

Najjace definitivno :mrgreen:
Obicno je ovo prica ljudi koje su odgojili bolesno posesivni roditelji.
Ono, samo smo ti ja i majka prijatelji i jedini cemo ti mi pomoci. Sta ces sa zenom na moru za vikend, dodji s djecom kod nas na selo. Al neka zene kuci.
JThomas

#81 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by JThomas »

nije ba supruga rod. supruga je supruga, ako je prava ona može biti više nego rod, ali nije rod, kad je rod to je rodoskrnavljenje iliti incest.
LieToMe

#82 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by LieToMe »

JThomas wrote:nije ba supruga rod. supruga je supruga, ako je prava ona može biti više nego rod, ali nije rod, kad je rod to je rodoskrnavljenje iliti incest.
to je ono sto bi se reklo naroTski "tudja kost" jel de :mrgreen: inace mi je divan epitet kad za snahu kazu: "nije nasa ona je tudja kost" :-)
Truba

#83 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Truba »

joj o čemu se raspravlja...bračni drug treba biti na prvom mjestu
ali nije ni brat ni sestra ni otac ni majka
nije rod
JThomas

#84 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by JThomas »

pa da. nekome rod i porod može biti i najgori neprijatelj, al' ne prestaje ti time biti rod, rod nije moralna kategorija.
LieToMe

#85 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by LieToMe »

jah...ali rod nisu samo ljudi koji su povezani krvnim srodstvom (otac-kcer, majka-sin) vec su povezani i bracnim (tazbinskim) vezama.
odoh da javim muzu da mi sudeci po forumu nije nista :lol: :lol: :lol:
Truba

#86 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Truba »

rod po zakonu može po zakonu prestati biti "rod"
a rod po krvi može kad umre :D
LieToMe

#87 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by LieToMe »

ama ne moze se sve to bukvalno gledati, gledajuci krvno srodstvo ispadne da nisu u direktnoj krvnoj vezi (mislim na muza i zenu) ali ne moze se to tako posmatrati... ko je kome preci i tako to...
po direktnom krvnom srodstvu meni moj muz nije rod pa mi nisu nista ni njegovi otac, mati, tetka, tetici, itd...jebi ga nisu mi nista i automatski nemam nista s njima :lol:

do duse i nas zakon je to divno regulisao (kad je u pitanju smrt svekra ili svekrve nemas pravo na slobodne dana a kad ti umru nana ili dedo imas) :-)

nego kako se uopste dodje od finansija na temu ko je kome rod :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#88 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by dječak sa šibicama »

Black swan wrote:rod po zakonu može po zakonu prestati biti "rod"
a rod po krvi može kad umre :D
Nisi nikada cuo za "odricanje preko novina"?

Sve po zakonu :D
andalib

#89 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by andalib »

@objektivni navijac,

disleksija + argumentum ad hominem. cao. :)
McMoy

#90 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by McMoy »

LieToMe wrote:jah...ali rod nisu samo ljudi koji su povezani krvnim srodstvom (otac-kcer, majka-sin) vec su povezani i bracnim (tazbinskim) vezama.

Ako ste još mladi, nije ti ništa.
Kako budete ulazili u godine srodićete se vi... prvo postaneš k'o rodica, a onda k'o sestra... :oops: :mrgreen:
LieToMe

#91 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by LieToMe »

McMoy wrote:
LieToMe wrote:jah...ali rod nisu samo ljudi koji su povezani krvnim srodstvom (otac-kcer, majka-sin) vec su povezani i bracnim (tazbinskim) vezama.

Ako ste još mladi, nije ti ništa.
Kako budete ulazili u godine srodićete se vi... prvo postaneš k'o rodica, a onda k'o sestra... :oops: :mrgreen:
ironija kolega ironija :mrgreen:

piiiihhhh jos ispade da se trebam pravdati po forumu...gdje ovaj svijet ode :roll:
Objektivni navijac

#92 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Objektivni navijac »

Ti nisi nikada u zivotu ,vidio rastavljeni bracni par ,koji ima djecu :? :shock: :shock: :shock:
Ili cak ,rastavljeni bracni par bez djece :shock: :? :shock:
Dvoje stranaca ,koji se vide samo prilikom dovodjenja djece ,jedno drugom u posjetu,dok djeca ne porastu a onda ih djeca rijese toga neugodnoga zadatka da vide jedno-drugo i na tren.
A rastavljeni par bez djece,dvoje stranaca koji se najcesce ne vide godinama,cesto i nikada vise u zivotu,poslije razvoda.
Partner nije rod. Partner sluzi za produzenje porodice i ispunjavanje sexualnih potreba u vremenski ogranicenom periodu. :D :izet: Poslije izvjesnoga vremena ga zamijenis sa drugim partnerom :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#93 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by ladyblue18 »

Objektivni navijac wrote:Partner sluzi za produzenje porodice i ispunjavanje sexualnih potreba u vremenski ogranicenom periodu. :D :izet: Poslije izvjesnoga vremena ga zamijenis sa drugim partnerom :D
Image

Image
insomnia78

#94 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by insomnia78 »

Objektivni navijac wrote:

Ti nisi nikada u zivotu ,vidio rastavljeni bracni par ,koji ima djecu :? :shock: :shock: :shock:
Ili cak ,rastavljeni bracni par bez djece :shock: :? :shock:
Dvoje stranaca ,koji se vide samo prilikom dovodjenja djece ,jedno drugom u posjetu,dok djeca ne porastu a onda ih djeca rijese toga neugodnoga zadatka da vide jedno-drugo i na tren.
A rastavljeni par bez djece,dvoje stranaca koji se najcesce ne vide godinama,cesto i nikada vise u zivotu,poslije razvoda.
Partner nije rod. Partner sluzi za produzenje porodice i ispunjavanje sexualnih potreba u vremenski ogranicenom periodu. :D :izet: Poslije izvjesnoga vremena ga zamijenis sa drugim partnerom :D
Vidio sam isto tako da brat i sestra ne pricaju godinama, da neko nikad vise ne vidi roditelja, cK mu ni na dzenazu ne ode isl
Dok je zena sa mnom ona mi je rodjena zena i majka mog djeteta
Jbg rodbinu ne mozes birati, partnera biras

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
insomnia78

#95 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by insomnia78 »

ladyblue18 wrote:
Objektivni navijac wrote:Partner sluzi za produzenje porodice i ispunjavanje sexualnih potreba u vremenski ogranicenom periodu. :D :izet: Poslije izvjesnoga vremena ga zamijenis sa drugim partnerom :D
Image

Image
Image

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
mefistofilis

#96 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by mefistofilis »

ladyblue18 wrote:
Image

Image
pa tehnicki i nije toliko u krivu :lol:
Objektivni navijac

#97 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Objektivni navijac »

mefistofilis wrote:
ladyblue18 wrote:
Tehnicki sam ja u pravu apsolutno. Osnovne funkcije braka su osnivanje porodice/dobijanje djece,kao i sexualno zadovoljavanje bracnoga partnera koje je obligatorno :D
A posto je stopa razvoda veoma velika,onda logicno da se radi o partneru na vremensko ogranicenom periodu,kao i da vecina ljudi u zivotu prodje kroz 2-3 braka.
Ko ne zna zene,skupo bi ih platio. Vole zamagliti situaciju,pa onda loviti u mutnom i mracnom,kao bijele ajkule,uvece u plicaku :D
Bas kao i pokretacica teme,koja bi para ali da ne radi. Nego da je muz finansira dok ne umre pod teretom posla. :D A najbolje da muz zagine negdje na poslu,pa da legne osiguranje,onda ide dernek i ludilo vesele udovice :D
detroit-mercy

#98 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

Sanda88 wrote:Kako se nezaposlene majke/supruge/domacice snalaze sa novcem u Bosni?

Npr. ne radite, kuci ste sa djecom, obavljate kucne poslove i naravno nemate nikakva primanja.
Sad, kako si financirate ako zelite komad odjece, frizuru, sminku, kafu sa prijateljicama (koje rade)?

Da li vam muz daje neku vrstu sedmicnog/mjesecnog 'dzeparca', da li koristite novcana sredstva
bez dozvole (naravno, ne sad k'o ludjakinja bez limita), ili molite i preklinjete ( :izet: :izet: ) muza za svaku KM?
Sve zavisi kakve su nezaposlene majke/supruge/domacice :izet: :izet: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Ako su dobre, hadzo i ne pita koliko kosta :mrgreen: nego odrijsi kesu nasiroko :mrgreen: .
detroit-mercy

#99 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

JThomas wrote:nije ba supruga rod. supruga je supruga, ako je prava ona može biti više nego rod, ali nije rod, kad je rod to je rodoskrnavljenje iliti incest.
Sta kad se razvedu :mrgreen: jel i dalje ostaje rod ili :izet: :izet: :izet: :mrgreen: .
detroit-mercy

#100 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

Objektivni navijac wrote:
mefistofilis wrote:
ladyblue18 wrote:
Tehnicki sam ja u pravu apsolutno. Osnovne funkcije braka su osnivanje porodice/dobijanje djece,kao i sexualno zadovoljavanje bracnoga partnera koje je obligatorno :D
A posto je stopa razvoda veoma velika,onda logicno da se radi o partneru na vremensko ogranicenom periodu,kao i da vecina ljudi u zivotu prodje kroz 2-3 braka.
Ko ne zna zene,skupo bi ih platio. Vole zamagliti situaciju,pa onda loviti u mutnom i mracnom,kao bijele ajkule,uvece u plicaku :D
Bas kao i pokretacica teme,koja bi para ali da ne radi. Nego da je muz finansira dok ne umre pod teretom posla. :D A najbolje da muz zagine negdje na poslu,pa da legne osiguranje,onda ide dernek i ludilo vesele udovice :D
Ma ova ti cojka na drugoj temi sa rodjakom vara :izet: :izet: :izet: :izet: :mrgreen: .
Locked