Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nek moderratori ne zamjere...ali u zenici se ovakvo nesto ceka 15 godina...i mislim da zasluzuje temu
dakle kup,kup,kup je nas
al za svaki slucaj nek se plavi ne zafrkavaju...ima da budu drugi u ligi
Pa Čelik je samim ulaskom u finale Kupa BiH obezbijedio teoretski izlazak u Evropu jer će Željo igrati ili CL (ako bude prvak) ili UL (ako ostane na 2. mjestu). Kažem teoretski jer drma suzpenzija i dalje ali vjerujem da će se to otkloniti.
Prva tekma se valjda igra 4. maja, taman nakon što se obje ekipe iznapijaju. Valjda će biti izvlačenje gdje će se igrati prva tekma.
Interesantno - 30. aprila je generalna proba prvenstvena utakmica Čelik-Željezničar u Zenici.
Eborg wrote:Pa Čelik je samim ulaskom u finale Kupa BiH obezbijedio teoretski izlazak u Evropu jer će Željo igrati ili CL (ako bude prvak) ili UL (ako ostane na 2. mjestu). Kažem teoretski jer drma suzpenzija i dalje ali vjerujem da će se to otkloniti.
Danas pročitah negdje da je UEFA promijenila to i u slučaju da Željezničar bude prvi u prvenstvu u Europu će ići četvrti na tabeli
Nekako mi nema logike, valjda treći bi trebao dobiti to mjesto ako je već napravljena izmjena tog pravila? Kakve veze ima četvrti?
Trenutno prvak ide u CL, viceprvak i osvajač kupa u UL. Ako Željo bude prvak i osvajač kupa onda ide u CL kao jače takmičenje. Ako drugoplasirani iz kupa (Čelik?) ne dobija UL onda bi to valjda trebao dobiti treći na tabeli (Sarajevo?) jer viceprvak (Borac?) ionako ide u UL.
Koja konstrukcija o Bože.
Džaba, ionako su Želji male šanse da bude prvak ali eto.
Eborg wrote:Nekako mi nema logike, valjda treći bi trebao dobiti to mjesto ako je već napravljena izmjena tog pravila? Kakve veze ima četvrti?
Trenutno prvak ide u CL, viceprvak i osvajač kupa u UL. Ako Željo bude prvak i osvajač kupa onda ide u CL kao jače takmičenje. Ako drugoplasirani iz kupa (Čelik?) ne dobija UL onda bi to valjda trebao dobiti treći na tabeli (Sarajevo?) jer viceprvak (Borac?) ionako ide u UL.
Eborg wrote:Nekako mi nema logike, valjda treći bi trebao dobiti to mjesto ako je već napravljena izmjena tog pravila? Kakve veze ima četvrti?
Nije bolan
Prošle godine u LP išao Željezničar, a u EL išli Borac kao osvajač kupa i Zrinjski i Lištica zbog plasmana u ligi . Imamo 3 mjesta u EL
Ja nisam siguran u slučaju da Željo osvoji kup, a ostane drugi (najvjerovatnija opcija), jel u EL ide finalista Čelik ili četvrtoplasirani u PL... Ja mislim da je ovo drugo...
Mislim da je uvijek ovako bilo:
Ako neka ekipa uzme duplu krunu, onda njegovo mjesto kao pobjednika kupa zauzima poraženi u finalu.
U bilo kojem drugom scenariju to mjesto pripada prvom slijedećem plasiranom u Ligi, koji do tada nije izborio evropu.
U datom slučaju Željezničar bi morao uzeti prvenstvo da bi Čelik išao kao finalista kupa. U bilo kojem drugom raspletu situacije (ako Čelik ne uzme kup) će u EL ići 4-plasirani na kraju prvenstva.
cyprus wrote:Ja nisam siguran u slučaju da Željo osvoji kup, a ostane drugi (najvjerovatnija opcija), jel u EL ide finalista Čelik ili četvrtoplasirani u PL... Ja mislim da je ovo drugo...
Znači ako Čelik ne osvoji kup mora biti 4. na kraju sezone da bi išao u Evropu? Trenutni zaostatak je svega 3 boda...
Kakve smo sreće, plasirat ćemo se u Evropu prvi put nakon rata (ne računajući Intertoto), ali nećemo igrati zbog suspenzije.
finalista kupa ne ide u evropska takmicenja. ja mislim da je to pravilo od prije 2 godine ili mozda od prosle godine.
fakat mi je zao celika, ali jednostavno moramo uzeti kup.
Ukratko receno, Željo ce uzeti duplu krunu jer je prošle godine izmakla za dlaku...a ostali neka se dogovore ko ce u evropu...naravno da bi volio više vidjeti Čelik u Evropi, nego lišticu...ili bilo koga ko cijeni svoju državu.
jeza u ledja wrote:...Ako Zeljeznicar bude prvak - Celik sigurno ide u Evropu...
Da, tako je bar dosad bilo. Samo to znači da u prvenstvenoj utakmici tamo oko 1. maja, Čeliku odgovara da na Bilinom Polju pusti Želji utakmicu i tako mu pomogne u utrci za titulom...
jeza u ledja wrote:...Ako Zeljeznicar bude prvak - Celik sigurno ide u Evropu...
Da, tako je bar dosad bilo. Samo to znači da u prvenstvenoj utakmici tamo oko 1. maja, Čeliku odgovara da na Bilinom Polju pusti Želji utakmicu i tako mu pomogne u utrci za titulom...