Finale: Francuska - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja?

Poll ended at 16/07/2018 00:27

Francuska
131
53%
Hrvatska
114
47%

Total votes: 245

Haris033

#2176 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Haris033 »

Image

Kolindica u 50-tim ženstvenija i sexipilnija od xy mladjanih srpkinja, tzv. silikonskih zvijezda. :izet:
Logovan

#2177 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Logovan »

Vidi Putina iza... :izet: :D
°u°

#2178 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by °u° »

Logovan wrote:Vidi Putina iza... :izet: :D
Je l' ono brat Putin oženjen? :mrgreen:

Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2179 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by plain vanilla »

Kolinda je ukrala svu slavu hrvatskim fubalerima, postala je prava zvijezda

Image
MOSALJOZE

#2180 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

Bobi wrote:Istaknuti novinar i višestruki svjetski prvak u Nanbudo borbama, Edin Mahmuljin ...glavni dopisnik HRT iz Moskve :mrgreen:
https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-pr ... e/7521105/
S Edinom sam studirala :oops:
°u°

#2181 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by °u° »

Russki wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Generalno, Hrvatska je imala ždrijeb kakav se desi jednom u sto godina valjda. To da neko pobijedi u grupi i onda do kraja igra samo s drugoplasiranima u knock-out fazi je zaista rijedak slučaj. S druge strane, Francuzi, također pobjednici, su morali da pobijede Belgiju, Urugvaj (i na kraju Hrvatsku) - sve prvoplasirane ekipe iz grupa, a od drugoplasiranih su imali samo Argentinu.

Čak i uz takav ždrijeb, Hrvatska je tri utakmice rješavala u produžecima, odnosno dvije na penale, što je lutrija, sreća i vrlo lako se moglo desiti da neka lopta ode par centimetara lijevo ili desno i promijeni tok historije, da tako kažem.

Prema tome, bilo bi to jedno od najnezasluženijih osvajanja prvenstva svijeta ikada od strane ekipe koja je medijski možda nekom simpatična, ali je igrala daleko i neuporedivo lošiji fudbal protiv neuporedivo slabijih protivnika, i zato je pobjeda Francuske čista kao suza. :thumbup:
Aj nemoj srat.
Nemoj tako Russki. Leclerc je tek iz teške kome izletio. Valjalo je susjede u finalu preživjet :lol:
Altsa

#2182 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Altsa »

Gledam sinoc na HRT-u sazetak svih utakmica hrvatske do finala i u vecini utakmica su ih vile nosale.
pirmin

#2183 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by pirmin »

Docek otvara Marko pjesmom Cavoglave.
Balada za neupucene.
Riddle

#2184 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Riddle »

Ja moram onu dodjelu medalja ponovo pregledati. To je bilo za umrijeti od smijeha. Prvo Putin babo jedini pod kisobranom dok su svi ostali mokri do koze, onda Kolinda i njeni izljevi ljubavi, pa zatim onaj jadni kamerman dok Francuzi dizu trofej.. Davno ja rekoh, najzabavnije prvenstvo ikad. :mrgreen:

I Kolinda nije igrala fer, starlete koje sad pjene nikad nisu imale ovakvu pozornicu :lol:
°u°

#2185 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by °u° »

Riddle wrote:Ja moram onu dodjelu medalja ponovo pregledati. To je bilo za umrijeti od smijeha. Prvo Putin babo jedini pod kisobranom dok su svi ostali mokri do koze, onda Kolinda i njeni izljevi ljubavi, pa zatim onaj jadni kamerman dok Francuzi dizu trofej.. Davno ja rekoh, najzabavnije prvenstvo ikad. :mrgreen:

I Kolinda nije igrala fer, starlete koje sad pjene nikad nisu imale ovakvu pozornicu :lol:
Preko milijarda gledalaca. Koli je garant zabranila da joj drže kišobran :lol: Je li imala grudnjak?
Nije više kraljica balkana nego svijeta. Možda je novo vrijeme za neke nove nesvrstane :lol:
I daleko najzabavnije svjetsko, bez konkurencije. Za dobre serije :D
Riddle

#2186 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Riddle »

Altsa wrote:Gledam sinoc na HRT-u sazetak svih utakmica hrvatske do finala i u vecini utakmica su ih vile nosale.
Naravno, ali to nije bas popularno misljenje ovdje. Vise se provlaci ona o iskljucivo kvalitetu i nekoj zelji. Svjetsko prvenstvo je u svom najbitnijim dijelu ipak kup takmicenje koje nazalost ponekad dozvoljava da ovakvi kao Hrvatska na onakav nacin zalutaju u finale. Oni su meni jako dobar tim, top10, ali halo postojala je sansa da mozda budu svjetski prvaci nakon onakve faze izbacivanja. To je nesto sto ja ne mogu svariti i iskljucivo zato sam i navijao za Francuze.
AmiĐa_Idriz

#2187 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne daju Robiju da progovre jbt u isto vrijeme tri glasa se dernjaju
JohnnyS

#2188 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by JohnnyS »

Kolinda ukrala show i vatrenima i trikolorima. Degutantno. Koja je*ena attention whore, pa mene stid bilo, kako je tek jadnom Jakovu.

Priče o nepostojećem faulu i penali koji je ili nije su bespotrebne. Mogla je Hrvatska bit sto puta bolja, opet bi Francuska dobila. Jednostavno rutiniraniji (ne znam jesam li ovo točno napisao) su, nije im prvo finale, znaju mudro odigrati i realno bolja su ekipa, uvjerljiviji su bili cijelo SP.

Priče o lutriji penala su također priče za malu djecu. Ima tu sreće, ali ima dosta i mentalne snage što je bitan element sporta i tu se Hrvatska isto pokazala, nije mala stvar tri puta se vraćati iz zaostatka i to svaki put je bilo bez panike, vidjelo se da su smireni kao da očekuju da će preokrenuti.

Sad nek uživaju, zaslužili su, ko zna hoće li se ikad ponoviti ( premda, to se i 98 govorilo pa vidi sad), uz nadu da će što manje debila svojim "slavljem" neprimjerenim skandiranjima osramotiti ovaj uspjeh.
kiligonzales

#2189 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by kiligonzales »

Logovan wrote:
Dosadno mii wrote:Po mom misljenju top 3

Francuska
Belgija
Brazil

Trebalo bi drugacije parove pravit
Zašto Brazil? :-)
Zato sto bi vjerovatno razbili Hrvate da su se kojim slucajem krizali na SP.
kiligonzales

#2190 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by kiligonzales »

Kaligrafija wrote:

Ma ja, samo su pobijedili jednu bezveze Argentinu 3:0, zalomilo se jbg, jednu Nigeriju koja bi satrala pola ekipa na prvenstvu, jedan Island koji se mogao nositi sa svakom ekipom po trci i snazi...a onda igrati sa Danskom, koja bi poderala isto pola reprezentacija na SP, koja je jako podcijenjena ekipa...onda najgora utakmica protiv domacina Rusije, koliko god nije ravna nekim drugim ekipama, nosi je fanatizam u domovini, pred vlastitom publikom, sa takvim ekipama je najgore igrati..I za kraj biti bolji od Francuske u svakom segmentu igre, poklon sudije na pocetku faul i penal, promijenili su tok utakmice, Hrvati su morali da ganjaju rezultat i zato su izgubili, a bili su bolji od Francuske i onako izmuceni od silnih produzetaka...ja sam vidio po igri samo jednu ekipu na terenu, a to je Hrvatska...tacno je, samo se rezultat pika na kraju, Francuzi su sampioni, ali ko god objektivno pogleda tu utakmicu, reci ce da su Hrvati bili bolji i da je sudija presudio utakmicu na samom pocetku uz lazirani prekrsaj kojeg nije bilo...! Vozdra i dovidjenja...!
Pa kad su toliko bolji od Francuza bili, sto ovi dadose 4 gola, a ovi 2? Sto se ne vratise u mec? Pusti se suplje.

Ganjali su i protiv Engleza, pa su prosli dalje, pa i protiv Rusa.

Niste realni, jednostavno Francuzi su bolja ekipa, sa vise boljih pojedinaca i pokazali su da mogu pobjedjivati, a da utakmice ne moraju kontrolirati. Sve tri utakmice Hrvatske u nakaut fazi su bile porodjajne muke, a Francuzi sve rijesili glat i to kojim redom.
high_volume

#2191 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by high_volume »

breuer wrote:Hrvati su u finalu jednostavo pregorili, vrlo čudna i skoro morbidna utakmica u pojedinim dijelovima. Mislim da se i Osim držao tog stava u studiju.
Samo da se pohvalim postom od prije 10-tak dana :D

Image
Riddle

#2192 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Riddle »

U kladjenju uvijek vjeruj u ono sto prvo pomislis. Cim se pocne filozofirati, nema tu srece. :lol:

Zao mi sto je radosni sad na godisnjem. Nadao sam se mozda jednom rezimeu prvenstva. Onako pjesnicki. U stihovima. :mrgreen:
Grean

#2193 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Grean »

Kao sto nas selektor rece, Francuzi su igrali odvratan fudbal jer su tako izabrali a da su htjeli ljepse mogli su jer imaju kvalitet da igraju i za oko onih koji vole fudbal.

Sto se jucerasnje utakmice tice, cudo se nije desilo.
mrgreen

#2194 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by mrgreen »

Moram malo o Kolindi, nevjerovatna mi je kolicina mrznje koja se izljeva, po meni bas onaj mrtvi sovinizam kojeg nismo ni svjesni - a najgore je sto upravo mediji to podrzavaju, omogucavaju, ohrabruju.

Npr. na indexu vijest "Bruka, Kolinda uletila u francusku svlacionicu". Ono zamisljas zenska uletila polugola, razvaljena, masuci grudnjakom. Gledam francuski prenos iz svlacionice - zena bila u drustvu predsjednika Francuske, Macron je predstavio igracima, ona ih pozdravila kratko i sa osmijehom. Francuski mediji komentarisu "la classe", "svaka cast, predivno", hvale je kako je navijala za svoj tim, a kako je i dostojanstvena u porazu.
Ne moram se nuzno slagati ni sa tim vidjenjem ali je ocigledno stvar perspektive.

Samo zamisljam da je bio neki lik tipa Mujica, opusten u dresu a ne odijelu, malo popio, smije se segaci grli sviju, bio bi "kralj", "legenda", "car", a ona je drolja, attention whore, obrukala naciju.
Od ljudi me to ne tangira toliko, za ocekivati je, a bilo je i dobrih memea i zezancija, ali je porazavajuce koliko regionalni mediji u tome ucestvuju.
Last edited by mrgreen on 16/07/2018 09:58, edited 1 time in total.
Kaligrafija

#2195 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Kaligrafija »

kiligonzales wrote:
Kaligrafija wrote:

Ma ja, samo su pobijedili jednu bezveze Argentinu 3:0, zalomilo se jbg, jednu Nigeriju koja bi satrala pola ekipa na prvenstvu, jedan Island koji se mogao nositi sa svakom ekipom po trci i snazi...a onda igrati sa Danskom, koja bi poderala isto pola reprezentacija na SP, koja je jako podcijenjena ekipa...onda najgora utakmica protiv domacina Rusije, koliko god nije ravna nekim drugim ekipama, nosi je fanatizam u domovini, pred vlastitom publikom, sa takvim ekipama je najgore igrati..I za kraj biti bolji od Francuske u svakom segmentu igre, poklon sudije na pocetku faul i penal, promijenili su tok utakmice, Hrvati su morali da ganjaju rezultat i zato su izgubili, a bili su bolji od Francuske i onako izmuceni od silnih produzetaka...ja sam vidio po igri samo jednu ekipu na terenu, a to je Hrvatska...tacno je, samo se rezultat pika na kraju, Francuzi su sampioni, ali ko god objektivno pogleda tu utakmicu, reci ce da su Hrvati bili bolji i da je sudija presudio utakmicu na samom pocetku uz lazirani prekrsaj kojeg nije bilo...! Vozdra i dovidjenja...!
Pa kad su toliko bolji od Francuza bili, sto ovi dadose 4 gola, a ovi 2? Sto se ne vratise u mec? Pusti se suplje.

Niste realni, jednostavno Francuzi su bolja ekipa, sa vise boljih pojedinaca i pokazali su da mogu pobjedjivati, a da utakmice ne moraju kontrolirati. Sve tri utakmice Hrvatske u nakaut fazi su bile porodjajne muke, a Francuzi sve rijesili glat i to kojim redom.
Ma.kako da ne, svi veliki strucnjaci saglasni da nije bio penal i da nije bio faul kod prvog gola, citaj izvjestaje i jucer i danas...al jok, daj da se ostrasceno gleda sa nacionalne strane, nek komsiji crkne krava, znam ja nas, jebo ti nas...!!!
JThomas

#2196 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by JThomas »

mrgreen wrote:Moram malo o Kolindi, nevjerovatna mi je kolicina mrznje koja se izljeva, po meni bas onaj mrtvi sovinizam kojeg nismo ni svjesni - a najgore je sto upravo mediji to podrzavaju, omogucavaju, ohrabruju.

Npr. na indexu vijest "Bruka, Kolinda uletila u francusku svlacionicu". Ono zamisljas zenska uletila polugola, razvaljena, masuci grudnjakom. Gledam francuski prenos iz svlacionice - zena bila u drustvu predsjednika Francuske, Macron je predstavio igracima, ona ih pozdravila kratko i sa osmijehom. Francuski mediji komentarisu "la classe", "svaka cast, predivno", hvale je kako je navijala za svoj tim, a kako je i dostojanstvena u porazu.
Ne moram se nuzno slagati ni sa tim vidjenjem ali je ocigledno stvar perspektive.

Samo zamisljam da je bio neki lik tipa Mujica, opusten u dresu a ne odijelu, malo popio, smije se segaci grli sviju, bio bi "kralj", "legenda", "car", a ona je drolja, attention whore, obrukala naciju.
Od ljudi me to ne tangira toliko, za ocekivati je, a bilo je i dobrih memea i zezancija, ali je porazavajuce koliko regionalni mediji u tome ucestvuju.
da su sportisti žene, a predsjednik muškarac radi sve ono isto kako je ona radila - dopao bi kakvog impičmenta. realno :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#2197 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Charuga »

Nick @suncana_strana je banovan na mjesec dana, i nema potrebe da se odgovara na postove koji su pisani sa tog nicka. Odgovor ne možete dobiti, a ban možete, pa vam je bolje da samo preskočite.
MOSALJOZE

#2198 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by MOSALJOZE »

Bio je i Macron u nasoj svlacionici. Ajde to.. po meni njeno ponasanje nije bilo u skladu s protokolom dostojnim drzavnika. Ona je tamo bila u svojstvu predsjednice republike a ne u privatnom aranzmanu i tako se trebala ponasati. Svim stranim medijima je to sve simpaticno. I je.. ta hrpa emocija i suze i sve ok.. al ako sve to mozemo opravdat.. e pa onakvo zvakanje zvake ne mozemo nicim!
(S)

E da.. i hvala svim komsijama na iskrenim cestitkama. U Zagrebu se slavilo srebro na nacin dostojan nasih zlatnih reprezentativaca!
Logovan

#2199 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Logovan »

kiligonzales wrote: Zato sto bi vjerovatno razbili Hrvate da su se kojim slucajem krizali na SP.
Ali zato su dosta loše igrali pojedine utakmice, meda nisu mogli.

https://www.radiosarajevo.ba/sport/nogo ... lja/306592
:skoljka:
Altsa

#2200 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Altsa »

Kaligrafija wrote:
kiligonzales wrote:
Kaligrafija wrote:

Ma.kako da ne, svi veliki strucnjaci saglasni da nije bio penal i da nije bio faul kod prvog gola, citaj izvjestaje i jucer i danas...al jok, daj da se ostrasceno gleda sa nacionalne strane, nek komsiji crkne krava, znam ja nas, jebo ti nas...!!!
Nisi u pravu za penal. Bio je a to je i Beusan, znaci hrvat to potvrdio.

"Bez emocija, moramo biti iskreni. Igrao je rukom. Nestor Pitana je nije mogao vidjeti i intervencijom VAR-a odluka je ispravno donesena." - Beusan.

Utakmica protiv Islanda. Da su islandani pogodili sve sanse sto su imali hrvatska bi izgubila. Cak i raspala argentina je imala sanse za makar nerijesen rezultat. O penalima sa rusima i dancima necu ni da govorim. Mozemo mi simpatisati ili ne hrvatsku ali ona je sa bezveznom igrom i uz srecu zbog zrijeba dosla do finala. francuska davala govole a hrvati kao igrali. moš mislit.
Last edited by Altsa on 16/07/2018 10:31, edited 1 time in total.
Locked