Hvala.
Filteri
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ernolina
#1 Filteri
Ej ljudi, ja sam potpuno nova u svijetu automobila. Zanima me koje filtere biste vi preporucili prilikom zamjene. Koji je po vama najbolji brand? Koji filteri pruzaju najbolji omjer cijena/kvalitet?
Hvala.
Hvala.
- ragnoti
#2 Re: Filteri
Sve zavisi od auta može li se naći kvalitet. Za Golf 2 teško išta sem Kine, ako je novije auto može se svašta naći, uglavnom kvalitet za malo para nemaš. Na našem tržištu postoje razno razni proizvodžaći, od onih koji proizvode u Kini, pa do naših 1/1 Europa, po meni barem, ja ganjam ove filtere, ako nema neću ništa:
1. MANN+HUMMEL-----cijena mu je žara, al se isplati
2. Purflux----- dobar cijena malo niža od Mann-a
3. Mahle---- tu negdje, jeftiniji dosta Austrijski filteri kvalitet dobar
4. Filtron----- Poljska firma najniža cijena, kvalitet
Ostalo sve mačku o rep
1. MANN+HUMMEL-----cijena mu je žara, al se isplati
2. Purflux----- dobar cijena malo niža od Mann-a
3. Mahle---- tu negdje, jeftiniji dosta Austrijski filteri kvalitet dobar
4. Filtron----- Poljska firma najniža cijena, kvalitet
Ostalo sve mačku o rep
- Ernolina
#3 Re: Filteri
Ja sam cula i za brend Unico Filter, pa imate li iskustva s tim? Naime to su filteri koji se proizvode u BiH.
Da li su kvalitetni? Hocemo li kupovati domace ili ne, da odmah provjerim?

Da li su kvalitetni? Hocemo li kupovati domace ili ne, da odmah provjerim?
- drndalo
#4 Re: Filteri
Unico iz Tesnja je vrlo dobar, i kupljen je od ovih MANN&HUMMEL, pa kada ih nadjes kod nas, najvjerovatnije i jesu iz Tesnja... Ne znam sta brines o filterima, kod svakog iole boljeg majstora ces dobiti dobar filter. Jedino na sta trebas obratiti paznju je da za jako malo para ne mozes dobiti nista dobro... Dakle filter od 4 KM ne moze valjati, ali vec za 14 moze... Fino je kupovati i domaci proizvod, a ima ih svuda.
- 2AK-47
#5 Re: Filteri
Samo Mann, za moj BMW je u nekim slučajevima 45 % skuplji od drugih proizvodžača, ali znam šta kupujem.
To je ipak firma koja radi od 1941. godine.
MANN filter može imati na sebi oznaku Made in BA (to je naš nekadašnji Unico), Spain, Germany, China, Brasil, USA... u zavisnosti za koje vozilo ide, ne proizvodi svaka država baš isto, mada je kvalitet isti.
Imao sam priliku uporediti svaki, nema odstupanja čak ni u težini, sve pod konac, Švabo je to
.
U BiH ekskluzivu za Mann drži firma Nuić.
Unico Filteri brend se može nači ali sam vidio samo Made in China, ne znam jeli kopija ili original, nešto ga ja nebih.
Majstorima ključ u ruke nikada, kupi sama dijelove i nosi, i obavezno da si prisutna tu kada ti radi, imaju običaj uvaliti neki bezveze dio, a naplatiti ga masno.
To je ipak firma koja radi od 1941. godine.
MANN filter može imati na sebi oznaku Made in BA (to je naš nekadašnji Unico), Spain, Germany, China, Brasil, USA... u zavisnosti za koje vozilo ide, ne proizvodi svaka država baš isto, mada je kvalitet isti.
Imao sam priliku uporediti svaki, nema odstupanja čak ni u težini, sve pod konac, Švabo je to
U BiH ekskluzivu za Mann drži firma Nuić.
Unico Filteri brend se može nači ali sam vidio samo Made in China, ne znam jeli kopija ili original, nešto ga ja nebih.
Majstorima ključ u ruke nikada, kupi sama dijelove i nosi, i obavezno da si prisutna tu kada ti radi, imaju običaj uvaliti neki bezveze dio, a naplatiti ga masno.
-
530i
#6 Re: Filteri
To su neki lažnjaci vjerovatno, ali ima Unico filtera koji i nisu made in BiH jer su sada u vlasništvu MannHummel grupacije...po meni ok izbor, ako kupuješ na ok mjestu. Izbjegavaj samo (pre)jeftine filtere za koje nikad niko nije čuo....to su ti kinezi koji se dovlače brodovima ovdje...2AK-47 wrote: Unico Filteri brend se može nači ali sam vidio samo Made in China, ne znam jeli kopija ili original, nešto ga ja nebih.
- 2AK-47
#7 Re: Filteri
možda je i taj china original, samo što se ja nisam smio usuditi probati, probao sam svašta nešto, i trenutno sam na Mann-u, čak ih i na svoje kamione ugrđujem, nekako sam navikao na njih, ne što su u BMW prva ugradnja, nego i kada ga razrežem svaki filter ima duplo više papira od ostalih.
-
530i
#8 Re: Filteri
Moguće
https://www.mann-hummel.com/en/corp/new ... 937693a42d
Doduše, ovo je vijest od prije tri dana, sumnjam da su u međuvremenu proizveli i dovezli filtere u Bosnu.
https://www.mann-hummel.com/en/corp/new ... 937693a42d
Doduše, ovo je vijest od prije tri dana, sumnjam da su u međuvremenu proizveli i dovezli filtere u Bosnu.