Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
bubica9000
#3976 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jel' se ikom desilo da ne moze dobiti svoj indeks?? Predala sam neku molbu prije 20 dana, jos nije gotova, u medjuvremenu sam odlucila da se prebacim na drugi fax,i sad mi ne daju moj indeks kazu "u proceduri je". Uzalud im objasnjavam da mi ne treba ta molba,samo indeks hocu,al' ne vrijedi...Kome da se obratim,sefici studentske??
-
bull21
#3977 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ljudi znate li jel' moguće uzeti par predmeta iz kolizije čak iako sam se već upisao? Kako uopšte ide kolizija za ove ISSS-ovce?
-
SunAmun
#3978 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ljudi da li mi tko moze reci ako je upoznat sa time da li prirodnjak(gimnazija-prirodni smjer) moze upisati arheologiju?Kada sam se odlucila za prirodni smjer zelja mi je bila farmacija i zbog pojedinih profesora u drustvenom smjeru izabrala sam prirodni, zaista volim historiju i arheologija me strasno zanima.Moj opci uspjeh je vrlodobar,znaci nisam odlican ucenik,uvijek je trebalo malo,ali jbg.Ovu godinu nisam nista upisala i zelim se sto bolje informisati i odabrati ono pravo
Da li bi mi predstavljao problem smjer,opci uspjeh,ima li prijemnog ispita,koji predmeti su vazni?
Da li bi mi predstavljao problem smjer,opci uspjeh,ima li prijemnog ispita,koji predmeti su vazni?
-
delirium.sa
#3979 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nema prijemnog, a cura koju ja znam da ga studira je zavrsila jezikci smjer, tako da sumnjam da je to problemSunAmun wrote:Ljudi da li mi tko moze reci ako je upoznat sa time da li prirodnjak(gimnazija-prirodni smjer) moze upisati arheologiju?Kada sam se odlucila za prirodni smjer zelja mi je bila farmacija i zbog pojedinih profesora u drustvenom smjeru izabrala sam prirodni, zaista volim historiju i arheologija me strasno zanima.Moj opci uspjeh je vrlodobar,znaci nisam odlican ucenik,uvijek je trebalo malo,ali jbg.Ovu godinu nisam nista upisala i zelim se sto bolje informisati i odabrati ono pravo![]()
-
SunAmun
#3980 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
delirium.sa wrote:Nema prijemnog, a cura koju ja znam da ga studira je zavrsila jezikci smjer, tako da sumnjam da je to problemSunAmun wrote:Ljudi da li mi tko moze reci ako je upoznat sa time da li prirodnjak(gimnazija-prirodni smjer) moze upisati arheologiju?Kada sam se odlucila za prirodni smjer zelja mi je bila farmacija i zbog pojedinih profesora u drustvenom smjeru izabrala sam prirodni, zaista volim historiju i arheologija me strasno zanima.Moj opci uspjeh je vrlodobar,znaci nisam odlican ucenik,uvijek je trebalo malo,ali jbg.Ovu godinu nisam nista upisala i zelim se sto bolje informisati i odabrati ono pravo![]()
Hwala puno na odgovoru.Wow sad sam se bas "zalijepila" za to i jos bolje nema prijemnog ovako za ove neke fakultete kad imas prijemni treba bgm vise i novaca za pripreme,pa odlaske u Sarajevo,ovako samo jednom i cekas rezultate:D!!I ja sam bas razmisljala da smjer ne bih trebao predstavljati problem jer se 1 i 2 razred uci historija,3 ima se sociologija u 4 filozofija kao te neke drustvene nauke,ali treba pitati i poznajem jednu curu koja eto kao nije mogla upisati zurnalistiku jer je bila prirodni smjer,to mi je bilo cudno.Koliko je kod nas to zavanje priznato,ne vjerujem bas da je na nekom zavidnom nivou.
-
tagomago
#3981 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
strani jezici za sve prve godine, izuzev onih koji jezike studiraju su obavezni. ponuđeni su engleski i njemački, ne znam da li je tu francuski ili neki drugi jezik, oni to po principu interesa, uglavnom na ova dva. a ti možda možeš da se raspitaš i uletiš na ruski, specifična grupacija je to na ff-ulamija_ina wrote:Zna li neko kako ide biranje stranog jezika, sto se tice vanredni studenata. U subotu smo imali predavanja, medjutim na rasporedu nema ni b/h/s jezika ni stranog. Ostali smo svi sa velikim upitnikom iznad glave kako ide za jezikekako cemo polagati ako nemamo cak ni na rasporedu?????
šta god da odabereš, moraš imati strani jezik, ako je po nastavnom planu i programu, a uglavnom je
:sklanja upitnik sa glave:
- MAJA STRASILO
#3982 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
bubica9000 wrote:Jel' se ikom desilo da ne moze dobiti svoj indeks?? Predala sam neku molbu prije 20 dana, jos nije gotova, u medjuvremenu sam odlucila da se prebacim na drugi fax,i sad mi ne daju moj indeks kazu "u proceduri je". Uzalud im objasnjavam da mi ne treba ta molba,samo indeks hocu,al' ne vrijedi...Kome da se obratim,sefici studentske??
Meni se desilo to sa indexom.Predala sam molbu u ponedeljak i odmah sutradan su mi rekli da mogu preci na drugi smjer,ali da vidim papirologiju na studentskoj i danas sam isla i kazu da je to jos u prodekanatu i da ce biti tek sledece nedelje..Ti pokusaj razgovarati sa seficom studentske mozda ti ona moze pomoci..
-
bubica9000
#3983 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sredila sam sve jucer,i meni su tako govorili na studentskoj,onda sam otisla sefici i ispostavilo se da mi je index danima na studentskoj bio,samo je njima to mrsko trazit...cccMAJA STRASILO wrote:bubica9000 wrote:Jel' se ikom desilo da ne moze dobiti svoj indeks?? Predala sam neku molbu prije 20 dana, jos nije gotova, u medjuvremenu sam odlucila da se prebacim na drugi fax,i sad mi ne daju moj indeks kazu "u proceduri je". Uzalud im objasnjavam da mi ne treba ta molba,samo indeks hocu,al' ne vrijedi...Kome da se obratim,sefici studentske??
Meni se desilo to sa indexom.Predala sam molbu u ponedeljak i odmah sutradan su mi rekli da mogu preci na drugi smjer,ali da vidim papirologiju na studentskoj i danas sam isla i kazu da je to jos u prodekanatu i da ce biti tek sledece nedelje..Ti pokusaj razgovarati sa seficom studentske mozda ti ona moze pomoci..
-
Ambrozija
#3984 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da li se iko prebacivao iz samofinansirajuceg u vanrednog, da li je to moguce i odobre li? (pitam jer mislim da su navodno sva mjesta u vanrednim zauzeta, recimo da pisem molbu u kojoj navodim da treba da dobijem posao a ne zelim da obustavljam obrazovanje - u pitanju je IV godina, tj drugi ciklus)
Molim vas za odgovor, pogotovo one koji su imali iskustva s ovim ili znaju nekoga sa slicnim iskustvom.
Hvala
Molim vas za odgovor, pogotovo one koji su imali iskustva s ovim ili znaju nekoga sa slicnim iskustvom.
Hvala
- MAJA STRASILO
#3985 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
bubica9000 wrote:Sredila sam sve jucer,i meni su tako govorili na studentskoj,onda sam otisla sefici i ispostavilo se da mi je index danima na studentskoj bio,samo je njima to mrsko trazit...cccMAJA STRASILO wrote:bubica9000 wrote:Jel' se ikom desilo da ne moze dobiti svoj indeks?? Predala sam neku molbu prije 20 dana, jos nije gotova, u medjuvremenu sam odlucila da se prebacim na drugi fax,i sad mi ne daju moj indeks kazu "u proceduri je". Uzalud im objasnjavam da mi ne treba ta molba,samo indeks hocu,al' ne vrijedi...Kome da se obratim,sefici studentske??
Super idem i ja sutra kod sefice..Jaoo zasto te zene ne mogu raditi svoj posao??
-
beatfreak
#3986 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zna li iko broj studentske sluzbe?
- MAJA STRASILO
#3987 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Idi na stranicu fakulteta i u kontakte tu imas broj..
-
lamija_ina
#3988 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
tagomago wrote:strani jezici za sve prve godine, izuzev onih koji jezike studiraju su obavezni. ponuđeni su engleski i njemački, ne znam da li je tu francuski ili neki drugi jezik, oni to po principu interesa, uglavnom na ova dva. a ti možda možeš da se raspitaš i uletiš na ruski, specifična grupacija je to na ff-ulamija_ina wrote:Zna li neko kako ide biranje stranog jezika, sto se tice vanredni studenata. U subotu smo imali predavanja, medjutim na rasporedu nema ni b/h/s jezika ni stranog. Ostali smo svi sa velikim upitnikom iznad glave kako ide za jezikekako cemo polagati ako nemamo cak ni na rasporedu?????
šta god da odabereš, moraš imati strani jezik, ako je po nastavnom planu i programu, a uglavnom je
:sklanja upitnik sa glave:
ma znamo sve to. Nije nam jasno samo kako cemo nemamo ni jedno predavanje. Valjda ce nam nesto vise pojasnit na sljedecem predavanju
ugl hvala
-
konobar84
#3989 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
jeli mi iko moze reci imali ikakvo volntiranje sad u subotu???
-
crnoplavo
#3990 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
bubica9000 wrote:Sredila sam sve jucer,i meni su tako govorili na studentskoj,onda sam otisla sefici i ispostavilo se da mi je index danima na studentskoj bio,samo je njima to mrsko trazit...cccMAJA STRASILO wrote:bubica9000 wrote:Jel' se ikom desilo da ne moze dobiti svoj indeks?? Predala sam neku molbu prije 20 dana, jos nije gotova, u medjuvremenu sam odlucila da se prebacim na drugi fax,i sad mi ne daju moj indeks kazu "u proceduri je". Uzalud im objasnjavam da mi ne treba ta molba,samo indeks hocu,al' ne vrijedi...Kome da se obratim,sefici studentske??
-
bubica9000
#3991 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zna li neko kad su konsultacije kod prof.Bilbije?
-
bull21
#3992 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja imam zapisano da je srijedom od 16 do 18 i četvrtkom od 14 do 16. Ovo je od prošle godine, vjerovatno je i od ove ali eto... da ne bude da... 
- Pooll
#3993 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
...
Last edited by Pooll on 17/10/2012 16:17, edited 1 time in total.
- P308
#3994 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
jeli = je likonobar84 wrote:jeli mi iko moze reci imali ikakvo volntiranje sad u subotu???
imali = ima li
Volontiranje vezano za sta?
-
u_prolazu
#3995 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da li ima neko ko prilicno poznaje statistiku za instrukcije ... naravno uredno placam...ako ima javite se na p.p
-
Ambrozija
#3996 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Znam ja djevojku koja jako dobro zna statistiku (ako je u pitanju odsjek za Pedagogiju, jer se na Psihologiji razlikuje), ako zelis mogu ti u PP poslati njen facebook ili broj, mislim da ti nece ni naplatiti, ali ne znam ima li vremenau_prolazu wrote:Da li ima neko ko prilicno poznaje statistiku za instrukcije ... naravno uredno placam...ako ima javite se na p.p
-
u_prolazu
#3997 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
da, statistika za pedagogiju...bila bih ti zahvalna za kontakt sa njom ili nekim drugim kom statistika nije "gadna"kao meni.
-
Ambrozija
#3998 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Poslala sam ti PPu_prolazu wrote:da, statistika za pedagogiju...bila bih ti zahvalna za kontakt sa njom ili nekim drugim kom statistika nije "gadna"kao meni.
-
Jaskacha
#3999 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozz.,
momak hoće da upiše dvopredmetni studij filozofija i sociologija, ja mu govorim da mu je bolje jednopredmetni (jedno od to dvoje, po mogućnosti filozofiju), jer ima manje predmeta, a svakako dobiva jednu diplomu. Osim toga, čula sam da kada se završi ovaj studij, ne može se birati za masters sociologija ili filozofija, nastavnički ili naučni, već se MORA uzeti filozofija. Zanima me je li neko zna da li je to tačno?
Također, je li težak dvopredmetni studij, obzirom da ima baš puno predmeta (ukupno 38), dok jedno predmetni filozofija ima samo 22, a jednopredmetni sociologija 31. Je li teško puno, neko ko studira?
Hvala.
momak hoće da upiše dvopredmetni studij filozofija i sociologija, ja mu govorim da mu je bolje jednopredmetni (jedno od to dvoje, po mogućnosti filozofiju), jer ima manje predmeta, a svakako dobiva jednu diplomu. Osim toga, čula sam da kada se završi ovaj studij, ne može se birati za masters sociologija ili filozofija, nastavnički ili naučni, već se MORA uzeti filozofija. Zanima me je li neko zna da li je to tačno?
Također, je li težak dvopredmetni studij, obzirom da ima baš puno predmeta (ukupno 38), dok jedno predmetni filozofija ima samo 22, a jednopredmetni sociologija 31. Je li teško puno, neko ko studira?
Hvala.
-
Ambrozija
#4000 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ovo za master nije tacno, i sociologija i filozofija imaju master - naucne i nastavnicke smjerove. U zaviosnosti od odsjeka, oba smjera slusaju ista predavanja (dakle i naucni i nastavnicki - mislim da je jedina razlika sto kod nastavnickog smjera imate i metodiku, odnosno morate odrzati nekoliko casova u okviru pedagoske prakse). Sociologija i filozofija se mogu upisati zajedno, tj. kao dvopredmetni studij. Ja konkretno ne studiram to, ali imam prijateljicu koja je na masteru Sociologije, pa zahvaljujuci njoj znam te informacije.Jaskacha wrote:Pozz.,
Hvala.
Pa cuj, sve je individualno, koliko ce se zalagti, koliko voli ove oblasti, hoce li raditi na vrijeme ili ne - sve to skupa zavisi hoce li mu biti tesko ili ne? Mislim da uz redovan rad ni rezultati nece izostati.