Ako neko slučajno zna, pomoglo bi pravo, uzimajući u obzir da sam svaki dan od ponedjeljka išla na fakultet, pa mi se, realno, više ne da ako ne moram
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
l-mai
#3701 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Mi koji smo naknadno primljeni na samofinansirajući studij, je l' treba sad nešto posebno na fakultet da idemo, da potvrdimo da želimo i slično?
Ako neko slučajno zna, pomoglo bi pravo, uzimajući u obzir da sam svaki dan od ponedjeljka išla na fakultet, pa mi se, realno, više ne da ako ne moram
- stb10
#3702 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ali ovo mi nije jasno: uz uvjet da su ostvarili pravo upisa na drugom studiju na koji su konkurisali kao prvi predmet'.tockica wrote:Svi smo primljeni na engleski+druga studijska grupa od 1.-39., ali pod uvjetom da smo primljeni i na ovaj drugi predmet, u tvom slučaju talijanski. Mene zanima kad se može doći upisati prva godina i gdje se dobije ljekarsko uvjerenje, jer nisam iz Sarajeva, kad mogu doći uraditi te nalaze ili šta već se radi?Čestitam svima koji su primljeni
ovo na koji su konkurisali kao prvi predmet.. ja kad sam se upisivala napisala sam: engleski i talijanski jezik i književnost.. dakle engleski mi je prvi.. hjoooooooooooj :S
-
Čoksa
#3703 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ljudi znam, da smaramo,mi "prvaicic" ali razumite nas
evo kao sta vidim izasle su konacne rang liste, pa me zanima kada je upis,na stranici nema nista o tome, sta,kako sa tim zdravstvenim,jeli se to radi prije upisa. Nisam iz Sarajeva, pa nisam u prilici svako malo trcati do studentske. Izvinjavam se jos jednom, ali sam zbunjena totalno 
- bombašica
#3704 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Don't worry...upis počinje u septembru...do tada uživaj.
- Mračajski proto
#3705 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Valja na stsl. u septembru. 
-
gin-ger
#3706 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozdrav!
Pitanje: Zašto upis počinje ovako rano? Zar nije u septembru?
http://www.ff.unsa.ba/index.php?option= ... 9&Itemid=1
-
Ambrozija
#3707 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Uvijek bude organizirano i u septembru, bit ce vjerovatno i ove godine. I prosle godine je bilo odmah nakon konacnih listi ali i u septembru. Vjerovatno da bi smanjili guzve.gin-ger wrote:Pozdrav!
-
gin-ger
#3708 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Aham, hvala ti:))Ambrozija wrote:Uvijek bude organizirano i u septembru, bit ce vjerovatno i ove godine. I prosle godine je bilo odmah nakon konacnih listi ali i u septembru. Vjerovatno da bi smanjili guzve.gin-ger wrote:Pozdrav!
-
Cukan91
#3709 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Imam 2 pitanja, oba su za sestru koja je ove godine primljena na redovni studij.
1. Da li ce sigurno biti upisa u septembru? Posto je ona iz Sandzaka, a jos uvijek joj nije stigla nostrifikacija srednjoskolskih dokumenata, boji se da nece stici sad da se upise, pa joj vise odgovara da dokumenta preda u septembru, ali o tome nema ni rijeci na sajtu fakulteta
2. Je li neophodno da ponese zdravstvenu knjizicu kad bude vadila ljekarsko, i koliko to uopste kosta?
1. Da li ce sigurno biti upisa u septembru? Posto je ona iz Sandzaka, a jos uvijek joj nije stigla nostrifikacija srednjoskolskih dokumenata, boji se da nece stici sad da se upise, pa joj vise odgovara da dokumenta preda u septembru, ali o tome nema ni rijeci na sajtu fakulteta
2. Je li neophodno da ponese zdravstvenu knjizicu kad bude vadila ljekarsko, i koliko to uopste kosta?
-
long.road
#3710 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
1. Prošlih godina je uvijek bio još jedan rok, takve bar ja informacije imam, ali mislim da ti 100 posto pouzdane informacije može dati samo neko ko radi na faksuCukan91 wrote:Imam 2 pitanja, oba su za sestru koja je ove godine primljena na redovni studij.
1. Da li ce sigurno biti upisa u septembru? Posto je ona iz Sandzaka, a jos uvijek joj nije stigla nostrifikacija srednjoskolskih dokumenata, boji se da nece stici sad da se upise, pa joj vise odgovara da dokumenta preda u septembru, ali o tome nema ni rijeci na sajtu fakulteta![]()
2.Ne treba knjižica, samo lična karta, danas bio
-
Balaševićka
#3711 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
http://www.rocketlanguages.com/french/premium/zergtales wrote:moze li link za online course?Balaševićka wrote:Nadam sehipopotamus wrote: Nista se ne brini, upala si ti. Imas super prosjek.
Racunace ti to sto se moze racunati, engleski, historiju i maternji.
Samo uci francuski, ne ide se bas od pocetka. Talijanski da, ali francuski se ocekuje da znas nesto, ili da sama radis dosta, da bi dostigla nivo koji je neophodan.
Ako krenes od 0 bit' ces malo izgubljena.
Normalno da možeš sustići ostale kolege, ali da baš radiš dosta. Trebala si kurs upisat' ranije.
Uglavnom, bonne chance. Ucim francuski online. Zao mi je samo sto ranije nisam pocela, iako sam u Italiji u osnovnoj imala priliku da biram koji cu uciti - francuski ili spanski, odabrala sam spanski. Naravno, kajala sam se od prvog casa, jer sam shvatila koliko je francuski lijep, haha. I hvala ti
Imas gore ovo Free French Course, i potrebno je da se prijavis. Inace salju ti cesto e-mailove s novim "lekcijama" i napredak. Sretno
- luluška
- trcicu trceci
#3713 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Koliko kosta ono ljekarsko ?

- Comandini
#3715 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Šta je ovo, odjednom odmor od mjesec i pol i sve zatvoreno !? Ima li ko iskustva s ovim, sutra idem uplatiti, trebaju mi odmah po uplaćenju potvrde da sam redovan radi reguliranja zdravstvenog i eventualnog prebacivanja, jel iko nešto slično uradio, da li mogu to tad izdati ?
-
Ambrozija
#3716 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Mislim da ne mozes...Moras se prvo upisati i dobiti gotov index (koliko ja znam), da bi dobio potvrdu da si redovan. Potvrda se dobiva s pocetkom nove skolske godine, znaci tek u septembru.Comandini wrote:Šta je ovo, odjednom odmor od mjesec i pol i sve zatvoreno !? Ima li ko iskustva s ovim, sutra idem uplatiti, trebaju mi odmah po uplaćenju potvrde da sam redovan radi reguliranja zdravstvenog i eventualnog prebacivanja, jel iko nešto slično uradio, da li mogu to tad izdati ?
A i sve i da mozes dobiti, fakultet radi jos samo sutra, a njima treba par dana da obave posao
-
klix5
#3717 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zakasnio sam na upis, a primljen sam u redovne studente i ne mogu stici na upis sada na prvom roku, da li mogu upisati na drugom upisnom roku?Ako neko zna nesto o tome, da mi odgovori, molim vas.
Hvala
Hvala
- Mračajski proto
#3718 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Možeš ba.
-
Ambrozija
#3719 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Mozes, cini mi se da 22.08. pocinje upis na drugi ciklus, vjerovatno ce organizovati i za prvi, odnosno ne vjerovatno vec sigurno!klix5 wrote:Zakasnio sam na upis, a primljen sam u redovne studente i ne mogu stici na upis sada na prvom roku, da li mogu upisati na drugom upisnom roku?Ako neko zna nesto o tome, da mi odgovori, molim vas.
Hvala
-
klix5
#3720 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozz svima, ja sam prosao na prvom upisnom roku, stigao sam iskupiti sve dokumente(indeks, upisne listove, kopirao svjedozdbe diplomu ovjerio u opcini..) ali nisam stigao predati sada zbog guzve.. da li mogu to predati na ovom drugom upisnom roku? moram li se ponovno prijaviti na konkurs?
-
mini2
#3721 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
koliko me oči moje još služe, vidim da si već pitao to i dobio odgovor potvrdan.
-
Ambrozija
#3722 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
a ja se pitam da li je do mene, jesam li dobro procitalamini2 wrote:koliko me oči moje još služe, vidim da si već pitao to i dobio odgovor potvrdan.
- Rijeka_snova
#3723 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Fakultet ne radi do daljnjeg, cula sam da se renovira 4. sprat pa ce samo radnici imati pristup. Tako da sve odlozite do septembra. 
-
mini2
#3724 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
a i da se ne renovira, imaju ljudi (ne)zasluženi godišnji odmor. 
-
bull21
#3725 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jel' istina da su septembarske rokove pomakli u august?? Vidjeh da su već neke i na stranici objavili!