Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
ygirlyy

#3676 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ygirlyy »

Da li oni sami prebacuju ove koji nisu uspjeli upasti na redovne, na samofinansirajuce ili moramo pisati molbu?
l-mai

#3677 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by l-mai »

ygirlyy wrote:Da li oni sami prebacuju ove koji nisu uspjeli upasti na redovne, na samofinansirajuce ili moramo pisati molbu?
Koliko ja znam, piše se molba. Al' sad ne znam da l' je tamo uzimaš, il' je ti sam pišeš..
bull21

#3678 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Tamo vam daju papir na kojem piše molba i onda, ako se dobro sjećam, vi napišete/zaokružite/štaveć i predate.
delirium.sa

#3679 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by delirium.sa »

Na pedagogiji nisu stavili listu za sf, a pise da ih primaju 30 r i 30 sf. Jel' to znaci da su svi ispod crte sf?
bull21

#3680 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Ne, to znači da trebate da odete do teta na studentskoj i da se raspitate zašto nisu stavili sf. Pa nismo vam mi informbiro! Malo protegnite noge i mi smo isto tako morali i ništa nam ne fali! Jadni vi ako ćete na sve čekati da vam neko kaže! Baš me zanima koliko vas, budućih studenata, morala mamica pratiti! Bome je taj trend u rastu, kako sam primjetio prošle godine.
Woman

#3681 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Woman »

bull21 wrote:Ne, to znači da trebate da odete do teta na studentskoj i da se raspitate zašto nisu stavili sf. Pa nismo vam mi informbiro! Malo protegnite noge i mi smo isto tako morali i ništa nam ne fali! Jadni vi ako ćete na sve čekati da vam neko kaže! Baš me zanima koliko vas, budućih studenata, morala mamica pratiti! Bome je taj trend u rastu, kako sam primjetio prošle godine.
polako, niko te ne tjera da ikome ovdje odgovaraš.
bull21

#3682 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Pa ja ću veoma rado odgovoriti na pitanje koje znam, ali sada fakat ispitivati za svaku sitnicu jer su lijeni da odu i tamo vide je bezobrazno. Ne može se sve preko računara...
Jay Gatsby

#3683 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Jay Gatsby »

delirium.sa wrote:Na pedagogiji nisu stavili listu za sf, a pise da ih primaju 30 r i 30 sf. Jel' to znaci da su svi ispod crte sf?
Pogledaj kako je navedeno u konkursu - koliko osoba odsjek prima u pojedinačnim statusima. U principu, oni koji premašuju kvotu za redovne, prebacuju se u SF (jer su i oni redovni) dok se ne popuni i ta kvota (ako uopće ima mjesta). No, ne znači da će svi budući studenti prihvatiti SF status - neki odlaze na drugi faks, a neki i prihvate plaćanje i kasnije se pokušavaju prebaciti u status redovnih. Ipak, za sve to bi trebao (ili trebala) otići do faksa i prikupiti informacije i, što je najvažnije, zvanično reći da želiš biti u statusu SF (ako je to moguće) i da ga prihvataš.
l-mai

#3684 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by l-mai »

Ja sam danas išla i pitala za tu molbu za prebacivanje na samofinansirajuće i rekli su mi da se nigdje ne može prebaciti do drugog roka.
crnoplavo

#3685 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by crnoplavo »

l-mai wrote:Ja sam danas išla i pitala za tu molbu za prebacivanje na samofinansirajuće i rekli su mi da se nigdje ne može prebaciti do drugog roka.
kad je drugi rok, imal za vanredne?
l-mai

#3686 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by l-mai »

crnoplavo wrote:
l-mai wrote:Ja sam danas išla i pitala za tu molbu za prebacivanje na samofinansirajuće i rekli su mi da se nigdje ne može prebaciti do drugog roka.
kad je drugi rok, imal za vanredne?
E to ne znam, nisu mi ništa rekli.
Al' bit će na stranici sigurno obavijest :)
odbojkasiCa

#3687 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by odbojkasiCa »

http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/Akadems ... 1_2012.pdf
sudeci po ovome, drugi rok je 21. avgusta
Privremena1

#3688 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Privremena1 »

bull21 wrote:Pa ja ću veoma rado odgovoriti na pitanje koje znam, ali sada fakat ispitivati za svaku sitnicu jer su lijeni da odu i tamo vide je bezobrazno. Ne može se sve preko računara...

Nismo svi iz Sarajeva :cry:
delirium.sa

#3689 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by delirium.sa »

Pitanje je bilo za drugaricu koja je svakako otisla do fakulteta, samo sam htjela da vidim da li neko od vas zna odgovor (ipak treba docekati iduce jutro da se ode na fakultet :) ).
Izvinite sto sam koristila forum u njegove svrhe :)
mini2

#3690 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mini2 »

pa nisi pitala kakvu kafu poslužuju u školskoj nam birtiji. nego, istina je da su pojedini forumaši previše nervozni i mrzovoljni, možda je do ispita, nemojte zamjeriti nikome. :mrgreen:
piatc

#3691 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by piatc »

Jedva čekam sljedeće ljeto da upišem drugu godinu da mogu tersati prvačićima :mrgreen:
bull21

#3692 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Nataša me nasekirala pa prosipam neurozu đe stignem
Inače sam manje neurozan :D
stb10

#3693 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by stb10 »

Može li mi samo neko reći da li se i sutra prije te sjednice može predatti molba/žalba?? i u koliko sati je sjednica?
ygirlyy

#3694 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ygirlyy »

stb10 wrote:Može li mi samo neko reći da li se i sutra prije te sjednice može predatti molba/žalba?? i u koliko sati je sjednica?
Za molbu/žalbu imaš rok od 3 dana, to ti piše na stranici :D Sjednica je u petak, u 9 ujutru. Ako neko nije uspio upasti na redovne, a želi na samofinansirajuće, napiše molbu i tu molbu odnese u protokol fakulteta (prvi sprat, lijevo). Komisija će razmotriti molbe/žalbe i konačnu listu objaviti u petak.
stb10

#3695 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by stb10 »

ygirlyy wrote:
stb10 wrote:Može li mi samo neko reći da li se i sutra prije te sjednice može predatti molba/žalba?? i u koliko sati je sjednica?
Za molbu/žalbu imaš rok od 3 dana, to ti piše na stranici :D Sjednica je u petak, u 9 ujutru. Ako neko nije uspio upasti na redovne, a želi na samofinansirajuće, napiše molbu i tu molbu odnese u protokol fakulteta (prvi sprat, lijevo). Komisija će razmotriti molbe/žalbe i konačnu listu objaviti u petak.
Uh super.. ja sam mislila da je sutra sjednica.. hvala ti :D
piatc

#3696 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by piatc »

:-?
l-mai

#3697 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by l-mai »

A protokol radi samo ponedjeljkom i srijedom.
Danas nije bilo nikoga. Na studentskoj ti naravno neće primiti ni molbu, ni žalbu.
ygirlyy wrote:
stb10

#3698 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by stb10 »

'Kandidati od rednog broja 1 do 39, koji su konkurisali za upis na redovni studij troškove studija snosi Osnivač, mogu se upisati u svojstvu redovnog studenta- troškove studija snosi osnivač, uz uvjet da su ostvarili pravo upisa na drugom studiju na koji su konkurisali kao prvi predmet.' (ovo piše za engleski jezik+druga studijska grupa)
-šta je pisac htio da kaže s ovim? -.- zašto jednostavno ne napišu ko je primljen na redovne, a ko nije, nego ja moram prevodit :S Može li mi neko pomoći? Primljena sam na talijanski+druga studijska grupa, 3. na spisku.. a na engleski+druga studijska grupa sam 13. na spisku.. jesam li primljena ili ne? ne shvatam šta žele da kažu sa ovim: 'uz uvjet da su ostvarili pravo upisa na drugom studiju na koji su konkurisali kao prvi predmet'.
tockica

#3699 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tockica »

Svi smo primljeni na engleski+druga studijska grupa od 1.-39., ali pod uvjetom da smo primljeni i na ovaj drugi predmet, u tvom slučaju talijanski. Mene zanima kad se može doći upisati prva godina i gdje se dobije ljekarsko uvjerenje, jer nisam iz Sarajeva, kad mogu doći uraditi te nalaze ili šta već se radi? ;-) Čestitam svima koji su primljeni :D
klix5

#3700 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by klix5 »

eh to i mene zanima , ni ja nisam iz sarajeva :D :D
Post Reply