Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
aida25
#3151 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
E ovako, pozdrav svima. Treba mi pomoć, interesuje me zna li ko može li se poslije završenog pravnog fakulteta upisati postdiplomski na anglistici -smijer prevodilački ili bilo koji drugi?Velika mi je želja bila studirati engleski pa da mi je bar ovo iskombinovati ako ikako može, eto hvala vam unaprijed.
- Rosebud_
#3152 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Po mom misljenju ne bi trebalo. Nepotrebno je nabrajati razloge. Ako ti se studira engleski upisi pa kreni ispocetka, I ciklus.
Mada, praksa govori drugacije - vidjela sam na rang listi za postdiplomski da je neka cura iz Bihaca primljena, koja je zavrsila Pedagosku akademiju. Ne znam na koji smjer.
Mada, praksa govori drugacije - vidjela sam na rang listi za postdiplomski da je neka cura iz Bihaca primljena, koja je zavrsila Pedagosku akademiju. Ne znam na koji smjer.
-
aida25
#3153 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Aha hvala. Ako neko misli drugačije neka se slobodno javi, korisna mi je bilo kakva informacija.
-
shambho
#3154 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
A da odes na fakultet ili nazoves i pitas?aida25 wrote:Aha hvala. Ako neko misli drugačije neka se slobodno javi, korisna mi je bilo kakva informacija.
Nije bitno sta ko misli valjda postoje neka pravila i propisi..
-
Cibra
#3155 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
To odobrava Odsjek. Tj. kada apliciraš, oni razmisle o tome, vide tvoju diplomu i u skladu sa njihovim misljenjem se odluci. Najbolje je otici na fakultet, raspitati se kakva je praksa sa ljudima sa pravnog fakulteta koji apliciraju na drugi ciklus anglistike.aida25 wrote:Aha hvala. Ako neko misli drugačije neka se slobodno javi, korisna mi je bilo kakva informacija.
-
aida25
#3156 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hvala svima na odgovorima. Pitam iz razloga što misliim da studenti ff znaju više o tome nego ja.
-
Nella18
#3157 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
eii znate li hocemo li imati predavanja 30-tog?? jer je Bozic 
-
pritchard
#3158 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Božić 30.? To po sumeranskom kalendaru?Nella18 wrote:eii znate li hocemo li imati predavanja 30-tog?? jer je Bozic
-
Nella18
#3159 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
oh moja greska hah ok 
- tinchy
#3160 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
U kojem kabinetu i u koliko se održavaju vježbe trećoj grupi iz Društvene i kulturne historije V.B. I šta je trebalo pripremiti za ovu sedmicu? Hvala.
- neo7
#3161 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ako ne dobijes odgovor ovde, upitaj na http://www.facebook.com/groups/105597913974/tinchy wrote:U kojem kabinetu i u koliko se održavaju vježbe trećoj grupi iz Društvene i kulturne historije V.B. I šta je trebalo pripremiti za ovu sedmicu? Hvala.
LP
-
Dada2
#3162 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Imam jedan problem, treba da do 17-tog prijavim ispite preko ISSS-a medjutim kad udem na ISSS nema mi ispita da prijavim :S
To mi se prvi put desava, dali neko moze pomoci ili zna u cemu je problem ??
Unaprijed Hvala
Unaprijed Hvala
- Rijeka_snova
#3163 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Do kojeg datuma se mogu prijaviti ispiti na studentskoj? Hvala unaprijed 
-
Dada2
#3164 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
do 17 dec. danas bila i uvjerila se 
- Rijeka_snova
#3165 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pokusaj poslije nekad, mozda im je server malo zastop'o. :d Ako ne uspijes, pravac na studentskuDada2 wrote:Imam jedan problem, treba da do 17-tog prijavim ispite preko ISSS-a medjutim kad udem na ISSS nema mi ispita da prijavim :S
Unaprijed Hvala
Super, hvala puno.
-
Dada2
#3166 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sigurno je to, pokusat cu ponovo sutraRijeka_snova wrote:Pokusaj poslije nekad, mozda im je server malo zastop'o. :d Ako ne uspijes, pravac na studentskuDada2 wrote:Imam jedan problem, treba da do 17-tog prijavim ispite preko ISSS-a medjutim kad udem na ISSS nema mi ispita da prijavim :S
Unaprijed Hvala![]()
Super, hvala puno.
Ma nist
- Rijeka_snova
#3167 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Eto ti preporuka na onoj drugoj temi.Dada2 wrote:Sigurno je to, pokusat cu ponovo sutraRijeka_snova wrote:Pokusaj poslije nekad, mozda im je server malo zastop'o. :d Ako ne uspijes, pravac na studentskuDada2 wrote:Imam jedan problem, treba da do 17-tog prijavim ispite preko ISSS-a medjutim kad udem na ISSS nema mi ispita da prijavim :S
Unaprijed Hvala![]()
Super, hvala puno.ako nista kao sto kazes studentska
Ma nist
-
Dada2
#3168 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zahvaljujem na preporuci bas cu da potrazim
:D Hvala
))
- tinchy
#3169 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Što im je dobro ovo prijavljivanje ispita preko ISSS-a, ništa ne fercera, nema ponuđenih ispita za prijaviti, nema unešenih svih položenih ispita.. Odlično! 
-
Dada2
#3170 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ma nema nista, ja stvarno ne znam za sta sluzi :Stinchy wrote:Što im je dobro ovo prijavljivanje ispita preko ISSS-a, ništa ne fercera, nema ponuđenih ispita za prijaviti, nema unešenih svih položenih ispita.. Odlično!
- Rijeka_snova
#3171 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ova godina im je probna, ja mislim. Da vide kako ce da hoda, gdje se javljaju problemi i slicno. Na drugim fakultetima funkcionise izvrsno, npr. na ekonomskon. Zavidim svojoj drugarici kada vidim kako lezerno prijavi ispite i naruci potvrde, sa samo par klikova. 
-
mirr1
#3172 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Srdacan pozdrav,
vanredan sam student na Odsjeku za BHS i knjizevnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu.
Potrebne su mi upute za polaganje ispita i literaturu,predavanja ili skripte za predmete:
Interkulturalno izucavanje knjizevnosti;(E.Kazaz)
Dijalektologija 1 i 2;(S.Halilović)
Lingvistička stilistika 1 i 2;(imam Stilistiku od Marine Kantić Bakaršić,ali ne znam je li dovoljan samo taj udzbenik,kao i to sta u istom treba uciti za stilistiku 1, sta za stilistiku 2?);(H.Muratagić-Tuna)
Molim sve one koji studiraju bhs da mi se cim prije jave kako bi tacno znala odakle da pripremam ispite,te ako posjeduju skripte,predavanja i slicno da ih posudim i iskopiram ili da bar znam koje knjige da kupim.
Popis literature za mnoge predmete imam,ali ne znam sta je od toga najvaznije odnosno sta najcesce bude na ispitima.
Imam i ja dosta toga,ali zbog dugogodisnje pauze na faksu i nepoznavanja nikoga od studenata,nikako se ne snalazim.
Unaprijed se zahvaljujem i nadam se vasim odgovorima cim prije.
vanredan sam student na Odsjeku za BHS i knjizevnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu.
Potrebne su mi upute za polaganje ispita i literaturu,predavanja ili skripte za predmete:
Interkulturalno izucavanje knjizevnosti;(E.Kazaz)
Dijalektologija 1 i 2;(S.Halilović)
Lingvistička stilistika 1 i 2;(imam Stilistiku od Marine Kantić Bakaršić,ali ne znam je li dovoljan samo taj udzbenik,kao i to sta u istom treba uciti za stilistiku 1, sta za stilistiku 2?);(H.Muratagić-Tuna)
Molim sve one koji studiraju bhs da mi se cim prije jave kako bi tacno znala odakle da pripremam ispite,te ako posjeduju skripte,predavanja i slicno da ih posudim i iskopiram ili da bar znam koje knjige da kupim.
Popis literature za mnoge predmete imam,ali ne znam sta je od toga najvaznije odnosno sta najcesce bude na ispitima.
Imam i ja dosta toga,ali zbog dugogodisnje pauze na faksu i nepoznavanja nikoga od studenata,nikako se ne snalazim.
Unaprijed se zahvaljujem i nadam se vasim odgovorima cim prije.
-
mirr1
#3173 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Šta mislite je li bih ja mogla sad predati papire za upis,kasnim uffaa...ili moram pisati molbu? :-/
Je li se mogu prijaviti ispiti elektronskim putem,kako to funkcioniše?
Zar samo do 17.primaju prijave za januarsko-februarski rok?
Hvala unaprijed...
Hvala unaprijed...
-
Dada2
#3174 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja mislim da mozes predati papire da nema odredeno vrijeme, a ispite prijavljujes preko isss-a koje dobijes na studentskoj kad se upisesmirr1 wrote:Šta mislite je li bih ja mogla sad predati papire za upis,kasnim uffaa...ili moram pisati molbu? :-/
Hvala unaprijed...
A da samo do 17 se moze prijaviti :/
Toliko od mene koliko sam informisana
-
mirr1
#3175 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Trebam obnoviti 5.semestar..a koliko znam upis je valjda bio do 1.novembra?! :-/
Hajd' valjda se još neko javi....posebno studenti bosanskoga...
Hvala ti
Hajd' valjda se još neko javi....posebno studenti bosanskoga...
Hvala ti