Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
fee_lunee

#2926 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by fee_lunee »

bELMIN_666 wrote:Sutra nema nastave za prvu godinu ?
na slavistici nemamo,za ostale ne znam...
ZiBastet

#2927 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

ja sam na anglistici.prva godina...neki govore da sutra ima predavanja neki kazu nema.....?? :S
i btw kako cemo znati koja smo grupa, nista nam danas ne rekose....
necu

#2928 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by necu »

.
Last edited by necu on 19/09/2011 18:59, edited 1 time in total.
lala*

#2929 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

Ljudi, moze li mi iko reci sta treba za upis u drugu godinu? Je li izaslo sta? Ako ste vec pisali o tome ja se izvinjavam, ali nisam bila u toku. :-D
Incerum Canabea

#2930 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Incerum Canabea »

Imal' ko sa psihologije da zna šta mu ga dođe ovo "Odabrane teme sa primjenjene psihologije - nastavnički smjerovi"?
Falil' vama Bosanski u ovom rasporedu, il' to tako treba? :D

Blagodarim. :)
Rosebud_

#2931 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

ZiBastet wrote:ja sam na anglistici.prva godina...neki govore da sutra ima predavanja neki kazu nema.....?? :S
i btw kako cemo znati koja smo grupa, nista nam danas ne rekose....
Za sta, morfologiju il historiju? Posto sam vidjela na oglasnoj danas da su vas rasporedili po grupama za ta dva predmeta.
I sto ne bi bilo predavanja sutra? Mi smo i danas imali.
ZiBastet

#2932 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

ja koliko znam niko danas nije imao predavanja :S
a je li istina da mi mozemo birati koja smo grupa?
bull21

#2933 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

Pa kako oni raspoređuju u grupe? Zar nije da sam biraš?
ZiBastet

#2934 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

bull21 wrote:Pa kako oni raspoređuju u grupe? Zar nije da sam biraš?
i ja sam to cula...to bi bilo extra....ali nezz sto bi onda stavljali spisak :/
rajv0sa

#2935 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by rajv0sa »

A onaj lik na historiji nam rece ,vidimo se u srijedu u 12 :? Necemo imati neka predavanja..Nisam ga nikako skuzil.
pritchard

#2936 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Nama su rekli da imamo predavanja,ali da ćemo najvjerovatnije imat po sat svakog predmeta,a ne dva kako raspored kaže. :-)
Rosebud_

#2937 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

ZiBastet wrote:
bull21 wrote:Pa kako oni raspoređuju u grupe? Zar nije da sam biraš?
i ja sam to cula...to bi bilo extra....ali nezz sto bi onda stavljali spisak :/
Zato sto su grupe napravljene po abecednom redu. Prva grupa je A-G, a druga H- :? Nisam zapamtila dalje.
Strpite se malo, na drugoj cete moci birati grupe. :D

I, predavanja su danas pocela (ne vjezbe), za trecu godinu, makar. I od sutra se nastavlja, po rasporedu.
Ambrozija

#2938 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Grupe idu po abecednom redu, dakle pola u jednu, pola u drugu grupu (kod nas su dvije grupe na svim predmetima (Pedagogija) i obicno ide od A do M i od M do Ž - ali naravno sve zavisi koliko vas je i koliko se ljudi s kojim slovom preziva :D), s tim da se moze dogovorit s asistentima ukoliko vam neki termin bas, ali bas ne odgovara, pa da se prebcite u drugu grupu. Opet ponavljam tako je na Pedagogiji...I da predavanja i kod nas idu regularno sutra i ostatak sedmice...

Sto se tice toga sta je potrebno za upis na drugu i trecu godinu to su upisni materijal i uplatnice, naravno prilozite uz index :)
antropolog

#2939 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by antropolog »

pritchard wrote:Nama su rekli da imamo predavanja,ali da ćemo najvjerovatnije imat po sat svakog predmeta,a ne dva kako raspored kaže. :-)
P. kako ti se svidjelo na romanistici ?
Meni je bibliotekarka najbolja :D :D
Rosebud_

#2940 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

Ambrozija wrote:Grupe idu po abecednom redu, dakle pola u jednu, pola u drugu grupu (kod nas su dvije grupe na svim predmetima (Pedagogija) i obicno ide od A do M i od M do Ž - ali naravno sve zavisi koliko vas je i koliko se ljudi s kojim slovom preziva :D), s tim da se moze dogovorit s asistentima ukoliko vam neki termin bas, ali bas ne odgovara, pa da se prebcite u drugu grupu. Opet ponavljam tako je na Pedagogiji...I da predavanja i kod nas idu regularno sutra i ostatak sedmice...

Sto se tice toga sta je potrebno za upis na drugu i trecu godinu to su upisni materijal i uplatnice, naravno prilozite uz index :)
A deder mi kazi kad se moze predati to za upis? Cula sam da je teta Ljilja neku djevojku s germanistike vratila i rekla joj da je upis bio do 16. :shock:
A jednoj mojoj kolegici je ona teta na portirnici rekla da se od sutra upisujemo preko isss.ba :shock: :shock: :shock:

I kome sad da se vjeruje :x
pritchard

#2941 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

antropolog wrote:
pritchard wrote:Nama su rekli da imamo predavanja,ali da ćemo najvjerovatnije imat po sat svakog predmeta,a ne dva kako raspored kaže. :-)
Hhaha Ma extra su mi svi,a bibliotekarka posebno. :D Koliko žena može pričati o onom nekom papiru,ništa ne pohvatah.Još kaže neću da detaljišem. :lol:
antropolog

#2942 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by antropolog »

pritchard wrote:
antropolog wrote:
Hhaha Ma extra su mi svi,a bibliotekarka posebno. :D Koliko žena može pričati o onom nekom papiru,ništa ne pohvatah.Još kaže neću da detaljišem. :lol:
hahahah ona mi je pravo krvava bila, ove ostale manje vise, ona profesorica knj. ne asistentica, cini mi se pravo interesantna. Joj krize rasporeda, ko ce sutra u 8 :S
pritchard

#2943 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

antropolog wrote:
hahahah ona mi je pravo krvava bila, ove ostale manje vise, ona profesorica knj. ne asistentica, cini mi se pravo interesantna. Joj krize rasporeda, ko ce sutra u 8 :S
Meni je dobra ona što je poslala blok da se potpišu jednopredmetni francuski. :D Onako,na prvi pogled,mislim da nam neće biti lako sa profom talijanskog.

Raspored njesra.Valja ustajati nama koji ne živimo blizu faxa. :mrgreen:
antropolog

#2944 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by antropolog »

pritchard wrote:
antropolog wrote:
Meni je dobra ona što je poslala blok da se potpišu jednopredmetni francuski. :D Onako,na prvi pogled,mislim da nam neće biti lako sa profom talijanskog.

Pa čekaj hoces ti ici na talijanski ili španjolski, ako si jp onda moraš na španj. a najbolja je španjolska lektorica ja sam prošle godine išao kod nje, ona je super, a ona što je dala blokić i nije baš nešto, ja sam jedan semestar išao na španj. još dok sam studirao ovaj drugi fax.
pritchard

#2945 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

antropolog wrote:
pritchard wrote:
antropolog wrote:

Pa čekaj hoces ti ici na talijanski ili španjolski, ako si jp onda moraš na španj. a najbolja je španjolska lektorica ja sam prošle godine išao kod nje, ona je super, a ona što je dala blokić i nije baš nešto, ja sam jedan semestar išao na španj. još dok sam studirao ovaj drugi fax.
JP sam,španjolski mi je drugi.Zar nećemo i mi JP FRAN imati talijanski? A žena deset puta pitala imate li pitanja. :lol:
E,je l' mi moramo predmete upisivat u index?
antropolog

#2946 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by antropolog »

Nećemo mi dp franc + neka druga studijska grupa i jp imati talijanski :D

Pitaj ako ti nešto nije jasno, ja sam dosta upoznat :D

Mi upisujemo predmete u index, ali nemoj odmah tek sredinom semestra :)
ZiBastet

#2947 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

jel fkt istina da nema vjezbi samo predavanja?
Ambrozija

#2948 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Rosebud_ wrote:
Ambrozija wrote:Grupe idu po abecednom redu, dakle pola u jednu, pola u drugu grupu (kod nas su dvije grupe na svim predmetima (Pedagogija) i obicno ide od A do M i od M do Ž - ali naravno sve zavisi koliko vas je i koliko se ljudi s kojim slovom preziva :D), s tim da se moze dogovorit s asistentima ukoliko vam neki termin bas, ali bas ne odgovara, pa da se prebcite u drugu grupu. Opet ponavljam tako je na Pedagogiji...I da predavanja i kod nas idu regularno sutra i ostatak sedmice...

A deder mi kazi kad se moze predati to za upis? Cula sam da je teta Ljilja neku djevojku s germanistike vratila i rekla joj da je upis bio do 16. :shock:
A jednoj mojoj kolegici je ona teta na portirnici rekla da se od sutra upisujemo preko isss.ba :shock: :shock: :shock:

Vjeruj da ne znam...Moje kolege se znaju upisivati i u novembru i nikad se ne pravi problem...Doduse mi nismo kod Ljilje,vec kod Rusmine :) Ja se upisem ranije (ali jos nisam, ganjam upis ocjena) zbog toga sto mi treba potvrda o redovnom skolovanju....

A to za upisivanje cu se jos raspitat pa ti javim, do sada je bio potreban upisni materijal koji dobijes na portirnici (informacijama) fakulteta i uplatnice iz banke....
pritchard

#2949 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

antropolog wrote:Nećemo mi dp franc + neka druga studijska grupa i jp imati talijanski :D

Pitaj ako ti nešto nije jasno, ja sam dosta upoznat :D

Mi upisujemo predmete u index, ali nemoj odmah tek sredinom semestra :)
To.Pade mi kamen sa srca. :D
Ostalo sam skont'o (većinom),hvala. :thumbup:
Rosebud_

#2950 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

Ambrozija wrote:
Rosebud_ wrote:

Vjeruj da ne znam...Moje kolege se znaju upisivati i u novembru i nikad se ne pravi problem...Doduse mi nismo kod Ljilje,vec kod Rusmine :) Ja se upisem ranije (ali jos nisam, ganjam upis ocjena) zbog toga sto mi treba potvrda o redovnom skolovanju....

A to za upisivanje cu se jos raspitat pa ti javim, do sada je bio potreban upisni materijal koji dobijes na portirnici (informacijama) fakulteta i uplatnice iz banke....
I ja sam kod Rusmine, na anglistici sam. A vec sam spremila te papire za upis, pa sam kontala sutra to predati i da ne mislim vise o upisu. Onda, javim ja tebi :wink:
Post Reply