Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
abdic88

#2826 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by abdic88 »

Zanima me vanredni studij na FF. Da li je moguce da se ne dolazi nikako na nastavu tokom semestra, vec samo na ispite?
neo7

#2827 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by neo7 »

abdic88 wrote:Zanima me vanredni studij na FF. Da li je moguce da se ne dolazi nikako na nastavu tokom semestra, vec samo na ispite?
naravno...samo je onda pitanje kako ces poloziti :)
ZiBastet

#2828 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

pa kad cemo znati raspored predavanja, u koliko pocinjemo 19tog i to sve?
mini2

#2829 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mini2 »

Jeste nestrpljivi.
demetra22

#2830 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by demetra22 »

Ja taman zaustila, kamo cete ranije, nije ni oktobar!
ZiBastet

#2831 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

nidje veze, pocinjemo za sedmicu, valjda bi bio red da se obavijestimo...
mini2

#2832 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mini2 »

Dovoljno je i da nas dan ranije obavijeste.
ZiBastet

#2833 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

Nekima nije.
abdic88

#2834 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by abdic88 »

neo7 wrote:
abdic88 wrote:Zanima me vanredni studij na FF. Da li je moguce da se ne dolazi nikako na nastavu tokom semestra, vec samo na ispite?
naravno...samo je onda pitanje kako ces poloziti :)
Vjerovatno postoji literatura koja se kupi/kopira nekaj i onda pripremas ispit i sam odes u zakazani dan?
pritchard

#2835 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by pritchard »

Meni je bitno da predavanja počinju iza 12. 8-)
tockica

#2836 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tockica »

Zdravo,jel' mi moze netko napisati kako se upisuje na dvopredmetni studij engleski/hrvatski,da li ima prijemni,sta se gleda itd.... Ako netko ide ili je upisivao,je li tesko proci na prijemnom?
Rosebud_

#2837 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

ZiBastet wrote:Nekima nije.
Koja si godina? Prva?
Ako jesi, nemas sta da brines. Svake godine dosad su brucosi imali nekakav "docek" u velikom amfiteatru (74/I) u 10h, a nakon toga na preuzimanje indeksa, svaki odsjek u svoj kabinet, redovni u 11 a vanredni u 12. Nakon toga pogledas raspored, prepises ili uslikas, i od tog dana ga pocnes primjenjivat.

Ako nisi, opusti se, znas kako to ide prvog dana. Vjerovatno ce okacit raspored dan-dva prije, a i pogledaj rasporede na sluzbenoj stranici - vecinom se iz semestra u semestar mijenjaju predmeti a satnica ostaje ista.
_mrva_

#2838 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by _mrva_ »

Zna li itko šta treba za upis...trebam upisati drugu godinu, a veze nemam da li kao samofinancirajuća trebam plaćati sada 1200 ili 1500 !!?? I šta je još potrebno pored onih upisnih i semestralnih listova i pečata za biblioteku da ne dugujem ništa!???
ZiBastet

#2839 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by ZiBastet »

Rosebud_ wrote:
Koja si godina? Prva?
Ako jesi, nemas sta da brines. Svake godine dosad su brucosi imali nekakav "docek" u velikom amfiteatru (74/I) u 10h, a nakon toga na preuzimanje indeksa, svaki odsjek u svoj kabinet, redovni u 11 a vanredni u 12. Nakon toga pogledas raspored, prepises ili uslikas, i od tog dana ga pocnes primjenjivat.

Ako nisi, opusti se, znas kako to ide prvog dana. Vjerovatno ce okacit raspored dan-dva prije, a i pogledaj rasporede na sluzbenoj stranici - vecinom se iz semestra u semestar mijenjaju predmeti a satnica ostaje ista.
eh super,hvala tiii...
znaci i brucosi pocinju 19og?
haruki murakami

#2840 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by haruki murakami »

Upisala sam se na prvu godinu i treba mi potvrda da sam redovan student za dom,da li je mogu dobiti na studentskoj sluzbi u toku ove sedmice,znate li? Hvala :)
beatfreak

#2841 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by beatfreak »

haruki murakami wrote:Upisala sam se na prvu godinu i treba mi potvrda da sam redovan student za dom,da li je mogu dobiti na studentskoj sluzbi u toku ove sedmice,znate li? Hvala :)
Isla sam neki dan do studentske po potvrde i rekli su mi da brucosi trebaju cekati do 19.9. da bi dobili bilo kakvu potvrdu
haruki murakami

#2842 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by haruki murakami »

beatfreak wrote:
haruki murakami wrote:Upisala sam se na prvu godinu i treba mi potvrda da sam redovan student za dom,da li je mogu dobiti na studentskoj sluzbi u toku ove sedmice,znate li? Hvala :)
Isla sam neki dan do studentske po potvrde i rekli su mi da brucosi trebaju cekati do 19.9. da bi dobili bilo kakvu potvrdu
cuj :S...hvala za informaciju
Rosebud_

#2843 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

ZiBastet wrote:
Rosebud_ wrote:
Koja si godina? Prva?

eh super,hvala tiii...
znaci i brucosi pocinju 19og?
Zadnja stavka u akademskom kalendaru koji se sad nalazi na sluzbenoj stranici FFa (kladim se da nisi ni pogledao/la) kaze da nova akademska godina pocinje 19. septembra. Ni brucosi nisu izuzetak. :wink:

Sretno :)
HisSunshine

#2844 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by HisSunshine »

Je l' iko živ dobio potvrdu da je predao upisni materijal, index i ostalo? :shock: :D
Ja lično nisam, a predala sam tamo kad je bio onaj prvi rok oko 15. jula :) i glupo je što ne dadnu potvrdu, kad bi izgubili, ne bi mogao ni pomoću Džemilinih kašika dokazati da si predao xD :lol:
BJB

#2845 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by BJB »

Ima li ko je upisao II ciklus prevodilacki smjer na anglistici?
Rosebud_

#2846 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rosebud_ »

BJB wrote:Ima li ko je upisao II ciklus prevodilacki smjer na anglistici?
Eh da. Hocete li nam malo pricati o smjerovima? :) Dogodine bih aBd trebala odabrati jedan, prvo sam htjela knjizevnost, ali sad se dvoumim izmedju toga i prevodilackog smjera... :)
BJB

#2847 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by BJB »

Ima li iko NPP svih smjerova? To nekako nisam mogla naci na stranici FF-a.
Critty Bo

#2848 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Critty Bo »

Imam pitanje za dvopredmetne studente u vezi prenosenja predmeta.Znam da se moze prenijeti do 6 ECTS bodova. Buduci da nama svi predmeti nose duplo manje ECTS bodova nego jednopredmetnima, mogu li se prenijeti dva predmeta ako je zbir bodova manji od sest? Podrazumijeva se predmeti nisu uslovni. Na studentskoj kazu da moze i ponavljaju kao papagaji 6 6 6, ali ja bih ipak da cujem iz prve ruke, ako je to neko vec uradio.
Vjerovatno necu prenositi nista, ali me ipak zanima, za ubuduce. Hvala.
neo7

#2849 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by neo7 »

da li neko moze napisati predmete iz prvog semsetra za dvopredmetni studij Franc. i Tal. pa da ispunim semestralni list kuci i sutra samo predam...hvala
mokosh

#2850 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mokosh »

Critty Bo wrote:Imam pitanje za dvopredmetne studente u vezi prenosenja predmeta.Znam da se moze prenijeti do 6 ECTS bodova. Buduci da nama svi predmeti nose duplo manje ECTS bodova nego jednopredmetnima, mogu li se prenijeti dva predmeta ako je zbir bodova manji od sest? Podrazumijeva se predmeti nisu uslovni. Na studentskoj kazu da moze i ponavljaju kao papagaji 6 6 6, ali ja bih ipak da cujem iz prve ruke, ako je to neko vec uradio.
Vjerovatno necu prenositi nista, ali me ipak zanima, za ubuduce. Hvala.
Može.Treba da se brineš ako ti je zbir bodova veći od 6.
Post Reply