Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
pritchard
#2801 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
^^Nema.Polako,njima se ne žuri. 
-
sarajevomd
#2802 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
we are waiting 
Inace, gdje prije izadju, na netu ili na oglasnoj ?
Inace, gdje prije izadju, na netu ili na oglasnoj ?
-
pritchard
#2803 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Izašli rezultati.
SF 
- Dr.Mr.Fr.
#2804 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Dr.Mr.Fr. wrote:Imam pitanje ako možda netko zna: Da li je moguce se prebaciti sa studija Arheologija - redovni samofinansirajuci (placa student) na vandredni....![]()
![]()
unaprijed hvala
Niko baš sa Arheologije
- neo7
#2805 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ima li ko da je na romanistici da priupitam nesto ? Castim 
-
Mrki92
#2806 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Upisao sam dvopredmetni studij filozofiju i sociologije kao vanredni student....može li mi neko a pogotovo ko je več u istoj situaciji....da mi pojasni koja je razlika između redovni, samofinansirajuči i vanredni u samom studiranju....može li se i kada prebaciti na redovno studiranje i koji su uslovi da se prebacim na neki drugi odsjek npr psihologiju......koji su troškovi studiranja kao vanredni studij....itd...svaka informacija je dobrodošla... 
- neo7
#2807 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Evo ti moje iskustvo sa PMF-a....
Redovan student- troskove snosi drzava, tj. fakultet gdje ti platis samo 200KM za upis i to je to.
Redovan-samofinansirajuci- troskove snosi sam student gdje placa godinu fakulteta 1200KM (bez dodatnih troskova)
Vandredan- imas predavanja vikendom (jos nisam siguran kako je na FF i da li ces moci na tom odsjeku ici sa redovnim studentima na predavanaj i vjezbe), nisi obavezan na predavanja i vjezbe i ne moras raditi seminarske- Cijena je 900KM i ne znam da li se moze prebaciti na redovne
Eto, to je ono ukratko sto ja znam iz svog iskustva....
Redovan student- troskove snosi drzava, tj. fakultet gdje ti platis samo 200KM za upis i to je to.
Redovan-samofinansirajuci- troskove snosi sam student gdje placa godinu fakulteta 1200KM (bez dodatnih troskova)
Vandredan- imas predavanja vikendom (jos nisam siguran kako je na FF i da li ces moci na tom odsjeku ici sa redovnim studentima na predavanaj i vjezbe), nisi obavezan na predavanja i vjezbe i ne moras raditi seminarske- Cijena je 900KM i ne znam da li se moze prebaciti na redovne
- Sed
#2808 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Možeš se prebaciti u redovne ali trebaš imati pravo dobre ocjene. Mislim da se to radi na kraju godine.Mrki92 wrote:može li se i kada prebaciti na redovno studiranje i koji su uslovi da se prebacim na neki drugi odsjek npr psihologiju......koji su troškovi studiranja kao vanredni studij....itd...svaka informacija je dobrodošla...
A za drugi odsjek nisam siguran. Možeš napisati molbu. Ko fol usput si shvatio da ti to što si upisao ne odgovara i želiš preći na nešto drugo ali da ne gubiš godinu. Ne znam kakvi su kad je u pitanju prebacivanje na druge odsjeke.
Psihologija... Neću da te dodatno obeshrabrujem jer znam kako sam se ja osjećao kad sam shvatio da je ne mogu upisati ali psihologija je pravi Mordor. Tu ne možeš upasti tek tako. Vidio si kolika je navala. Da jednoga puste na lijepe okice, sutra će doći 100 molbi. Ali opet budi dobar, uči i strpljivo čekaj da se ta ekipica malo prorijedi. Vjerujem da će ih bar 2-3 skontati da sa psihologijom ne mogu čitati misli i da statistika nije ono čime se žele baviti. Pa ako se pruži prilika, probaj je iskoristiti. Sretno!
-
Mrki92
#2809 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hvala na odgovoru....neo7 wrote:Evo ti moje iskustvo sa PMF-a....
Vandredan- imas predavanja vikendom (jos nisam siguran kako je na FF i da li ces moci na tom odsjeku ici sa redovnim studentima na predavanaj i vjezbe), nisi obavezan na predavanja i vjezbe i ne moras raditi seminarske- Cijena je 900KM i ne znam da li se moze prebaciti na redovneEto, to je ono ukratko sto ja znam iz svog iskustva....
-
Mrki92
#2810 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hvala na odgovoru i savjetu....živimo gdje živimo.....jedino mi je žao što u ovom slučaju nisam odmah upisao samofinansirajuči studij psihologije i tada bi po bodovima prošao...ali me nije niko "posavjetovao".....Sed wrote:Možeš se prebaciti u redovne ali trebaš imati pravo dobre ocjene. Mislim da se to radi na kraju godine.Mrki92 wrote:može li se i kada prebaciti na redovno studiranje i koji su uslovi da se prebacim na neki drugi odsjek npr psihologiju......koji su troškovi studiranja kao vanredni studij....itd...svaka informacija je dobrodošla...
A za drugi odsjek nisam siguran. Možeš napisati molbu. Ko fol usput si shvatio da ti to što si upisao ne odgovara i želiš preći na nešto drugo ali da ne gubiš godinu. Ne znam kakvi su kad je u pitanju prebacivanje na druge odsjeke.
Psihologija... Neću da te dodatno obeshrabrujem jer znam kako sam se ja osjećao kad sam shvatio da je ne mogu upisati ali psihologija je pravi Mordor. Tu ne možeš upasti tek tako. Vidio si kolika je navala. Da jednoga puste na lijepe okice, sutra će doći 100 molbi. Ali opet budi dobar, uči i strpljivo čekaj da se ta ekipica malo prorijedi. Vjerujem da će ih bar 2-3 skontati da sa psihologijom ne mogu čitati misli i da statistika nije ono čime se žele baviti. Pa ako se pruži prilika, probaj je iskoristiti. Sretno!
-
pritchard
#2811 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jutros sam bio na faxu i reče mi teta da dođem u petak jer joj još nisu stigle svjedodžbe sa francuskog pa nisam mogao predat ni izjavu u kojoj prihvaćam SF studij.
Imat ću samo dan-dva da završim ljekarsko i ostale papire. 
Il' sam ja peh ili su oni neorganizirani.
Il' sam ja peh ili su oni neorganizirani.
- necu
#2812 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Od kol'ko ss radi sutra ?
- Zatamnjena stakla
#2813 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Inače ljudi?
Valjam se s*ebat tražeći učionicu prvi dan faksa
Još sam uzbuđen
Valjam se s*ebat tražeći učionicu prvi dan faksa
Još sam uzbuđen
-
ZeljeznicarLE
#2814 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
@necu
Puno srece sa onima iz SS.to su legende zive
Puno srece sa onima iz SS.to su legende zive
-
LFC
-
jeca fleetwoodmac
#2816 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Kad je upis i kad se pare daju XD ?
-
pritchard
#2817 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sad sam bio na faxu i reče mi teta da se mogu upisat do kraja sedmice,da neću zakasniti.
- neo7
#2818 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
sljedece sedmice ? Ne ove XDpritchard wrote:Sad sam bio na faxu i reče mi teta da se mogu upisat do kraja sedmice,da neću zakasniti.
- necu
#2819 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Vratiše me danas,primljen a govore da trebam kao to vijeće čekati do 12. 
-
bull21
#2820 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jel' 19. početak nastave?
Pitanje, na onim obrazcima, ne gledajući ( ne razmišljajući očito) kao nacionalnost upisah Bosanac. Rekoše mi da ponekada prave probleme zbog toga (iako su prihvatili papire al njima se ne zna nikada...) pa me zanima da je ikome bilo kakvih problema zbog toga?
Pitanje, na onim obrazcima, ne gledajući ( ne razmišljajući očito) kao nacionalnost upisah Bosanac. Rekoše mi da ponekada prave probleme zbog toga (iako su prihvatili papire al njima se ne zna nikada...) pa me zanima da je ikome bilo kakvih problema zbog toga?
-
Ambrozija
#2821 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da, pocetak nastave je po svemu sudeci 19. septembra...bull21 wrote:Jel' 19. početak nastave?
Kad sam se ja upisivala, svjesno sam napisala "Bosanac" i niko mi nikad nije pravio problem oko toga....A s obzirom da su iste tete sa studentske ne vidim razloga zasto bi tebi pravile...
-
Nella18
#2822 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
e ovako:ja sam se vec upisala zapravo sam predala papire sve zavrsila samo jos nisma platila 1200 km,pa sad sam se zabrinula kad cu ja to platiti?da li 19-tog ili prije da idem do studentske sluzbe pa da ih pitam? help ima li jos ko da je primljen u sf.a da nije platio?
-
pritchard
#2823 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja ću platiti kada budem predavao upisni materijal ovih dana.Mislim da to moraš riješiti prije 19.Nella18 wrote:e ovako:ja sam se vec upisala zapravo sam predala papire sve zavrsila samo jos nisma platila 1200 km,pa sad sam se zabrinula kad cu ja to platiti?da li 19-tog ili prije da idem do studentske sluzbe pa da ih pitam? help ima li jos ko da je primljen u sf.a da nije platio?
-
Nella18
#2824 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
aha ok hvala 
-
pritchard
#2825 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hoće li objavljivati raspored predavanja ovih dana?