Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
megi_rainbow___
#2301 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
hello
da vas pitam, da li je moguće da me prime na samofinansirajuće na odsijek psihologije, i da či postoji određen rok do kada se papiri predaju, ili ih mogu predati u ponedjeljak, recimo ????
)) hvala
- Critty Bo
#2302 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Procita li se kad konkurs?megi_rainbow___ wrote:helloda vas pitam, da li je moguće da me prime na samofinansirajuće na odsijek psihologije, i da či postoji određen rok do kada se papiri predaju, ili ih mogu predati u ponedjeljak, recimo ????
)) hvala
http://www.ff.unsa.ba/index.php?option= ... 3&Itemid=1
-
megi_rainbow___
#2303 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Critty Bo wrote:Procita li se kad konkurs?megi_rainbow___ wrote:helloda vas pitam, da li je moguće da me prime na samofinansirajuće na odsijek psihologije, i da či postoji određen rok do kada se papiri predaju, ili ih mogu predati u ponedjeljak, recimo ????
)) hvala
Pročitala...ne piše rok do kada se predaje.
- Critty Bo
#2304 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
http://unsa.ba/s/images/stories/pdf/b-k ... ciklus.pdfmegi_rainbow___ wrote:Critty Bo wrote:Procita li se kad konkurs?megi_rainbow___ wrote:helloda vas pitam, da li je moguće da me prime na samofinansirajuće na odsijek psihologije, i da či postoji određen rok do kada se papiri predaju, ili ih mogu predati u ponedjeljak, recimo ????
)) hvala
Pročitala...ne piše rok do kada se predaje.
Pa zaguglaj malo, hoces da ti ja odem predati?
- pitam se pitam
#2305 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
E ovako, mene zanima sto se tocno podrazumijeva pod pojmom studijska grupa, te da li je moguce kombinirati npr. sociologiju i njemacki? I jos znate li mogu li upisati njemacki jezik iako ga uopce nisam imala u srednjoj skoli? 
-
megi_rainbow___
#2306 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
what's wrong with you???? ako mi ne možeš lijepio reći šta sam pitala, nemoj onda nikako! 
a pitala sam za upis na samofinan. jer ne vjerujem da će me primiti u redovne, jer sam završila srednju muzičku...
i pitala sam ima li određen rok do kad se trebaju papiri predat, pametnice xD
a pitala sam za upis na samofinan. jer ne vjerujem da će me primiti u redovne, jer sam završila srednju muzičku...
- ema_
#2307 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
megi_rainbow___ wrote:what's wrong with you???? ako mi ne možeš lijepio reći šta sam pitala, nemoj onda nikako!
a pitala sam za upis na samofinan. jer ne vjerujem da će me primiti u redovne, jer sam završila srednju muzičku...i pitala sam ima li određen rok do kad se trebaju papiri predat, pametnice xD
Prošle godine se moglo predati skoro do prijemnog, koji je bio početkom jula.
U svakom slučaju, bolje je što prije predati, i lično upitati na Studentskoj službi šta te interesira
- Critty Bo
#2308 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nervira me to sto je svima lakse sjediti i cekati da im se nacrta sta kako i gdje. A informacija ti je a click away.megi_rainbow___ wrote:what's wrong with you???? ako mi ne možeš lijepio reći šta sam pitala, nemoj onda nikako!
a pitala sam za upis na samofinan. jer ne vjerujem da će me primiti u redovne, jer sam završila srednju muzičku...i pitala sam ima li određen rok do kad se trebaju papiri predat, pametnice xD
Kad upisujes fakultet onda procitas sve na sta naidjes o tome.
Jedina razlika izmedju SF i redovnih je sto SF prilikom UPISA (to ti je ono sto se desi nakon sto te prime, i nije jednako predaja papira) prilazu i uplatnicu, pametnice.
- ema_
#2309 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
@critty bo
Oni koji žele u SF to odmah naznačuju, prilikom predaje dokumenata na konkurs.
- Critty Bo
#2310 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Znam, to i sami vide i popune. Poenta mog posta je da nema nikakve razlike u papirima i datumima prilikom predaje.ema_ wrote:@critty bo
-
Kosjenka
#2311 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Bas i mene to zanima, samo kod mene je u pitanju talijanski , a nisam ga imala u srednjoj,i jos jedno pitanjce , imam vrlo dobar prosjek sve cetiri godine, ali iz hrvatskog imam 3, iz engleskog 3, jedino iz francuskog i latinskog 5 a i to zelim upisat, dakle upisala bih francuski i latinski,a alternativa mi je franc. i talijanski? Kolika je mogucnost da me prime na redovno?pitam se pitam wrote:E ovako, mene zanima sto se tocno podrazumijeva pod pojmom studijska grupa, te da li je moguce kombinirati npr. sociologiju i njemacki? I jos znate li mogu li upisati njemacki jezik iako ga uopce nisam imala u srednjoj skoli?
- Critty Bo
#2312 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Francuski i talijanski je super kombinacija. A sad mogucnosti, to zaista ne znas. Mozda samo ti apliciras za tu kombinaciju. Nije kraj svijeta ni ako budes sf, napucaj prosjek na 8 i prebaci se u redovne iduce godine.Kosjenka wrote:Bas i mene to zanima, samo kod mene je u pitanju talijanski , a nisam ga imala u srednjoj,i jos jedno pitanjce , imam vrlo dobar prosjek sve cetiri godine, ali iz hrvatskog imam 3, iz engleskog 3, jedino iz francuskog i latinskog 5 a i to zelim upisat, dakle upisala bih francuski i latinski,a alternativa mi je franc. i talijanski? Kolika je mogucnost da me prime na redovno?pitam se pitam wrote:E ovako, mene zanima sto se tocno podrazumijeva pod pojmom studijska grupa, te da li je moguce kombinirati npr. sociologiju i njemacki? I jos znate li mogu li upisati njemacki jezik iako ga uopce nisam imala u srednjoj skoli?
Sad nisam sigurna odakle se starta na germanistici, znam da jezike na orijentalnoj filologiji mozes upisati bez predznanja jer se ide od pocetka. Francuski i talijanski (mislim) takodjer, ali je jaaaako brz tempo.
- pitam se pitam
#2313 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
A da li je moguce kombinirati njemacki i sociologiju.I ako me ne prime kao redovnog studenta da li me automatski prima kao SF ili se onda moram prijaviti u drugom roku
.Hvala na svim odgovorima, još mi je ovo sve nepoznato pa svaka informacija dobro dode 
- Critty Bo
#2314 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Mislim da ti to zavisi od bodova. Primjer: Ako primaju 10 redovnih i 10 SF. Ti apliciras za redovan a budes 11. na spisku, automatski si SF. Provjeri jos jednom, najbolje kad budes predavala pitaj tetu, ali mislim da je ovaj sistem bio nama.pitam se pitam wrote:A da li je moguce kombinirati njemacki i sociologiju.I ako me ne prime kao redovnog studenta da li me automatski prima kao SF ili se onda moram prijaviti u drugom roku.Hvala na svim odgovorima, još mi je ovo sve nepoznato pa svaka informacija dobro dode
-
megi_rainbow___
#2315 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ti mene ništa nisi skontala, al' hvala ti u svakom slučajuCritty Bo wrote:Nervira me to sto je svima lakse sjediti i cekati da im se nacrta sta kako i gdje. A informacija ti je a click away.megi_rainbow___ wrote:what's wrong with you???? ako mi ne možeš lijepio reći šta sam pitala, nemoj onda nikako!
Jedina razlika izmedju SF i redovnih je sto SF prilikom UPISA (to ti je ono sto se desi nakon sto te prime, i nije jednako predaja papira) prilazu i uplatnicu, pametnice.
-
megi_rainbow___
#2316 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
hvala Emaema_ wrote:@critty bo
- Critty Bo
#2317 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Kad dodjes da predas dokumente, dobijes aplikaciju koju popunis i na kojoj te se, izmedju ostalog, pita za koji status konkurises. Da sam na tvom mjestu, kad si vec sigurna da ne mozes u redovne, ja bih aplicirala za vanredni studij. Jeftinije je, jedino sto nisi obavezna biti na predavanjima, ali ti niko to nece zabraniti ako se pojavis. Na anglistici ima masa raje koji su vanredni, a redovniji na redavanjima od redovnih.megi_rainbow___ wrote:ti mene ništa nisi skontala, al' hvala ti u svakom slučajuCritty Bo wrote:Nervira me to sto je svima lakse sjediti i cekati da im se nacrta sta kako i gdje. A informacija ti je a click away.megi_rainbow___ wrote:what's wrong with you???? ako mi ne možeš lijepio reći šta sam pitala, nemoj onda nikako!
-
megi_rainbow___
#2318 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
na psihologiji nema vandrednih, a to me zanima, baj d vej sutra dolazim predati papire, pa šta bude, bude
)
kao što sam već rekla nisam imala baš te predmete osim bosanskog koji se boduju, ne znam da li gledaju predmete poput sociologije, etike i demokratije, to je to kao od srodnih što sam imala u srednjoj
kao što sam već rekla nisam imala baš te predmete osim bosanskog koji se boduju, ne znam da li gledaju predmete poput sociologije, etike i demokratije, to je to kao od srodnih što sam imala u srednjoj
-
megi_rainbow___
#2319 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
megi_rainbow___ wrote:na psihologiji nema vandrednih, a to me zanima, baj d vej sutra dolazim predati papire, pa šta bude, bude)
kao što sam već rekla nisam imala baš te predmete osim bosanskog koji se boduju, ne znam da li gledaju predmete poput sociologije, estetike i demokratije, to je to kao od srodnih što sam imala u srednjoj
- Critty Bo
#2320 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Uspjeh u srednjoj školi:megi_rainbow___ wrote:na psihologiji nema vandrednih, a to me zanima, baj d vej sutra dolazim predati papire, pa šta bude, bude)
OPĆI USPJEH
POJEDINAČNI PREDMETI: Psihologija ili Biologija Ili Filozofija Maternji jezik /bosanski, hrvatski, srpski jezik/
Strani jezik
Ne znam "pikaju" li srodne predmete. Sretno u svakom slucaju.
-
megi_rainbow___
#2321 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
znam za te koje pikaju 100% al' pitam za ove ostale, što nisu navedeni, hvala i tebi na strpljenjuCritty Bo wrote:Uspjeh u srednjoj školi:megi_rainbow___ wrote:na psihologiji nema vandrednih, a to me zanima, baj d vej sutra dolazim predati papire, pa šta bude, bude)
OPĆI USPJEH
POJEDINAČNI PREDMETI: Psihologija ili Biologija Ili Filozofija Maternji jezik /bosanski, hrvatski, srpski jezik/
Strani jezik
- Critty Bo
#2322 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Bice ti jedna fina teta na prijemu papira, mozes je sve pitati. De nadamegi_rainbow___ wrote:znam za te koje pikaju 100% al' pitam za ove ostale, što nisu navedeni, hvala i tebi na strpljenjuCritty Bo wrote:Uspjeh u srednjoj školi:megi_rainbow___ wrote:na psihologiji nema vandrednih, a to me zanima, baj d vej sutra dolazim predati papire, pa šta bude, bude)
OPĆI USPJEH
Strani jezik
-
saramica
#2323 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pocinje se sve ispocetka tako da nemas problema, samo nisam bas sigurna da li ti ima latinski kao odsjek na filozofskomKosjenka wrote:Bas i mene to zanima, samo kod mene je u pitanju talijanski , a nisam ga imala u srednjoj,i jos jedno pitanjce , imam vrlo dobar prosjek sve cetiri godine, ali iz hrvatskog imam 3, iz engleskog 3, jedino iz francuskog i latinskog 5 a i to zelim upisat, dakle upisala bih francuski i latinski,a alternativa mi je franc. i talijanski? Kolika je mogucnost da me prime na redovno?pitam se pitam wrote:E ovako, mene zanima sto se tocno podrazumijeva pod pojmom studijska grupa, te da li je moguce kombinirati npr. sociologiju i njemacki? I jos znate li mogu li upisati njemacki jezik iako ga uopce nisam imala u srednjoj skoli?
-
saramica
#2324 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne mozes, prvo pri upisu se gledaju ocjene iz njemackog koje nose 40 bod, i ako ga nisi imala automatski gubis tih 40 bodova. Takodjer, kad ides na predavanja podrazumjeva se da imas osnove(tako je samo na anglistici i germanistici) i ne pocinje se sve ispocetka.. u svakom slucaju sretnopitam se pitam wrote:E ovako, mene zanima sto se tocno podrazumijeva pod pojmom studijska grupa, te da li je moguce kombinirati npr. sociologiju i njemacki? I jos znate li mogu li upisati njemacki jezik iako ga uopce nisam imala u srednjoj skoli?
- pitam se pitam
#2325 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
A da li je onda moguce da prilikom prijave konkurisem na dva odsjeka npr. na psihologiju pa ako me ne prime onda na filozofiju i sociologiju