Nego jel neko citao ono na zurnal.ba? Ne znam kako da link metnem.
edit: evo naslov - FILOZOFSKI FAKULTET U SARAJEVU: Ko su nasljednici katedri?
u_prolazu wrote:Oci su mi ispale citajuci ovih 86 strana,al slabo nadjoh inf. o vanrednom studiranju (pedagogija) jedino primjetih da ambrozija na pedagogiji![]()
pa bih bila zahvalna svima koji bi mi mogli nesto vise reci o prijemnom,
da li su teski,
sta sve sadrzi taj prijemni ispit(pored placanja)
da li je tesko uskladiti posao i studiranje/predaavanje,
a ono sto me posebno zanima jeste i to da li postoji septembarski rok upisa za vanredne na pedagogiju,
posto vec sad znam da zbog posla necu biti u julu u Sar.(a tad je uglavnom taj prijemni ispit cini mi se)
sto mi je dodatno opterecenjeali raditi moram.
Hajde bar necim rasteretite
bELMIN_666 wrote:Vozdra raja,planiram da upisem historiju na ff,pa me zanima kolike su cijene studija i kakav je prijemni?
Na odsjeku ima regularni dodiplomski studij koji traje 3 godine i dvogodišnji master program (koji između ostalog ima nastavnički smjer) koji traje 2 godine. Za prevodioce postoji prevodilački smjer na masteru.aida25 wrote:Interesuje me ima li na odsjeku za anglistiku nastavnički smjer, koliko traje(je li dvije godine)? Može li se s tim završenim smjerom raditi kao prevodilac ?
Barcafan wrote:Zna li neko je li tacno da je odobren aprilski rok?
Pa dobro to je izgleda odavno uradjeno, ja cuh jucer da je sad zvanicno odobrenbecause_of_you wrote:Barcafan wrote:Zna li neko je li tacno da je odobren aprilski rok?
Profesori kažu da se unaprijed zna da će ga biti.
No, molbu se ipak treba napisati, te peticiju
Sed wrote:Iz koje knjige treba spremati Psihologiju? Je li bilo prije kakvih biografskih pitanja o nekim psiholozima ili je samo stručna materija? Postoji li neka tema na koju bih trebao naročito obratiti pažnju?
Zna li ko kakve su prilike za upis na ovaj odsjek? Koliko bude prijavljenih, ima li štele i sl.?
Hvala na brzom odgovoru!because_of_you wrote:
Na prvi rok bude prijavljeno oko 200 studenata (za druge rokove ne znam), primaju ukupno 33 redovna, i 60-ak samofinansirajućih (1200km).
Nema biografskih pitanja, spremi knjigu Jasminke Zećo, sve što bude- bude iz nje.
Spremi bosanski jezik DOBRO.
Opće znanje, ili znaš ili ne. (odakle je prva gitara, koliko sekundi putuje svjetlost do mjeseca....)
ŠTELE NEMA!
Svaki od 3 ispita moraš položiti (više od 50%) da bi se mogao rangirati, plus naravno ocjene iz srednje (posebno psihologija, bosanski i matematika).
SRETNO