Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Barcafan

#1801 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Barcafan »

Ma meni je taj fakultet postao sumnjiv čim sam vidio da je ulaz na lijevim a izlaz na desnim vratima :shock: :?
Odmah sebi rekoh: "Ovo mora da je maslo nekog filozofa vrlog." :mrgreen:
mrma

#1802 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mrma »

mogu li samofinancirajuci studenti placati u ratama ili sve odjednom?
visnja_x

#1803 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by visnja_x »

E jel zna iko kako je sad po bolonji, jel se može sa završene 3 godine predavati u školi ili ne( engleski, historija...) ?!? Ako ima neko da mi objasni bila bih zahvalna :-D
Gde si sad cica maco

#1804 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Gde si sad cica maco »

visnja_x wrote:E jel zna iko kako je sad po bolonji, jel se može sa završene 3 godine predavati u školi ili ne( engleski, historija...) ?!? Ako ima neko da mi objasni bila bih zahvalna :-D
Ništa nije sigurno. Teško.
Zak d Fak

#1805 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Zak d Fak »

visnja_x wrote:E jel zna iko kako je sad po bolonji, jel se može sa završene 3 godine predavati u školi ili ne( engleski, historija...) ?!? Ako ima neko da mi objasni bila bih zahvalna :-D
Iz pravilnika (anglistika):
Stručni stepen po završetku ovog studija je bakalaureat (anglistika)...

Osoba sa stečenim stručnim stepenom bakalaureat može se zapošljavati u djelatnostima i na poslovima gdje se
traži aktivno znanje engleskog jezika, kao što su upravno‐administrativni poslovi u državnim organima uprave
od općinske do državne razine (organi i tijela koji se bave obrazovanjem, evropskim integracijama, civilnim,
vanjskim poslovima, te spoljnom trgovinom), ali i u oblastima kao što su: izdavaštvo, novinarstvo, kulturne
djelatnosti, turizam i hotelijerstvo, saobraćaj i komunikacije i sl. Uz određena dopunska znanja i vještine osoba
sa stečenim stručnim stepenom bakalaureat može se zapošljavati i u obrazovnim institucijama predškolskog
i/ili osnovnog obrazovanja, ali ne može obavljati poslove u nastavi sve dok ne završi i II. ciklus studija (strukovni
smjer), odnosno, ako se zakonskim odredbama tako precizira, obavi i obaveznu jednogodišnju praksu
stažiranja, položi odgovarajući stručni ispit i stekne licencu za obavljanje poslova nastavnika u osnovnoj školi.
Dakle - ne, nakon tri godine ne možeš predavat.
sunshine_AK

#1806 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by sunshine_AK »

ej, ljudi, opet ja. :)

imam jedno pitanje...

Je li zna neko kad bi mogli izaci rasporedi predavanja?
because_of_you

#1807 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

sunshine_AK wrote:ej, ljudi, opet ja. :)

imam jedno pitanje...

Je li zna neko kad bi mogli izaci rasporedi predavanja?

Valjda će nam ih dati kad počnu predavanja. :)
DanteX

#1808 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DanteX »

mrma wrote:mogu li samofinancirajuci studenti placati u ratama ili sve odjednom?
U ratama, možeš platiti 2 puta po 600 ili 4 puta po 300, kako god želiš.
sunshine_AK

#1809 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by sunshine_AK »

kad POCNU predavanja?

pa kako cu znat kad cu doci? u koliko sati? kako ce uopce poceti predavanja ako se ne zna KAD pocinju?
Gde si sad cica maco

#1810 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

sunshine_AK wrote:kad POCNU predavanja?

pa kako cu znat kad cu doci? u koliko sati? kako ce uopce poceti predavanja ako se ne zna KAD pocinju?
Predvidi ili pretpostavi.
alica.k

#1811 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

sunshine, bude nekakvo zajednicko predavanje za sve prvacice obicno u pola 9 il tako nesto. pisace ti sve, ne brini.
merijam

#1812 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by merijam »

pA ljudi zna li iko kada počinje ta školska godina¨?

Ja zovem SS NIKO MI SE NE JAVLJA DANIMA....SVAŠTA....HAJD AKO NEKO SAZNA NEKA NAPIŠE ALI SIGURNO KADA SAZNA :?
mrma

#1813 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mrma »

DanteX wrote:
mrma wrote:mogu li samofinancirajuci studenti placati u ratama ili sve odjednom?
Hvala..:)
ne znam samo zasto ona u studentskoj govori da ne moze,eh.
Ambrozija

#1814 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Predavanja pocinju 20.09.
sunshine_AK

#1815 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by sunshine_AK »

alica.k wrote:sunshine, bude nekakvo zajednicko predavanje za sve prvacice obicno u pola 9 il tako nesto. pisace ti sve, ne brini.
da, tako sam nesto i skontala danas na faxu, i u razgovoru s drugim studentima...

i pitala sam na informacijama, kazu da pocinje 20.09. barem sam u to sigurna... :D

hvala u svakom slucaju. :razz:
insolite

#1816 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by insolite »

kako su ti ljudi umrli svi -.- meni rekli da pocinju predavanja 23., sad nekome kazu 20. ccc.. bas super :)
Gde si sad cica maco

#1817 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Hahahaha! :mrgreen: Dominantni su. Namjerno plasiraju oprečne informacije. Genijalno. :mrgreen:
Barcafan

#1818 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Barcafan »

To glupiranje sa rokom početka predavanja zvuči kao dobra prilika za istraživačko novinarstvo, ako ono uopšte postoji u BiH :)
mRva_4

#1819 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

mrma wrote:
DanteX wrote:
Hvala..:)
ne znam samo zasto ona u studentskoj govori da ne moze,eh.

Je nisam mogla na rate plačati, rekli su mi tako u studentskoj jeidno da pokrijepim to sve nekim dokumentm zašto bih ja plačala u ratama. Što znači ako imaš neki razlog zašto ne možeš baš platiti odmah sve moraš to predati kao dokaz da ne možeš i tek onda će ti dozvoliti da plačaš u ratama. :/
mRva_4

#1820 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

Ja sam bila u utorak na faxu i u studentskoj su me pitali koji sam odsjek i rekoh da sam germanistika..reče mi samo da meni predavanja počinju 20.9. što znači da možda nekima stvarno počinju 23.9. ali da zavisi o odsjeku. Eto :)
Gde si sad cica maco

#1821 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

mRva_4 wrote:Ja sam bila u utorak na faxu i u studentskoj su me pitali koji sam odsjek i rekoh da sam germanistika..reče mi samo da meni predavanja počinju 20.9. što znači da možda nekima stvarno počinju 23.9. ali da zavisi o odsjeku. Eto :)
Možda različiti odsjeci koriste različite kalendare: Slavistika Julijanski, Germanistika, Romanistika, Anglistika, Psihologija, Pedagogija itd. Gregorijanski, a Orijentalistika hidžretski?
mRva_4

#1822 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

Gde si sad cica maco wrote:
mRva_4 wrote:Ja sam bila u utorak na faxu i u studentskoj su me pitali koji sam odsjek i rekoh da sam germanistika..reče mi samo da meni predavanja počinju 20.9. što znači da možda nekima stvarno počinju 23.9. ali da zavisi o odsjeku. Eto :)
Možda različiti odsjeci koriste različite kalendare: Slavistika Julijanski, Germanistika, Romanistika, Anglistika, Psihologija, Pedagogija itd. Gregorijanski, a Orijentalistika hidžretski?

hahahahah xD možda! :))) haha ma tko će im znati ja dolazim 20.9. samo nemam još pojma u koliko sati.. :) hajd nije bitno javim vam ako još što saznam :)) hihih xD jao ja faxa ludilo! x)
Gde si sad cica maco

#1823 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

mRva_4 wrote:
Gde si sad cica maco wrote:

hahahahah xD možda! :))) haha ma tko će im znati ja dolazim 20.9. samo nemam još pojma u koliko sati.. :) hajd nije bitno javim vam ako još što saznam :)) hihih xD jao ja faxa ludilo! x)
Dođi u 7.30.
jeca fleetwoodmac

#1824 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by jeca fleetwoodmac »

Dakle,toliko im je teško dogovoriti se,odrediti datum i objaviti javno...Nisam ni krenula tamo,a već mi je opao u očima..sve mi se manje ide studirati tu...A baš sam bila zagrijana ;-)
Gde si sad cica maco

#1825 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

jeca fleetwoodmac wrote:Dakle,toliko im je teško dogovoriti se,odrediti datum i objaviti javno...Nisam ni krenula tamo,a već mi je opao u očima..sve mi se manje ide studirati tu...A baš sam bila zagrijana ;-)
Prava studentica. :thumbup:
Post Reply