Odmah sebi rekoh: "Ovo mora da je maslo nekog filozofa vrlog."
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
-
Barcafan
#1801 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ma meni je taj fakultet postao sumnjiv čim sam vidio da je ulaz na lijevim a izlaz na desnim vratima
-
mrma
#1802 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
mogu li samofinancirajuci studenti placati u ratama ili sve odjednom?
-
visnja_x
#1803 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
E jel zna iko kako je sad po bolonji, jel se može sa završene 3 godine predavati u školi ili ne( engleski, historija...) ?!? Ako ima neko da mi objasni bila bih zahvalna 
- Gde si sad cica maco
#1804 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ništa nije sigurno. Teško.visnja_x wrote:E jel zna iko kako je sad po bolonji, jel se može sa završene 3 godine predavati u školi ili ne( engleski, historija...) ?!? Ako ima neko da mi objasni bila bih zahvalna
-
Zak d Fak
#1805 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Iz pravilnika (anglistika):visnja_x wrote:E jel zna iko kako je sad po bolonji, jel se može sa završene 3 godine predavati u školi ili ne( engleski, historija...) ?!? Ako ima neko da mi objasni bila bih zahvalna
Dakle - ne, nakon tri godine ne možeš predavat.Stručni stepen po završetku ovog studija je bakalaureat (anglistika)...
Osoba sa stečenim stručnim stepenom bakalaureat može se zapošljavati u djelatnostima i na poslovima gdje se
traži aktivno znanje engleskog jezika, kao što su upravno‐administrativni poslovi u državnim organima uprave
od općinske do državne razine (organi i tijela koji se bave obrazovanjem, evropskim integracijama, civilnim,
vanjskim poslovima, te spoljnom trgovinom), ali i u oblastima kao što su: izdavaštvo, novinarstvo, kulturne
djelatnosti, turizam i hotelijerstvo, saobraćaj i komunikacije i sl. Uz određena dopunska znanja i vještine osoba
sa stečenim stručnim stepenom bakalaureat može se zapošljavati i u obrazovnim institucijama predškolskog
i/ili osnovnog obrazovanja, ali ne može obavljati poslove u nastavi sve dok ne završi i II. ciklus studija (strukovni
smjer), odnosno, ako se zakonskim odredbama tako precizira, obavi i obaveznu jednogodišnju praksu
stažiranja, položi odgovarajući stručni ispit i stekne licencu za obavljanje poslova nastavnika u osnovnoj školi.
-
sunshine_AK
#1806 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ej, ljudi, opet ja.
imam jedno pitanje...
Je li zna neko kad bi mogli izaci rasporedi predavanja?
imam jedno pitanje...
- because_of_you
#1807 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
sunshine_AK wrote:ej, ljudi, opet ja.![]()
imam jedno pitanje...
Valjda će nam ih dati kad počnu predavanja.
- DanteX
#1808 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
U ratama, možeš platiti 2 puta po 600 ili 4 puta po 300, kako god želiš.mrma wrote:mogu li samofinancirajuci studenti placati u ratama ili sve odjednom?
-
sunshine_AK
#1809 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
kad POCNU predavanja?
pa kako cu znat kad cu doci? u koliko sati? kako ce uopce poceti predavanja ako se ne zna KAD pocinju?
pa kako cu znat kad cu doci? u koliko sati? kako ce uopce poceti predavanja ako se ne zna KAD pocinju?
- Gde si sad cica maco
#1810 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Predvidi ili pretpostavi.sunshine_AK wrote:kad POCNU predavanja?
- alica.k
#1811 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
sunshine, bude nekakvo zajednicko predavanje za sve prvacice obicno u pola 9 il tako nesto. pisace ti sve, ne brini.
-
merijam
#1812 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
pA ljudi zna li iko kada počinje ta školska godina¨?
Ja zovem SS NIKO MI SE NE JAVLJA DANIMA....SVAŠTA....HAJD AKO NEKO SAZNA NEKA NAPIŠE ALI SIGURNO KADA SAZNA
Ja zovem SS NIKO MI SE NE JAVLJA DANIMA....SVAŠTA....HAJD AKO NEKO SAZNA NEKA NAPIŠE ALI SIGURNO KADA SAZNA
-
mrma
#1813 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hvala..DanteX wrote:U ratama, možeš platiti 2 puta po 600 ili 4 puta po 300, kako god želiš.mrma wrote:mogu li samofinancirajuci studenti placati u ratama ili sve odjednom?
ne znam samo zasto ona u studentskoj govori da ne moze,eh.
-
Ambrozija
#1814 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Predavanja pocinju 20.09.
-
sunshine_AK
#1815 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
da, tako sam nesto i skontala danas na faxu, i u razgovoru s drugim studentima...alica.k wrote:sunshine, bude nekakvo zajednicko predavanje za sve prvacice obicno u pola 9 il tako nesto. pisace ti sve, ne brini.
i pitala sam na informacijama, kazu da pocinje 20.09. barem sam u to sigurna...
hvala u svakom slucaju.
- insolite
#1816 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
kako su ti ljudi umrli svi -.- meni rekli da pocinju predavanja 23., sad nekome kazu 20. ccc.. bas super 
- Gde si sad cica maco
#1817 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hahahaha!
Dominantni su. Namjerno plasiraju oprečne informacije. Genijalno. 
-
Barcafan
#1818 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
To glupiranje sa rokom početka predavanja zvuči kao dobra prilika za istraživačko novinarstvo, ako ono uopšte postoji u BiH 
-
mRva_4
#1819 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
mrma wrote:Hvala..DanteX wrote:U ratama, možeš platiti 2 puta po 600 ili 4 puta po 300, kako god želiš.mrma wrote:mogu li samofinancirajuci studenti placati u ratama ili sve odjednom?
ne znam samo zasto ona u studentskoj govori da ne moze,eh.
Je nisam mogla na rate plačati, rekli su mi tako u studentskoj jeidno da pokrijepim to sve nekim dokumentm zašto bih ja plačala u ratama. Što znači ako imaš neki razlog zašto ne možeš baš platiti odmah sve moraš to predati kao dokaz da ne možeš i tek onda će ti dozvoliti da plačaš u ratama. :/
-
mRva_4
#1820 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja sam bila u utorak na faxu i u studentskoj su me pitali koji sam odsjek i rekoh da sam germanistika..reče mi samo da meni predavanja počinju 20.9. što znači da možda nekima stvarno počinju 23.9. ali da zavisi o odsjeku. Eto 
- Gde si sad cica maco
#1821 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Možda različiti odsjeci koriste različite kalendare: Slavistika Julijanski, Germanistika, Romanistika, Anglistika, Psihologija, Pedagogija itd. Gregorijanski, a Orijentalistika hidžretski?mRva_4 wrote:Ja sam bila u utorak na faxu i u studentskoj su me pitali koji sam odsjek i rekoh da sam germanistika..reče mi samo da meni predavanja počinju 20.9. što znači da možda nekima stvarno počinju 23.9. ali da zavisi o odsjeku. Eto
-
mRva_4
#1822 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Gde si sad cica maco wrote:Možda različiti odsjeci koriste različite kalendare: Slavistika Julijanski, Germanistika, Romanistika, Anglistika, Psihologija, Pedagogija itd. Gregorijanski, a Orijentalistika hidžretski?mRva_4 wrote:Ja sam bila u utorak na faxu i u studentskoj su me pitali koji sam odsjek i rekoh da sam germanistika..reče mi samo da meni predavanja počinju 20.9. što znači da možda nekima stvarno počinju 23.9. ali da zavisi o odsjeku. Eto
hahahahah xD možda!
- Gde si sad cica maco
#1823 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Dođi u 7.30.mRva_4 wrote:Gde si sad cica maco wrote:Možda različiti odsjeci koriste različite kalendare: Slavistika Julijanski, Germanistika, Romanistika, Anglistika, Psihologija, Pedagogija itd. Gregorijanski, a Orijentalistika hidžretski?mRva_4 wrote:Ja sam bila u utorak na faxu i u studentskoj su me pitali koji sam odsjek i rekoh da sam germanistika..reče mi samo da meni predavanja počinju 20.9. što znači da možda nekima stvarno počinju 23.9. ali da zavisi o odsjeku. Eto
hahahahah xD možda!)) haha ma tko će im znati ja dolazim 20.9. samo nemam još pojma u koliko sati..
hajd nije bitno javim vam ako još što saznam
) hihih xD jao ja faxa ludilo! x)
-
jeca fleetwoodmac
#1824 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Dakle,toliko im je teško dogovoriti se,odrediti datum i objaviti javno...Nisam ni krenula tamo,a već mi je opao u očima..sve mi se manje ide studirati tu...A baš sam bila zagrijana 
- Gde si sad cica maco
#1825 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Prava studentica.jeca fleetwoodmac wrote:Dakle,toliko im je teško dogovoriti se,odrediti datum i objaviti javno...Nisam ni krenula tamo,a već mi je opao u očima..sve mi se manje ide studirati tu...A baš sam bila zagrijana