Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
tickica

#1501 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tickica »

tickica wrote:ljudi meni stvarno ništa nije jasno...ozbiljno,nisam iz sarajeva i ne mogu baš svako malo ići gore-dole,nije mi baš blizu...može li molim vas neko objasnit šta sve točno treba i dokad...može li to neko umjesto mene...šta je to s podizanjem svjedodžbi??ja ništa ne kontam...na kraju se neću ni upisat... :(
ubit ću se,stvarno NIŠTA ne kontam...
lala*

#1502 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by lala* »

tickica wrote:
tickica wrote:ljudi meni stvarno ništa nije jasno...ozbiljno,nisam iz sarajeva i ne mogu baš svako malo ići gore-dole,nije mi baš blizu...može li molim vas neko objasnit šta sve točno treba i dokad...može li to neko umjesto mene...šta je to s podizanjem svjedodžbi??ja ništa ne kontam...na kraju se neću ni upisat... :(
ubit ću se,stvarno NIŠTA ne kontam...
http://www.ff.unsa.ba/index.php?option= ... 3&Itemid=1
sve ti je na ovom linku, znaci po njima rok za upis je do 16.7. eh sad da li postoji neki drugi rok za to, mozda nekad u augustu, to ne znamo, nazovi sutra pa pitaj :)
alica.k

#1503 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

jeca fleetwoodmac wrote:Pa lijepo,,jako lijepo.
Imam molbu i imam opravdan razlog-neću imati šta jesti narednih 5 mjeseci.Obitelj će mi osirmašit.Jel im to dovoljno il ..:S.Jbg.šta da kažem..
Ljudi,vidim dosta nas je koji nećemo stići sve to u ova 3 dana,dosta nas je,ajmo se ne pojaviti pa možda pomaknu za koji tjedan upis....prijedlog eto,neam drugo riješenje... :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
ma ne znam otkud im ovo cudo, ja sam u ratama placala tu skolarinu 450 jednom, 450 drugi put. neki su placali po 300 iz 3 ili 4 puta, zavisi kak studiraju.
wtf. nisu normalni uopste ako je ovo istina.
almina_mima_kunic

#1504 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by almina_mima_kunic »

Eto ako ce kome pomoci, ljekarski jeste 15KM, al moras licno otici na studentsku polikliniku, na kosevu, IV sprat, soba 401 ii moras imati licnu kartu sa sobom. I da, dokumente sa faxa sam podigla, da bi ih mogla kopirati i ovjeriti ii sve to sa ostalim materijalima il ti ga dokumentima treba predat do prekosutra.
Slikat se moram jos i za index.....i tako to 8-)

Alll zato ima da im bacim gore bombu, ako budem "trebala" da im platim 1200KM odjednom :evil:

Pozdrav svima, ii ako bude imao bilo ko jos informacija, o nama samofinansirajucim studentima, nek pls javi .. po mogucnositi do 16.7. :shock: :shock: :shock:
caes

#1505 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by caes »

mda .. mozda ce praviti 2 roka za upis; sad u julu i krajem avgusta.

to mi je jedino logicno, ovo je stvarno :shock:
DanteX

#1506 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DanteX »

E, narode. Sutra ću vjerovatno otići do faksa moram sebi srediti neke papire i dići indeks sa studentske. Pa ću pitati to za upis da li se mora sve odmah plaćati (bez ikakvih rata).

Po meni to nije logično, uvijek se moglo plaćati ratama. Gdje će neko dati 1200 KM iz prve da plati cijelu godinu? Jedino da je država preko noći svima platila po milion -.-
Vrteska

#1507 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Vrteska »

.
Last edited by Vrteska on 28/08/2013 22:48, edited 1 time in total.
Gde si sad cica maco

#1508 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Gde si sad cica maco »

još jedan od predznaka sudnjeg dana ff-a :mrgreen:
jeca fleetwoodmac

#1509 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by jeca fleetwoodmac »

ako bude tako-sve odjednom,,ja sam još uvijek za prosvjed ?:P :|
jeca fleetwoodmac

#1510 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Evo zvala sam ih i ja: 1200 KM moramo platiti ODMAH ODJEDNOM,nema na rate.Kažu da se moglo do sada tako,ali su sada dobili obavijest iz ministarstva il od koga već i stavili na svoju stranicu i ne znaju oni ništa -tako je kako je.Kažu-tko želi odustati nek podigne papire i svjedodžbe...
Eto toliko o tome.Tek sad sam za PROSVJED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x
(kaže mi mama da je gledala neku emisiju neki dan i da bi ovo moglo biti iz razloga što kanton nema para da plati studij redovnim studentima i još štošta u vezi toga,pa im vjerovatno zato treba...drugog logičkog objašnjenja nema). :?
Robyn

#1511 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Robyn »

Postovane buduce kolege,

zvao sam studentsku polikliniku, rade od 07 -19 radnim danima, gore se direktno moze platiti do 13:00 casova a nakon 13:00 na banci pa se vracati sa uplatnicom.Cijena je 15.00 KM.
Slobodan dan tko radi pa udrite, a tko ne radi isto...

Ja zbunjole.... :razz:
MOKE2010

#1512 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MOKE2010 »

Imali ko broj od studentske , da ih mogu zovnuti da vidim sta treba posto sam na moru i imali kakav drugi rok ??
Gde si sad cica maco

#1513 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Gde si sad cica maco »

niste ni počeli studirati, a već želite prosvjedovati

perspektivni studenti!
Robyn

#1514 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Robyn »

MOKE2010 wrote:Imali ko broj od studentske , da ih mogu zovnuti da vidim sta treba posto sam na moru i imali kakav drugi rok ??
Evo ti broj fakulteta pa nazovi 033/253-200, nema nigdje direktnog broja studentske.
:thumbup:
MOKE2010

#1515 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MOKE2010 »

Nisam nesto skontao sta treba za upis .Djeca šehida, palih branitelja i djeca bez oba roditelja koji prvi put upisuju prvu godinu prvog ciklusa studija oslobođeni su obaveze plaćanja upisnine u iznosu od 100,00 KM (stotinu konvertibilnih maraka). Uz upisni materijal obavezno dostaviti dokaze o pripadanju jednoj od ovih kategorije. U sta je ovih 100 KM uracunato , posto kad sam sve sabro izadje me oko 1300 KM jel i ovo moram sabirat ili sta ??? Pomagajte
minjonja

#1516 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by minjonja »

ako si redovan, uplacujes 100 KM upisa plus biblioteka, informatika itd... e ako ti spadas u jedno od kategorija ovih sto su oslobodjeni, ne placas onih 100 KM upisa, nego samo one dodatne troskove.
MOKE2010

#1517 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by MOKE2010 »

minjonja wrote:ako si redovan, uplacujes 100 KM upisa plus biblioteka, informatika itd... e ako ti spadas u jedno od kategorija ovih sto su oslobodjeni, ne placas onih 100 KM upisa, nego samo one dodatne troskove.
To znaci ako placam 1200 KM za samofinansirajuci oduzima se 100 i placam samo 1100 KM , tako nekako odprilike.
minjonja

#1518 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by minjonja »

MOKE2010 wrote:
minjonja wrote:ako si redovan, uplacujes 100 KM upisa plus biblioteka, informatika itd... e ako ti spadas u jedno od kategorija ovih sto su oslobodjeni, ne placas onih 100 KM upisa, nego samo one dodatne troskove.
To znaci ako placam 1200 KM za samofinansirajuci oduzima se 100 i placam samo 1100 KM , tako nekako odprilike.
ja mislim da su oslobodjeni samo oni redovni koji studiraju na racun drzave, znaci oni kojima je upisnina 100KM, a ne 1 200KM.
almina_mima_kunic

#1519 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Ko ima ovdje sve da ide u ove samofinansirajuce? :-) :-) ii koji odsjek
Znaci nema mi druge nego da se snalazim za lovu ... :x :x jos ljudi hoce da im platimmo osiguranje, te ono-ovo, ko im je kriv kad debili Bog zna u sta trose pare, pa nemaju redovnim studentima da plate skolovanje...
Aaaaaaaaaaaaa :evil:

kao sto neko rece blizi se sudnji dan Filozofskog fakulteta u Sarajevu !!! :x
I oprostite sto sam nervozna :run: 8-) :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
jeca fleetwoodmac

#1520 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

almina_mima_kunic wrote:Ko ima ovdje sve da ide u ove samofinansirajuce? :-) :-) ii koji odsjek
Znaci nema mi druge nego da se snalazim za lovu ... :x :x jos ljudi hoce da im platimmo osiguranje, te ono-ovo, ko im je kriv kad debili Bog zna u sta trose pare, pa nemaju redovnim studentima da plate skolovanje...
Aaaaaaaaaaaaa :evil:

kao sto neko rece blizi se sudnji dan Filozofskog fakulteta u Sarajevu !!! :x
I oprostite sto sam nervozna :run: 8-) :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Ja sam u samofinancirajućim-pedagogija.
Pare ne znam kako misle da ćemo im donijeti,nemaju svi na računu već 1200 KM.Svi su računali da je upis u 8 mjesecu-kako su i rekli i kako je do sada bilo i plaćalo se u ratama !
Moja je mama danas podnijela zahtjev za kredit ali dobit će ga tek sljedeći tjedan naravno...
Ja ću sutra otići tamo predati i platiti što mogu i napisati molbu-valjda će prihvatiti to da im pare legnu sljedeći tjedan..jbg.Moji roditelji trenutno toliko nemaju da ih naopako okreneš-šta da im kažem,ubijte me nemam..valjda će biti 2.upisni rok
Naravno da ne bi prosvjedovali ZABOGA,ali ajde ti pkušaj shvatiti nas koji trenutno nemamo 1200 KM + 30 biblioteka+30 materijal+15 ljekarski+5 osiguranje+karta iz žepča za sarajevo 15 KM =1295 KM + to što ću tamo biti cijeli dan i morati i jesti i piti !!!!sry al baš nam je jbno. :-D
almina_mima_kunic

#1521 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Ma sta *ebeno, oni fakat nisu normalni, ii sad treba da znaci, da nema šanse da se ove godine upisem ako do Petka ne platim 1200 + kusur para, u cugu!!Ja cu fino sutra na fax, i da se zalim, koliko ce to pomoci ne znam!!
Ah ja, ja sam Germanistiku, samofinansirajuci.Iiiii jooooj sta im je naumpalo sad da bude upis, sto nije moglo u 8 il 9 mjesecu, pa Boze tek se od Oktobra krece na faxxx :? :? :? :x :x :x
jeca fleetwoodmac

#1522 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

a čuj,,,vrlo vjerovatno da im hitno pare trebaju,,zbog ovoga problema,pogledaj malo na netu možda ima,onaj Batko što priča u svojoj emisiji je o tome govorio,nema drugoga objašnjenja zašto ovako rano pare dati.
Ja sigurno neću plaititi 1200 KM do petka,pa ako me bace s liste,idem na 2.krug negdje drugo
Kako god okreneš.pola studenata neće dati 1200 KM takod a-opet neće dobit pare,nek crknu :x
Robyn

#1523 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Robyn »

Maloprije me zove kolega, zvao studentsku sluzbu 033/ 253-135 i rekli su mu da je sutra zadnji dana upisa, e pa ako je od 13-16 jula, valjda bi petak trebao biti zadnji dan upisa??? Rade do 14:00 casova, a amogli su malo p i produziti radno vrijeme zbog svega ovoga, a zna li iko od kada rade?? Ja ih zovem i niko se ne javlja. :-)
because_of_you

#1524 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by because_of_you »

Robyn wrote:Postovane buduce kolege,

zvao sam studentsku polikliniku, rade od 07 -19 radnim danima, gore se direktno moze platiti do 13:00 casova a nakon 13:00 na banci pa se vracati sa uplatnicom.Cijena je 15.00 KM.
Slobodan dan tko radi pa udrite, a tko ne radi isto...

Ja zbunjole.... :razz:
Hvala na info, kolega! :)

Ostali, žao mi je zbog ovog svega, mogu samo zamisliti kako je... :( :( :roll:
jeca fleetwoodmac

#1525 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Sutra zadnji dan?! Bome nije,nego je u petak.
Ima li još netko tko neće uplatiti do petka,,jesam li jedina?
Post Reply