Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Ambrozija

#1251 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Bravo DanteX, koliko god cudno zvucalo mnogo je lakse nego vam se u ovom trenutku cini! I znam da nije nikakva utjeha ali i ukoliko ne prodjete, ne daj Boze, postoji i drugi rok...Samo opusteno, sve ce biti uredu...veliki pozdrav svima i puno, puno, puno srece sutra...Javljajte odmah sutra kako je bilo!
mRva_4

#1252 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

Ambrozija wrote:Bravo DanteX, koliko god cudno zvucalo mnogo je lakse nego vam se u ovom trenutku cini! I znam da nije nikakva utjeha ali i ukoliko ne prodjete, ne daj Boze, postoji i drugi rok...Samo opusteno, sve ce biti uredu...veliki pozdrav svima i puno, puno, puno srece sutra...Javljajte odmah sutra kako je bilo!

Hoćemoooo :))) haha hvalaaa vam puno!!! :))) Bit će to sve ok ;) haha ja sam sve naučila fkt jesam spremala :) pa se nadam da će to biti ok.. samo mi je krivo nisam dobar učenik bila u srednjoj(gimanziji) pa da me tu ne zakine... iako iz predmeta koji upisujem na faxu imam najbolje ocjene..
Ali samouvjereno idem na prijemni :) haha samo se pitam do kad ću biti ovako samouvjerena :) ahah ;)))
insolite

#1253 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by insolite »

Ljudi moji, blago se vama xd Ja se iskreno niiista spremila nisam, a sve se bojim da necu ni veceras nista (A) Citam ovdje neko cita knjige o esejima, neko isao na pripreme, neko se kod kuce dobro pripremio.. Blago se vama, sad me je tek prpa pored vas xd Izgleda da je meni taj prolaz sve dalji i dalji eeeee :D
hyunsoung

#1254 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by hyunsoung »

mRva_4 wrote:
almina_mima_kunic wrote:Jaaa cu sebi da kupim oonu jednu veeeeeeliku milkuuuu sutra, i zastekat je negdje...pa cim se probudim u subotu, samo cu da jedem .... lijek protiv nervoze :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ljudi jos samo jedan dan ... :run: aaaaaaaaaa :skoljka:
:)) haha joj kraljica si :) haha ja nemam pojma šta ću :) haha čokolada meni ne pomaže :) hahah
Voljela bih vas upoznati :))
hahaha (Y)

Evo vam malih tipsica. :razz:

Ujutru je bolje da se prije probudite da bi mogli doruckovati... naravno ona lagana jela sa proteinima, najpozeljnije jaja, bolje caj nego kafa, i takodjer puno vode. Legnite ranije da bi zaspali ranije :zzzz: . Bez omiljenih pjesama ujutru, da vam nebi ostalo to u glavi, imate na youtubeu "Study Music". Smirite stres tako sto cete razmisljati o stvarima u kojima cete uzivati poslije prijemnog, isto imajte na umu da prijemni nije toliko vazno... padnes, jebiga pao si sta sad, ima sledjeca godina, netko i da oce da padne, i da oce da ide na prijemni, na fax, nemoze :| .

Zelim svima puno srece i nadam se da vam nece trebati. ;-)

Dantex hvala ti sto nas tijesis, i ti insolite ^^ :D

JA JEDVA CEKAM, VI? :-D
almina_mima_kunic

#1255 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by almina_mima_kunic »

eej mrvice znas li ti ista, hoce li nas dijeliti na grupe??? Ii gdje cemo raditi prijemne??? koje sobe , il amfiteatar?? joj ja sam ukupno dva puta bila na faxu..ne znam dje je sta ?? :-) :-) :-) :-) :-) :run:
mRva_4

#1256 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

:-)
almina_mima_kunic wrote:eej mrvice znas li ti ista, hoce li nas dijeliti na grupe??? Ii gdje cemo raditi prijemne??? koje sobe , il amfiteatar?? joj ja sam ukupno dva puta bila na faxu..ne znam dje je sta ?? :-) :-) :-) :-) :-) :run:
Ja znam otprilike gdje je šta.. samo ne znam gdje će nas podijeliti.. niti da li ćemo biti u grupicama.. ako nas bude mnogo mislim da će podijeliti ipak ne možemo svi u amfiteatar.. ne znam :-) :-)
Vjerujem da ćenas podijeliti... :) to mi nekako najlogičnije :) Kat za germanistiku koliko ja znam je negdje među zadnjima.. 3-4 :)
Klodovik

#1257 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Klodovik »

mRva_4 wrote::-)
almina_mima_kunic wrote:eej mrvice znas li ti ista, hoce li nas dijeliti na grupe??? Ii gdje cemo raditi prijemne??? koje sobe , il amfiteatar?? joj ja sam ukupno dva puta bila na faxu..ne znam dje je sta ?? :-) :-) :-) :-) :-) :run:
Ja znam otprilike gdje je šta.. samo ne znam gdje će nas podijeliti.. niti da li ćemo biti u grupicama.. ako nas bude mnogo mislim da će podijeliti ipak ne možemo svi u amfiteatar.. ne znam :-) :-)
Vjerujem da ćenas podijeliti... :) to mi nekako najlogičnije :) Kat za germanistiku koliko ja znam je negdje među zadnjima.. 3-4 :)
Psihologija, Germanistika i Anglistika su stavile rasporede polaganja prijemnog po učionicama. Anglistika i Germanistika imaju poimenične spiskove - table su pored ulaznih vrata u zgradu.
mRva_4

#1258 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

:) da evo ovako
1 kat---> sala 82
3 kat---> 177
4 kat---> 255

:) vjerojatno će biti popis neki na vratima na kojima ćemo moći vidjeti u kojoj (m)učionici ćemo polagati taj prijemni :) hihihih :****
Sretno vam... a ja neću moći zaspati do ujutru :/
zikshe

#1259 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by zikshe »

sretno svima na prijemnom ujutro, a da li znate kada ce u toku dana biti objavljeni rezultati, mislim u ponedeljak, jer radim pa da znam da ne dodjem u pogresno vrijeme?
Sizzla

#1260 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Sizzla »

Nadam se da cete prespavati :D
:skoljka:
Woman

#1261 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Woman »

iskreno, jel' koga onaj pravopis zezao? definitivno sam podcijenila tu problematiku, zato sad gubim zivce razmisljajuci o testu i rezultatima...eto tako. hoce li biti kakvih "neformalnih" rezultata prije ponedjeljka? ili ipak moramo biti strpljivi
minjonja

#1262 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by minjonja »

javite rezultate :D
mRva_4

#1263 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

Njemacki sam dosta dobro uradila.. s tim da niej bilo onako smijesno kao sto kazu da je bilo prosle godine lagano i tako... imala sam tu i tamo posla ...
Onaj pravopis iz hrvatskog/bosanskog/srpskog iskrenoooo.. nigdje veze.. pitam se da li cu uopce proci taj dio ispita.. bilo je rijeci koje sam po prvi put procitala xD haha ajd nadat cemo se najboljem! :) :-)
1939

#1264 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by 1939 »

Woman wrote:iskreno, jel' koga onaj pravopis zezao? definitivno sam podcijenila tu problematiku, zato sad gubim zivce razmisljajuci o testu i rezultatima...eto tako. hoce li biti kakvih "neformalnih" rezultata prije ponedjeljka? ili ipak moramo biti strpljivi

jbt pravopis je bio nidje veze ...neke rijeci nikad nisam cuooo..vecina podvlacenja je bila od oka ...sta ako okinemo na pravopisu a prodjemo na ostalom jel se bodovi zbrajaju ...il ....
almina_mima_kunic

#1265 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by almina_mima_kunic »

Iskreno bosanski mi je bio prelagan, a sto se njemackog tice .... bilo je posla, al nije bilo pre tesko :) :) ..... Hahhah najzanimljiviji dio cijelog ispita : Neki ljudi fakat postavljaju presmijesna, ehm... preglupa pitanja ....Covjece pise fino, na bosanski (podvuci tacan odgovor) a lik pita " jel ovo trebamo da podvucemo tacan odgovor" :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

sad samo cekam ponedjeljaaaaaaaaaaaaaaaaak ..... i joj zaboravila sam jutros chokoladu kupit',kkoji sam kloc :P :P

eeej Mrviceu kojoj si grupi bila ???? :-D :-D :razz:
DanteX

#1266 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DanteX »

Bio sam i ja na prijemnom, ali nisam ga radio, već došao da budem mentalna potpora raji. Svašta sam čuo :D
tinchy

#1267 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tinchy »

Mah onaj bosanski je bio ok, samo par rijeci sam prvi put procitala kao jos neki od vas.. :shock:
A sto se engleskog tice, e premalo je vremena i za ona pitanja i za tekst, koji u sustini nije tezak ali opet za 45 minuta i provjeriti sve i uraditi je poprilicno malo, al' haj' :D
alica.k

#1268 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alica.k »

tinchy wrote:Mah onaj bosanski je bio ok, samo par rijeci sam prvi put procitala kao jos neki od vas.. :shock:
A sto se engleskog tice, e premalo je vremena i za ona pitanja i za tekst, koji u sustini nije tezak ali opet za 45 minuta i provjeriti sve i uraditi je poprilicno malo, al' haj' :D
45 minuta sasvim dovoljno za to. il znas il ne znas. sta imas provjeravat?
mRva_4

#1269 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

almina_mima_kunic wrote:Iskreno bosanski mi je bio prelagan, a sto se njemackog tice .... bilo je posla, al nije bilo pre tesko :) :) ..... Hahhah najzanimljiviji dio cijelog ispita : Neki ljudi fakat postavljaju presmijesna, ehm... preglupa pitanja ....Covjece pise fino, na bosanski (podvuci tacan odgovor) a lik pita " jel ovo trebamo da podvucemo tacan odgovor" :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

sad samo cekam ponedjeljaaaaaaaaaaaaaaaaak ..... i joj zaboravila sam jutros chokoladu kupit',kkoji sam kloc :P :P

eeej Mrviceu kojoj si grupi bila ???? :-D :-D :razz:
Almina ti si pravo samouvjerena :) izgleda da će to biti pozitivno :) hihihi super!!! :)) I ja jedva čekam ponedjeljak da više znam šta i kako :-)
A bila sam u trećoj grupi, tj. na četvrtom katu :) a ti?
Knuffica

#1270 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Knuffica »

znači : džerdžekmičić ili đerđekmićić xD hahahhahaahha :)
Sta ste vi stavili ? :D :lol: :lol:
nellington

#1271 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by nellington »

Knuffica wrote:znači : džerdžekmičić ili đerđekmićić xD hahahhahaahha :)
Sta ste vi stavili ? :D :lol: :lol:
Nijedno, đerđekmičić :D
IHAVEDREAM

#1272 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by IHAVEDREAM »

Citam, i cudom se cudim........ :(

:? Kako ova djeca stekose ovoliko samouvjerenosti....... :?:
Birvaktile.,...., i nosioci zlatnih " PRICA" su imali tremu! :shock:
nellington

#1273 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by nellington »

IHAVEDREAM wrote:Citam, i cudom se cudim........ :(

:? Kako ova djeca stekose ovoliko samouvjerenosti....... :?:
Birvaktile.,...., i nosioci zlatnih " PRICA" su imali tremu! :shock:
Ja bez nervoze ne idem ni na jedan ispit :)
IHAVEDREAM

#1274 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by IHAVEDREAM »

:) Sasvim opravdano..... ;-)
Samo pod jednim uslovom ,taj osjecaj je zanemarljiv.... :(
Kada si 100% siguran da prolazis... 8)
A kolika je 100% teoretska mogucnost da odgovoris sve isprvno.... :?: :oops:

Molim sve da mi oproste za moj sarkazam! :oops:
nellington

#1275 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by nellington »

IHAVEDREAM wrote::) Sasvim opravdano..... ;-)
Samo pod jednim uslovom ,taj osjecaj je zanemarljiv.... :(
Kada si 100% siguran da prolazis... 8)
A kolika je 100% teoretska mogucnost da odgovoris sve isprvno.... :?: :oops:

Molim sve da mi oproste za moj sarkazam! :oops:
Zna se ko je siguran da polaže 8-)
Post Reply