minjonja wrote:samo da provjerim jos jednom:
prijemni iz bosankog je u 9h i traje 45 minuta. u 12:30h je njemacki i traje 90 minuta. jel tako?
Sretno nam na germanistici
minjonja wrote:samo da provjerim jos jednom:
prijemni iz bosankog je u 9h i traje 45 minuta. u 12:30h je njemacki i traje 90 minuta. jel tako?
dvopredmetni studij je u pitanju, ali za ovaj drugi predmet se ne polaze prijemni. sad nam nije jasno kad da njemacki polaze...mRva_4 wrote:minjonja wrote:samo da provjerim jos jednom:
prijemni iz bosankog je u 9h i traje 45 minuta. u 12:30h je njemacki i traje 90 minuta. jel tako?ako si za germanistiku samo..tj kao jednopredmetni studij.. onda ti je odmah poslje testa iz bosanskog germanistika.. ako jedvopredmetni studij onda polazes tako u devet jedan a drugi u polo jedan
))
almina_mima_kunic wrote:Ma ništa![]()
Ako imaš još pitanja slobodno pitaj, šta god te interesuje oko prijemnog pitaj, naravno ako je za psihologiju![]()
Treba li ti test za bosanski? Nije isti, ali je sličan.
Ovo piše na straniciiiiminjonja wrote:dvopredmetni studij je u pitanju, ali za ovaj drugi predmet se ne polaze prijemni. sad nam nije jasno kad da njemacki polaze...mRva_4 wrote:minjonja wrote:samo da provjerim jos jednom:
prijemni iz bosankog je u 9h i traje 45 minuta. u 12:30h je njemacki i traje 90 minuta. jel tako?ako si za germanistiku samo..tj kao jednopredmetni studij.. onda ti je odmah poslje testa iz bosanskog germanistika.. ako jedvopredmetni studij onda polazes tako u devet jedan a drugi u polo jedan
))
Ambrozija wrote:Pravopisni test iz Bosankog jezika bude na svakon odsjeku i to je prvo sto se radi, test nije tezak, tu je uglavnom veliko i malo slovo, zarez, tacka i slicno. Opci test na Historiji Umjetnosti je sve samo ne tezak, a vjerujem da je slican i na Historiji. Nama su bila pitanja uglavnom iz umjetnosti ali nadju se i pitanja i opce historije, filma, muzicke kulture, ponekad cak i politike, cisto da vide koliko si informiran o odredjenim stvarima. Recimo pitanje;: Koje godine je izgradjena Vijecnica? - jako dobro pitanje ali budu i ona pitanja tipa: Ko je reditelj filma Gori Vatra? - sto je po meni pomalo apsurdno ali dobro, taj su test ipak osmisljavali profesionalciNije nista strasno. Mi smo iza Bosanskoh i testa opceg znanja imali i esej na jednu od tri teme, mozda je i na Historiji slicno...ne znam...
Na testu opce informisanosti iz Pedagogije, bila su ovakva pitanja:
1. sta je logika
2.ko ima vise kostiju bebe ili odrasli
3.prepeetum mobile je
4.gdje ima najvise pingvina
4.koji kontinent je najveci
5.najpoznatija formula u fizici
6.sta su hromosomi
7.sta je zigot
8. sta znaci maturacija
9.prvi bosanski kralj je bio
10.ko je napisao hasanaginicu
11.estrogen je
12.geni su
13. Sta je DNK
14. Sta je RNK
To su samo neka kojih se sjecam, bilo ih je oko 40-50.
Uglavnom samo mirno, nije nista tesko, ne brinite se oko pronalska mjesta gdje se polaze, sve ce vam objasniti na licu mjesta, a mislim da ce i postaviti na internet ali i na oglasnoj ploci prije prijemnog gdje je sta. Mnogo je lakse nego sto se cini...Znam da vam to u ovom trenutku nista ne znaci, i ja sam umirala od treme, ali sve je proslo iznad mojih ocekivanja...I mozda vam se iz ove perspektive cini da imate malo vremena za testove i eseje, ali imate i vise nego dovoljno, ja sam barem prije vremena zavrsila sve, ali samo polako...Sretno svima i javite kako je bilo!
bosanka91 wrote:Ambrozija wrote:Pravopisni test iz Bosankog jezika bude na svakon odsjeku i to je prvo sto se radi, test nije tezak, tu je uglavnom veliko i malo slovo, zarez, tacka i slicno. Opci test na Historiji Umjetnosti je sve samo ne tezak, a vjerujem da je slican i na Historiji. Nama su bila pitanja uglavnom iz umjetnosti ali nadju se i pitanja i opce historije, filma, muzicke kulture, ponekad cak i politike, cisto da vide koliko si informiran o odredjenim stvarima. Recimo pitanje;: Koje godine je izgradjena Vijecnica? - jako dobro pitanje ali budu i ona pitanja tipa: Ko je reditelj filma Gori Vatra? - sto je po meni pomalo apsurdno ali dobro, taj su test ipak osmisljavali profesionalciNije nista strasno. Mi smo iza Bosanskoh i testa opceg znanja imali i esej na jednu od tri teme, mozda je i na Historiji slicno...ne znam...
Na testu opce informisanosti iz Pedagogije, bila su ovakva pitanja:
1. sta je logika
2.ko ima vise kostiju bebe ili odrasli
3.prepeetum mobile je
4.gdje ima najvise pingvina
4.koji kontinent je najveci
5.najpoznatija formula u fizici
6.sta su hromosomi
7.sta je zigot
8. sta znaci maturacija
9.prvi bosanski kralj je bio
10.ko je napisao hasanaginicu
11.estrogen je
12.geni su
13. Sta je DNK
14. Sta je RNK
To su samo neka kojih se sjecam, bilo ih je oko 40-50.
Uglavnom samo mirno, nije nista tesko, ne brinite se oko pronalska mjesta gdje se polaze, sve ce vam objasniti na licu mjesta, a mislim da ce i postaviti na internet ali i na oglasnoj ploci prije prijemnog gdje je sta. Mnogo je lakse nego sto se cini...Znam da vam to u ovom trenutku nista ne znaci, i ja sam umirala od treme, ali sve je proslo iznad mojih ocekivanja...I mozda vam se iz ove perspektive cini da imate malo vremena za testove i eseje, ali imate i vise nego dovoljno, ja sam barem prije vremena zavrsila sve, ali samo polako...Sretno svima i javite kako je bilo!
bilo bi extra kada bi neko ovako nesto napisao vezano za psihologiju
pa..iz razloga što na prijemnom imam neki test kompetencije:S(na prijemnom za pedagogiju).Ambrozija wrote:Ako uradis prijemni jako dobro, ne vidim razlog zasto da ne...
selmischka wrote:joj, mozda je ovo pitanje vec postavljeno, ali ga nisam nasla... enivejs![]()
ima li neko da zna koje bi odpriiiilike teme mogle biti na eseju za anglistiku?
hvala
sunshine_AK wrote:moze li mi neko reci moram li na eseju iz eng. koristiti one standardne however, furthermore, all in all, to sum up, in addition... ? je li to odlika dobrog eseja? ili mogu rijeci samo teci?![]()
i ima li neko primjere prethodnih prijemnih ispita? bilo koji dio, bhs, eng grammar, bilo sta?
Mija =) wrote:selmischka wrote:joj, mozda je ovo pitanje vec postavljeno, ali ga nisam nasla... enivejs![]()
ima li neko da zna koje bi odpriiiilike teme mogle biti na eseju za anglistiku?
hvala
i mene to zanima...![]()
moze li nam neko pomoci???