Buduci da nema prijemnog, anglistiku uspijevaju redovno upisati samo odlicni ucenici sa veoma visokim prosjekom. Ima ljudi koji imaju sve petice iz engleskog, prolazili su odlicnim sve 4 godine - i ostanu ispod crte! Surovo, ali istinito. I uvijek bude ogroman broj zainteresiranih. Nazalost, vecina njih misli da je studij jezika prelagan, a oni svakako slusaju puno americke muzike i gledaju filmove bez titlova i slicno, sto su apsolutno pogresni motivi! Ali to je ipak druga tema...
ventilator92 wrote:Hvala na odgovorima,ali zanima me kakve su sanse da upadnem u prvom roku u redovne studente,sve 4 godine sam imao 4 zakljucno,takodjer sam i maturirao engleski vrlo dobrim.Sto se tice razumijevanja i donekle pricanja engleskog tu nemam problema,jedino mi gramatika nije jaca strana.
Nemoj se uvrijediti, ali za studij engleskog jezika je potrebno odlicno znanje! A to se odnosi pogotovo na gramatiku! Ako samo donekle govoris engleski, mozda bi trebao razmotriti odabir nekog drugog studija... istina, ima ljudi koji i dalje muku muce sa gramatikom i vokabularom, pa nekako polazu ispite i ciste godine, tako da nije sve izgubljeno