Filozofski Fakultet Mostar

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
b00ster
Posts: 13
Joined: 03/05/2012 22:19

Filozofski Fakultet Mostar

Post by b00ster » 03/05/2012 22:22

Zdravo , kao prvo pozdrav novi sam na forumu :)

Interesuje me posto nisam bas nasao nekih informacija na njihovoj stranici. FFMO - historija, ako neko zna koliko studenata primaju na godinu, posto planiram to upisati a vise mi odgovara Mostar nego Sarajevo. Kakav status ima taj fakultet, jel priznat, dal ce biti nekih problema recimo posto je to na sveucilistu hocu li poslije imati problema s zaposlenjem ?

Unaprijed zahvalan. :)


User avatar
Großmeister
Posts: 198
Joined: 08/06/2011 11:18

Re: Filozofski fakultet u Mostaru

Post by Großmeister » 18/05/2012 22:45

Koliko se sjećam konkursa od prošle godine, oni su primali puno manje studenata nego Filozofski fakultet u Sarajevu. Što se tiče upisa i studiranja, fakultet i univerzitet (odnosno sveučilište) su državni, tako da su diplome vjerovatno priznate.

Što se tiče historije, ja ti preporučujem da razmisliš i o studiranju na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru. Znam da tamo postoji odsjek za historiju, i da je diploma priznata. Jedino trebaš provjeriti da li će ove godine raspisati konkurs za taj odsjek. Prošle godine su primali 25 redovnih i 25 vanrednih studenata na Historiju, ali na taj fakultet izgleda nije uopće teško upasti. Tako da ako ti Mostar odgovara više od Sarajeva, preporučujem ti da dobro razmisliš o FHN-u.

Post Reply