filozofski fakultet-francuski jezik i knjizevnost
- _hana_
#1 filozofski fakultet-francuski jezik i knjizevnost
Cao svima, bonjour tout le monde! htjela bih upisati francuski jezik i knjizevnost i pitam se da li da se prijavim na konkurs kao strani drzavljanin ili drzavljanin BiH, posto sam duze vrijeme zivjela u francuskoj i imam tu mogucnost. Moze li neko da me savjetuje oko toga, ima li ikakvih razlika i kako mi je veca sansa da budem primljena posto znam da nema prijemnog???
unaprijed hvala svima
-
sarajev_o
#2 Re: filozofski fakultet-francuski jezik i knjizevnost
kako god da se prijavis nemozes studirati samo francuski moras i talijanski :/
- _hana_
#3 Re: filozofski fakultet-francuski jezik i knjizevnost
ja kako sam vidjela ima i jednopredmetni studij francuski jezik i knjizevnost...
- antropolog
#4 Re: filozofski fakultet-francuski jezik i knjizevnost
_hana_ wrote:Cao svima, bonjour tout le monde! htjela bih upisati francuski jezik i knjizevnost i pitam se da li da se prijavim na konkurs kao strani drzavljanin ili drzavljanin BiH, posto sam duze vrijeme zivjela u francuskoj i imam tu mogucnost. Moze li neko da me savjetuje oko toga, ima li ikakvih razlika i kako mi je veca sansa da budem primljena posto znam da nema prijemnog???unaprijed hvala svima
bonjour Hana
bolje je da se prijavis kao drzavljanin BIH, konkurencuija nije velika, moguce je studirati jednopredmetni francuski, znaci samo francuski jezik i knjizevnost, a mozes i u kominaciji francuski i talijanski i francuski+ bilo koja druga studijska grupa osim psihologije i arheologije koje su iskljucivo jednopredmetne studijske grupe. Puno srece na upisu i vidimo se u septembru
Au revoir