Filmska i serijska produkcija
Moderator: _BataZiv_0809
-
Johnny_x
#1 Filmska i serijska produkcija
Interesuje me zašta u našoj državi se skroz rijetko snimaju filmovi i serije? Je li to zbog nedostatka scenarija ili zbog nedostatka novca? Ne domacim kanalima rijetko se može naci neka serija koja bi bila izuzetno kvalitetna i koja bi postigla veliku gledanost, filmovi se također rijetko snimaju. Šta bi se moglo uraditi da bi imali kvalitetan sadržaj na tv programima, je li to do publike ili je tv kucama lakse da realizuju neki reality show ili da kupe neku indijsku/tursku seriju i da time zabave publiku. Ja mislim kad bi postojao neki kvalitetan serijal, bez obzira o ćemu se radi, na TV-u da bi i on pronasao svoju publiku.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Filmska i serijska produkcija
usudio bih se reći da su naši glumci malo lošiji u odnosu na svoje kolege vani...
možda je to moj osobni stav i viđenje jer razumijem jezik kojim pričaju pa mi sve to izgleda malo neuvjerljivo
doduše možda je najveći problem u scenarijima i režiserima koji ne znaju "režirati ljude"
situacija jeste loša ali zasigurno bi mlade nade mogle napraviti kakav kvalitetni scenarij za serije i filmove koji se ne tiču rata i politike
možda je to moj osobni stav i viđenje jer razumijem jezik kojim pričaju pa mi sve to izgleda malo neuvjerljivo
doduše možda je najveći problem u scenarijima i režiserima koji ne znaju "režirati ljude"
situacija jeste loša ali zasigurno bi mlade nade mogle napraviti kakav kvalitetni scenarij za serije i filmove koji se ne tiču rata i politike